Asus Maximus Extreme (775, X38 + ICH9R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Asus Maximus Extreme

Příspěvek od Jan Machalík »

Napsal jsem na forum Asusu, kde mi poradili resetovat cmos, vytahnout baterii na 10 min a pak nastavit pameti dle vyrobce a napeti NB na 1.26V, coz jsem udelal, ale restart byl rychlejsi, nez jsem cekal...Takze jsem zkusil nastavit na NB 1.49V(1.52V real) a vydrzelo to 20min hry, pak jsem to vypnul.Za chvili se chystam otestovat to v Crysis, ktery si ukousne poradne pameti...

Celou diskuzi muzete sledovat zde http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id= ... uage=en-us
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Asus Maximus Extreme

Příspěvek od Jan Machalík »

Takze oficialni vyjadreni techniku Asus zni : pouzivat pameti jen max 1333MHz, 1600MHz jsou otestovane pouze jedny a to nejaky OCZ 1GB moduly...Co doporucujete za 1333MHz pameti ? Neco s velkym potencialem.Dekuji
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
milda001
Nováček
Nováček

Asus x38 Maximus Extreme

Příspěvek od milda001 »

Zdravím mám problém s touto deskou...

Popsal bych to asi takto. Pc běžel vše o.k. dostala se mě do ruky deska Msi Diamond, demontoval jsem z Asusu procesor, grafiku, ramky....blala. Osadil jsem do MSI a desku odzkoušel, deska běžela proběhl post.. vyzkoušel jsem ubuntu a hw osadil zpátky do Asusu kam patří :roll: . Při zapnutí se rozsvítí všechny diody co jsou na desce a za pár sukund se deska restartuje a takhle to je krásně ve smyčce. :?:

Dobrá, desku jsem vymontoval z case a zapojil pouze procesor, grafiku a ramku, nicméně problém přetrváva. Kontroloval jsem desku, zda jsou kondíky vpořádku a nezdá se že by zde byl problém...
Pro jistotu jsem znova všechno zapojil do desky od MSI a zde vše jede....Že by umřela deska??

edit:
vyřešeno úmorným zkoušením:
vytáhnutí a znovu vložení CPU pomohlo. Nejspíš špatný kontakt!
Odpovědět

Zpět na „Asus“