Výběr objektivu pro Canon

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PzKpfw VI Tiger »

Imho to je problém foťáku, já taky nezaostřím na tu oblohu, co tu mám teď. Tj. Jednolitý šedý mrak.
Umí USM ostřit servo že jo? Tj, průběžně ostří, podle toho na co se dívám.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

PzKpfw: teda to je nick... Nejen že to že foťák nezaostří na jednolitou plochu neni problém oběktivu, ale ani USM nemá se servem prakticky nic společného. to také řeší foťák.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

To neříkej mi, ale Trinomovi. Já to myslel tak, že nemám USM a taky to nezaostří => nenůže za to USM. To na servo byla otázka bokem, kdyby tam byl náhodou nějaky problém.

//Trinom: Mě šlo taky o to, že trvá půl hodiny, než to přejede z jednoho konce na druhý a to má USM. A to, že je to tělem si nemyslím, jednolitej mrak to nebyl, tam to chápu.
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

tak na nekonečno ostřím málo kdy, a když už tak si ho otočím sám, ať žije FT-M :wink:

ale stím AF a nekonečno to někdy zkusím prubnout, moc se mi to nezdá :?
All I know is that I know nothing.
Obrázek
Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

Holda píše:tak kdo by mel zajem, tak vystup primo z fotaku bez uprav na 300-176-70mm a vsemozne clony je tu
Quantaray.rar
To sklo je pro me nad F6 vcelku adekvatni cene, neco z toho dostat jde.
Pres vikend si pujcim tu 70-300 IS USM a uvidim, co mi prinese navic....ale asi to bude neporovnatelne...to je zase boj penezenka vs. konicky :lol:
Tak sem na to kouknul a imho nic moc. Může na to někdo kouknout zkušenějším okem. Přijde mi to celé neostré a asi se tam projevuje docela dost aberace. Třeba na poslední fotce je to v náhledu na 100% velikost docela dobře vidět. Ten plech u komína nebo anténa. Při cloně 14 je to teda podstatně lepší, ale na úkor světlosti.
Jak na tom bude ten Canon 100-300 USM. Bude lepší na 300mm?
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

tak jsem si ty fotky také stáhnul, a jako čekal jsem víc :?

i na 70mm je obraz poměrně špatnej, tak nevim... Nemáš problém s BF/FF u skla? Spousta fotek mi přijde poměrně hodně rozostřených.

100-300 aberuje, ale není to nic hrozného, takový Pentacon 4/200 aberuje mnohem víc, a jak je to dobré sklo :). V rozích mi navíc mnohem víc aberuje i 17-85 IS USM

Tady přikládam 1:1 z C 100-300, foceno na 300mm a na plnou díru! (to není zrovna jeho silná stránka)

Canon 100-300 USM

Obrázek

ale technicky se takhle povedla, nevím čím to :)
Obrázek
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

ano neni to nic extra, ale nebyl porizenej s tim, ze extra bude ze jo :)
Nicmene jsem z toho vyzjistil, ze idealni pro me bude asi nejaky rozsah 55-200, kde je plno kandidatu, tak uvidim. Vecer jdu pro ten 70-300 IS USM a pak v tydnu pro CANON EF-S 55-250/4-5,6 IS, tak budu mit dalsi moznosti na vyber...
Prechodu na Canon fakt nelituju, pujcit si pro me nejaky sklo prestava byt problem ;)
.
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

Tak ono dobré sklo by mělo fotit kvalitně i když nechceš :lol:

Jinak 55-250 se mi moc kvalitou nezdá, tak uvidíme až ho prubneš :)
K tomu ohnisku do 200mm, to je pravda, proto chci kupovat 70-200, na delší skla pro univerzálnost nepotřebuješ, a když potřebuješ tak nasadit TC nebude dělat problém :wink:
Obrázek
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

tak jak to dopadlo s tím 70-300 IS? jinak jsem koukal, že Quantaray už dražíš na aukru :roll:
Obrázek
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

ano ano :lol:
Kamarad mi ho nepujcil na doma, protoze ho zrovna potreboval, ale bylo to jako nebe a dudy. Od buildu pres ostreni az po kresbu.
Byli jsme na letisti v Ruzyni a to, kde ja musel clonit kolem 8 a stejne to vypadalo hnusne on bez problemu daval skoro na plnou diru a vystup uplne jinde no :oops:
Navic jsem zjistil, ze ani IS nemusi byt tak od veci na tech 300mm
Cili ted resim, jestli ten Canon 70-300 Is, nebo 55-200/4 L cenove uz to tak rozdilny neni. Ale spis to IS, prece jen L bych uz asi nevyuzil a je k tomu strasne napadny...
.
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

hh, ale tak myslíš 70-200/4L ?

Tak světelnost elka nic moc, proto ho moc nemusim, a spíš bych dal přednost tomu 70-300 IS, pokud nejsi na červené proužky :)

Já teď taky řešim, zda-li bude stačit S 70-200/2.8 nebo si připlatit na S 70-200/2.8 Macro MkII. (MkI je napi*u, a přecijen u norm. verze min. ostření 1,8m i na 70mm, je docela nepraktický...)
Obrázek
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

Tak já si dneska přinesl domů Canon EF 100-300mm f/4.5-5.6 USM. :)
A zatím spokojenost. "Zoom" je oproti mojemu 18-55 naprosto dostatečný. Technické provedení mi taky přijde velice solidní. Nemůžu porovnat s drahými objektivy, ale imho lepší než seťák. USM je věc naprosto úžasná, ta rychlost, přesnost a tichost. Jinak mě docela překvapila hmotnost objektivu. Ono nosit ho na krku s foťákem celý den, to se člověk celkem pronese. Optická kvalita je taky dobrá, mi naprosto dostačující, ikdyž sem nějaké chyby našel. Ale podstatně lepší než Quantaray, který sme tu mohli vidět. Trochu nedostatek je, že nemá IS a udržet to na ohnisko 300 mm v klidu je docela težký. Pro mě zatím úplně :oops: ještě když mi fouká vítr. :x Ale světlost mi přijde dobrá, na ISO 100 na plnou díru dá 1/640 ale chce to sluníčko. Pak přihodím fotky, teď trochu nestíhám.

//Edit. Tak tady to je.

1. Ta se docela povedla. Nějakou kompozici nehledejte, já zkoušel, jak to vůbec fotí.
http://panzer-vi.wz.cz/IMG_2067.jpg

2. Tak to mi přijde rozmazaný, imho by to měl být lepší.
http://panzer-vi.wz.cz/IMG_2070.jpg

3. Tak ta se povedla ostře, ale jsou tam vidět fialový dráty. A to určitě nebyly. :roll:
http://panzer-vi.wz.cz/IMG_2073.jpg

4. Imho slušné, doufám, že nevadí, že sem někomu vyfotil auto. Jenom je trochu vidět aberace na té lampě a na tom chlapíkovi vzadu. Ale myslím, že to je v normě.
http://panzer-vi.wz.cz/IMG_2074.jpg

5. Tak to sem zkoušel až doma. Jakoby ze stativu, ležel na stole. Ale stejně tam mělo být víc clony, ty květy nejsou ideální.
http://panzer-vi.wz.cz/IMG_2086.jpg

6. Jedna z okna, tady sem se zapřel o okno, takže šly udržet docela dobrý časy.
http://panzer-vi.wz.cz/IMG_2094.jpg
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

gratuluji k novému dobérmu sklu :)

stou aberací, tak ta bude vysoká často, u ne L objektivů. Například ještě co mám 17-85, tak abera v rozích, je opravdu extrém :? . Ale tak to se dá odstraňovat pomocí softwaru :wink:

k časům, ono pokud nemáš monopod nebo tripod, tak není moc dobré jít po časy tkz. ohnisko / závěrka, ono pak na 300mm 1/100 je docela zabijárna 8-) , 1/200 se dá, ale chce se to furt poměrně dost soustředit. Na těch 1/300-1/400 už to tolik nemusíš hrotit, ale stejně je dobré se soustředit, ať jsou fotografie co nejostřejší :)

K váze, to bych stebou nesouhlasil, právě že tohle telátko je krásně lehký. Má jen něco málo přes půl kg. A to je nádhera! Perfektní sklo co můžeš jentak hodit na delší tůru do báglu, a tolik tě netíží, jako nějaká 1,5kg mrcha :-D . Pro příklad sem včera fotil makro, 30D + redukce M42 + 3x mezikroužky = 60mm + makroměch = 120mm + TAIR 11A + Canon 430EX + samozřejmě baterie do fotoaparátu a blesku... Poměrně těžší, než jsem ho sklidil, tak jsem ho vážil. Necelé 4 kg, sem myslel že mi jebne :lol:

jinak 100-300 má zajímavou kuriozitu, jestli nemáš sluneční clonu, tak zkus přemejšlet jak se nasazuje :lol: , když jsem ji koupil, tak jsem si řekl doslova co to k*rva je 8-) , ale když ji pečlivě nasadíš, tak ona drží pevně :wink:
Obrázek
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

pekny, pekny :)
Ja jdu za par odin pro tu 55-250 IS, tak hodim taky samply...
To je ted boj co vzit :)
//edit: tak narychlo 300mm F5,6
[img=http://www.abload.de/thumb/img_1062xqr.jpg]
.
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

Tak sem koukal na nějaký ten stativ a co říkáte na tenhle
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38288
Bude stačit?
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

ten isty mam aj ja, stacit bude, ale pevnostou uplne nevynika... kupil by som si k nemu dialkove na kabliku.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

ta hlava nevypadá nějak bytelně... On má sice nosnost 3 kg, ale nevim, nevim. Asi bych své zrcadlo na něj jen tak neposadil (na plně vysunutý, na zasunutý postačí hama, s vytuněnou hlavou jako mam teď já :lol: )

Jinak já časem chci kupovat tenhle stativ, v poměru za ty prachy to je víc než nádhera, a v ceně je i hlava :) :

http://www.oehling.sk/inshop/stativy-st ... 78%5D.html
Obrázek
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

tu mam neupravene zabery na test aberacie: F5/6 @ 250mm s mojim 55-250 IS:
Obrázek
Obrázek
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

tak uz mam penize a vyrizenou embossovanou kartu, takze zacinam vybirat makro sklo z Ebay.
Prakticky pouze 3 klasicti kandidati -
Sigma 105/Sigma 150/Canon 100
Ktery byste doporucili? Sigma 150 a Canon 100 maji USM(HSM) a rychly a autofocus, nicmene to makra stejne moc nevyuziju a budu asi vetsinou ostrit manualne.
Canon nema celosvetovou zaruku, Sigma ano, jako viteze bych za sebe asi oznacil Sigmu 150, ale nevim, nakolik je tohle ohnisko udrzitelny z ruky na macro...
Dik :)

A mozna bych toto vlakno prejmenoval na "Vyber objektivu pro Canon" at to mame vse pohromade

//Trinom: Budiž...
.
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

Sigma 150 :) , sem si poslintal triko :) . Pokud chceš fotit hmyz, a máš v plánu ještě víc zvětšovat mezikroužky, tak určitě 150mm. Ale pak i taková 180, to je taky nádhera :) . Ale moc jsem se zasnil :roll: , já si v budoucnu budu moct dovolit sotva tu 105 :lol:
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“