njn to slovickareni
DOPORUČTE 20" LCD
Moderátor: maXXmilian
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Holda
- Středně pokročilý

- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Jde o to na jakou prácí, třeba na kreslení je mnohem lepší 20" 16:10 než 4:3. 150 bodů na víšku není zase tolik... a hlavní výhoda 16:10 je že na jedný straně kreslíš na druhou si naházíš panely s nástroji, můžeš jich mít otevřeno mnohem víc a přitom ti žádnej neleze do výkresu. Tohle ostatně platí u většiny programů kde se panely s nástroji vyskytují, např. programování ve STEP 7 (hlavně v FBD nebo LADu) je na wide nepřekonatelný.Holda píše:4:3 je na praci neprekonatelny diky 1200 bodum na vysku
Jen další blázen, v bláznivém království.
- Holda
- Středně pokročilý

- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

- Holda
- Středně pokročilý

- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no vypadas na to, ze ti jde hodne o kvalitu, ale zase mam pocit ze nynejsi tn+ si moc nevidel. nemas moznost se dojit podivat na hp/samsung 20'' jejich nove modely nekam do kramu? aby sis udelal obrazek. situace se totiz dost zlepsila.
prece jenom ale ta 20'' 4:3 je celkem dobra volba, me slo o jemny zobrazeni, 16:10 a rychlou odezvu, coz vse splnuje 2032bw. na grafiku parada (podle mych pomeru), musim rict ze nektere barvy (vetsinou zelena) je dost odlisna od profi crt, ale neni to nic hroznyho.
jinak to 8b 22''w s polohovatelnosti splnuje vetsina lg, bohuzel lg je kus od kusu a jsou dost poruchove
prece jenom ale ta 20'' 4:3 je celkem dobra volba, me slo o jemny zobrazeni, 16:10 a rychlou odezvu, coz vse splnuje 2032bw. na grafiku parada (podle mych pomeru), musim rict ze nektere barvy (vetsinou zelena) je dost odlisna od profi crt, ale neni to nic hroznyho.
jinak to 8b 22''w s polohovatelnosti splnuje vetsina lg, bohuzel lg je kus od kusu a jsou dost poruchove
- Holda
- Středně pokročilý

- pisi
- Nováček

- Holda
- Středně pokročilý

- pisi
- Nováček

no ja ho ma doma a ohledne vysky nevim v cem vydis problem...
monitor mam na standartnim stole, u nej sedim na standartni zidli a horni hrana monitoru mi akorad saha k urovni cela +- ((ja merim 187cm) jen aby jsi nepsal ze musim byt nejaky skritek...)a tak ma byt monitor i spravne postaveny. no a pokud ho chces vys (coz teda nevim jak pak sedis u pc) tak neni problem si pod nej koupit nebo udelat nejakou podlozku(skrinku-policku)
(jako je pravda ze to vyskove nastaveni je u Nec nulove,ale pokud ti jde od displej a podani barev-tak neni o cem rozhodovat-a mne osobne i jeho vyska vyhovuje)
monitor mam na standartnim stole, u nej sedim na standartni zidli a horni hrana monitoru mi akorad saha k urovni cela +- ((ja merim 187cm) jen aby jsi nepsal ze musim byt nejaky skritek...)a tak ma byt monitor i spravne postaveny. no a pokud ho chces vys (coz teda nevim jak pak sedis u pc) tak neni problem si pod nej koupit nebo udelat nejakou podlozku(skrinku-policku)
- Drummz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja do toho neca jdu taky, protoze jiny lepsi lcd podle me neni. Chtel sem 22" nebo 24" ale kdyz vyloucim eizo neni z ceho vybirat. Protoze clovek vetsinou nechce TN panel, ale MVA PVA ci ISP. No a ze vseho co sem se nekde docetl vyplyva, ze vetsinou se 22" a 24" nedelaji zatim s panelem ISP za rozumnou cenu, takze na vyber je jen z PVA a MVA panel, sic vyber neni nejhorsi a ceny jsou uchazejici velikosti a technologii, tak panely ve vetsi mire trpi input lagem. Nekdo tvrdi, ze to neni poznat nekdo zas, ze je to des a kazdy to pozna, jiny zas rika, ze je to ostesti, jaky clovek dostane kus. Proto nehodlam pokouset osud a jdu do toho neca, ohlasy na nej jsou supr, panel je typu AS ISP, takze dalsi mega plus, jediny minus je, ze je to pouze 20" wide, coz neni az tak velky, ale da se to. Dalsi neduh je leskly povrch, ale myslim, ze se nato da fpoho zvyknout a nebo se clovek hold nauci zatahovat zavesy ci zaluzie 
i7 2600k
Asus P867 v3.1
2x4GB corsair 1333Mhz
750w corsair
Asus P867 v3.1
2x4GB corsair 1333Mhz
750w corsair
- Holda
- Středně pokročilý

- pisi
- Nováček

2 Holda: jooo tak....
no ale i tak rozdil 20" vs. 22" je ve vertikalni velikosti panelu rozdil tak 1 cm (coz podle mne nehraje roli-radsi si se priklanim na stranu lepsi technologie AS IPS na ukor "1 cm")
20" vs. 24" uz je znat (podle mne) ale cenou uz jsou nekde jinde nez jiz zmineny Nec,hlavne pokud budes srovnavat stejne kvalitni panely.
24" bych osobne uz ani nechtel - 20" staci - na filmy i Tv se koukam pres cely pokoj (4m) a bohate staci,a z blizka (prace na PC) uplna spokojenost v klidu dam dve okna vedle sebe a nic se nemacka. Na 24" by tam bylo jen vic mista - podle mne ale na ukor podani barev, atd.
24" - tak ze pokud potrebujes nutne hooooodne mista tak kup 24" (vyuziti tak pro lidi co rysuji na pc,atd.)
20" - pro lidi co chteji kvalitu za rozumny peniz (Nec)
22" - pro lidi co ozeli kvalitu pri porizeni nepatrne vetsiho panelu (podle mne zbytecne, zvlast kdyz behaji na stejnem rozliseni jak 20"...)
no ale i tak rozdil 20" vs. 22" je ve vertikalni velikosti panelu rozdil tak 1 cm (coz podle mne nehraje roli-radsi si se priklanim na stranu lepsi technologie AS IPS na ukor "1 cm")
20" vs. 24" uz je znat (podle mne) ale cenou uz jsou nekde jinde nez jiz zmineny Nec,hlavne pokud budes srovnavat stejne kvalitni panely.
24" bych osobne uz ani nechtel - 20" staci - na filmy i Tv se koukam pres cely pokoj (4m) a bohate staci,a z blizka (prace na PC) uplna spokojenost v klidu dam dve okna vedle sebe a nic se nemacka. Na 24" by tam bylo jen vic mista - podle mne ale na ukor podani barev, atd.
24" - tak ze pokud potrebujes nutne hooooodne mista tak kup 24" (vyuziti tak pro lidi co rysuji na pc,atd.)
20" - pro lidi co chteji kvalitu za rozumny peniz (Nec)
22" - pro lidi co ozeli kvalitu pri porizeni nepatrne vetsiho panelu (podle mne zbytecne, zvlast kdyz behaji na stejnem rozliseni jak 20"...)
- Holda
- Středně pokročilý

- pisi
- Nováček

jj vypada slusne (s HP zkusenosti nemam-teda jen s notebookem(se pekne prehriva mrcha jednaHolda píše:LP2065 proste krasnej kompromis
ja jsem chtel ale srokouhly-lepsi na filmy,grafiku i hry (lepsi vyhled do stran)ale jde jen o zvyk uzivatele(radsi mam rozlozene veci horizontalne nez na vysku)
tak preju at netrefis na "dobry" kousek
- DJHrabě
- Nováček

-
Monitor
Čau lidi,chci si pořidit nějaky monitor.Uvažoval jsem mezi 22 a 20 palcovyma,nakonec sem si vybal 20 a typ LG 20" LCD L206WTQ-SF stříbrno-černý. Co si o něm myslite,nebo jesli mate někdo skušenosti.Budu ho mit na hry,filmy hlavně.Jinač ted mam 17 od LG a 1730S a sem spokojeny,ale měnim komp taak i monitor,diky za připominky.
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ten radeji ne, jeden z nejporuchovejsich
doporucil bych
1) pokud stribrnou
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47659
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49029
2) neni podstatna barva
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48134
osobne bych doporucil tu 2032bw. desing na jednicku, z fotek to tak nevypada. kdyztak mrni na muj web (v profilu mam odkaz)
doporucil bych
1) pokud stribrnou
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47659
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49029
2) neni podstatna barva
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48134
osobne bych doporucil tu 2032bw. desing na jednicku, z fotek to tak nevypada. kdyztak mrni na muj web (v profilu mam odkaz)
- Hrochan
- Začátečník

Mam pls jeste dotaz ohledne toho monitoru:
mam grafiku radeon 9800SE
to podporuje vsechny rozliseni nebo jen nektery?
mozna to je divny dotaz ale v tomhle se neorientuju
jesi tam jede 1650x1050
max rozliseni je ale o hodne vetsi
a k ty deformaci obrazu s ATI:kdyz teda budu mit hru podporujici 16:10 i 1650x1050(WoW) tak to bude ok?
mam grafiku radeon 9800SE
to podporuje vsechny rozliseni nebo jen nektery?
mozna to je divny dotaz ale v tomhle se neorientuju
jesi tam jede 1650x1050
max rozliseni je ale o hodne vetsi
a k ty deformaci obrazu s ATI:kdyz teda budu mit hru podporujici 16:10 i 1650x1050(WoW) tak to bude ok?