Asus P5K /-E /P5KR /Deluxe /Premium (775, P35 + ICH9 /R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Necroman »

OndraSter píše:// tak pri 1.5V PLL si to na 400 neskrtlo, zvysil jsem to na 1.7V (mezi nic neni :( ) a testuju 380MHz FSB

/// tak namisto pokusu o maximum FSB jsem se vratil k pretaktu, napeti jsem zdvihnul na 1.3125V - podle CPU-Z idle 1.3V a burn 1.256V :x a jedu na 10x270. Orthos zatim 4 minuty stable :D
Vice nez 1,5 V, pokud nemas extremni chlazeni, je pro conroe procesory smrtelne, bacha na to.
Jinak na testovani doporucuji nastroj OCCT, udajne mnohem vice zatizi system, nez Orthos.
So sayeth the Wise Alaundo
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Pro 65nm vim ze > 1.5V nedavat (uz vubec ne se vzduchem), nakonec jsem skoncil stabilne na 2.9GHz (10x290) pri 1.3875V(tusim) BIOS (1.36V idle/1.312V burn), momentalne jsem na defaultu.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
SWE
Začátečník
Začátečník

Re: re

Příspěvek od SWE »

Necroman píše:Vice nez 1,5 V, pokud nemas extremni chlazeni, je pro conroe procesory smrtelne, bacha na to.
Jinak na testovani doporucuji nastroj OCCT, udajne mnohem vice zatizi system, nez Orthos.
PLL voltaz je neco jineho, nez vcore...
podpis
roman2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od roman2 »

hladal som v tejto teme nieco ohladom vykonu crossfire 16x/4x.
nic konkretne som nenasiel, tak som sa opytal googlu.
pre tych ktorych to zaujima:
http://www.bit-tech.net/hardware/2007/1 ... rsus_p35/8
http://www.tomshardware.com/reviews/pci ... 15-10.html
ondra-banov
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

chyba

Příspěvek od ondra-banov »

mám desku Asus P5K Premium (wifi) a při prvním zapnutí se dostanu do biosu v poho. Jakmile ale nastavim bios adám reset tak mi pc vyhodí hlašku chassis intruded fatal error....system halted a nedostanu se ani do biosu. Tak musím zase vymazat na default bios a zase se to opakuje dokola.....zkoušel jsem aj ten konektor pro detekci otevřené skříně...vyndal jsem z něj pin dal zpet a proste furt to same....aj sem kontroloval správnost fanu na cpu, odpojil všechny zbytečnosti ale furt to děla....co mám delat?

Sestava je uplne nova.....bios desky 050...
Grafika X800GTO
Ram Corsair Dominator
CPU E8400 core 2 duo
SWE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SWE »

Tak tu detekci zakaz tim, ze konektor odpojis a hodis tam zpatky ten jumper (zkratuj chasis signal a zem). Takze nejspodnejsi 2 piny. Jinak manual strana 2-31.
podpis
ondra-banov
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

w

Příspěvek od ondra-banov »

to me napadlo jako první...já tam žádný kábel od bočnice ani nemám, a sestavu sem si skládal sám, dospěl jsem ke konci že je deska vadná a posílám na reklamaci
gallibob
Nováček
Nováček

Příspěvek od gallibob »

Ja mam P5K-E wifi-AP a USB mi sviti taky po vypnuti PC(mam 2 USB-Huby od msi a oba sviti modre,aspon v noci nezakopnu kdyz jdu na WC,nejak mi to moc nevadi).Jinak zadnej jumper na vypnuti sem nenasel a ani v biosu primo nic na vypnuti neni,ale mam pocit ze je to neco s polozkou pripojenych periferii,ktere si i po vypnuti bios pamamtuje(klavesnice,mysi atd..).Mam pocit ze pokud je to nastaveno na pama tovani a necheckovani po kazdem zapnuti tak to sviti stale,a pokud to ma po kazdem zapnuti prohledavat pripojena zarizeni k USB tak to zhasina.Vim ze sem stim mel po sestaveni pc nejaky problemy(hlavne s detekci usb klavesnice,takze ted kdyz to funguje tak se vtom hrabat nebudu).Ale na 99% se to da vypnou v biosu v menu ADVANCED-USB CONFIGURATION nebo myslim ze na verzi 0.602 to slo ale jak je to ted na posledni verzi to uz netusim.Ale jak pisu prestal sem to resit,protoze mi to ze to sviti vubec nevadi
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Asus P5KR cold boot problem,overclocking failed na defaultu

Příspěvek od Mastodont »

Zdravim, má někdo z Vás problém s deskou P5K nebo P5KR s tímto jevem? Jakmile se pc odpojí od sítě tak nechce ani postnout (jen se roztočí větráky) a jakékoli nastavení (ať už výchozí, tj. nastavení, které je místo AUTO, tzn. žádný overclock) tak následuje stejná věc, že se odmítá zapnout a pouze roztočí větráky a při následném úspěšném zapnutí hlásí "overclocking failed"?

Deska je už na reklamaci ale bojím se toho, že to je problém ASUSu jako celku a že se mi deska vrátí a bude se chovat stejně.

Díky všem za připomínky.
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

neco takoveho mi delala taky asuska, ale problem byl v pametech...
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

mam v tom a-data vitesty 800 extreme... tak mozna pujdou na reklamaci i ty... diky.

BTW co ti to presne delalo?
SWE
Začátečník
Začátečník

Re: w

Příspěvek od SWE »

ondra-banov píše:to me napadlo jako první...já tam žádný kábel od bočnice ani nemám, a sestavu sem si skládal sám, dospěl jsem ke konci že je deska vadná a posílám na reklamaci
No a ten jumper jsi tam mel ? Trbea jenom chybel, nebo byl spatne vsazeny(na jine piny). Tak hlavne jak to vymeni.
podpis
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Václav Sedlář »

u některých desek to prostě nejde vypnout, musíš vytáhnout myš z konektoru,pc od proudu neodpojuj-zkrátíš si životnost zdroje,desky,...
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problemy

Příspěvek od Necroman »

Momentalne se potykam s problemy u desky P5K Deluxe - zatuhavani systemu tak, ze se s nim neda nic delat, vzdy tak na 5-10 vterin. Testoval jsem system na vse, memtest, Orthos na mnoho hodin, vadne sektory, antivir... vse v nejlepsim poradku. Snizil jsem pretaktovani o polovinu na velmi konzervativni hodnoty a stale se to stavalo.
Tak jsem tedy dnes provedl downgrade BIOSu z posledni verze na verzi 0603, u ktere vim jiste, ze se to nestavalo. Doufam, ze to pomuze, protoze jinak uz fakt nevim.
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW
Merlinn
Žlutá karta
Žlutá karta

Re: Problemy

Příspěvek od Merlinn »

[quote="Necroman"]Momentalne se potykam s problemy u desky P5K Deluxe - zatuhavani systemu tak, ze se s nim neda nic delat, vzdy tak na 5-10 vterin. Testoval jsem system na vse, memtest, Orthos na mnoho hodin, vadne sektory, antivir... vse v nejlepsim poradku.

Ahoj....me se zase stava,ze nekdy pri surfovani na netu to spadne do modre..a taky testy OK.....zkousel sem zakazat jednu sitovku a nebo pouzivat druhou ,ale stale stejny......vymeńa ramek nepomohla..v tom to nebude.....a zmenit IRQ sitovky to nevim jak...neprisel sem na to...je to sdileny s ruznejma vecma...skoda ze to tak maj nastaveny.... :(
redsaq
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od redsaq »

Jakej bios byste mi doporučili na P5K Deluxe, cpu je Q9450, ramky patrioty viper 1066Mhz, chci taktovat, jakej je nejlepší? poslední? díky
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Necroman »

redsaq píše:Jakej bios byste mi doporučili na P5K Deluxe, cpu je Q9450, ramky patrioty viper 1066Mhz, chci taktovat, jakej je nejlepší? poslední? díky
Jak rika stranka http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx - minimalne:
Core 2 Quad Q9450 (2.66GHz,1333FSB,L2:12MB,rev.C0,4 cores) - 0705
Core 2 Quad Q9450 (2.66GHz,1333FSB,L2:12MB,rev.C1,4 cores) - 0812
Adrenaline.Rush
Nováček
Nováček

Příspěvek od Adrenaline.Rush »

Ahoj, mam mensi problem s P5K-VM. Nainstaloval jsem ovladace zvuku, ale zvuk to neprehrava. Zkusil jsem je tedy odinstalovat a nainstalovat znovu, ale nepomohlo to. Stahl jsem tedy ovladace z Asusi stranky, ale problem stale pretrvava.
LtK.Tomas
Červená karta
Červená karta

Asus P5K Premium- Native DDR2 1066 Support

Příspěvek od LtK.Tomas »

_____
Naposledy upravil(a) LtK.Tomas dne čtv 22. lis 2012, 16:03, celkem upraveno 1 x.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

proč by je měla zpomalovat? prostě je pustíš na tolik, kolik umějí. 1066 na 1066.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Asus“