Prskani / piskani / bzuceni / ... - zdroje

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomco »

NobodyLovesMe píše: Jasně,ale oni,když skládají počítače ve velkém,tak by měli vědět např.které kombinace zdroje a disku, (popřípadě jiné), se k sobě nehodí a podle toho se zařídit.O tom pískání v Crysis tu už někdo mluvil...
Tak jim je to jedno.... co jim prijde pod ruku tak tam hodi, zaplombuji a je to. Osobne nechapu smysl kupovani uz vyskladane sestavy. To jako kdyz se mi dostane dovnitr niaky bordel, tak si to ani nemuzu vycistit pac porusim plombu nebo jak?

Ale k tematu... pokud mi to piska jen v menu u nekterych her, tak asi nema cenu to resit. Treba Enemy Territory Quake Wars nepiska vubec, zapnu Hellgate: London a hezky si to v menu piska :oops:
patrick1
Nováček
Nováček

Příspěvek od patrick1 »

aj 400w Fortron BSII mi piska, v niektorých hrách - v menu ... a ja viem aj presný dôvod - vysoke FPS... ak menu ide cez 150fps tak je počuť piskot, a v Crysisu demo mi intra idu 1500fps tak si to asi viete predstaviť
AMD Athlon 64 X2 6000+ and Thermaltake Big Typhoon, Creative SB AUDIGY SE, PCI DVDRW/ RAM LG GSA-H62N SATA, MSI K9N - SLI, Kingston 2x1GB DDR2-677 CL5 Dual Channel kit, HDD Samsung SpinPoint T166 320GB 16MB SATAII, Sapphire ATI Radeon X1950XT 256MB + AC Accelero S1 Turbo Modules, powered by active Fortron Blue Storm 400w
Zdroj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zdroj »

No nakonec sem zjistil, že to dělá taky deska, ale je to měsíc a nic se nestalo, tak snad to tak vydrží :).
Drapalik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drapalik »

no osobně bych to odvez do servisu ať to prehlídnou...
můj miláček : CPU : Intel Core 2 Duo E6750 2,66GHz ,GPU : Powercollor HD3870 512MB,RAM : 2GB RAM Kingston,Zdroj : 500W fortron bluestorm II,Case : CA SHARKOON Rebel 9 Value Edition,ZD : Gigabyte P35-DS3 P35 s775
kingbean
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

prskajici zdroj:)

Příspěvek od kingbean »

Nazdar lidi,

mam zdroj Chieftec 500W asi tak rok a pul starej a mam takovej problem. Cas od casu v nem zacne tak jakoby prskat nebo praskat, tohle delava zasuvka chvili predtim nez vyhori:-)
Zdroj to dela ikdyz je vypnutej vypinacem.
Ted ta zajimava cast, jelikoz pritom prskani, prska i zasuvka ve zdi, nechal jsem ji prohlidnout a byla tam uvolnenej zemnici drat a pritazenim se vse zpravilo. Jenze nedavno to zacalo zase, a draty v zasuvce nejsou uvolneni. Muj osobni nazor je, ze je neco v haji s tou zasuvkou a to co prska ve zdroji je nejaka ochrana proti prepeti nebo neco takove, podle specifikaci by to ten zdroj mi mel.

Chci se zeptat, jestli nekdo vite, zda je to problem spatneho napeti ze zasuvky, nebo neco s tou zemi a zda mi to ten zdroj muze nicit, pripadne komp?

V jine zasuvce to vse funguje bez problemu, ale z duvodu "shora" nemuzu zasuvku vymenit ci pouzivat jinou jinak nez nouzove.

diky
chovo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od chovo »

Kamaratovi "prskala" zasuvka, najskor sa mu restartoval pc, potom mu odisiel zdroj a zobral so sebou aj dosku a grafiku. V zasuvke boli povolene vodice (hlinikove rozvody v bytovkach bol super napad :stupid: ), po dotiahnuti ide novy pc zatial dobre.

Skus to riesit zaloznym zdrojom napriklad.
CPU: AMD FX-8350 + NOCTUA NH-C14 MB: ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 RAM: A-Data 2x4GB 2133MHz CL10 XPG Series GPU: ASUS R9 280X-DC2T-3GD5 HDD: Intel 330 180GB + OCZ Vertex2 60GB + WD 640GB AAKS + Samsung 500GB + WD CB 1000GB sound: SB X-Fi Titanium DVD-RW: LG GH22NP20 case: CM Stacker 831 + 4x NOCTUA NF-P12 PSU: Corsair RM650 keyboard: Logitech G15 v.2 mouse: Logitech G500 + Razer eXactMat display: LG W2452T ntb: ASUS P31J
kingbean
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kingbean »

no ja tu mam taky hlinik a tak mi ti blbci nechteji vymenit zasuvku, ze maji strach ze by se jim zlamali, zdroj neni spatny napad diky
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

nediv se "tem blbcum" kdyz je hlinik starej, lame se uz pri krivym pohledu na drat :)

a hlinik se daval do bytovek kvuli nedostatku medi v jednu dobu.....nejhorsi jsou trafa/motory vinuty timdle sajrajtem, kdyz se uklepou vyvody :)

taky je hlinik levnejsi....i dneska se z nej delaj draty, ale az hodne silny, bohuzel pro hlinik jsou potreba specialni svorky(trvale pruzici, hlinik "tece")
Naposledy upravil(a) srna dne pát 18. led 2008, 18:10, celkem upraveno 1 x.
kingbean
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kingbean »

no jo no, tak na jednu stranu je chapu, na druhou stranu mam vyhoret? nebo asi nejlepe zasuvku nepouzivat a hodit si prodluzku oknem k sousedum:-)
GamerCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Pískání zdroje a následné vypnutí pc

Příspěvek od GamerCZ »

Zdravím hoši mám vetší problém vlastím zdroj Fortron epsilon 1010W můj problém spočíva když pustím hru crysis tak v uvodním logu začne pískat ve zdroji a po chvíli se pc vypne operační system windows vista ultimate 64bit jinak pc viz podpis za každé rady budu rád díky. :sad:
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ollie »

V jiných hrách to nedělá?
Jinak sestava teda nadupaná, ale 1000W zdroj to musí utáhnout, takže pak asi jedině reklamace.
Obrázek
GamerCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GamerCZ »

Ollie píše:V jiných hrách to nedělá?
Jinak sestava teda nadupaná, ale 1000W zdroj to musí utáhnout, takže pak asi jedině reklamace.
Práve že jedna grafika je špatna rozpadá se jí obraz tak jsme to nahodně zkusil v sli,ale myslím že by chyba ve zdroji neměla byt s 2x9800GTX to šlapalo v pohodě ty mají vetší odběr jak ty nový Geforcky 280GTX.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

tak já nevím co řešíš když píšeš že jedna grafika je špatná ?

jinak mám taky fortrona a taky mi v Crysis jak jsou ty loga příšerně píská, ale vše jede OK
GamerCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GamerCZ »

Godzzila píše:tak já nevím co řešíš když píšeš že jedna grafika je špatná ?

jinak mám taky fortrona a taky mi v Crysis jak jsou ty loga příšerně píská, ale vše jede OK
Ja to testnu s jednou a dám vědět
GamerCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GamerCZ »

Tak jsme zkoušel pouze tu jednu dobrou 280GTX a hnedka jak jsem klikl na crysis tak se pc hned vyplo fakt už si nevím rady :(
GamerCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GamerCZ »

GamerCZ píše:

Tak jsme zkoušel pouze tu jednu dobrou 280GTX a hnedka jak jsem klikl na crysis tak se pc hned vyplo fakt už si nevím rady :(
Tak jsem do pc narval spátky moje dvě Geforce 9800GTX a je po problemu pískání zmizelo :? Tak to jeďine spadá na vadné vga...
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Seš si jistej že pískal zdroj a ne ty grafiky? Z vlastní zkušenosti vím že se to blbě lokalizuje.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
GamerCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GamerCZ »

Jája píše:Seš si jistej že pískal zdroj a ne ty grafiky? Z vlastní zkušenosti vím že se to blbě lokalizuje.
Tak jsem to teďka oveřil doopravdy je to zdroj co teď :(
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

No to se bude asi težko reklamovat. Důležitý je jestli jsou ty grafiky opravdu špatný nebo ne - nejlepe zkusut na jinym kompu, jinak pokud by byly vpořádku tak reklamace zdroje. Pokud je jedna dobrá a přesto to s ní píská tak s tím asi těžko něco uděláš. Někdy se prostě HW spolu neshodne.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
GamerCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GamerCZ »

Jája píše:No to se bude asi težko reklamovat. Důležitý je jestli jsou ty grafiky opravdu špatný nebo ne - nejlepe zkusut na jinym kompu, jinak pokud by byly vpořádku tak reklamace zdroje. Pokud je jedna dobrá a přesto to s ní píská tak s tím asi těžko něco uděláš. Někdy se prostě HW spolu neshodne.
A není ten zdroj Fortron epsilon 1010W na ty dvě Geforce 280GTX slabý? :?
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“