DVI - HDMI k LCD TV

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Jája
Čestný člen
Čestný člen

Re: DVI - HDMI k LCD TV

Příspěvek od Jája »

to Krteq: To jsem si nevšiml, ale jeden tam přece jen je - č. 8 a ten by mohl stačit pro digital data. V každým případě to s tou orig. redukcí nějak jde, klidně to může být i přes jiný piny, protože hdmi jich má míň, takže při zapojení té redukce výstup zareaguje a přepne se do jinýho režimu. Podobně je to i při zapojení DVI/VGA redukce.

to Magicie: ty máš monitor připojenej přes tu oreginal HDMI redukci a pak HDMI kabelem? To ten monitor nema klasickej DVI vstup? Jestli ma jen HDMI tak přehoď kabely - tím DVI-HDMI co jsi koupil navíc připoj monitor ne?
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Rád bych ho připojil tím, co jsem koupil navíc, ale proto uvádím, že je to 5m a TV je v obýváku, monitor cca 1 M (1,8 kabel) od PC.

http://pc.itek.cz/monitory-24-lcd-monit ... LCD-w2408h
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Jája píše:to Krteq: To jsem si nevšiml, ale jeden tam přece jen je - č. 8 a ten by mohl stačit pro digital data...
Začal jsem hledat víc a zjistil jsem, že je to tak, jak psali Beardie a Yuri.cs. Tj. že audio signál je přenášen přes zbylých 6 pinů druhého TDMS kanálu (digital) při nevyužitém Dual-linku (1080p - HDTV standard formát využívá max. rozlišení 1920x1080 tj. 1. kanál TDMS [Single link DVI]).
Both HDMI and DVI use TMDS to send 10-bit characters that are encoded using 8b/10b encoding for the Video Data Period and 2b/10b encoding for the Control Period. HDMI adds the ability to send audio/auxiliary data using 4b/10b encoding for the Data Island Period. Each Data Island Period is 32 pixels in size and contains a Packet Header which describes the contents of the packet and is 32-bits in size including 8-bits of BCH ECC parity data for error correction. Each Packet contains four subpackets each of which are 64-bits in size including 8-bits of BCH ECC parity data allowing for each Packet to carry up to 224-bits of audio data.Each Data Island Period can contain up to 18 Packets. 7 of the 15 Packet types described in the HDMI 1.3a specifications deal with audio data while 8 of the 15 Packet deal with auxiliary data...
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

Magicie píše:Rád bych ho připojil tím, co jsem koupil navíc, ale proto uvádím, že je to 5m a TV je v obýváku, monitor cca 1 M (1,8 kabel) od PC.
Tim kabelem co mas koupeny zvuk neprotlacis. Ma uz v sobe vlastne radukci HDMI-DVI, ale ono je potreba ta origo redukce ATI a pak klasicke HDMI-HDMI ( 5m za 250kc cca )
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

tak to by mohli vymenit kus za kus, dal sem 250 za 5m dvi hdmi, da se koupit samostatne jeste jedna takova redukce?
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Zřejmě nedá, alespoň v českých e-shopech jsem ji nezahlídl...zkus někoho známého s HD3xxx jestli by ti ji půjčil/přenechal.
mazolini
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od mazolini »

Jo je to tak bez te redukce zvuk neprotlačíš , koupil jsem nedávno Tosiba REGZA 42RV530U jen za 850 dolarlů :) a propojil s 3870X2 s dodanou redukcí DVI-HDMI propojil HDMI.HDMI kablem a zvuk z tv jede
Asus P5E WS Pro x38, QX9650 3.80Ghz , OCZ 4GB DDR2 1086Mhz (5,5,5,15) , 2x MSI 5850 CFX (1Ghz Core,5000Mhz memory) Win7 x64 Ultimate, CoolMaster Cosmos, Rosewill 950W , Toshiba REGZA 42" RV530U 1080HDTV
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Zeptám se jinak, už to máte někdo fyzicky ověřeno? Dle níže popsaného už pomalu nevím, kdo mluví pravdu a kdo mystifikuje :-).

Tohle mi totiž pro mou grafiku ( Sapphire ATI Radeon HD 3850 512MB DDR3 11121-10-20R ) tvrdí z Alfacomp :

"
Dobrý den,

je mi líto, ale ve Vašem případě není na DVI konektor vyveden zvuk a tudíž nelze audio posílat přes DVI potažmo redukci DVI na HDMI a pak dále HDMI kabelem do TV.

Nicméně kabel určitě půjde vyměnit, za Vámi požadovaný. Můžete jej vyměnit buď osobně na prodejně spotřebního materiálu nebo kabel můžete zaslat na adresu internetového obchodu.

S přáním hezkého dne

Karel Konečný
Internetový obchod

eshop@alfacomp.cz
www.alfacomp.cz
---------------------------
ALFA COMPUTER CZ, s. r. o.
Na Rovince 873
720 00 Ostrava Hrabová
tel: +420 597 582 700
fax: +420 596 612 339

"
lukperry
Nováček
Nováček

Příspěvek od lukperry »

Na starom pc mam graficku kartu Nv7600gt, chcem ten pc vyuzit ako multimedialny do obyvaku, lenze neviem ci pretlacim cez DVI-HDMI redukciu a nasledne kabel HDMI obraz do PLAZMY{HDMI IN}. GK je uz starsieho data, tak sa bojim ci dokaze preniest obraz cez HDMI kabel, a ci to nieje vysostne pre nove GK.
Pomoze niekto??
ASUS_P5N-E_SLI, e4300@2.6, 3GB ram, WD 250GB, 1x outlet FAN Tt, 400W fortron GLN seria.....+HD4850
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Tak ověřeno, jde to. Přeinstalace ovladačů zvukovky a začaly hrát repro v monitoru, který byl propojen pouze HDMI - HDMI - DVI-redukce
lukperry
Nováček
Nováček

Příspěvek od lukperry »

lukperry píše:Na starom pc mam graficku kartu Nv7600gt, chcem ten pc vyuzit ako multimedialny do obyvaku, lenze neviem ci pretlacim cez DVI-HDMI redukciu a nasledne kabel HDMI obraz do PLAZMY{HDMI IN}. GK je uz starsieho data, tak sa bojim ci dokaze preniest obraz cez HDMI kabel, a ci to nieje vysostne pre nove GK.
Pomoze niekto??
nikto nevie pomoct?? :(
ASUS_P5N-E_SLI, e4300@2.6, 3GB ram, WD 250GB, 1x outlet FAN Tt, 400W fortron GLN seria.....+HD4850
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

GF7600GT to bohužel neumí, všechny karty GeForce 7xxx které byli vybaveny HDMI výstupem měli přídavný čip pro HDMI (Silicon Image Sil1930CTU apod. ).
Romicekr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Romicekr »

lukperry píše:
lukperry píše:Na starom pc mam graficku kartu Nv7600gt, chcem ten pc vyuzit ako multimedialny do obyvaku, lenze neviem ci pretlacim cez DVI-HDMI redukciu a nasledne kabel HDMI obraz do PLAZMY{HDMI IN}. GK je uz starsieho data, tak sa bojim ci dokaze preniest obraz cez HDMI kabel, a ci to nieje vysostne pre nove GK.
Pomoze niekto??
nikto nevie pomoct?? :(

zdravim!
mam stejnou GF(ForceWare 163.71) propojenou
DVI-HDMI redukce / HDMI IN
s plasmou vsechno funguje jak ma :up:
mazolini
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od mazolini »

No plasma se moc k PC nehodí sice ty nové modely už mají nějaký antivypalovací ochranu ale jen u TV programů u her se ti může stát že při nějaké závodní hře ti budíky s tachometrem a otáčkama zůstanou navždy vypálené v obraze to samé i v Desktopu zase ikony atd...
takže doporučuji HDTV LCD 1080p 1920x1080 60 Mhz tak 42 palců super na hry i používaní PC
Asus P5E WS Pro x38, QX9650 3.80Ghz , OCZ 4GB DDR2 1086Mhz (5,5,5,15) , 2x MSI 5850 CFX (1Ghz Core,5000Mhz memory) Win7 x64 Ultimate, CoolMaster Cosmos, Rosewill 950W , Toshiba REGZA 42" RV530U 1080HDTV
Pellda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pellda »

zdravím všechny chtré hlavy! Mám takový trošku větší problém:-( Koupil jsem si novou televizi (32LG5000) a myslel jsem si že propojení s PC nebude žádný problém. Tak jsem tedy koupil DVI-HDMI kabel 10m vesele jsem kabel zapojil do PC (GeForce 8800GT) no a žádné překvapení se nekonalo obraz nikde:-( televize neustále píše akorát že není signál. A ovladače k grafické karě mi televizi taky nenajdou:( ale když tam připojím druhý monitor vše funguje bez problémů.Už jsem opravdu bezradný pomůže mi někdo???
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Zkus na TV projet všechny vstupy (AV1, AV2 apod.), popř. prohodit kabely v DVI výstupech na kartě.
Pellda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pellda »

Krteq píše:Zkus na TV projet všechny vstupy (AV1, AV2 apod.), popř. prohodit kabely v DVI výstupech na kartě.
to už jsem samozřejmě dělal :)
beardie
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od beardie »

skus iny kabel
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Pellda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pellda »

beardie píše:skus iny kabel
zkoušel jsem.. přepošlu tu celý článek který jsem psal na jedno fórum...

oupil jsem si LCD TV 32LG5000 a bez nějakého dlouhého přemýšlení a pročítání jsem si koupil DVI- HDMI kabel 10m za nějakých 450Kč takže jsem kabel připojil do grafiky (GeForce 8800GT) a obraz nikde takže až teprve pak jsem začal zjišťovat co tahle oblast obnáší za patálie... Vzal jsem tedy starý klasický monitor abych ověřil zda funguje druhý výstup na mé grafice pomocí redukce DVI- RGB jsem připojil monitor nastavil ovladače (NVIDIA CONTROL PANEL pro jistotu týden stará verze) obraz fungoval! Tak jsem tedy zkusil přibalenou redukci ke grafice komponentní kabel který taky fungoval...software rozpoznal přes jaký druh výstupu jsem televizi připojil.Kdežto když jsem připojil zmíněný kabel DVI- HDMI televize sice zvýrazní že je tam nějaký HDMI kabel připojený ale píše jen no signál. A v ovladačích mi to taky nezobrazí že jsem připojil televizi přes HDMI kabel (při připojení RGB i komponentního výstupu to píše) tak jsem měl podezření že je vadný kabel.Tak jsem si dnes od souseda půjčil jeho co s ním má propojený DVDčko s plazmou je to HDMI-HDMI +redukce z DVI na HDMI délka 3m takže kabelem to snad být nemůže že mi to stále nefunguje.

PS: jediné co jsem vypozoroval je že když televizi připojím přes HDTV- DVI a zapnu televizi na PC se mi jakoby na vteřinku sekne zvuk to samé se stane i když televizi vypnu jen tak nenápadně se zadrhne zvuk)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

jestli ma TV DVI skusim bych kabel DVI-DVI. pokud ne skus nakej kvalitni kabel od PROFIGOLDU DVI-HDMI. Mam jeden doma a nemuzu si na nej stezovat az na tu cenu :-D
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“