Co rikate na LCD Samsung SyncMaster 710T?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

VincNetIBM
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Samsung 710T - par rad a zkusenosti

Příspěvek od VincNetIBM »

Nazdárek, takže nejlepší kauf je ted u Czechcomputeru, maj tam na něj akci! Jinak zcela nutnost je si ho nechat otestovat a nejlíp si tam sám zajít a přesvědčit se na vlastní oči a nemusíte se bát, že si špatnýho bodu nevšimnete. Já si tam pro něj byl a všech pět, který tam v tu chvíli byly měli vadnej pixel. Takže sem si počkal a pak si pro něj dojel znovu a hurá. Konečně v pohodě, už ho mám tak dva týdny a můžu Vám říct, že je suprovej. Nahoře pozoruju drobet světlejší podsvícení,ale normálně si toho vůbec nevšimnete. Jinak si neinstalujte oficiální ovladače z CD,protože vám monitor na DVI nepoběží v 75hz ale v 65 maximálně a to až po opětovnym přenastavení. Ta funkce Pivot je celkem k ničemu, když ho otočíte o 90stupňů, tak se dá pozorvat maličko horší viditelnost jako by těch 160 stupňů na výšku neplatilo, ale tohle neni vůbec důležitý. Jinak nohu má velikou a celkově ho můžu každýmu jen doporučit. Kdybyste měli ještě nákej dotaz, tak se klidně ptejte.
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Samsung 710T - par rad a zkusenosti

Příspěvek od Stanley »

VincNetIBM píše:Nazdárek, takže nejlepší kauf je ted u Czechcomputeru, maj tam na něj akci! Jinak zcela nutnost je si ho nechat otestovat a nejlíp si tam sám zajít a přesvědčit se na vlastní oči a nemusíte se bát, že si špatnýho bodu nevšimnete. ...... tak se klidně ptejte.
Oni ti na požádání vybalili a předvedli 5 LCDček???? To jako vážně?
Orist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orist »

VincNetIBM píše:...Jinak si neinstalujte oficiální ovladače z CD,protože vám monitor na DVI nepoběží v 75hz ale v 65 maximálně a to až po opětovnym přenastavení....
takze kdyz ne oficialni ovladace tak co tam mam nainstalovat,hod sem kdyztak link...
Pristi tyden mi prijde z CC,bude v baleni na 100% i kabel DVI ??
a jeste neco,na grafice mam jenom d-sub ale muzu tam dat redukci co ma na druhym konci dvi,bude mi to v pohode fungovat ?
android
Nováček
Nováček

Příspěvek od android »

VincNetIBM píše:Jinak si neinstalujte oficiální ovladače z CD,protože vám monitor na DVI nepoběží v 75hz ale v 65 maximálně a to až po opětovnym přenastavení.
Tak už ho mám taky doma - zatím si na něho zvykám - ale těch 75hz mi jde v pohodě i přes DVI. Analog jsem zatím ani nezkoušel.
android
Nováček
Nováček

710 T

Příspěvek od android »

Jinak moje první dojmy. Zatím jsem teda neobjevil jakýkoliv vadný pixel:-) (kontrola u CC byla asi úspěšná!:-)) jen podsvícení je klasicky v horní straně obrazovky světlejší proužek, ale absolutně nevadí. Horší je to s levým a i trochu pravým horním rohem - ty jsou viditelně tmavší než spodní část... :-( Ale je to očividné jen při větším ztmavení obrazovky. Jinak se mi zdá že to celé brutálně svítí - musím to nějak seštelovat jinak mi to vypálí oči! Jedu ted přes DVI.
android
Nováček
Nováček

710T

Příspěvek od android »

Přesedlal sem z DVI na ANALOG - jsem velmi mile překvapen! Interpolace přes analog je úžasná a nedá se s DVI srovnávat! Přes DVI je jakékoliv jiné rozlišení než nativní slušně vyblité, zatímce přes analog je i tak radost se na to dívat! :D
BTW mám grafickou kartu ATi Radeon 9500PRO.
Prozatím jsem na tom zkoušel hrát FarCry a ColinMcRally2 - v obou případech obraz jedna báseň a bez duchů! Samozřejmě nepočítám realtimovky typu C&C, tam není co řešit - obraz super!
Ještě zkusím PIVOT funkci a video...
Dru
Nováček
Nováček

Re: 710T

Příspěvek od Dru »

android píše:Přesedlal sem z DVI na ANALOG - jsem velmi mile překvapen! Interpolace přes analog je úžasná a nedá se s DVI srovnávat! Přes DVI je jakékoliv jiné rozlišení než nativní slušně vyblité, zatímce přes analog je i tak radost se na to dívat! :D
BTW mám grafickou kartu ATi Radeon 9500PRO.
Prozatím jsem na tom zkoušel hrát FarCry a ColinMcRally2 - v obou případech obraz jedna báseň a bez duchů! Samozřejmě nepočítám realtimovky typu C&C, tam není co řešit - obraz super!
Ještě zkusím PIVOT funkci a video...
Coze? Zatim jsem analog nezkoousel. Chces rici ze pres DVI je horsi obraz nez pres analog ?
android
Nováček
Nováček

Re: 710T

Příspěvek od android »

Dru píše: Coze? Zatim jsem analog nezkoousel. Chces rici ze pres DVI je horsi obraz nez pres analog ?
OPRAVA!
Tuším, kde byla chyba, asi jsem si nevšiml jiného nastavení (opravdu nevím, kde se to vzalo), testnul sem to znovu a DVI je naprosto v pohodě!!! Jedu na DVI - NO PROBLEMO!!! sry...
standa01
Nováček
Nováček

Příspěvek od standa01 »

Zdravim, taky premyslim o koupi tohoto LCD. Vsude, kde jsem o nem cetl - sama chvala, ma DVI, je rychly (12ms), jeho cena je okolo 12500,- Kc ( maji ho v CzechComputeru, TSBohemii, Alzasoftu) - ceny jsou temer vsude stejne. Ale potreboval bych slyset od nekoho z Vas, jak je na tom toto LCD s hrami ( ja z 80% pouzivam PC k hrani her), hlavne strilecky (DOOM3, HALF-LIFE 2, CALL of DUTY atd.), nedelaji se rozmazance nebo duchové, zvlada to v pohode? Mate to nekdo odzkouseny?
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

no zatim jedinou střílečku co jsem hral na nem je SW Battlefront a bez problémů... :twisted:
standa01
Nováček
Nováček

Příspěvek od standa01 »

Ted jsem si vsimnul na netu, ze hodne podobny LCD je Samsung SyncMaster 172X - LCD 17". Nekoupit radeji tady ten (odezva stejna)?
Orist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orist »

standa01: zitra nebo pozitri mi prijde z CC tak ti reknu jak se na tom hraje CoD .. 8)
standa01
Nováček
Nováček

Příspěvek od standa01 »

ORIST: To by bylo SUPER!!! Určitě napiš. Můj první problem je, že pot5ebuju nutne LCD ( nyni mam noname monitor 14'', frekvence 60 Hz, tak6e takov7y mal7 Černobyl :oops: ).. Druhy problem je, ze mam Durona 800, Geforce 2 GTS, 512 MB RAM, takže mi CoD jde trhane uz v rozliseni 800x600, takže až budu mit to novy LCD, tak si ho moc neužiju, poněvadž budu muset upgradovat cely PC.
Dru
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dru »

standa01 píše:Zdravim, taky premyslim o koupi tohoto LCD. Vsude, kde jsem o nem cetl - sama chvala, ma DVI, je rychly (12ms), jeho cena je okolo 12500,- Kc ( maji ho v CzechComputeru, TSBohemii, Alzasoftu) - ceny jsou temer vsude stejne. Ale potreboval bych slyset od nekoho z Vas, jak je na tom toto LCD s hrami ( ja z 80% pouzivam PC k hrani her), hlavne strilecky (DOOM3, HALF-LIFE 2, CALL of DUTY atd.), nedelaji se rozmazance nebo duchové, zvlada to v pohode? Mate to nekdo odzkouseny?
Jsou naprosto v poho a v gamese to neuvidis.
Kdyz nektera CRTcka maji nad 10 ms to ti nevadi a nikoho nenapadne se zamyslet nad mazanim ve hrach 8-)
VincNetIBM
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VincNetIBM »

standa01 píše:Zdravim, taky premyslim o koupi tohoto LCD. Vsude, kde jsem o nem cetl - sama chvala, ma DVI, je rychly (12ms), jeho cena je okolo 12500,- Kc ( maji ho v CzechComputeru, TSBohemii, Alzasoftu) - ceny jsou temer vsude stejne. Ale potreboval bych slyset od nekoho z Vas, jak je na tom toto LCD s hrami ( ja z 80% pouzivam PC k hrani her), hlavne strilecky (DOOM3, HALF-LIFE 2, CALL of DUTY atd.), nedelaji se rozmazance nebo duchové, zvlada to v pohode? Mate to nekdo odzkouseny?
No kámo, tak jak sem koukal, tak duchy tam asi nikde nejsou, ale celej nějak hodně svítí a tady ta černá moc jako černá nevypadá - chci říct že to kolikrát nikdy nevadí, prostě dobrý, ale u Dooma 3 je to drobet horší..
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Velky zavislaci tvrdej ze v tom rozdil treba v CSku videj tak nevim
I gdyz ja mam v notasu tak 200ms mozna vic a taky ziju :lol: I gdyz tam uz sou strilecky dobre rozmazany :roll: (no ale to sem nak vodbocil :oops: )
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Dru píše: Jsou naprosto v poho a v gamese to neuvidis.
Kdyz nektera CRTcka maji nad 10 ms to ti nevadi a nikoho nenapadne se zamyslet nad mazanim ve hrach 8-)
Nevím která CRT mají kolem 10ms, ale dnešní běžné CRT má kolem 1ms, přičemž 90% z tohoto času padá na zhasnutí bodu. :wink:
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Orist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orist »

vřele samsung710T doporucuju,mam ho sice doma par hodin ale v poho,hral sem zatim CMR4,CoD a Mafii a filmy taky zvlada v pohode : )
akorat si musim trochu zvyknout na ty barvy a jas kdyz sem predtim mel 15'' CRT ...
Pingo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pingo »

Plz poradte ako zistim tie bad pixels na LCD ? Je nato utilitka alebo staci volnym okom - ako to vyzera (pomohol by screen :) )
Butcherson
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Butcherson »

Zdarvim,za jakdlouho vam prisel z CC?Teda kdyz jsem do "zpravy pro obchodnika"nebo co to bylo za kolonku, uvedl ze prosim o kontrolu pixelu (pry je ta dodaci lhuta v tomto pripade delsi..)Vam dosel za jak dlouho?
Case: Chieftec LCX-01SL-SL-B Cpu: Intel P4 3,4 GHz 800FSB 1MB 775 Motherboard: Abit AG8 915 Grafika: Asus x1950 256MB pci-e HDD: Hitachi 7K250 500GB,Maxtor 250GB Palírna: DVD-RW LG4081B Repro: Genius HT 5.1Cpu Fan: Zalman 7700al/cu System: WinXP SP2 Router: SMC Barricade router 7004VBR Internet: Netbox 10mbit
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“