no to nerikam...ono to chladic cca stejne i pri tak malym prutoku(o par stupnu hur),ale jde o to ,ze s tak malym prutomem se blbe odvzdusnuje okruh atd...Zalezi jak jsi to mel slozeny,treba si nemel tak restriktivni okruh.AlesShi píše:kolik tim teklo nevim, neresim, chladilo to naprosto vpohodeHighlander píše: no utahne no ..ale s prutokem 70l/h coz je jako kdyby jsi chcal do zachoda...
ze bych ted mel s ddc naky joo lepsi teploty, to fakt ne
Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly
Moderátor: morke
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- AlesShi
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
mel jsem vsechno na 10/8 hadicich, vse v serii zapojenyHighlander píše:no to nerikam...ono to chladic cca stejne i pri tak malym prutoku(o par stupnu hur),ale jde o to ,ze s tak malym prutomem se blbe odvzdusnuje okruh atd...Zalezi jak jsi to mel slozeny,treba si nemel tak restriktivni okruh.AlesShi píše: kolik tim teklo nevim, neresim, chladilo to naprosto vpohode
ze bych ted mel s ddc naky joo lepsi teploty, to fakt ne
360ka lamely
240ka trubky
viscool na cpu
kpcool na gpu
galaxy na chipset
erty na disky
restriktivni podle minulejch odpovedi dost
odvzdusneni nebyl zadnej problem, parkrat jsem vyhnal vylky bubliny a pak uz jsem fungoval, nekolikrat jsem jeste vypnul cerpadlo a bylo
- berka496
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Potřeboval bych poradit s pořizením vodního chlazení,jsem totiž začátečník,vybral jsem tohleto:
Blok CPU: Thermaltake CL-W0092
Blok GPU:Thermaltake VGA Waterblock CL-W0010
Blok na 2x HDD:Thermaltake CL-W0082 Liquid
Radiátor:Watercool HTSF Radiator - Triple
Čerpadlo:Laing D5-pumpa 12V D5-Vario 1/2 AG
Expanzní nádoba:Tank-O-Matic
Kdyžtak napište své názory.jestli jsem si vybral ty správné komponenty a jestli to čerpadlo bude vůbec stačit.
Blok CPU: Thermaltake CL-W0092
Blok GPU:Thermaltake VGA Waterblock CL-W0010
Blok na 2x HDD:Thermaltake CL-W0082 Liquid
Radiátor:Watercool HTSF Radiator - Triple
Čerpadlo:Laing D5-pumpa 12V D5-Vario 1/2 AG
Expanzní nádoba:Tank-O-Matic
Kdyžtak napište své názory.jestli jsem si vybral ty správné komponenty a jestli to čerpadlo bude vůbec stačit.
Naposledy upravil(a) berka496 dne ned 9. zář 2007, 18:21, celkem upraveno 8 x.
- Zemo
- Začátečník
- Bigwolf
- Začátečník
Vice mene souhlas s tapko27, akorat bych navrhl misto Lainga D5 radsi DDC+ nejlepe s topem, je o neco levnejsi a navic vykonejsi. A pro chlazeni HDD bud ty navrhovane 120mm fany nebo Silentmaxx, ktery je i ztisi.
Btw, ten rozpocet i konfigurace by byla prinosem, at vime co s tim chces chladit.
Btw, ten rozpocet i konfigurace by byla prinosem, at vime co s tim chces chladit.
PC - CPU Intel Core i5-13500 | MB Gigabyte B760M Gaming X DDR4 | RAM Kingston FURY Beast RGB 64GB 3600MH | GC EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA 24GB | NVME ADATA XPG SX8200 Pro 2TB | PSU Corsair SF750 Platinum | Case ASUS Prime AP201 | Cooling Heatkiller IV Pro, HEATKILLER V for RTX 3090 EVGA FTW3, EK-Quantum Kinetic FLT 120 DDC, Hardware Labs Black Ice Nemesis GTS 360, Noctua | LCD Samsung C49RG94SSU | Keyboard Logitech MX Mechanical Mini| Mouse Logitech MX Master 3 | Mouse pad Razer Vespula
- kupca
- Začátečník
- Rc
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
zdarec lidi, nema asi cenu nexxosy od alphacoolu objednavat pac alphacol ma mega financni problemy... takze uz mesic nedoslo od nich nic do CR a ja potreboval blok na nVidia 6800 a chtel sem tohle http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 40&kat=247 jenze uz mesic to neprislo tak pls poradte bud kde je to jeste treba naskladnene a nebo co byste mi poradili jinyho ... dik (zalezi mi na klavlite nechci slyset ze neni treba davat na mou gk neco silnejsiho )
- Vivec
- Středně pokročilý
heh docela blbá zpráva, kdyby přestal vyrábět doopravdy tak by se tu nedaly sehnat skoro žádný dobrý bloky, EK taky přestaly vyrábět obyč blok na GK, když se tak podívám po česejch shopech tak jediný co zbejvá sou snad bloky heatkiller který maj fakt supr zpracování, ale budou brutálně restriktivní, navíc kompatibilita taky nic moc...
blbá situace
blbá situace
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
A kde o tom píší že mají problémy?Rc píše:zdarec lidi, nema asi cenu nexxosy od alphacoolu objednavat pac alphacol ma mega financni problemy... takze uz mesic nedoslo od nich nic do CR a ja potreboval blok na nVidia 6800 a chtel sem tohle http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 40&kat=247 jenze uz mesic to neprislo tak pls poradte bud kde je to jeste treba naskladnene a nebo co byste mi poradili jinyho ... dik (zalezi mi na klavlite nechci slyset ze neni treba davat na mou gk neco silnejsiho )
- Rc
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
zkus napsat na jscomuters, na casemodding (tam ti typek bude nakecavat ze jako dojdou - rika mi to uz mesic a neco) pak treba na patro.cz ti to reknou ... proste vsude, jedine to najit jeste nekde skladem nutne potrebuju dobrej blok na GK do 1200,- ... kolik stoji swiftechy z toho polska nebo co sem to tu zaslech?spajdr píše: A kde o tom píší že mají problémy?
- cz7emi
- Nováček
Rc-nasel jsem toto www.cooling.pl/bloki-gpu,kategoria,28_55_124.html, mrkni nato
- Rc
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
dikes prohlidnu to, hele typek z casemoddingu mi psal, ze prej aplhacool ma novyho sefa (za ten mesic pokrok ) no a ze veci co dou na odbyt uz sou prej k dispozici (vymeniky atd.) a prej bloky se ted vyrabeli a ze ve stredu budou asi v CR tak nevim jestli je to obchodni trik kdyz se to par tydnu neustale natahuje no ale uvidim...cz7emi píše:Rc-nasel jsem toto www.cooling.pl/bloki-gpu,kategoria,28_55_124.html, mrkni nato
jo a kdyztak kdo by mel zajem jeste neco objednavat z polska nebo stli nekdo uz neco objednava tak abysme to dali trebas najednou nebo tak neco (polsky moc neumim a nevim jak by to bylo s platbou)
- thonik
- Nováček
-
Čerpadlo OceanRunner
Zdary,
nemamate nekdo skusenisti s cerpadlem od firmy Aquamedic..?
Konkretne OceanRunner OR3500,3500l/h nebo bych poridil Laing D5-pumpa 12V D5-Vario 1/2 AG.. co bude lepsi?..
Dik
http://www.zoo-hobby.cz/akvaristika/aquamedic/
nemamate nekdo skusenisti s cerpadlem od firmy Aquamedic..?
Konkretne OceanRunner OR3500,3500l/h nebo bych poridil Laing D5-pumpa 12V D5-Vario 1/2 AG.. co bude lepsi?..
Dik
http://www.zoo-hobby.cz/akvaristika/aquamedic/
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Vivec
- Středně pokročilý
je to overkill pro PC, 65W je jako bys chladil další procesor, sice dobrej výtlak ale průtok moc velkej, nepobrala by to to žádná expa
konstrukce jako eheim- náchylný na osičku
navíc maximální teplota vody 35°C, s jedim radiátorem by to byl velkej problém
držel bych se osvědčenejch čerpadel, D5 poslouží 100% líp, navíc je na 12V...
konstrukce jako eheim- náchylný na osičku
navíc maximální teplota vody 35°C, s jedim radiátorem by to byl velkej problém
držel bych se osvědčenejch čerpadel, D5 poslouží 100% líp, navíc je na 12V...
- Horoděj
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
- mamlas2
- Nováček
-
chipset blok
hoj
mel bych dotaz ohledne chipset bloku
premejslel sem o tomhle
http://www.jscomputers.cz/Alphacool_SNB ... 19986.html
je to za podezrelou/sympatickou cenu, tak sem se chtel zeptat jestliva s tim ma nekdo zkusenosti a jestli to je ok
bo na chipset bych nechtel moc utracet
navic to menim za viscool blok, ktery mel bohuzel nekvalitni elox v zavitu fitinky, behem nekolika hodin doslo ke korozi a v soucinosti s timhle
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30925
ke srazeni barvy nebo nejake jine slozky a ucpani systemu...
diks, mamlas
mel bych dotaz ohledne chipset bloku
premejslel sem o tomhle
http://www.jscomputers.cz/Alphacool_SNB ... 19986.html
je to za podezrelou/sympatickou cenu, tak sem se chtel zeptat jestliva s tim ma nekdo zkusenosti a jestli to je ok
bo na chipset bych nechtel moc utracet
navic to menim za viscool blok, ktery mel bohuzel nekvalitni elox v zavitu fitinky, behem nekolika hodin doslo ke korozi a v soucinosti s timhle
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30925
ke srazeni barvy nebo nejake jine slozky a ucpani systemu...
diks, mamlas
- natsuhiboshi
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
zdravim, mam rozestavenyho vodnika a tak nejak sem si vsechno vybiral sam a na tohle forum sem se dostal az ted... vsim sem si, ze vsichni pouzivaji hadicky s vnitrnim prumerem 10mm nebo i vic, ja mam nakoupeny fitinky a hadicky s 8mm, tak sem se chtel zeptat, jestli se vyplati tech 10mm, nebo to neni nejakej velkej rozdil ? diky
Core i5-3570k@4,5GHz|Intel DZ77RE-75K|4x8GB Corsair Vengeance 1600MHz|eVGA GTX Titan 6GB@1077Mhz core|OCZ RevoDrive 3 240 GB