Radeon HD 3850 do AGP - Problémy a jejich řešení
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- djpatko
- Nováček

-
Re: Radeon HD 3850 do AGP - Problémy a jejich řešení
po instalaci toho hotfix a ovladaču na chipset to jede zatim v pohodě. a k tem teplotam nevim ktery pogram mam použít??
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
na teploty skus GPU-Z nebo RIvaTuner
- placa
- Nováček

-
Panove,
zadny CATALYST vyssi verze jako 7.9 vcetne 9.4, Vam nemuze chodit bez problemu na procesorech AMD Athlon 32bit. Je to proto, protoze tyto ovladace se snazi pouzit jistou SSE2 instrukci, kterou tyto 32bit Athlon procesory neobsahuji. Existuje na to hack, ktery donuti 3D ovladac pouzit alternativni funkce misto SSE2 funkci. Upravuje jeden soubor 3D ovladace Catalyst. Vice o tom tady:
http://www.vgaforum.com/showthread.php?t=21035 (bohuzel jen Anglictine).
Soubor ke stazeni je ve 2. prispevku pod nazvem "csapatch-1.0.1.zip". Instalujte ho v nouzovem rezimu.
Tento problem se tyka Catalyst ovladacu jak pro WinXP tak pro WinVista.
zadny CATALYST vyssi verze jako 7.9 vcetne 9.4, Vam nemuze chodit bez problemu na procesorech AMD Athlon 32bit. Je to proto, protoze tyto ovladace se snazi pouzit jistou SSE2 instrukci, kterou tyto 32bit Athlon procesory neobsahuji. Existuje na to hack, ktery donuti 3D ovladac pouzit alternativni funkce misto SSE2 funkci. Upravuje jeden soubor 3D ovladace Catalyst. Vice o tom tady:
Soubor ke stazeni je ve 2. prispevku pod nazvem "csapatch-1.0.1.zip". Instalujte ho v nouzovem rezimu.
CPU: Intel Core 2 Duo E8600 @ 4 GHz, MB: Gigabyte GA-EP45-DS3R, HDD: 1x Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS - 320GB SATA II, 1x Samsung HD103UJ - 1TB SATA II, 1x Samsung HD154UI - 1,5TB SATA II, 1x Samsung HD204UI - 2TB SATA II, RAM: A-Data 8GB (Kit 4x2048MB) Vitesta Extreme Edition DDR2 800MHz CL4 (4-4-4-12 2T), GPU: ASUS ENGTX285, DVD-RW: LITE-ON DVDRW LH-20A1H, MONITOR: SAMSUNG 2693HM 26''
- Quixote
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Neviete prosim poradit ako zapnut (alebo zistit ci je zapnuta) akceleraciu prehravania video? Mam HD 3850 + Athlon XP 2500+ a mkv 1080i seka s delayom 950ms. Sukusal som MPC homecinema. Neviem ci treba zapnut nieco, alebo nejaky specialny patch..?
Vopred velmi dakujem.
Vopred velmi dakujem.
- vlada165
- Nováček

-
Ahoj, koupil jsem 3850, ze mi bohuzel odesla AIWP9800 a jeste se mi nechce stavet nove PC (i kdyz uz by to urcite chtelo) a mam nasledujici problemy:
1) Pod WXP mne mile prekvapilo, jak ted "litaji" me oblibene hry v nejvyssim rozliseni a s antialiasingem a pod.,
ale obcas jeste potrebuju neco delat i pod W98, kde je obraz na "nouzove ovladace" "flekaty" - jde prosim
ta karta nejak "rozumne" (i kdyz na hry to tam uz asi nebude) rozchodit i pod W98 ?
2) Kdyz bootuju, tak ma dialog pro vyber systemu (WXP nebo W98) "inverzni barvy", tedy cerna na bile a
jeste nejak tak divne, ze poradne neni videt, ktery system jsem prave vybral, ze to musim vzdycky "odpocitat" ;-(
Dalsi menu z W98 pro vyber konfigurace je uz nastesti normalni, ale je to nejaka chyba treba BIOSu
meho konkretniho kusu a tedy radeji na reklamaci, anebo je to u te karty "normalni" ??? Dik ...
1) Pod WXP mne mile prekvapilo, jak ted "litaji" me oblibene hry v nejvyssim rozliseni a s antialiasingem a pod.,
ale obcas jeste potrebuju neco delat i pod W98, kde je obraz na "nouzove ovladace" "flekaty" - jde prosim
ta karta nejak "rozumne" (i kdyz na hry to tam uz asi nebude) rozchodit i pod W98 ?
2) Kdyz bootuju, tak ma dialog pro vyber systemu (WXP nebo W98) "inverzni barvy", tedy cerna na bile a
jeste nejak tak divne, ze poradne neni videt, ktery system jsem prave vybral, ze to musim vzdycky "odpocitat" ;-(
Dalsi menu z W98 pro vyber konfigurace je uz nastesti normalni, ale je to nejaka chyba treba BIOSu
meho konkretniho kusu a tedy radeji na reklamaci, anebo je to u te karty "normalni" ??? Dik ...
- Krteq
- Čestný člen

-
Radeon HD 3850 není ve Win98 podporovaný. Pod Win98 není podpora ani pro DX9.
To druhé issue normální není, ale dalo by se to vyřešit odstraněním víc jak 10 let starého OS a bootováním jen do XP.
Můžu se jen zeptat, co děláš pod W98? Všechny programy (včetně účetnictví apod.) běhají bez problémů i na XP.
To druhé issue normální není, ale dalo by se to vyřešit odstraněním víc jak 10 let starého OS a bootováním jen do XP.
Můžu se jen zeptat, co děláš pod W98? Všechny programy (včetně účetnictví apod.) běhají bez problémů i na XP.
- vlada165
- Nováček

-
Obcas potrebuju "DOS" pro diagnostiku auta a COM porty pro satelit, stary telefon a dalsi veci, kde by USB redukce nemusela fungovat a uz vubec ne treba v pripadne virtualnim OS , WXP "zalohuju" prave "zaRARovanim" z W98 abych si v pripade prusvihu mohl vytahnout jen to co, potrebuju (zkratka uz to tak delam dlouho a jplne mi to vyhovuje...) a nektere hry jsem nerozchodil ani v kompatibilnim rezimu (i kdyz ty nejsou tak dulezite).
Mam uz zkratka preknych par let stary OS, ktery zacal na W3.0, W95, W98, WXP, ktere jsem porad instaloval "pres sebe" (ted uz provozu jen WXP a ty 98 jen na to, co opravdu WXP nechodi) a kde mam nakonfigurovano plno programu, co se mi opravdu nechce znovu konfigurovat.
Vim, ze uz by prospelo i nove PC (mam P4 2.4 GHz pretaktovane na 3.2 GHz s 1GB "pretaktovane" RAM) a urcite by se tomu i odlehcilo to cele po tolika letech preinstalovat "z ciste vody", takze jsem to zatim jeste na nejakou dobu vyresil tou grafikou, co odesla, a az do toho jednou konecne "prastim", tak uz potom radeji poradne ...
Ted jsem stahl Omega drivery, tak az doma uvidim, jestli nahodou nepojedou pod temi W98, i kdyz ty uz potrebuju jen prilezitostne na to, co pod WXP opravdu nejde, hlavne na to "zalohovani disku WinRarem" a pod.
Co ale to bootovani, neni treba nejaky lepsi BIOS a kde prosim ?
Zas je karta nova a co zase zaruka, kdyz bych to zkusil resit flashovanim ;-( ... Dik ...
Mam uz zkratka preknych par let stary OS, ktery zacal na W3.0, W95, W98, WXP, ktere jsem porad instaloval "pres sebe" (ted uz provozu jen WXP a ty 98 jen na to, co opravdu WXP nechodi) a kde mam nakonfigurovano plno programu, co se mi opravdu nechce znovu konfigurovat.
Vim, ze uz by prospelo i nove PC (mam P4 2.4 GHz pretaktovane na 3.2 GHz s 1GB "pretaktovane" RAM) a urcite by se tomu i odlehcilo to cele po tolika letech preinstalovat "z ciste vody", takze jsem to zatim jeste na nejakou dobu vyresil tou grafikou, co odesla, a az do toho jednou konecne "prastim", tak uz potom radeji poradne ...
Ted jsem stahl Omega drivery, tak az doma uvidim, jestli nahodou nepojedou pod temi W98, i kdyz ty uz potrebuju jen prilezitostne na to, co pod WXP opravdu nejde, hlavne na to "zalohovani disku WinRarem" a pod.
Co ale to bootovani, neni treba nejaky lepsi BIOS a kde prosim ?
Zas je karta nova a co zase zaruka, kdyz bych to zkusil resit flashovanim ;-( ... Dik ...
- Krteq
- Čestný člen

-
V tomhle případě flash novějšího BIOSu nepomůže.
- TNT WagonInPentagon (°,°)
- Začátečník

Mohl sis počkat na HD4670. To by snad bylo lepší nebo ne?
Pod WinXP nejde hrát např. Caesar III, System Shock 2, Resident Evil, Forsaken a další skvělé hry.
Pod WinXP nejde hrát např. Caesar III, System Shock 2, Resident Evil, Forsaken a další skvělé hry.
- TNT WagonInPentagon (°,°)
- Začátečník

Hm, link neexistuje.placa píše:Panove,
*Našel jsem ho!