Přehled pamětí 2x2GB CL4 800Mhz do 5500,- s DPH

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

Takže nic ! A já už věřil tomu že mě poslali CL4 neozvali se tak je to jasný škoda že nebydlím v Ústí sem jim jasně napsal CL5 nechci! :evil: V naší prodejně už sou ze mě hotovo protože to sou másla ale tihle by si mě dlouho pamatovali!
husky14
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od husky14 »

kesi píše:Máš tip?
Edit:něco co 100%pro bude!
A koukals na Patrioty? Ted v lednu spadly z ejakych 5k na 2,5k.... ;)
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

Sleduju a objednal sem si je Tož Huvidíme snad nedubou zmetci jak v ..M.P. a myslím to upřímě! :-D
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

pak dej postřeh jak jsou na tom ty patrioti i s OC pokud mozno, mam na ne docela zalusk! Jinac si myslim, ze by ty A-Data tech 800 Mhz pri CL4 a napeti 2,2 V taky dali...
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

No víš asi zatím OC zkoušet nebudu mám desku s UNLINKED módem takže zatím 800Mhz 4-4-4-12 T ale nebudu předbíhat možná OC i zkusím valstně by mě to taky zajímalo a hlavně zatím je nemám před tím sem chtěl A-DATA (2×2....CL4) a poslaly mě bez nějaké domluvy CL5 takže ty A-DATA se stěhují zpět do Ústí n. L. a to OC vidím tak kolem 850Mhz 4-4-4-12 2T a s 5-5-5-15 2T tak kolem 900Mhz víc asi nedaj.
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

tak az ti dorazej, tak dej echo zda poslali ty spravne, ja si je tam ihned taky vezmu...
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

Tak a je to tady: Potvrzuji 2×2GB RAM Patriot 800Mhz 4-4-4-12 2.2V! cena 2630Kč. Právě sem byl pro ně na poště. Nejsem doma , musel sem pro ně do Zábřeha takže je vyzkouším až zítra dnes už to opravdu nestihnu.
alienhan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alienhan »

OCZ DIMM 4096MB DDR II 800MHz OCZ2RPR800C44GK Reaper HPC

chystám se koupit tyhle...a k tomu Noctua NH-U12P nebo Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Cooler Rev.B

Tak by mě docela zajímalo jestli ta heatpipe nebude zavazet uvedeným chladičům :? ?
husky14
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od husky14 »

kesi píše:Tak a je to tady: Potvrzuji 2×2GB RAM Patriot 800Mhz 4-4-4-12 2.2V! cena 2630Kč.
Tak super.... pak dej urcite vedet, jak jedou :wink:
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

Zatím žádný problém v biosu nastaveno 2.2V jedou na 800Mhz (Unlinked) 4-4-4-12 2T takže až na napětí sem nechal původní nastavení které sem měl u Kingstounů (ještě v podpisu) OC zkusím až bude víc času, takže naprostá zpokojenost :-D (Zatím mám XP takže sys. hlásí pouze 3.45GB).
Edit: Mě sere že na OC paměti to chce zpoustu času.
Edit2: Podpis už sem změnil protože šlapou skvěle...
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

zdravím :) nemáte někdo zkušensoti s těmito pamětmi? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46249 chci si je koupit a poměrně by mě zajímalo OC...potřebuji minimálně 1000MHz :) na pamětěch bude hnízdit tento větrák http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44124 tak se ani neobávám že by to bylo nereálné.jen prostě vaše zkušenosti bych rád slyšel.děkuji..
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

Budy01 CL5? No coment..
Grouwr
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Grouwr »

U intelu je to jedno jestli to je CL3 ,CL4 nebo CL5 , tady záleží na frekvenci ..
Intel C2D E2140 | 3,2Ghz 1,37V real rev.M0 - Max 3408Mhz 1,47V | Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Cooler Rev.B | Gigabyte P31-DS3L | Sapphire Ati Radeon HD2900Pro 256Bit 512MB DDR3 600/1600Mhz @ 850Mhz 1,25V / 2250Mhz | Kingston 2x1GB DDR2 800Mhz 5-5-5-18 | Western Digital Caviar WD2500AAJS-250GB SATA II | Fortron BlueStorm II 500W | Genius Ergo 525 | DWDRW LG SuperMulti GSA-H55L | Windows Vista Ultimate 32bit | 3DMark2006 10441bodů | Genius Ergo 525 | WaterCooling .. dělám na něm
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

Nemáš pravdu!!! To ste všichni na palicu nebo co? Jak sem psal tak necháme 800Mhz 11-11-11-115 15T! A bude to jedno, bože jak si na to přišel...
husky14
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od husky14 »

Grouwr píše:U intelu je to jedno jestli to je CL3 ,CL4 nebo CL5 , tady záleží na frekvenci ..
U Intelu je vliv casovani mensi nez u AMD (diky pametovymu radici), ale rozhodne nemuzes rict, ze na nem nezalezi....
hujer61
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hujer61 »

kesi píše:Nemáš pravdu!!! To ste všichni na palicu nebo co? Jak sem psal tak necháme 800Mhz 11-11-11-115 15T! A bude to jedno, bože jak si na to přišel...
Ale má pravdu.Už jsme se tu jednou o tom dohadovali a ono je to u toho Intelu opravdu jedno!Pro Intel platí,čím větší frekvence tím menší celková latence pamětí a větší propustnost.A jak jsi mi jinde psal že dvě různé značky na stejné frekvenci mají stejnou propustnost,je také blbost.Každá firma nepoužívá stejné čipy,takže ani výsledek není stejný.U AMD je časování priorita,ale intel si žádá frekveni.A bavíme se tu o rozdílu mezi CL4 a 5 a ne o číslech,která tady ty uvádíš.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Chjo, toto snad přidám do FAQ. :)

U Intelu i u AMD je v podstatě jedno jaké máte časování. Po přechodů obou platforem na DDR2 se vliv časování zmenšil. Osobně bych volil maximální frekveci co RAMky zvládnou s nejnižším možným časováním do 2.3V - vyšší napětí je pro paměti smrtelné a při 2.5V některé moduly prý umírají do několika hodin.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
hujer61
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hujer61 »

Jj,napsal jsi to za mne.Časování jako takové mělo velký vliv u DDR1 a tam to bylo znát opravdu na výkonu sestavy.Dnes ,jak krásně vyplývá z předchozího odkazu je honba za co nejměnším CL nesmysl.
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

Mr. Dirk píše:Chjo, toto snad přidám do FAQ. :)

U Intelu i u AMD je v podstatě jedno jaké máte časování. Po přechodů obou platforem na DDR2 se vliv časování zmenšil. Osobně bych volil maximální frekveci co RAMky zvládnou s nejnižším možným časováním do 2.3V - vyšší napětí je pro paměti smrtelné a při 2.5V některé moduly prý umírají do několika hodin.
No vždyť jo! Jenom sem chtěl říct že ani časování bych nepodceňoval a určitě bych nešel do CL5 pokud bych měl Mhz pod 1066! Ale válcuju na UNLINKED módu takže ostatní nastavení na P35..atd. mě netrápí.. :wink: Takže 850Mhz 4-4-4-12 2T bych bral, uvidíme co na to Ramky... pak se uvidí..přece jen 2×2GB půjdou taktovat asi jinak!
Edit: Pro Hujer61 důležitější než latence je čtení ! Ale už je to asi trapný dohadovat se o něčem co mi výkonu ve hrách stejně nepřidá.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“