Dik. V utorok to skusim. Moc nadejne to nevidim, ale dik za radu- takto som to ozaj neskusal. To napatie moze realne skodit? Neplanujem to mat dlhsie nez do 2rokov. Neviem zhodnotit realnu mieru rizika- nikde som necital, ze by sa niekto spalil A64 pri 1.5-1.6V. ???
(AMD som taktoval len jeden CPU- pri Inteli mi to slo jednoduchsie a vysledok bol podla ocakavania.)
EDIT:
Nic to nepomohlo- ani zmena nasbica ani vyberanie pamati. Mam 2400MHz, ide to na 1.55V. To by malo byt OK. S AMD sa mi moc nedari.
Naposledy upravil(a) Alfonzo II. dne úte 28. lis 2006, 22:11, celkem upraveno 1 x.
nejde o spálení, ale životnost tomu rozhodně nepřidáš ...jinak je to možná pouze můj osobní pocit, ale když do toho teď pouštíš víc, tak později pro udržení stejného taktu budeš muset ještě víc.
Jinak to zkus jen s jednou ramkou (klidně je prostřídej ať zjistíš se kterou je to lepší), je docela možný že se trápí hlavně řadič a proto to chce tolik štávy
Cest potreboval bych vedet cim muze bejt ze nemuzu dostat pameti a cpu do pomeru 1:1 ramky bezej az na 600 MHz ale zas musi bejt podtaktovanej procesor. Ted to mam na FSB 300x9 procesor a pomer pro pameti je 166(5:6) ale vic z toho nedostanu, mam takovej pocit ze nak nestiha radic v procesoru ale jinak dik za rady
sestava popis ..
Chr0n1c píše:Cest potreboval bych vedet cim muze bejt ze nemuzu dostat pameti a cpu do pomeru 1:1 ramky bezej az na 600 MHz ale zas musi bejt podtaktovanej procesor. Ted to mam na FSB 300x9 procesor a pomer pro pameti je 166(5:6) ale vic z toho nedostanu, mam takovej pocit ze nak nestiha radic v procesoru ale jinak dik za rady
sestava popis ..
nevite nekdo ? HT mam 3x300 a napeti do procaku 1,55 V
Taktoval tady někdo něco podobnyho jako mám já v podpisu? Jestli ano ,tak napište jak.... protože bych to chtěl trochu taktnout,a co vše při tom mám udělat nevim.
CPU : Sempron AM2 2800+,MB : MSI K9VGM-V ,RAM : 512MB ddr2 677 , VGA : ASUS X1600Pro TD Mechaniky : LG GSA 4167b, Zdroj: 350W , Repro : Encore 4.1 (hraje squěle) .
cawes kluci nejsom neaky odbornik cez pc skvor lama ale chcel by som si pretaktovat moj procesor ..athlon64 2800+ (clawhammer)soc.754 ,2x512 400mhz apacer, chladic momentaln ebox ale to by som samozrejme kupil novy... takze ako na to?v biose som skusal zdvihnut fsb procesoru na 222mhz co zdvihlo vykon o neakych 0,2 giga z povodnych 1,8. ale ramky bezali kazda po 450mhz co sposobilo ze zamrzol total fatal ,dalej teda neviem ako mam zmenit takt u ramiek na 166.. aby sa ramky vmestily do tych 400,, a este keby sa vam chcelo niektoremu aj poradit mi neaky dobry chladic na socket 754 ktory by mi to stihal chladit keby som aj skusal viac taktit
Teraz skusam taktovat moj Sempron64 2800+ doska asrock K8Upgrade-NF3
zatial som len pridaval CPU Frequency z 200 na 230 teraz my ide na 1.84GHz a AGP my samo pridalo na 76 pred tym 66 poradte my co mam este
spravit ake nadstavnia lebo neviem ci to dobre taktujem zda sa my to as prilis jednoduche ze iba pridavam CPU Frequency
#petja# píše:cawes kluci nejsom neaky odbornik cez pc skvor lama ale chcel by som si pretaktovat moj procesor ..athlon64 2800+ (clawhammer)soc.754 ,2x512 400mhz apacer, chladic momentaln ebox ale to by som samozrejme kupil novy... takze ako na to?v biose som skusal zdvihnut fsb procesoru na 222mhz co zdvihlo vykon o neakych 0,2 giga z povodnych 1,8. ale ramky bezali kazda po 450mhz co sposobilo ze zamrzol total fatal ,dalej teda neviem ako mam zmenit takt u ramiek na 166.. aby sa ramky vmestily do tych 400,, a este keby sa vam chcelo niektoremu aj poradit mi neaky dobry chladic na socket 754 ktory by mi to stihal chladit keby som aj skusal viac taktit
jaaaj boa no vidis som zabudol jednu z najdolezitejsich veci - takze mam....asus K8V SE deluxe ...hm viem ze nic moc ale ked som komp kupowal patrila k tym lepsim
Až revidovaný čipset K8T800 Pro má PCI/AGP Lock a 1000MHz HyperTransport. Ten má Asus jen pro 939..
PCI AGP Lock má také NForce250 a od Asusu pro 754 K7N, ale zatím v čechách není dostupná.
Tak a proto tě zklamu!
Kup si lepčí desku na taktování nejlíp NF3 (pokud máš good AGP grafik nebo NF4 a vyšší!!
Zdravim,
podle oznaceni se da u XPecek pry zjistit pretaktovatelnost(podle serie atd....)
Bohuzel neznam klic jaka serie jde taktovat jak a jaka je odemcena a jaka ne? Muzete mne prosim poradit, kde to najit pripadne primo rict jak je na tom tohle CPU:
AXDA2200DKV3C
diky moc
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
K tomu abys zjistil kdy byl procesor vyroben a tedy jestli uz by zamcen superlockem ci nikoliv potrebujes opsat nejlepe vsechny serie cisel a vepsat je sem http://www.hwspirit.com/tools.php?m=cpu