Athlon XP-M 2600+ vs. XP 2500+ vs XP 2500+ PASS 3200+

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

-HNY- píše:
zombux píše:60°C je teplota naprosto v pořádku, až přes 70°C začíná jít do tuhýho...
No já bych měl u 1.8V strach jít nad 55°C. Je to fakt fpohodě?
u 1,8V nevim, já jsem jel do jara na 2500+@3200+ na 1.65@1.75V, při zátěži to lezlo max na 60°C - teď to nejde protože je v místnosti moc teplo a něco mi v PC hapruje tak jedu na default. boxu bych se vůbec nebál. procík se začíná poškozovat kolem 85°C, těch 60°C je ok
ignorelist: kremrole a dezoláti
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

zombux píše:
-HNY- píše: No já bych měl u 1.8V strach jít nad 55°C. Je to fakt fpohodě?
u 1,8V nevim, já jsem jel do jara na 2500+@3200+ na 1.65@1.75V, při zátěži to lezlo max na 60°C - teď to nejde protože je v místnosti moc teplo a něco mi v PC hapruje tak jedu na default. boxu bych se vůbec nebál. procík se začíná poškozovat kolem 85°C, těch 60°C je ok
Při default mě je jasný, že je cca 65°C 100% vfpohodě, jenomže killer tvrdí, že těch 60°C nevadí ani při 1.9V. No tak teda nevím, já se držím tou tabulkou (ze světa hardware) co jsem poradil Jafidovi, aby ji dal do FAQu.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

je fakt že Jirka Drak provozoval XP2600+ na 1.95V pokud vim a udělal z něj Durona :oops:
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

zombux píše:je fakt že Jirka Drak provozoval XP2600+ na 1.95V pokud vim a udělal z něj Durona :oops:
mam dojem ze jo ale nebylo to nasazenim chladice kdy sedrel mustky? mam dojem ze jo a to nema s tim co mel nastavenyho nic spolecnyho :wink:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

K!ll3r píše:
zombux píše:je fakt že Jirka Drak provozoval XP2600+ na 1.95V pokud vim a udělal z něj Durona :oops:
mam dojem ze jo ale nebylo to nasazenim chladice kdy sedrel mustky? mam dojem ze jo a to nema s tim co mel nastavenyho nic spolecnyho :wink:
hm to nevim, mám pocit že usmažil cache :D ale to je už moc extrémní případ. navíc to byl XP2600+ obyč, tyhle verze o kterejch je tenhle thread by měly bejt v tomhle ohledu lepší
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

tak se omlouvam nedoslo k zadnymu fiz poskozeni ted jsem mu psal , proste akta X ale to je extremni pripad hehe :wink:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

já bych to viděl asi takhle. jak jsem napsal nahoře, mezi XP2500+ a 3200+ moc poznat neni. asi bych šel do klasiky 2500+ a za ušetřený prachy bych koupil více paměti nebo lepší grafiku.
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

2HNY: Neboj se, já jsem si FAQ přečetl (ne jeden a ne jednou). Ale taky mne zajímá názor lidí, kteří mají s tímto zkušenosti, že. Nebo ty snad věříš všemu co je někde v článcích ? Chce to kombinovat teoretické a praktické poznatky a od toho tu fórum snad je.

grrrrr :twisted: tak mne ne FAQuj :-)

Včera bylo velký vedro, přes 60 C se mi nechce, větral jsem naplno, ale zdá se mi nějaká malá účinnost přídavných větráků. Musím zkontrolovat jestli jsem je omylem nenasměroval na foukání dovnitř ;-)

Všiml jsem si, že Jiří Drak má XP-M v popisku právě na 1,8V, proto mne zajímala ta teplota, abych se nemusel třeba zbytečně bát, nebo obráceně (jsem v klidu a najednou mnoho různobarevných čmoudíků lítá a nikdo nikam neutíká .... eee, sem nějak odbočil :-)).
---
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Ted jedu tech 1.8V, predtim jsem jel asi 4 mesice Bartona 1.8-1.875V pri cca +/- 50C podle desky. (pouzivam starsi bios, novejsi biosy ukazujou o cca 5C nizsi teploty). O vikendu budu testovat coolermaster premium pastu, pry je celkem dobra, tak jsem zvedavej jestli to bude mit vliv.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Možná trochu odbočím, ale vztahuje se to také k tomuto XP-M procáku. Taktuju ho pouze přes změnu násobiče. Má toto nějaký negativní vliv na cokoliv jiného ?

FSB nastaveno na 200, AGP na 66, RAM je 400 DDR.
---
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

J X P píše:Možná trochu odbočím, ale vztahuje se to také k tomuto XP-M procáku. Taktuju ho pouze přes změnu násobiče. Má toto nějaký negativní vliv na cokoliv jiného ?

FSB nastaveno na 200, AGP na 66, RAM je 400 DDR.
No negativní to určitě nebude, ale pamatuj čím vyšší FBS, tím vyšší prostupnost.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“