Arctic Cooling Accelero S1 a S2
Moderátor: morke
- Sinpa
- Mírně pokročilý
Ber
Noctua NF-P12-1300
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 90BU0CKFQL
nebo
Nexus D12SL-12 BW Real Silent case fan
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 90BU0CKEI1
nevadí tě nevadí dát 440Kč za tu Noctuu, tak jí ber
Noctua NF-P12-1300
nebo
AMD RYZEN 5 3600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire NITRO+ Radeon RX 5700XT 8G, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD , Sennheiser HD 4.40 BT, Dell Alienware Low-profile RGB Mechanical Gaming Keyboard AW510K Dark Side of the Moon, Logitech G502 Proteus Spectrum
- ada.m5
- Nováček
A chladí hůř nebo stejně?S1 s větrákem zabere minimálně 3 sloty (někdo tvrdí že i víc) a Zalman zabere jen 1Holda píše:S1 mi zase tak velka neprijde, hlavne Zalman je jednou tak drazsi a lip nechladi
Naposledy upravil(a) ada.m5 dne ned 3. úno 2008, 15:26, celkem upraveno 1 x.
Intel Core i7 930 4.0GHz+Arctic Cooling Freezer Xtreme (rev.2), ASUS Rampage II eXtreme, GIGABYTE GTX680 Ultra Durable 4GB, OCZ 3*2GB DDRIII Platinum 1600Mhz CL7, Corsair TX750W, WD Raptor 74GB SATA NCQ, WD Caviar Black 2TB, Thermaltake BigTower VH6000BWS Armor+2*Thermaltake Smart Case Fan Blue LED A2018 - Windows 7 Ultimate 64bit
- hlupak
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
mrkni na muj prispevek v FAQ jaky fan pouzit.Sinpa píše:Ber
Noctua NF-P12-1300
nebo
S12 mi prijde lepsi naz ta nova P12..
mam oba typy mel jsem je na cpu a nakonec jsme tam dal tu S12.
- tx3rf
- Začátečník
-
- kAdEtT
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- faugusztin
- Začátečník
-
- tx3rf
- Začátečník
-
nojo, ja jenom ze sem tady nekde cet, ze to tam nekdo nemel, nebo nevim jestli si to napletu s necim jako "chladic na napetovy regulatory" nejsem si ted jistej, ale diky, jde mi o ty pasivky na pametifaugusztin píše:Pri S1 i S1 rev.2 mas uvedene "8 Memory Heat Sinks", takze asi ano. U mojej bolitx3rf píše:Davaji k S1 jeste ty pasivky na pameti? Nekde sem tady cet, ze uz ne.. co je na tom pravdy? Budu ho objednavat tak me to zajima...
- Danc3k
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Včera mi došlo Accelero S1 rev.2,Tady máte foto co je v balení.V sáčku jsou šroubky 6ks,podložky pod šroubky-2 druhy(silnější a slabší po 4 kusech od druhu) a plastové příchytky 2x(na přichycení chladiče k horní části karty)
Naposledy upravil(a) Danc3k dne pát 8. úno 2008, 00:01, celkem upraveno 1 x.
- kAdEtT
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Woyta
- Středně pokročilý
Puvodni je MX-1/2.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- Danc3k
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- dendroid
- Začátečník
-
- kAdEtT
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vivec
- Středně pokročilý
- faugusztin
- Začátečník
-
- jiri9
- Začátečník
Instalace S1 rev.2 na HD2900Pro
Včera jsem instaloval S1 rev.2 na HD2900Pro, a můžu vám říct, že jsem si s tím docela užil Že budu muset upravit pasiv na chlazení napěťovejch regulátorů, s tím jsem počítal. To jsem vyřešil provrtáním díry do pasivu v místě druhého otvoru na kartě, a použitím samořezného šroubu. To nebyl problém, a bylo to hned.
S chladičem GPU byla větší sranda. Jelikož několik uživatelů uvedlo, že jim to na čip dosedlo bez úprav, zkusil jsem to i já. Vypadalo to, že to skutečně sedí, tak jsem šoupnul grafku do kompu, zapnul, a ejhle...jen co jsem se dostal do biosu, monitor vypnul. Komp běžel dál, jen grafka se evidentně vypnula. Tak jsem šáhnul na rubovou stranu pcb, v místě jádra, a bylo jasno...málem jsem se spálil. Hmm, takže plocha chladiče na čip evidentně nedosedá
Tak jsem to rozebral, a začal přeměřovat rozměry ochranného rámečku na grafce, a měděného bloku Accelera. Tak za prvé jsem zjistil, že samotnej blok by se sice do rámečku přesně vešel, ale to by po stranách nesměly bejt ty čtyři plechy, přes které k bloku přišroubován kovový rámeček. viz obr.
Tak jsem vzal přímou brusku, nasadil do ní kulovou frézu, a sílu těch plechů jsem zbrousil v úhlu 45°
Pak jsem znova zlusil, jestli už blok dosedá "dovnitř" ochranného rámečku, na plochu čipu. Bohužel pořád tam něco vadilo, a brzo jsem pochopil co. Totiž "kouty" vnitřku ochranného rámečku nejsou pravoúhlé, ale je tam "výplň" v úhlu 45° (nevím, jak to slovy vysvětlit jednoduše, ale kdo jste ten chladič měli sundanej, tak víte, co myslím - bohužel jsem zapoměl udělat fotku). No takže Měděnej blok dál dosedal na tyhle "zešěikmený rohy", a dovnitř rámečku se mu nechtělo. Takže jsem musel ještě odfrézovat rohy měděnýho bloku, v tloušťce asi 2mm.
Teď už to sedlo krásně dovnitř. Toť vše. Tohle je moje zkušenost, jiný uživatelé řikali, že jim to tam sedlo bez úprav. No mě teda ne. Takže trochu práce, ale komu se nechce dávat 1300,- za HR-03/R600, tak tohle je alternativní řešení.
S chladičem GPU byla větší sranda. Jelikož několik uživatelů uvedlo, že jim to na čip dosedlo bez úprav, zkusil jsem to i já. Vypadalo to, že to skutečně sedí, tak jsem šoupnul grafku do kompu, zapnul, a ejhle...jen co jsem se dostal do biosu, monitor vypnul. Komp běžel dál, jen grafka se evidentně vypnula. Tak jsem šáhnul na rubovou stranu pcb, v místě jádra, a bylo jasno...málem jsem se spálil. Hmm, takže plocha chladiče na čip evidentně nedosedá
Tak jsem to rozebral, a začal přeměřovat rozměry ochranného rámečku na grafce, a měděného bloku Accelera. Tak za prvé jsem zjistil, že samotnej blok by se sice do rámečku přesně vešel, ale to by po stranách nesměly bejt ty čtyři plechy, přes které k bloku přišroubován kovový rámeček. viz obr.
Tak jsem vzal přímou brusku, nasadil do ní kulovou frézu, a sílu těch plechů jsem zbrousil v úhlu 45°
Pak jsem znova zlusil, jestli už blok dosedá "dovnitř" ochranného rámečku, na plochu čipu. Bohužel pořád tam něco vadilo, a brzo jsem pochopil co. Totiž "kouty" vnitřku ochranného rámečku nejsou pravoúhlé, ale je tam "výplň" v úhlu 45° (nevím, jak to slovy vysvětlit jednoduše, ale kdo jste ten chladič měli sundanej, tak víte, co myslím - bohužel jsem zapoměl udělat fotku). No takže Měděnej blok dál dosedal na tyhle "zešěikmený rohy", a dovnitř rámečku se mu nechtělo. Takže jsem musel ještě odfrézovat rohy měděnýho bloku, v tloušťce asi 2mm.
Teď už to sedlo krásně dovnitř. Toť vše. Tohle je moje zkušenost, jiný uživatelé řikali, že jim to tam sedlo bez úprav. No mě teda ne. Takže trochu práce, ale komu se nechce dávat 1300,- za HR-03/R600, tak tohle je alternativní řešení.
GIGABYTE B550I AORUS PRO AX, AMD Ryzen 5 3600X, AIO XPG LEVANTE, 240mm, 16GB DDR4 HyperX Predator RGB 3200, MSI RTX 2060 Gaming Z, SSD: ADATA XPG SX6000, M.2 - 128GB + ADATA XPG GAMMIX S11 Pro, M.2 - 1TB, case Metallic Gear by Phanteks NEO G Mini V2, Power EVGA SuperNova G2 750W.
- kAdEtT
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- MireC22
- Začátečník
-
- Thor4x
- Nováček
-
Ještě k tomu Acceleru na HD 2900 Pro- mě tam sedlo naprosto bez úprav jenom s pastou-je to ale tím že mám accelero s1 rev 1, tam žádné broušení netřeba. Takže na HD 2900 Pro sedne POUZE ACCELERO REV. 1 ! Pokud dostanete rev. 2, budete muset broousit dle návodu výše!!! Další info je ještě tady http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 17#7524017 .