CoolerMaster Hyper 212 obecná diskuze, zkušenosti
Moderátor: morke
- Woyta
- Středně pokročilý

Re: CoolerMaster Hyper 212 obecná diskuze, zkušenosti
Mozna by sla vyuzit mozna ne.
Puvodni backplate u 939/754 je dobry tak proc ho znovu nevyuzit? puvodni maticky maji u nas neobvykli zavit takze je potreba nahradit matkami M4 ktere je treba zbrousit po stranach aby se vesli do puvodnich otvoru v backplate.
Ramecek okolo socketu si pak schovas do skrine.
Pak budes potrebovat kus 2mm nerezu ci nejaky vhodny profil. Hlinikove U 10x10 t2 se mi moc neosvedcilo.
Spona musi obsahovat 2 montazni otvory 5mm vzdalene od sebe 89mm. Pak by bylo vhodne kdyby nejak zabranovala pohybu chladice a zajistovala by tak jeho pozici. Treba kouskem plechu pres hranu, nebo nejak prisroubovat sponu k chladici (treba nove otvory pro male sroubky). Pokud ma chladic ve stredu dolik tak nejakej ten hrot ci vystupek v miste doliku na spone.
Puvodni backplate u 939/754 je dobry tak proc ho znovu nevyuzit? puvodni maticky maji u nas neobvykli zavit takze je potreba nahradit matkami M4 ktere je treba zbrousit po stranach aby se vesli do puvodnich otvoru v backplate.
Ramecek okolo socketu si pak schovas do skrine.
Pak budes potrebovat kus 2mm nerezu ci nejaky vhodny profil. Hlinikove U 10x10 t2 se mi moc neosvedcilo.
Spona musi obsahovat 2 montazni otvory 5mm vzdalene od sebe 89mm. Pak by bylo vhodne kdyby nejak zabranovala pohybu chladice a zajistovala by tak jeho pozici. Treba kouskem plechu pres hranu, nebo nejak prisroubovat sponu k chladici (treba nove otvory pro male sroubky). Pokud ma chladic ve stredu dolik tak nejakej ten hrot ci vystupek v miste doliku na spone.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- daevid
- Nováček

-
Mna by zaujimalo ci je mozne k CM 212 dokupit nejaku sponu ci backplate pre socket 1156. Vlastnim staru 212ku a chcel by som prejst na novy socket, tak aby som nemusel kupovat novy dalsi chladic.
- Bradley
- Nováček

-
Já jsem si pořídil CM Hyper 212+ na své mírně (3.2) přetaktované i7 920 a chladí to moc pěkně. V burn je to max nějakých 55, v idle asi 33-35.
Mimochodem je to asi snad na všechny sockety co existují - 775,1366,1156,939,AM2,AM3.
Za cca 750 kč to neni vůbec zlý. Backplate je solidní, utahovací šroubky s pružinkami, dosedací plocha pěkná, všechno vypadá dobře.
Jen nevím, proč to na obrázcích modře svítí, když podsvícený ventilátor k tomu není. Což mě nakonec jen příjemně překvapilo... já barvičky nerad
Za mě jen chvála
Mimochodem je to asi snad na všechny sockety co existují - 775,1366,1156,939,AM2,AM3.
Za cca 750 kč to neni vůbec zlý. Backplate je solidní, utahovací šroubky s pružinkami, dosedací plocha pěkná, všechno vypadá dobře.
Jen nevím, proč to na obrázcích modře svítí, když podsvícený ventilátor k tomu není. Což mě nakonec jen příjemně překvapilo... já barvičky nerad
Za mě jen chvála
- Lovec
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
v porovnání s CM Hyper TX3 stojí za to dát o 300,- víc do CM Hyper 212+? 
hodlám taktovat
hodlám taktovat
CPU: Core i5-750 @3,8GHz; MB GA-P55-US3L; RAM 4GB DDR3; Gigabyte GTX260 896MB OC; Zdroj: Seasonic 650W
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
jj, CM Hyper 212 je jeden z nejvýkonějších chladičů vůbec, i když to cenou nevypadá...
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- Lovec
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
ok, tak já do něj půjdu 
CPU: Core i5-750 @3,8GHz; MB GA-P55-US3L; RAM 4GB DDR3; Gigabyte GTX260 896MB OC; Zdroj: Seasonic 650W
- Arnie_one
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Osobne me jede 212ka pasivne na E7200 teploty 46°C.
Bradley:
Nevim jak 212+, ale moje 212 sviti modre.
daevid:
Existuej spona na 1156 u czc stoji 147kč, taky to budu resit prave pro 1156.
Bradley:
Nevim jak 212+, ale moje 212 sviti modre.
daevid:
Existuej spona na 1156 u czc stoji 147kč, taky to budu resit prave pro 1156.
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
U mne v průměrně větrané skříni mám i7 920 se zaplým HT na 3.6GHz při napětí 1.15V idle okolo 52C a po pár minutách v LinXu skoro 80C.
Větrák mám ale nasávající přes žebrování vyfukující k out-take ventilátoru a před chladičem mám na pamětech OCZ XTC2 chladič na paměti, který dost podstatně narušuje airflow. Když jsem měl větrák před žebrováním a neměl chladič na paměti, teploty byly menší zhruba o 5C.
Další věc je, že mi zrovna došla pasta Collaboratory LP a mám ten defaultní CM shit. Podstatná informace je, že CM Hyper 212+ má hodně zprasenou základnu chladiče dosedající na IHS. Co jsem se koukal po netu, 212 měla heatpipe trubice zapuštěné do té měděné zakladny tak, že plocha dosedající na CPU byl monolit mědi. Ale 212+ má ty trubice zpraseně vyčnívající ze základny chladiče, jen zbroušené do takové pseudo-roviny, která zrovna plochá moc není. Základna není jeden celek kovu! Proto doporučuji hodně kvalitní pastu. Troufám si říct, že s Collaboratory mi klesne teplota možná i o 10C!
Jinak upevnění chladiče je vskutku promyšlené a jednoduché. Systém zaručuje kvalitní upevnění.
Zatím jsem s chladičem za pár korun spokojen. A s lepší pastou se situace ještě zlepší.
// Zapoměl jsem dodat, že 212+ se nedodává s modrým větrákem.
Větrák mám ale nasávající přes žebrování vyfukující k out-take ventilátoru a před chladičem mám na pamětech OCZ XTC2 chladič na paměti, který dost podstatně narušuje airflow. Když jsem měl větrák před žebrováním a neměl chladič na paměti, teploty byly menší zhruba o 5C.
Další věc je, že mi zrovna došla pasta Collaboratory LP a mám ten defaultní CM shit. Podstatná informace je, že CM Hyper 212+ má hodně zprasenou základnu chladiče dosedající na IHS. Co jsem se koukal po netu, 212 měla heatpipe trubice zapuštěné do té měděné zakladny tak, že plocha dosedající na CPU byl monolit mědi. Ale 212+ má ty trubice zpraseně vyčnívající ze základny chladiče, jen zbroušené do takové pseudo-roviny, která zrovna plochá moc není. Základna není jeden celek kovu! Proto doporučuji hodně kvalitní pastu. Troufám si říct, že s Collaboratory mi klesne teplota možná i o 10C!
Jinak upevnění chladiče je vskutku promyšlené a jednoduché. Systém zaručuje kvalitní upevnění.
Zatím jsem s chladičem za pár korun spokojen. A s lepší pastou se situace ještě zlepší.
// Zapoměl jsem dodat, že 212+ se nedodává s modrým větrákem.
- daevid
- Nováček

-
By ma zaujimalo o kolik pomuze procesoru pridani druheho vetraku na tento chladic. Neprovozuje nekdo?
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
Dnes jsem to zkoušel, jeden větrák byl dodávaný Coolermaster a druhý byl Scythe z chladiče Ninja. Teploty klesly nepatrně dolů, ale za ten hluk to nestálo. Ale jak jsem psal, nemám zatím dobrý přenost tepla, takže se ten ventilátor možná minul účinkem. Zkusím dva ventilátory až budu mít doma lepší teplovodivou pastu.
// Ale stejně mi nejde do hlavy, že téměř v každé recenzi mají s tímto chladičem obrovsky chladné teploty a to i s defaultní pastou. Možná proto budu hledat chybu v rovnosti CPU a možná se vrhnu na lapování.
// Ale stejně mi nejde do hlavy, že téměř v každé recenzi mají s tímto chladičem obrovsky chladné teploty a to i s defaultní pastou. Možná proto budu hledat chybu v rovnosti CPU a možná se vrhnu na lapování.
- look ass
- Nováček

Ahoj, potřeboval bych zkušenost jestli se tento chladič vejde do CM elite 340 (19,5cm) a dále jestli nebude kolidovat s pasivy na desce ASUS M4A785TD-M EVO. Díky za odpovědi.
- daevid
- Nováček

-
nevidim duvod proc by se nevesel do skrine i na tu mb, zas takovy obr to neni:)
- look ass
- Nováček

Díky za ujištění.
- hovnaa
- Začátečník

-
Jaka je celkova vyska chladice pocinaje tim plastovym na desce a konce heatpipe?
- sisikar
- Začátečník

-
Cawte rozmyslam nad chladicom CM Hyper 212 plus a dalsom prikupeni dalsieho vetraka na jeho zadnu stranu a chcem sa oyptat ako by sa oba vetraky zapojili ci cez nejaku redukciu na jeden 4 PIN aby doska regulovala oba naraz a potom ci je vobec ten druhy vetrak potrebny.Teraz mam AC freezer 64 pro a CPU ako v podpise a teploty idle 32, load 46. Bolo by znizenie teplot medzi tymito chladicmi razantne?
CPU: AMD FX-8320 (4.5GHz@1,464v) + Gelid Tranquillo Rev.2 (CM JetFlo 120mm); MB: ASUS M5A99X EVO R2.0; RAM: 2x4GB Kingston HyperX Fury DDR3 1600MHz; GPU: Gigabyte R9 280X OC Windforce 3X (GPU : 1100MHz / MEM : 6000MHz); HDD: Western Digital Blue 500GB; PSU: Corsair TX650 V2; Case: Cooler Master Elite 371 ( TOP: 2x AC F12 120mm, FRONT: 1x CM SickleFlow 120mm Red LED, BACK: 1x CM 120mm); OS: Win 7 Pro 64-bit
- Piddas
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
musím souhlasit... koupil sem si CM hyper 212+ na svého Phenoma X4 9850 Black taktlého na 3.0GHZ (z 2.5), s boxem sem měl šílený teploty... montáž byla ok.. (deska M3A32 MVP deluxe/wifi AP) test chladiče proběhl v 3Dmark vantage, Crysis... v prvopočátku mi přišlo že je něco špatně, jelikož chladič byl studený, otáčky mám nastaveny na 1100rpm což není vubec slyšet... everest ukazoval 42°C, tak mi to bylo divný, vypojil sem pouze chladič a teplota šla na 99°C, spálil sem si prst o heatpipe
takže tenhle chladič s aktivním chlazením chladí nehorázně luxusně opravdu výkoné procesory (hlavně topivé, můj má TDP 125W) při hraní Crysis několik hodin je hyper studený
rozdíl teploty mezi idle a burn mám 2°C, a to nemám PC v case ale na stole, při namontování druhého 120fanu sem měl idle 39°C
sečteno podtrženo -> koupě za 650kč se opravdu vyplatila...
sečteno podtrženo -> koupě za 650kč se opravdu vyplatila...
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Rozdíl idle a burn 2 °C není možný
Zkus Spustit program Linx, 14000 na 15x a teplotu změřit v CoreTemp 
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- Piddas
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
je to možný.. kontroloval sem to i v biosu, everestu, coretemp... prostě je ten chladič luxusní... při vypnutí ventilátoru sem měl 90°C v crysis.. takže to opravdu tak jeMichael24 píše:Rozdíl idle a burn 2 °C není možnýZkus Spustit program Linx, 14000 na 15x a teplotu změřit v CoreTemp
//EDIT: tak sem zapnul wPrime na 1024M - 430sekund 100% vytížení všech jader -> 47°C
http://img87.imageshack.us/i/teplota.png/
- Johnnyy123
- Nováček

Nazdar lidi...je to možný když mam Intel Core Quad Q8200 2,33GHz a mam Cooler Master hyper 212 a v SpeedFanu mam teplotu CPU cca 60-65°C a na vsech 4ech jadrech mi to ukazuje 39-44°C? ja jen ze by ty teploty mely bejt nizsi ne? diky za odpoved
- LetisVT
- Začátečník

Souhlasim s piddasem, mě se teplota vyšplhá tak na 44°C
A to jak je chladič uplně studenej mě taky nejdřiv překvapilo
Je to podle mě to nej co se dá koupit takhle levně mám ho už půl roku a oproti boxu nesrovnatelný
A to jak je chladič uplně studenej mě taky nejdřiv překvapilo
Je to podle mě to nej co se dá koupit takhle levně mám ho už půl roku a oproti boxu nesrovnatelný