ATi Radeon HD4870 X2 (R700) - Info, testy, recenze atd

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Jiří Mrázek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jiří Mrázek »

HrdinaJan píše:Tak to jsem nepochopil, chces parit na tom nejlepsim zeleze, ale nechce se ti za to platit?
Za železo klidně zaplatim :-) Ale hádat se s tátou kvůli elektřině se mi nechce :-( Tak mu co sežere PC platim já, a je rozdíl jestli mu ročně dam 10000,- či 20000,- :-), to samé u mého serveru co mam v Praze na páteři....
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

No, podle Mirka Jahody si herni PC sezere rocne stavu asi za 1500,-, sest hodin v idlu, 2 hodiny hrani, sedm dni v tydnu tusim. Takze kdyz mu za rok misto 1500 das 1900,-, bude to takovy problem??
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Firefanatic
Nováček
Nováček

Příspěvek od Firefanatic »

Na 20 000 Kč ročně za elektřinu by musel počítač při spotřebe 1000 W běžet 36 hodin denně na plný výkon... +-, uznávám, že nemám úplně aktuální ceny elektřiny, připusťme tedy, že je teoreticky možné to spotřebovat za 24 hodin... kdo má ale počítač 24 hodin denně v plné ztěži, zvlášť takové dělo??
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

no, asi takhle...za elektrinu doplacim dycky nejmin 3k (odber cca 750W), pc mam az na vyjimky pustenej porad... jen se neboj....ono se to dost prodrazi :wink:
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Tak se koukam a 1kWh stoji pod pet kacek, takze hodina gameseni na high-endu (rekneme 400W - jakoze ale neni, mozna tak i s monitorem) kostuje max 2 kacky (plus minus).
No hele porad lepsi nez na automatech za totace, tam si paril za 2 kacky par minut (zalezi teda na schopnostech).

Tak vo co jako de.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Asi si delas prdel ne?

To mi pripomelo tu reklamu na pujcky, ale naopak.

Jestli davas fotrikovi 10000,-Kc rocne, tak te sdira vic nez moje domaci v podnajmu v Praze, takovyho fotrika bych potom kopnul do riti.

Nebo gamesis pres 10 hodin denne, ale to neni zdravy hele.
Jiří Mrázek píše:
HrdinaJan píše:Tak to jsem nepochopil, chces parit na tom nejlepsim zeleze, ale nechce se ti za to platit?
Za železo klidně zaplatim :-) Ale hádat se s tátou kvůli elektřině se mi nechce :-( Tak mu co sežere PC platim já, a je rozdíl jestli mu ročně dam 10000,- či 20000,- :-), to samé u mého serveru co mam v Praze na páteři....
blekota je boss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blekota je boss »

tohle si reste jinde...
modi pls promazte to

HD4850X2 2x512MB DDR3
http://cdr.cz/a/24756
to by mohla byt zajimava volba...cenu bych ocekaval ne moc daleko nad jednocipovy 4870, pricemz vykon kolem(nad) GTX280....tady je videt, jak pekne lze zaplnit vetsinu cenovych i vykonostnich hladin jen s jednim resp. dvema(X2) cipy :)

EDIT: koukam, ze s nejvykonnejsi grafikou soucasnosti prijde i patricne vymakanej design krabice :-D
Obrázek
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Tak na TCMagazine tvrdi, ze HD4870X2 vyda AMD uz tedka v pondeli 14., takze jsem osobne zvedavej jak to dopadne, protoze ceny GTX 280 jsou hafo nizko a chce to konkurenci....

Podle vseho HD4870X2 vydrti GTX 280 (na tom se dnes asi shodneme vsichni), takze jsem zvedavy na ceny, protoze jak uz se stalo u nekterych samozrejmosti, tak AMD je Robin Hood, ktery bohatym bere a chudym dava.

Osobne tipuji 11k pri vydani. Vic si nemyslim. Hlavne jsem zvedav co na to rekne nVidia. Opet udela velkou prezentaci na privitani HD4870X2, kde bude porad dokola opakovat, ze koncept karty je spatny, ze jeden cip je lepsi a zazdi tim 9800GX2?
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

No, "zazdění" starších vlastních karet nVidii evidentně nedělá problém. Nejen kvůli tomu se domnívám, že marketingová strategie nVidie bude spočívat v prosazování jednočipového přístupu.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

Keby som niekde vyhral 30" LCD, tak si tu radeonku aj zadovazim, ale do zimy bude obycajnym smrtelnikom s 22" LCD takto karta zbytocna , tak ako GTX280
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

R700 o více jak 80 % výkonější než GeForce GTX 280
TechPowerUp.com píše:"Pre-release performance evaluations suggest that the Radeon HD 4870 X2 2GB GDDR5 model will on an average be 50% faster than the GeForce GTX 280 and in some tests 80% faster. A second model, the HD 4850 X2 (2GB GDDR3 memory, 2x RV770Pro) will also convincingly outperform the GeForce GTX 280. The R700 series will be brought into the market late-July thru August."
Zdroj: TechPowerUp.com/HARDSPELL.com

Nějak mi tam nesedí poslední věta, tj. že R700 přijde na trh koncem července až srpna. TechPowerUp sami zveřejnili, že R700 bude vydána dříve (14. července).
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Krteq píše:R700 o více jak 80 % výkonější než GeForce GTX 280
TechPowerUp.com píše:"Pre-release performance evaluations suggest that the Radeon HD 4870 X2 2GB GDDR5 model will on an average be 50% faster than the GeForce GTX 280 and in some tests 80% faster. A second model, the HD 4850 X2 (2GB GDDR3 memory, 2x RV770Pro) will also convincingly outperform the GeForce GTX 280. The R700 series will be brought into the market late-July thru August."

Nějak mi tam nesedí poslední věta, tj. že R700 přijde na trh koncem července až srpna. TechPowerUp sami zveřejnili, že R700 bude vydána dříve (14. července).
14.července pro recenzenty. Lidi pak mají většinou v půlce měsíce výplaty, tak pak jak karty dorazí tak šup penízky do 4870X2ek :)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Krteq: 9800GTX+ je taky konkurence spíš papírového charakteru a moc lidí s tím nemá problém. Pokud bude X2 dostupná 2-3 týdny po vydání, bude sice pár lidí brblat, ale těch pět lidí, co si jí opravdu koupí, to přežije. Myslím, že pro většinu je výhodnější dostupný mainstream a nedostupný high-end, než opačně...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Following the recent launch of the ATI Radeon HD 4850 and 4870 GPUs, AMD plans to introduce the high-end dual-GPU HD 4870 X2 by the end of July, according to sources at graphics card vendors.

Evaluation samples are schedule to be available in mid-July, and AMD will begin shipping reference design boards with 2GB GDDR5 memory at the end of the month, the sources detailed.

In mid-August, AMD will also begin shipping the 4870 X2 (RV770XT) GPU to partners wishing to design custom cards, the sources added.

HD 4870 X2 graphics cards are expected to be priced around US$499, the sources detailed.

http://www.digitimes.com/mobos/a20080702PD213.html
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

spajdr píše:HD 4870 X2 graphics cards are expected to be priced around US$499, the sources detailed.
To je podobne jako stala GTX 280. Ze by se muj odhad ceny naplnil? :)
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

GTX 280 stála $649.
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Lukfi píše:GTX 280 stála $649.
aj, tak sem mirne prestrelil, mel sem za to, ze take stala 500. Ale ten odhad 10-11k vcetne dane, jak jsem psal vyse, by realny byt mohl
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

určitě bude :wink: minimálně u sapphiru ta by měla stát okolo 10 500,- v dražších obchodech při launchu
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

Krteq píše:R700 o více jak 80 % výkonější než GeForce GTX 280

Ten average vykon 50% nad GTX280... Kdo z nas tomuhle veri? Ja jako klasicky skeptik rikam NE. Max 20%.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Taky se mi to moc nezdá, 50 % je hodně a 80 bude úlet v jednom nastavení. 20 % zní jako střízlivý předpoklad, nicméně tentokrát bych nerad dělal předčasné závěry, protože vůbec nevíme, jak funguje CF sideport - i když ten by vlastně výkon neměl tolik ovlivnit.
// I když, jak teď koukám na testy HD 4870 v CF na Computerbase, tak těch 50 není zas tak přestřelené číslo, mnohdy je to 65, 70 nad GTX 280... akorát jsou zase hry, kde CrossFire nefunguje nebo funguje špatně a to v důsledku výkon sráží. Takže vlastně to může být 20 i 50 podle toho, jaká sestava her se vybere... pokud někdo ušije test na míru CrossFire, bude to klidně 60-70 % náskok, pokud někdo vybere méně často testované hry, špatně optimalizované hry (Gothic III) a hry, ve kterých jsou Radeony obecně pomalejší (Company of Heroes), tak se k 50 % zdaleka nepřiblíží.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“