ECS M848ALU (SiS748) - dalsi zkusenosti ?

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: moje testy

Příspěvek od DivX »

Bruk600 píše:Když jsem projížděl co snese proc.(1700+)a jaký nárůst výkonu to dá,tak jsem zjistil,že(mám to i napsané)na ATI9100-250/200mem.to hodilo v 3D2001 při 165Mhz 7.863 bodů/166Mhz 7.927b./167Mhz 7.727b./173Mhz 7.860b.Z toho jsem usoudil,že je výhodnější jet na 166 a pokud je proc.odemčený,tak měnit raději násobič.Upozorňuji,že paměti jely 1:1 a něco podobného se dělo i na Duronu 1600,ale tam jsem si už nadal tolik práce s poznámkami.
OKey.. takže je lepší se držet standartu...
A není to jen chyba programu??
 MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

DivX píše:
Bruk600 píše:Když jsem projížděl co snese proc.(1700+)a jaký nárůst výkonu to dá,tak jsem zjistil,že(mám to i napsané)na ATI9100-250/200mem.to hodilo v 3D2001 při 165Mhz 7.863 bodů/166Mhz 7.927b./167Mhz 7.727b./173Mhz 7.860b.Z toho jsem usoudil,že je výhodnější jet na 166 a pokud je proc.odemčený,tak měnit raději násobič.Upozorňuji,že paměti jely 1:1 a něco podobného se dělo i na Duronu 1600,ale tam jsem si už nadal tolik práce s poznámkami.
OKey.. takže je lepší se držet standartu...
Mozna nebo neco v systemu, taky negdy nevim jestli i ted ale treba i staryho celera to dyl najizdelo na nestandartnich taktech nez na standartnich ale potom uz to bylo rychlejsi :?
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
Bruk600
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bruk600 »

Dr Meduza píše:
DivX píše: OKey.. takže je lepší se držet standartu...
Mozna nebo neco v systemu, taky negdy nevim jestli i ted ale treba i staryho celera to dyl najizdelo na nestandartnich taktech nez na standartnich ale potom uz to bylo rychlejsi :?
To je taky možný,ale 3Dmark2001 měří počet obrázků v závislosti na síle proc.a GK.Neumím si představit,co by tam fixlovalo,jen že by procesor nedodal včas dost dat do GK.Prostě ta data mají někde nějaké úzké hrdlo,kudy netečou dost rychle.Pokud by si někdo dal tu práci a ověříl to i na jiných čipsetech,bylo by to zajímavé porovnání.Možná,že je to důsledek jiných přechodových poměrů mezi AGP+PCI/procesor a paměť.Na VIA by to nemuselo platit pokud by se zvyšovaly všechny frekvence.Nechalo by se to ověřit na nForce.
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

A zkousel si to i necim jinym nez 3Dmarkem vono prece jenom ty body to dela dost nahodnym zpusobem :roll:
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
Bruk600
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bruk600 »

Dr Meduza píše:A zkousel si to i necim jinym nez 3Dmarkem vono prece jenom ty body to dela dost nahodnym zpusobem :roll:
Zkoušel jsem to jen 3dmarkerm2001.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

OC

Příspěvek od crashPC »

Taakze docela sem se poucil ale nejsem z toho moc chytrej...
co teda muzu z teto desky vybusit kdyz to preflashnu cheepbiosem nebo novym na tuto desku - mam na mysli PC-Chips M848ALU...?

ziskam nastaveni AGP/PCI?
zvetsej se mi moznosti nastaveni FSB?
muzu menit napeti CPU?
ma jeste jiny vychytavky?
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

napěti na CPU nezměniš přes BIOS:(((
 MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

napeti.

Příspěvek od crashPC »

Nechci virit vodu ale mam dojrm ze nekdo to udelal! btw mam usebe "editor" biosu a tam to vypada ze by to mozna slo!
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... sc&start=0

tady někdo psal že to nemá hardwareovou podporu měnit voltáž na CPU,
takže modifikovanej Bios ti tady asi moc nepomůže...
..ale klidně to muže bejt naopak! za zkoušku nic nedáš :roll:

btw kolik má ten editor? nemohl bys mi ho poslat na mail? nebo neznáš sajty? popř bys mi to mohl nahrat ne eFTyPko :oops:
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

biosy

Příspěvek od crashPC »

bud: http://zigzagjoe.no-ip.com/files/ nebo: http://www.rebios.net/biosdown/b2.htm - jeden z nich mi nesel. a jmenuje se to amibcp.zip... je to dost divna vec ale pochopis ze je tam neco v menu biosu zkrytyho... a muzes to odkrejt... - ten program puvodne slouzil vyrobcum aby to nastavovali podle potreby a nemelo to bejt bezne dostupny uzivatelum ale.... - no jen ze to neni utilitka ktera slouzi ke zniceni PC - mohlo by to i chodit...
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: biosy

Příspěvek od DivX »

crashPC píše: - jeden z nich mi nesel
tim si myslel jako editovat bios nebo sosnout (z nějake pomatlane stranky)??
jinak pokud ta deska to umi a bude to fungovat, tak... tak mohl muj barton ještě neska žít :old9: :huh:

-hm.. teď to koštuju... hm... bude to chtit spustit z dosu (pohraju si s tim po škole):
diky

//Edit_01 -> tak sem to skusil.. a skoro sem ani nezačal: když to spustim, tak to chce jmeno romky... prvni sem tam jak debil psal cestu k tomu souboru, pak sem si všim že tam je name a stejně mi to nešlo :(
zkoušel sem bez připony, s připonou, velke/male pismenka... a nic :sad:
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

???

Příspěvek od crashPC »

me to de normalne v xpeckach... z jednoho linku je to ale spatny!!! nevym z kteryho... no tak stahni bios, prejmenuj na cokoli.rom a otevri ten program. mel byz zadat cestu X:\xxx\xxx\cokoli.rom a melo by te to pustit - nic ti to nerekne, jen zmizi ta tabulka na vyzvani. nekde v tom menu muzes normalne videt to co vidis kdyz lezes do biosu - ami a menit naky veci a hodnoty - nejaky yes/no , both/supervisor a nekdy hodnotu... - to yes/no mam dojem ze znamena viditelny/neviditelny - pocital sem polozky v biosu :-)...
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

piše mi to, že ten soubor neexistuje:(( tobě to šlo v poho?
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

???

Příspěvek od crashPC »

no jiste! nechapu. na dvou kompech ok! to te to proste zkope pokyzdy kdyz tam do toho cokoli zadas? naky divny.... a to tak ze velmi.
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

tim že z jednoho linku to je špatny máš na mysli, že jako to nesosneš nebo nespustiš?
Furt to nechce jet :(

\\Edit_01 -> hej.. fakt mi tečou nervy... taky dement zas nejsem (si myslim).
už to mam na hdd snad 100x nakopčene na ruznych mistech, ruznych názvu... píšu to malym velkym, opačne lomitka... misto : pišu >
asi mi už hrabe:((( neska sem napsal tolik cest co za cely život sem ani nenapsal :sad: :sad: :sad:
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

be

Příspěvek od crashPC »

ten soubor v poho sosnu ale nemaka to... jen z toho jednoho zdroje... fakt newim. maz v pc go-aulda :-))
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

už sem to rozjel - sem si to myslel že to bude jenom v nějake prkotině :P
ta romka měla atribut "pouze ke čteni" tim pádem se to tvářilo, jako by vůbec neexistovala :)

ale co mě trochu dostalo bylo, že když sem dal config CMOS data - advanced - tak ve sloupci option name nebylo nic :( takže sem nevěděl, co měnim... tak sem se v tom rači nedrbal :roll: )
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

rrrr

Příspěvek od crashPC »

no ja tam v tom sloupci taky nic netusim ale kdyz sem zpocetl polozky v menu biosu a polozky u kterejch je yes tak se to shoduje - to by melo znamenat ze to odkrejva polozky vhodne k nastaveni!!! asi to tim mym upravenym biosem flashnu protoze nemam na vyber - chci menit napajeni cpu :-)
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: rrrr

Příspěvek od DivX »

crashPC píše:no ja tam v tom sloupci taky nic netusim ale kdyz sem zpocetl polozky v menu biosu a polozky u kterejch je yes tak se to shoduje - to by melo znamenat ze to odkrejva polozky vhodne k nastaveni!!! asi to tim mym upravenym biosem flashnu protoze nemam na vyber - chci menit napajeni cpu :-)
dej pak vědět... snad to pojede! držim palce...
btw neviš proč dlouho nevyšel žádnej novej bios?
mam posledni (teda si to myslim) 2004/10/12 :(
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

sss

Příspěvek od crashPC »

no sleduju to. biosy vychazej novy ale s ukrutnym zpozdenim - pred 14 dnema sem videl novejsi. jestli bude nakej provar tak to vyzkousim behem tohodle tejdne... to bude sekec...
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“