Gigabyte 965P-DS4 (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

fps píše:mam bios F3 jak aktualizovat na F6, PC nemam připojen na net ale mam stahnutou aktualizaci jak postupovat při aktualizaci mam stoho trochu strach už ste to někdo dělal?
No jestli máš nainstalovaný software od základní desky (jako že bys měl mít) tak tam najdeš nějaky updater , nevím jak to je přesně u Gigabytu , ale u Asusu se to jmenuje AsusUpdate . Jinak strach z toho mít nemusiš , jen pak budeš muset asi znovu nastavit bios , pokud v něm máš nějaké upravy.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

fps píše:mam bios F3 jak aktualizovat na F6, PC nemam připojen na net ale mam stahnutou aktualizaci jak postupovat při aktualizaci mam stoho trochu strach už ste to někdo dělal?
niceho se neboj, deska ma dva biosy tudiz kdyz se ti jeden nepodari preflashovat (vypnou proud ci tak neco) tak si deska nacte ten druhej a potom ten spatnej prepise tim puvodnim, takze nemej strach a flashej, jinak se to da jeste delat z dosu pres bootovaci disketu jako za starych casu
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] »

Wiruz píše:
niceho se neboj, deska ma dva biosy tudiz kdyz se ti jeden nepodari preflashovat (vypnou proud ci tak neco) tak si deska nacte ten druhej a potom ten spatnej prepise tim puvodnim, takze nemej strach a flashej, jinak se to da jeste delat z dosu pres bootovaci disketu jako za starych casu
V manualu to mas napsane ! Tak se jim rid...disketu a ...manual
krucinal
Začátečník
Začátečník

EasyTune5

Příspěvek od krucinal »

Marně zkouším nainstalovat EasyTune,ani nenaběhne istalátor,neví někdo co by to mohlo být? :x
MB : Gigabyte 990FXA-D3
CPU : AMD Phenom II X6 1090T
CPU Fan : COOLER Noctua NH-C14
GPU : NVidia 275 GTX Gigabyte
RAM : Kingston HyperX Genesis Grey 2x4GB DDR3 1600 MHz CL9
HDD : SSD Kingston HyperX, SATA III - 120GB, upgrade kit (system)
HDD : Samsung SpinPo​int F3 - 1TB
PSU : OCZ ZX Series - 1250W, 80+, 140mm fan
Case : NZXT H2
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

Zdravím, koupil jsem si DS-4 spolu s E6300, MSI X1950Pro, 2x1GB RAM GEIL Ultra CL4, zdrojem Chieftec 620W a diskem Seagate 7200.10 SATA II 320 GB. Po zapojení grafiky, CPU a RAMek se po spuštění začal střídavě zapínat a vypínat zdroj. Po odpojení 12V kablíku(ten na desce vlevo nahoře) se komp už nevypínal, ale pořád mi nenaběhl BIOS. Jenom běžely větráky. Myslíte, že je deska v hajzlu? P.S ještě sem zkoušel dát do ní RAMky Kingston 2x1GB HyperX 750 MHz CL4, ale to nepomohlo :sad:
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

Hosenfeld píše:Zdravím, koupil jsem si DS-4 spolu s E6300, MSI X1950Pro, 2x1GB RAM GEIL Ultra CL4, zdrojem Chieftec 620W a diskem Seagate 7200.10 SATA II 320 GB. Po zapojení grafiky, CPU a RAMek se po spuštění začal střídavě zapínat a vypínat zdroj. Po odpojení 12V kablíku(ten na desce vlevo nahoře) se komp už nevypínal, ale pořád mi nenaběhl BIOS. Jenom běžely větráky. Myslíte, že je deska v hajzlu? P.S ještě sem zkoušel dát do ní RAMky Kingston 2x1GB HyperX 750 MHz CL4, ale to nepomohlo :sad:
presne todle mi to delalo kdyz jsem mel jednu kingston pamet vadnou, ale kdyz mas obe dobre, tak bych zkusil postupne odpojovat veci, nechat tam jen cpu a nic vic a desku zapojit do zdroje a PC speakeru a zjistis jeslti alespon pipa ze ji chyby RAM a VGA, kdyz jo tak neco pridej, kdyz ne tak pak je to mozna deskou, kazdopadne bych ji u nekoho zkusil
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

Tak jsem přeházel ve slotech RAMky Kingstone a už jsem se do BIOSU dostal. A teď už mi jdou i ty GEILy, takže to snad už bude OK.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
Xenostellar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xenostellar »

Mám pro vás zajímavou story. Je trošku delší, ale snad to nebude vadit:

Někdy na konci září jsem si sestavil jsem novej comp s touhle deskou. Dva týdny to běželo v pohodě a byl jsem z toho nadšenej. Pak jsem ale jednoho dne přišel domu, zapnul comp a ono nic. Pořád se dokola restartoval, tak jako i jiným tady. I v týhle diskuzi jsem se ptal co s tim, ale nikdo nevěděl. Ten počítač jsem úplně rozebral a zkoušel snad všechny možnosti, ale nic nepomohlo. Pořád to dělalo to samý a už jsem nevěděl co s tim. Nevěděl jsem jestli to je deskou, zdrojem, procesorem, nebo pamětma.
Tak jsem to odnes do prodejny, kde jsem tu desku koupil, ať se na to podívaj. Tam jsem ale koupil jen desku a ostatní bylo koupený jinde, takže jsem počítal s tim, že si za ten servis něco řeknou. Nechal jsem jim to tam ať s tim něco vymyslej.
Druhej den mi volal servisák, že to zkoušeli s jinou deskou a že to chodí, takže to je určitě deskou, která je vadná. No tak, že jí rovnou vyreklamujou. Řikal, že to bude trvat tak tejden, když je ta deska takhle nová. Zbytek věcí jsem si zas odvez.
Za tejden jsem tam volal a ještě jí neměli. Pak jsem tam volal každej tejden tak dvakrát a až po třech týdnej jsem se dočkal. Další den jsem si pro ní jel. Ptal jsem se jestli to je nová deska a servisák řikal že jo, ale že mi jí dá v krabici od S3. Celej šťastnej jsem jí přivez domu.
Doma po rozbalení jsem si jí prohlížel a když jsem se chystal osadit procesor, tak mi přeběh mráz po zádech a nevěřil jsem svým očím. Na patici procesoru byl jeden z pinů úplně ohlej. Nedokážu si představit, jak to někdo moh takhle ohnout. Podívejte se na obrázek:
Obrázek
Fakt šílenost. Navíc jsem zjistil, že desku už měl někdo v compu, protože u montážních děr byly vidět stopy po šroubkách. Naštvalo mě to fakt úplně do nepříčetnosti. Dost sem se musel držet abych něco nerozsekal.
Další den jsem teda jel zas do servisu a byl jsem zlej. A myslim hodně zlej, tak jak jsem v obchodě ješte nebyl. Řikal jsem že chci novou desku a ne tohle, a že na ní nehodlám čekat další měsíc. Taky jsem si našel v občanskym zákoníku zmínku o "rozporu s kupní smlouvou". Dobrá věc. Říká se tam že pokud je zboží vadný už v době prodeje, tak je kupní smlouva neplatná, takže můžu chtít vrátit peníze, nebo nový zboží. Tim jsem tam taky hrozil.
Servisák byl celkem slušnej a ani moc neprotestoval. Snažil se něco naznačit, že jsem to moh udělat taky já, ale nakonec řek, že mi teda objedná novou a že za pár dní tam bude.
Teď mám skutečně novou a šlape zas výborně. Zatím tedy asi 3 týdny, takže doufám že to tak vydrží.

Byla to pro mě dobrá zkušenost. S reklamacema a tak a že nic neni ideální. Pozitivní na tom je, že jsem nezaplatil ani korunu za ten servis. Asi to bral jako záruční opravu a nebo si to zapomněl vyúčtovat :) Navíc jsem měl velký štěstí, že jsem si toho všim. Nechci ani domejšlet co by se mohlo stát, kdybych tam ten procesor narval.

Ponaučení č. 1: I to co si koupíte za těžce vydělaný peníze se může rozbít :-)
Ponaučení č. 2: Je dobrý si všechno prohlídnout i detailně. Tedy i patici procesoru (teda hlavně po reklamaci).

Ještě doplnim co mám za další komponenty: CPU E6300, RAM: 2x1GB Geil 4-4-4-12, disk Seagate 320GB 7200.10, graf Gigabyte X1600XT, zdroj Enermax Liberty 400W.
krucinal
Začátečník
Začátečník

Blue

Příspěvek od krucinal »

Zdar,občas se mi stane,že se seknou při náročnější aplikaci wokna a spadne mi celý system do modrý obrazovky,s tím,že nějaký ovladač:kmixer ..... :evil: je špatný.Neměl jste někdo podobný problem,nebo nevíte co s tím?
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

otestuj pameti memtestem, cpu orthosem, eventuelne se podivej do spustenych aplikaci a podivej se, jestli tam neni nejaky podobny (stejny) program s tim nazvem a vypni ho
krucinal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od krucinal »

h4__ píše:otestuj pameti memtestem, cpu orthosem, eventuelne se podivej do spustenych aplikaci a podivej se, jestli tam neni nejaky podobny (stejny) program s tim nazvem a vypni ho
A jak dlouho mám nechat orthose běžet?Nevím jaký podobný prg. máš na mysli.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

minimalne 4 hodky

podivej se do spravce uloh, jestli to neni nejaka problůemova aplikace, ale to spis ne...
Njuska
Nováček
Nováček

Příspěvek od Njuska »

Ahoj, mel bych dotaz: Chtel jsem si nainstalovat posledni ovladace

http://downloadfinder.intel.com/scripts ... l&lang=eng

Ale instalace se mi bohuzel nedari. Chyba zni: "TENTO SYSTEM NESPLNUJE MINIMALNI POZADAVKY PRO INSTALAI APLIKACE". A je nechapu proc :-/
Neporadi nekdo? Diky

P.S. Mam XP professional
TiborM
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TiborM »

Njuska píše:Ahoj, mel bych dotaz: Chtel jsem si nainstalovat posledni ovladace

http://downloadfinder.intel.com/scripts ... l&lang=eng

Ale instalace se mi bohuzel nedari. Chyba zni: "TENTO SYSTEM NESPLNUJE MINIMALNI POZADAVKY PRO INSTALAI APLIKACE". A je nechapu proc :-/
Neporadi nekdo? Diky

P.S. Mam XP professional
Prepni si v Biose rezim IDE na AHCI, potom by sa Ti to malo podarit nainstalovat...
MB: Gigabyte GA-P55A-UD4| CPU: Intel i7 860 | Chladič: ARCTIC Freezer 7 Rev.2 | RAM: 8GB DDR3 Corsair 1600MHz| VGA: Gainward GTX480| Sound: Sound Blaster Audigy 2 | HDD: Samsung Spinpoint F3 1000GB SATA2 (7200rpm 32 MB) 2x, WD FALS 1000 GB SATA2 (7200rpm 32 MB) 1x| DVD-RW: TEAC 516 GA, ASUS 1608P2S | Zdroj: Corsair 650W | Monitor: 24" LCD Samsung
Njuska
Nováček
Nováček

Příspěvek od Njuska »

TiborM píše: Prepni si v Biose rezim IDE na AHCI, potom by sa Ti to malo podarit nainstalovat...
Sakra :-/ Jsem instaloval novy XP a pred tim jsem clearoval CMOS, tak tam zustal mod IDE. Ted, kdyz hodim AHCI, tak Windows ani nenabootujou :-(
Njuska
Nováček
Nováček

Příspěvek od Njuska »

Problem s HD Realtek ALC883 (MIC, INPUT)

Kluci, nechci tu moc otravovat a zahlcovat forum, ale chtel bych se zeptat:
Vcera jsem zjistil neprijemnej problem s HD Realtek ALC883. Zvuk funguje pomerne solidne, ale mam problem se vstupem (hlavne mikrofon).
Predevsim pri volani pres VoIP (napr. Skype) slysi druha strana neuveritelne echo - a to ikdyz mam sluchatka zeslabena na minimum a aktivni funkci na poltaceni echa. Rikal jsem si, ze by to mohla byt zpetna vazba (ikdyz na predchozi zvukovce ADI bylo s jinak stejnym HW i SW naprosto vse v poradku). Chtel jsem proto stahnout hlasitost mikrofonu, ale bohuzel mam v polozce "Realtek HDA Primary Input" az na prvni slider vsechno zasedle (vcetne "upresnit nastaveni"). V polozce OUTPUT neni mikrofon vubec a nelze ani pridat.
Navic jsem zjistil, ze prave ten prvni slider v INPUTU ("ovladani zaznamu"), se kterym se da hybat se sam nastavuje :shock: . Pokud do mikrofonu nemluvim, vysteluje se na maximum, pokud neco reknu, stahne se niz... a tak porad dokola. Hadam, ze asi neco, jako auto level control.
Docela dost me to stve, protoze konkretne Skype je naprosto nepouzitelnej.
Kvalita zvuku mikrofonu je jinak v poradku.
Pomuze nekdo? Jak to mate Vy? Muzete regulovat hlasitost primo na mikraku? (ne "ovladani zaznamu").
Chtel jsem dat do PCI starsi shitovej Creativ prave jen pro mikrak, ale system ji vubec nevidel (doufam, ze se kvuli PCI zvukovce nemusi vypinat ten Realtek-potreboval bych obe dve).
Diky.

P.S. BIOS i drivery mam posledni, ktere jsou k dispozici.
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

Njuska píše:Sakra :-/ Jsem instaloval novy XP a pred tim jsem clearoval CMOS, tak tam zustal mod IDE. Ted, kdyz hodim AHCI, tak Windows ani nenabootujou :-(
Pokud chceš změnit IDE->AHCI/RAID a opačně, tak je nutný reinstal systému. Nestačí jen nainstalovat ovladače.
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
walfischberg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od walfischberg »

Má někdo zkušenost, jestli se Zalman CNPS8000 vleze na desku?
Intolerance is evidence of impotence.

CPU - C2D E6600, MB - GIGABYTE GA-965P-DS4, GPU - GIGABYTE GF7900 GT, RAM - 2GB KINGSTON DDR2 667MHz CL5, HDD - Seagate 250GB 7200.10 SATA-3G NCQ 8MB RoHS, Zdroj - Chieftec 620W, LCD F-S P19-2
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] »

walfischberg píše:Má někdo zkušenost, jestli se Zalman CNPS8000 vleze na desku?
To je tak tezke se podivat k vyrobci na web na podporovane desky ?
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

walfischberg píše:Má někdo zkušenost, jestli se Zalman CNPS8000 vleze na desku?
no nevim, ale tendle chaldic za ty prachy je nic moc, da se sehnat lepsi, treba Scythe Ninja PLUS, tendle moc nechladi, jedina vyhoda je ze je nizkej.

ted koukam ze jde hodne do sire, takze bych rekl ze bude kolidovat s chlazenim mosfetu kolem patice, vem CNPS9500 nebo NINJU a budes na tom lepe
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“