Asus Crosshair III Formula (AM3, 790FX+SB750)
Moderátor: Eddward
- flanker
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Asus Crosshair III Formula (AM3, 790FX+SB750) - info
NB voltage můžeš v pohodě o 0.2V,ovšem ne vždy to má kladný účinek,to chce odzkoušet. U CPU-NB je bezpečné až na 1.5V, ovšem v tomhle místě to jistě smysl nemá, jelikož nemáš jádra přetaktována na hranici možností a ani příliš navýšený NB fekvenci. Takže tak na 1.3V bohatě stačí. Jo, RAM by měly být umístěny ve slotech blíže ke chladiči! Vzdálenější jsou většinou pro RAM horší.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- Aros
- Začátečník
RAM jsou v těch bližších slotech... Je to zajímavé, ale já s FSB nepomnu ani o 5MHz. To fakt nevím čím by mohlo být... Když to přetaktnu násobičem tak, ale jede třeba na 3.4GHz bez navýšení napětí. Myslíš, že by to mohl být problém desky? Jako ono to vždycky naběhne, pokud dostatečně snížím násobič RAMek, tak i na 250MHz FSB, ale nikdy to není stabilní...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- Aros
- Začátečník
Hm, to je divné, já když jsem teď na zkoušku vráti CPU/NB na auto, tak to valí na 1.4V! A to jsem tam měl podle tvé rady nastaveno 1.25V... Předtím to ale jelo normálně. Takhle na těch 1.4 to háže BSOD... Teda nechci otravovat, ale kdybys se mohl někdy(asi nejspíš příští týden, tento se to už nestihne) teda stavit, tak by to bylo nejlepší...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- flanker
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
OK, kde bydlíš? na jakejch kolejích? Nejlepší by byl pro mě asi pondělek,v práci končím kolem 15:30 (dělám poblíž technologického muzea)
PS:připrav si na disk Cinebench, hyperpí (pokud nemáš), LinX. je to pro otestování případných chyb zda je to NB/RAM/CPU
PS:připrav si na disk Cinebench, hyperpí (pokud nemáš), LinX. je to pro otestování případných chyb zda je to NB/RAM/CPU
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- malej Martin
- Nováček
Zdary,
mam celkem jednoduchej dotaz.
Tato deska mi byla doporučna a na pohled je opravdu luxusní.
Už se mi v PC usídlila spolu s AMD 965BE.
Teď přemejšlim nad grafickou kartou, a tudíž jestli jsem to dobře pochopil tak tato deska nepodporuje SLI, pouze CF.
Právě nevim jectli dokoupit druhou nV a nebo rovnou nějakou ATI
Díkec
mam celkem jednoduchej dotaz.
Tato deska mi byla doporučna a na pohled je opravdu luxusní.
Už se mi v PC usídlila spolu s AMD 965BE.
Teď přemejšlim nad grafickou kartou, a tudíž jestli jsem to dobře pochopil tak tato deska nepodporuje SLI, pouze CF.
Právě nevim jectli dokoupit druhou nV a nebo rovnou nějakou ATI
Díkec
CPU: AMD PhenomII X4 965 C3, MB: Asus Crosshair III Formula, RAM: Kingston 4GB, GPU: AMD Asus 6870, HDD: WD 1x1TB + WD 1x250GB, LCD: Acer 23´ T230H multitouch
- Aros
- Začátečník
No, pokud si to někdy do budoucna nVidia nerozmyslí(což asi určitě neudělá), tak tato deska opravdu bude, stejně jako všecny ostatní desky s chipsetem od AMD, podporovat pouze Crossfire. Je to možná trochu matoucí, protože předešlé Crosshair desky byly s nVidiím chipsetem a tudíž uměli zase jen SLi... Je možné, že časem bude pod Win7 fungovat zapojení ATi(hlavní grafika) + nVidia(na fyziku), ale to není jisté, nVidia sabotuje, co může... Víc se o tom dočteš na fóru někde v grafikách, kde se přímo tohle řeší. Pokud chceš určitě používat zapojení dvou karet, nezbyde ti nic jiného, než 2 ATiny.
- flanker
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
vzal bych ATI, u nich je opravdu budoucnost...nVidia je s prominutím v řiti-i kdž bude výkonější grafikou, přesto to vzhledem k uvedení bude spíš propadák. A AMD má nakročeno celkově dobře, i Intel je mnohem vstřícnější k ATI Crossfire než SLI.
- blonďa
- Nováček
-
Ahoj chci se zeptat jestli vám jede C&Q při přetaktování ?
Při násobiči 18,5 funguje , při 19 ne!!!!!
Při násobiči 18,5 funguje , při 19 ne!!!!!
CPU:Intel Core i7-3930K, Corsair H110, MB:ASRock X79 Extreme9, RAM:Kingston HyperX Genesis 32GB (8x4GB) DDR3 1600 XMP, GPU:2x MSI LIGHTNING GTX680, HDD:1xOCZ Agility 3 - 120GB, ,1x WD VelociRaptor 300GB, 4x Samsung SpinPoint F4 - 2TB, PSU:Enermax Platimax 1200W, case: LIAN LI PC-A77F
- Aros
- Začátečník
No to se nediv... Jestli funguje, to nikdo nezkoušel. Troufám si říct, že jsme jej oba okamžitě vypli před začátkem taktování. Pokud jedeš na 4.02, jak máš v podpisu, tak to se ještě divím, že ti to s C&Q vůbec naběhne... A ještě vícm že ti to při o jedno nižším násobiči funguje.
//edit: Tady http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=1&t=139648 se dočteš více. Tak někde to zřejmě funguje, to jsem ani nevěděl...
//edit: Tady http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=1&t=139648 se dočteš více. Tak někde to zřejmě funguje, to jsem ani nevěděl...
- malej Martin
- Nováček
Zdary
Pícíčko (i CPUZ) mi ukazuje že mam CPU místo 3,4GHz pouze 2,8GHz, je to prý nějaká funke šetření energije či co.
Kde - jak se to dá v biosu přepnout, nebo vypnout?
V těhle věceh se moc nevyznam, tak bych nerad dělal pokus omyl a tak se rači zeptám.
Pícíčko (i CPUZ) mi ukazuje že mam CPU místo 3,4GHz pouze 2,8GHz, je to prý nějaká funke šetření energije či co.
Kde - jak se to dá v biosu přepnout, nebo vypnout?
V těhle věceh se moc nevyznam, tak bych nerad dělal pokus omyl a tak se rači zeptám.
CPU: AMD PhenomII X4 965 C3, MB: Asus Crosshair III Formula, RAM: Kingston 4GB, GPU: AMD Asus 6870, HDD: WD 1x1TB + WD 1x250GB, LCD: Acer 23´ T230H multitouch
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Když už je tu tohle vlákno, kolik tato deska zvládné maximálně FSB? V některých testech jí chválí za frekvenci kolem 350MHz a pak jsem našel screen, kde má nastveno 399MHz, tak nevím 

PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- Baneshee
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
malej Martin: ta funkce je CoolnQuiet, ale ta by bez zateze mela snizovat frekvenci na 800, v zatezi bys mel mit plnych 3,4GHz. Tech 2,8 je nejaka podivna hodnota, mezi tema 800 a maximem byva nekolik mezifrekvenci, ale takhle se mi moc nezda. Zkus pripadne nastavit v BIOSu nasobic rucne na 17, coz je u 965BE zakladni hodnota. Bude to pojmenovany jako CPU Clock Ratio nebo CPU Multiplier. Predpokladam ze mas taky aktualni BIOS, 965BE C3 je nova revize a se starsima BIOSama nemusi fungovat spravne.
Michael24: to taky zalezi od kusu, 399 bude podle me spis maximum co jde nastavit, 350 je realne maximum co deska da. Uz s timhle FSB je to u kazdyho prociku vysoko nad 4Ghz, takze je to myslim jedno, 5GHz ti stejne zadnej neda (leda s dusikem, tam se ale pouzije black edition).
Michael24: to taky zalezi od kusu, 399 bude podle me spis maximum co jde nastavit, 350 je realne maximum co deska da. Uz s timhle FSB je to u kazdyho prociku vysoko nad 4Ghz, takze je to myslim jedno, 5GHz ti stejne zadnej neda (leda s dusikem, tam se ale pouzije black edition).
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ptám se, protože chci koupit komín + nějakou desku a zkusit Athlon II X4 630
(nejspíš DICE) HWBot má nejvyšší skóre s A II X4 630 kolem 5500MHz (odkaz dole) a desku Crosshair III A FSB má 399
http://www.hwbot.org/community/submissi ... 5586.4_mhz

http://www.hwbot.org/community/submissi ... 5586.4_mhz
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- malej Martin
- Nováček
Baneshee: Díky za radu, pomohlo.
Měl sem z nějakého důvodu násobič na 14, dal sem ho na 17 a v poho. Teť jde i CoolnQuiet na 800MHz
Měl sem z nějakého důvodu násobič na 14, dal sem ho na 17 a v poho. Teť jde i CoolnQuiet na 800MHz
- Aros
- Začátečník
Michael: No řekl bych, že lepší desku pro AM3 nenajdeš, takže stejně nemáš moc na výběr... Mě bohužel omezuje procesor hodně brzo, což je teda velká smůla... Nicméně až budu v Brně, můžu si s tím pohrát a při sníženém násobiči ti to zjistit... Ale to nebude dřív jak za týden.
- Maistter
- Nováček
-
Zdravím, koupil jsem si tuto desku docela spokojenost...akorat bych potrebovla radu od nekoho znalyho proc mi nejde na winech 7 nainstalovat software k deske TweakIt co je k desce pridan?a vubec zadny ovladace pise mi to ze to nepodporuje tto windowsy..jestli ma nekdo nakou zkusenost nebo radu stimto procm poradte dekuji:)
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Integrované ovladače ve W7 bohatě stačí, pokud něco nedělá problémy a funguje jak má
Pak bych nainstaloval jen AMD Overdrive a případně ulitky, které ti vyhovují a konec
A co nějaká nová verze té utilitky TweakIt? Existuje? Jestli ano, tak jí zkus 

- Maistter
- Nováček
-
no zkousel sem trochu hledat neco malo sem nasel:)ale zvuk mi sel bez instalace ovladacu ale jen 2.1 a jeste sem nestih vyzkouset ale doufam ze budu mit i usb 2.0 no ale myslim ze budou naky verze uz snad na W7 ale promi ten tweakit sem nenasel no...a ten AMD overdrive amm vygooglovat nebo je na cd??protoze me z cd nejdou nainstalovat zadyn ovladace i kdyz to instaluju rucne...ale snad je to jen otazkacasu kdy se to objevi na netu...
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
AMD Over Drive není ovladač, ale utilitka, kterou bys snadno našel, stačí název zadat do jakéhokoliv vyhledávače 

- Aros
- Začátečník
TweakIt je dobrý akorát na pepínání BIOSových profilů on-fly z Windowsů, ale i tak bych řekl, že zjistíš, že tě to stejně nebude bavit. Prostě přetaktuj na nějaké stabilní maximum a nech to tak. K nalezení max taktů se ti opravdu bude hodit nejspíš Overdrive, který je na to asi nejlepší... Potom bych ty hodnoty nastavil v BIOSu a hotovo.