Gigabyte X38-DS4 (775, X38 + ICH9R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

Zdravim, mam problem s touhle deskou( x38 ds4 rev1.0) koupil sem ji tady na foru tak mesic zpatky ani ne a konecne se dostal k sestaveni pc. Po slozeni a zapojeni vsech ficur sem svedkem nekonecneho restartovani:( po zapnuti to bezi tak 10 sec, pak restart a samo se to zase zapne O.o a pak zase restart a porad dokolecka. Zdroj mam tagan BZ700 (700w), dve HD3870 v crossu, jeden disk, E8400 a 2x2gb OCZ Reaper 800 mhz.

Zkousel sem co me napadlo a nic nezabralo:( tak se tazi o radu ci nahodou nekdo nema paru o tom cim by to mohlo bejt :-X
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Eandril píše:Zdravim, mam problem s touhle deskou( x38 ds4 rev1.0) koupil sem ji tady na foru tak mesic zpatky ani ne a konecne se dostal k sestaveni pc. Po slozeni a zapojeni vsech ficur sem svedkem nekonecneho restartovani:( po zapnuti to bezi tak 10 sec, pak restart a samo se to zase zapne O.o a pak zase restart a porad dokolecka. Zdroj mam tagan BZ700 (700w), dve HD3870 v crossu, jeden disk, E8400 a 2x2gb OCZ Reaper 800 mhz.

Zkousel sem co me napadlo a nic nezabralo:( tak se tazi o radu ci nahodou nekdo nema paru o tom cim by to mohlo bejt :-X
a nemas OC? asi ne, ze?
CPU: AMD RYZEN 5 7600X MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

ee, uz sme na to s kamosem prisli ..dost neprijemny zjisteni, jeden kanal na pametech proste nepusti, kdyz je dam na singl channel vedle sebe do jednech dvou tak to naskoci vsecko v pohode, kdyz do tech dvou slotu bliz cpu tak ani nahodou, zkouseny jak obe dve tak kazda zvlast. jeste zejtra zkusim jiny pameti ale hodne hodne pochybuju ze by se neco zmenilo :-/
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Eandril píše:ee, uz sme na to s kamosem prisli ..dost neprijemny zjisteni, jeden kanal na pametech proste nepusti, kdyz je dam na singl channel vedle sebe do jednech dvou tak to naskoci vsecko v pohode, kdyz do tech dvou slotu bliz cpu tak ani nahodou, zkouseny jak obe dve tak kazda zvlast. jeste zejtra zkusim jiny pameti ale hodne hodne pochybuju ze by se neco zmenilo :-/
hmm divny...mozna mas vadnou desku...me pameti naprosto bezproblemu (zkousel jsem oba dualy)
CPU: AMD RYZEN 5 7600X MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
Ninja
Nováček
Nováček

FSB

Příspěvek od Ninja »

Dobrý den,

chci se touto cestou zeptat na taktování téhle desky. Má ji někdo prosím nataktěnou víc než 440 MHz FSB? Mám nově CPU Q9300 a na desce mi normál běží až do FSB 450 MHz. Na 450 se začne restartovat i když zvedám napětí CPU až na 1,35V. Zajímalo by mě, jestli nemám zvednou to FSB napětí protože běží na 1800Mhz a MCH napětí. A o kolik případně? Nebo pokud by mi někdo mohl poslat screeny jeho biosu, bylo by to super.
Předem díky
goelr
Začátečník
Začátečník

Re: FSB

Příspěvek od goelr »

Ninja píše:Dobrý den,

chci se touto cestou zeptat na taktování téhle desky. Má ji někdo prosím nataktěnou víc než 440 MHz FSB? Mám nově CPU Q9300 a na desce mi normál běží až do FSB 450 MHz. Na 450 se začne restartovat i když zvedám napětí CPU až na 1,35V. Zajímalo by mě, jestli nemám zvednou to FSB napětí protože běží na 1800Mhz a MCH napětí. A o kolik případně? Nebo pokud by mi někdo mohl poslat screeny jeho biosu, bylo by to super.
Předem díky
btw a neni to treba uz strop cpu??? :wink:
Ninja
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ninja »

:-) Také mě to napadlo, ale jak tak čtu po netu, tak by neměl být. Vím, že každý kus je jiný, ale myslel jsem, že ho dostanu na víc. Škoda, že to nemám jak jinak zjistit. :-(
Ninja
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ninja »

Tak stropem cpu to asi není, běži mi stabilně na 3,22 Ghz pri 1,2V a když snížím násobič, aby neběžel na tak velké frekvenci a hodím FSB nad 450 Mhz, tak The End :-( Paměti přitom normál běží přes 1000Mhz, takže těmi to také není. Má prosím někdo nějakou radu jak dostat desku výš?
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

zdravicko ..tak mam dalsi problem:-/ at v biosu nastavim jakekoliv takty, voltaz, nasobic atd tak proste na to absolutne nereaguje :( bios mam nejnovejsi (F4a), EIST vypnuty, C1A taky ....ale uz pri rebootu po ulozeni hodnot to pri startovaci obrazovce stejne hlasi cpu na def. taktech, diagnosticke programy jak bysmet...nejake napady cim by to mohlo byt?
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Eandril píše:zdravicko ..tak mam dalsi problem:-/ at v biosu nastavim jakekoliv takty, voltaz, nasobic atd tak proste na to absolutne nereaguje :( bios mam nejnovejsi (F4a), EIST vypnuty, C1A taky ....ale uz pri rebootu po ulozeni hodnot to pri startovaci obrazovce stejne hlasi cpu na def. taktech, diagnosticke programy jak bysmet...nejake napady cim by to mohlo byt?
zrejme mas asi vadnou desku...ci nedostatecnej / vadnej zdroj... me OC jede uplne v pohode! :wink:
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

nevim ..700W Tagan mi prijde jako dostatecnej zdroj, divny je ze driv deska na zmeny nastaveni reagovala. Ted to nepobiram proste:-/
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Eandril píše:nevim ..700W Tagan mi prijde jako dostatecnej zdroj, divny je ze driv deska na zmeny nastaveni reagovala. Ted to nepobiram proste:-/
hmm tak to vypada na odvarenou desku spise. :(
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

mno ..to mi zase prijde divny, pokud by odesla ..tak by nebyla schopna provozovat cpu ani na defaultu ..na nem to beha naprosto bezproblemu ...jen proste nepobiram ze nereaguje na jakoukoliv zmenu nastaveni frekvence :-(
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Eandril píše:mno ..to mi zase prijde divny, pokud by odesla ..tak by nebyla schopna provozovat cpu ani na defaultu ..na nem to beha naprosto bezproblemu ...jen proste nepobiram ze nereaguje na jakoukoliv zmenu nastaveni frekvence :-(
vrat zpet na starsi bios...
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

delalo i na nem:-/ zjistil sem ze na zmenu nasobice niz deska reaguje ..dkyz na ty e8400 soupnu dolu na 8 tak na to reaguje ..ale jakmile hnu s frekvenci tak ani tuk:-X
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Eandril píše:delalo i na nem:-/ zjistil sem ze na zmenu nasobice niz deska reaguje ..dkyz na ty e8400 soupnu dolu na 8 tak na to reaguje ..ale jakmile hnu s frekvenci tak ani tuk:-X
hmmm to schvalne vyzkousim...protoze mam zaplej eist a nasobic se meni porad, pritom frekvence je taky jinde...

EDIT: tak me to jede uplne bez problemu! :wink:
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

hmm..tak sem prolejzal net a nasel sem par lidi co ma podobnej problem, jen tak otazka pod carou - asi neni normalni ze se deska po zadani zmeny nastaveni a ulozeni do cmosu pri restartu vypne a pak zase zapne ...by mela jet porad jen se restartovat ne?
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Eandril píše:hmm..tak sem prolejzal net a nasel sem par lidi co ma podobnej problem, jen tak otazka pod carou - asi neni normalni ze se deska po zadani zmeny nastaveni a ulozeni do cmosu pri restartu vypne a pak zase zapne ...by mela jet porad jen se restartovat ne?
me to nekdy delala taky s tim vypnutim...ale ted nevim, jestli to bylo jen u moc velkeho OC nebo vzdy po zmene nasteveni...zkousel jsem 333 X 6 400 X 5 a ok, ja jedu 9 X 333...
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

mno u me je to prakticky u jakyhokoliv nastaveni ..ale nejaky se ulozej a jedou (casovani, voltaz pameti, cpu, nb) jedine FSB zustava porad na defaultu:(
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Eandril píše:mno u me je to prakticky u jakyhokoliv nastaveni ..ale nejaky se ulozej a jedou (casovani, voltaz pameti, cpu, nb) jedine FSB zustava porad na defaultu:(
hmm tak neco neni v poradku...btw ja jedu stale na biosu F3
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“