E6850 vs. Q6600

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Kinomaniak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kinomaniak »

lilleek píše:Tak já myslel kolem těch 3,2-3,5GHz a doufám, že to ještě stále nejsou jen ty 2 desky. Hodil by se mi nějakej seznam desek, co mají ten měnič napětí. Má ho někdo?
3.2-3.5Ghz dáš i na Commandu,ale musíš to uchladit,chce to best vodníka.
E8600@4.5Ghz/500x9/1.44V...Noctua C12P...Asus P5Q Deluxe...Corsair Dominator 1066@1000Mhz 2x1Gb...Ati 4850 750@2400...Cosmos 1000
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Tak co testoval OBR http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=2
takže eVGA 122-CK-NF68 revize T1 a pak DFI ICFX3200 s čipsetem RD600. Ale i když budeš mít desku,musíš mít i CPU,co to dá a chlazení.
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Q6600 je na prvni pohled a predevsim pro lidi co do toho moc nevidi BEST BUY, ale bylo by dobry si uvedomit, co takovy cpu prinasi. Pozitivim je opravdu malo, zatim negativ az moc...
1. teplo a s tim spojena spotreba - musite zainvestovat do opravdu kvylitniho chlazeni, v pripade OC musite sahnout po vodnikovi
2. problem vyberu desek pro OC - jsou pouze 2 desky, ktere podporuji gtl voltage, eVga, ktera neni dostupna a DFI s Xpress3200, ktera neni zrovna z nejpovedenejsich
3. nevytizenost - pokud opravdu nedelate s videem nebo grafikou na profesionaklni urovni (tedy ze se tim zivite), tak 4 jadra postradaji smysl, protoze se jednoduse nevytizi...

Ja osobne hodlam v budoucnu prestoupit na 4jadrove cpu, ale ve chvili, kdy se tyto negativa zminimalizuji, tedy odhaduji za rok, mozna dyl...
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
rostaxx
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rostaxx »

Gerimo píše:Q6600 je na prvni pohled a predevsim pro lidi co do toho moc nevidi BEST BUY, ale bylo by dobry si uvedomit, co takovy cpu prinasi. Pozitivim je opravdu malo, zatim negativ az moc...
1. teplo a s tim spojena spotreba - musite zainvestovat do opravdu kvylitniho chlazeni, v pripade OC musite sahnout po vodnikovi
2. problem vyberu desek pro OC - jsou pouze 2 desky, ktere podporuji gtl voltage, eVga, ktera neni dostupna a DFI s Xpress3200, ktera neni zrovna z nejpovedenejsich
3. nevytizenost - pokud opravdu nedelate s videem nebo grafikou na profesionaklni urovni (tedy ze se tim zivite), tak 4 jadra postradaji smysl, protoze se jednoduse nevytizi...

Ja osobne hodlam v budoucnu prestoupit na 4jadrove cpu, ale ve chvili, kdy se tyto negativa zminimalizuji, tedy odhaduji za rok, mozna dyl...
Nevim jestli nekoho zajimaj negativa mne je to celkem uplne jedno ....... hlavni ej ze je to 4 jadro a pokud nevyuzije vsechny ctyrjadra tak ani ty ostatni nebudou tolik zrat, a pretaktovat to jde nadherne na asus P5B ...
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Na ctyrjadra jsou vhodne i nove P35 Express desky, Asus P5K Deluxe, DFI a podobne s tim nemaji problemy ...
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

rostaxx píše:
Gerimo píše:Q6600 je na prvni pohled a predevsim pro lidi co do toho moc nevidi BEST BUY, ale bylo by dobry si uvedomit, co takovy cpu prinasi. Pozitivim je opravdu malo, zatim negativ az moc...

Nevim jestli nekoho zajimaj negativa mne je to celkem uplne jedno ....... hlavni ej ze je to 4 jadro a pokud nevyuzije vsechny ctyrjadra tak ani ty ostatni nebudou tolik zrat, a pretaktovat to jde nadherne na asus P5B ...
hlavne ze jsi s tim spokojen a dat si na case nalepku "Quad inside"... prej se na to dobre bali holky..
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Dnes bych koupil za 6,8kkc E6850 a modlil se aspon za 3,8ghz.Vykon az dopr..Quad nema dnes pro bezny pouziti absolutne vyznam
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

rostaxx píše:Nevim jestli nekoho zajimaj negativa mne je to celkem uplne jedno ....... hlavni ej ze je to 4 jadro a pokud nevyuzije vsechny ctyrjadra tak ani ty ostatni nebudou tolik zrat, a pretaktovat to jde nadherne na asus P5B ...
Muzes mne rict, proc si ten Quad teda chces koupit? Abys byl velka holka? Abys mohl pred kamaradama machrovat, ze mas Quad? Protoze mas moc penez a nevis co s nima?
Jiny duvod nemas...
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

rostaxx píše: a pretaktovat to jde nadherne na asus P5B ...
rosaxx PODPIS píše: Budoucí PC : Asus P5B, Intel core 2 quad Q6600 8 mb L2,
Asi máš velký zkušenosti s přetaktováním Q6600 :-D
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

hm. co takovej suppreme commander? udajne jede na 4jadru o dost lip nez na 2jadru...
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

ICE píše:hm. co takovej suppreme commander? udajne jede na 4jadru o dost lip nez na 2jadru...
1 jedina vyjimka... Jestli si ten clovek kupuje ctyrjadro kuli jedne hre... No nevim, co na to rict :?
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
rostaxx
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rostaxx »

Kamikadze píše:
rostaxx píše:Nevim jestli nekoho zajimaj negativa mne je to celkem uplne jedno ....... hlavni ej ze je to 4 jadro a pokud nevyuzije vsechny ctyrjadra tak ani ty ostatni nebudou tolik zrat, a pretaktovat to jde nadherne na asus P5B ...
Muzes mne rict, proc si ten Quad teda chces koupit? Abys byl velka holka? Abys mohl pred kamaradama machrovat, ze mas Quad? Protoze mas moc penez a nevis co s nima?
Jiny duvod nemas...
DPC ja to mam na praci, jaky holky jaky kamaradi, co to tady placate proboha ?Hry hraju vijimecne.....a kdyz uz mam penize tak proc ne, proc si ho nekoupit ? A kdyz uz nekdo kupuje quad tak pochybuju ze ho nejak zajma zravost tohoto cpu
rostaxx
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rostaxx »

Highlander píše:
rostaxx píše: a pretaktovat to jde nadherne na asus P5B ...
rosaxx PODPIS píše: Budoucí PC : Asus P5B, Intel core 2 quad Q6600 8 mb L2,
Asi máš velký zkušenosti s přetaktováním Q6600 :-D
Jo celkem mam zkusenosti, kamaradovi sem qx6700 pretaktoval v pohode jak on chtel.....
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Kamikadze píše:
ICE píše:hm. co takovej suppreme commander? udajne jede na 4jadru o dost lip nez na 2jadru...
1 jedina vyjimka... Jestli si ten clovek kupuje ctyrjadro kuli jedne hre... No nevim, co na to rict :?
vzhledem k tomu, ze se jedna o nastupce hry na ktery jsem zavislej, tak mi nezbude nic jinyho :-D :lol:
rostaxx
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rostaxx »

ICE píše:
Kamikadze píše: 1 jedina vyjimka... Jestli si ten clovek kupuje ctyrjadro kuli jedne hre... No nevim, co na to rict :?
vzhledem k tomu, ze se jedna o nastupce hry na ktery jsem zavislej, tak mi nezbude nic jinyho :-D :lol:
hh borče :)
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

rostaxx píše:
Kamikadze píše: Muzes mne rict, proc si ten Quad teda chces koupit? Abys byl velka holka? Abys mohl pred kamaradama machrovat, ze mas Quad? Protoze mas moc penez a nevis co s nima?
Jiny duvod nemas...
DPC ja to mam na praci, jaky holky jaky kamaradi, co to tady placate proboha ?Hry hraju vijimecne.....a kdyz uz mam penize tak proc ne, proc si ho nekoupit ? A kdyz uz nekdo kupuje quad tak pochybuju ze ho nejak zajma zravost tohoto cpu
Jasne jsem tam napsal, ze lidi, kteri to maji pro praci respektuji, takze pak nechapu tu narazku na me.
Jinak si myslim, ze spotreba je celkem dulezita. Q6600 se jiz dostalo dost na nizkou prodavajici cenu a uz ho nekupuji pouze lidi, co nevedi s penezi, ale i obycejni lide. Navic s tim souvici koupeni silnejsiho zdroje atd. .. Treba ty s penezma nemas problem, navic kdyz jeste pc pouzivas na praci, ale jini uzivatele proste tohle nevidi a pak se akorat divi, proc jim to nejede a mnozi se tu pak dotazy, "co s tim ksakru je?"
rostaxx
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rostaxx »

NJ tak promin za tu narazku ale ja sem psal o stranku zpet ze to mam na praci..! no :)
fortress
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fortress »

A ted si vemte ze si nejaky blbci koupej Mitsubishi Lancer Evo kdyz by klidne mohli jezdit v oktavce v tdicku!
9800x3D, Gigabyte X670 Aorus Elite , 32GB DDR5 6000mhz CL30, Gigabyte Aorus Master RTX5090, 1TB WD Black S850, Samsung 970 Evo 500GB + storage.
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

fortress píše:A ted si vemte ze si nejaky blbci koupej Mitsubishi Lancer Evo kdyz by klidne mohli jezdit v oktavce v tdicku!
ty asi vubec nevis, o cem tady placas... Koukni se na nadpis threadu, projdi si jeho stranky, zamysli se nad sebou a nad tim co se tu napsalo, a pak sem postni nejaky inteligentni prispevek...
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

Hm, takze Asus P5B, alebo GB DS3 na Q6600@3,xGHz nebude stacit? :(
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“