V cem kreslite schemata/navrhujete PCB

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: V cem kreslite schemata/navrhujete PCB

Příspěvek od €agle »

To že něco neumíš neznamená, že je to nedostatek programu. :roll:
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan16 »

€agle píše:To že něco neumíš neznamená, že je to nedostatek programu. :roll:
neumim akorát vyrábět nové knihovny součástek, a nedostatkem je, že jsem v nápovědě,
která je složitá jako x, se nic nedá najít.
>>Ale rád bych se to naučil - nemůžeš pls poradit, jak na to?
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Na internetu je pomerne dostatek navodu zabyvajich se Eaglem, a pokud by ti to nestacilo tak jsou i tistene publikace k dostani v lepsim knihkupectvi nebo opet na internetu.
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Jan16:
Tvorba součásky má v zásadě tyto 4 kroky:
1) vybrat knihovnu - otevřít v Eaglu knihovnu (Library, .lbr), kam se daná součáska hodí, nebo případně vytvořit novou
2) symbol součástky - v menu Library/Symbol do New zadat název a v editoru nakreslit symbol. Pokud symbol který potřebuješ už někde existuje, nemusíš ho kreslit znovu, dá se použít existující. Pokud potřebuješ symbol jen lehce pozměnit, dá se zkopírovat existující, upravit a uložit jako vlastní.
3) obal součástky - menu Library/Package - v podstatě to samé jako symbol, můžeš vytvořit vlastní nebo použít existující
4) samotná součástka - menu Library/Device - do New zadej název své součástky a potvrď, ukáže se ti plocha editoru. Z nabídky vyber Add a přidej požadovaný symbol součástky (může jich být i víc - některé skryté atd.). Dalším krokem je přidat obal součástky, buď pomocí Edit/Package nebo pomocí lišty napravo/New. Po přídání Package (taky jich může být víc, třeba DIP a SOIC verze) musíš pomocí Connect propojit jednotlivé piny symbolu s pady obalu, prostě přiřadíš který pin symbolu odpovídá kterému ve skutečnosti.

To je v zásadě všechno, můžeš ještě upravit popis součásky (Edit/Description), pak uložit a je to. Doporučuju si prozkoumat pár již vytvořených součástek, snadno tak přijdeš na to, jak to funguje a jaké jsou zásady při tvorbě nových součástek.

Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan16 »

Eagle dík za ten návod na Eagle :)
Jen doufám, že se mi vůbec podaří udělat první krok... Eagle občas docela trucuje, a nechce dělat to, co chci já :)
Pak dám vědět jak sem dopad...
Ještě jednou díky moc...
Honza
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan16 »

NO úžasný... vyrobil sem si součástku ABCD. symbol jsem nakreslil drátem ( :twisted: )
package je jenom 6 takovejch ťuplíků zelenejch, jinej tvar dát nejde (nevim jak) - jako piny mislim
nic víc, protože nevim jak se dá nakreslit to kolem, co by bylo např. na nepáj. masce.. Že by se to zase kreslilo "drátem" jako u toho symbolu?
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Všechno co uvidíš na boardu se edituje v Package editoru, v nabídce nalevo máš spoustu nástroju na kreslení čar, ploch, oblouků, padů, textu... V nabídce nahoře si pak volíš tvar, tloušťku, velikost otvorů a hlavně vrstvu ve které chceš kreslit (tzn třeba tu tvou nepájivou masku).

Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan16 »

týjo....
mám tam akorát nástroje: přesun (move), copy, mirror, rotate a spol, a potom už jenom: wire, text circle arc, rectangle, polygon, pad, SMD hole...
Kde nahoře se to přepíná?
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

A co víc než "wire, text circle arc, rectangle, polygon, pad, SMD hole..." potřebuješ? Vybereš třeba pad a v liště nahoře (kousek pod menu) si pak můžeš vybrat tvar a další vlastnosti...

Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan16 »

No když sem se koukal zrovna na ten pad, tak sem to asi já vůl přehlídnul, kouknu se znova a pořádně, ovšem to "wire" se mi nelíbí a nezdá z důvodu toho, že se to nejmenuje třeba "čára" (line) ale drát (wire)... A taky mě odradilo použití wire proto, že ten wire má úplně jinou barvu než circle, a podobně...
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Tak si tak rikam jakou jsem mel kliku kdyz nas ve skole ucili v Eaglu.
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan16 »

NO vzhledem k tomu, že jsem leteos dokončil školní povinou docházku, na nižšim gymplu, tam jsme rádi, když se vo IVTčku učíme ťukat písmnka we wordu.. :evil:
termit256
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od termit256 »

Clovece, cetls vubec tu napovedu?
Asi by nebylo od veci koupit si nejakou knizku treba zde http://shop.ben.cz/cz/121287-eagle-prakticky.aspx je to popsano jako pro blondyny.
Popis tvorby soucastek je taky zde http://www.zver.unas.cz/elektro/dokumen ... _eagle.htm
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan16 »

Clovece, videl si tu napovedu v eaglu nekdy?
Je v ní takovej bordel, že se v tom začátečník s eaglem jako já snadno utopí. Je tam sice hezký popis haldy příkazů, ale ty sou mi naprd, já potřebuju vědět kde na co kliknout, a ne co napsat do command line...
Asi by nebylo od veci koupit si nejakou knizku
Leda že bych si jí koupil sám, ale mé kapesné mi to nedovoluje. Navíc nevím, v kterém kamenném obchodě by tuhle knížku asi mohli mít.
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STANIK#007 »

ve středně velkým knihkupectví je elektru věnovaná dost velká police

myslím že nějakou knížku o eaglu od nějakejch učitelů mám, zkusím se mrknout, že bych to někam upnul, jestli máš zájem, tak napiš SZ
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STANIK#007 »

Takže tady to je, manuál od Ing. Antonína Juránka //neznám ho, snad mu to nebude vadit// :

http://www.nahraj.cz/content/dw/6098a48 ... b42116639a

kdyby byl zájem tak mám ještě pár knihoven ve kterejch sou snad všechny u nás dostupný, možná i součástky bývalé Tesly

jo a když sem se sám učil v eaglu, tak jsem žádnej manuál nepotřeboval
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“