HD 5970 Members Club

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: HD 5970 Members Club

Příspěvek od Stratos »

presne tak trapit HD5970 na tak malem rozliseni jako je 1680x1050 je proste nesmysl a sila karty nema sanci se projevit. Na tohle rozliseni s prehledem staci HD5850. A procesor je taky slabota vse pod 3.5Ghz je pro Hemlocka pomale.
TommyAngello
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TommyAngello »

Nimbus píše:1GB budeš mít vždycky,protože celková paměť 2GB na kartě není sdílená,tudíž platí pro každé jádro 1GB.

Přetaktuj si procesor aspoň na 3,5Ghz

A jestli máš monitor 22",tak mi příjde koupě 5970tky jako úplný nesmysl :roll:

To jen pro úvod :mrgreen:
Mno rád bych si CPU přetaktoval, jenže jsem se už pěkně "podojil" u pořizování toho co teď mám, takže na CPU je pouze základní chladič co byl v krabičce u něj, tudíž se zatím do taktování hnát fakt nebudu, časem dokoupím nějakou pořádnou "turbínu" a pak se bude taktovat jedna radost :)

EDIT: To je poprvé co mi někdo řekl, že I7 je pomalej procík ... :D - no offence
EDIT2: Mám to tu dost malinkatý a ten 22" monitor je sice menší (líbilo by se mi něco kolem 35"-50"), ale zároveň to největší co se mi sem vejde - pokud bych nechtěl kupovat novej stůl, celkově předělat pokoj a tak ... což nechci ... jsem značně líný člověk
Můj PC:
Procesor: INTEL Core i7-930 @ 2.8GHz, Grafika: ATi HD Sapphire 5970 O.C., RAMky: Kingston DDR3 @ 1800MHz, 3x2GB Triple-channel, HDD: Western Digital Caviar Black 1000GB SATA III 6G, Základní Deska: GIGABYTE X58A-UD3R, Operační Systém: Windows 7 x64, Volant: Logitech G27 + stojan, Myš: Gigabyte GM-M6880, Zdroj: InterTech FP 750W, Monitor: Fujitsu Siemens 22' (1680x1050)
Nimbus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimbus »

V tom případě ti gratuluju,protože na 22" monitor jsi s 5970 vyhodil peníze oknem :mrgreen: I 5870 by ti pro vše nad míru stačila a ještě bys měl peníze na pořádný chladič a ještě by ses za zbytek o víkendu pořádně rozšoupl :mrgreen:

S tím box chladičem se na def. napětí dostaneš bez problémů někde na 3,2 - 3,5Ghz a i to pomůže :wink: Zkus to...

Neber to zle,já nechci nikoho kritizovat kvůli nákupu hardwaru(je to každého věc),ale tohle mi příjde jako fakt úlet :wink: Sám jsem měl dvě 5870 na 24" monitoru,jednu jsem prodal a jedna fakt stačí 8-)
PC: Nejnadupanější stroj ze všech nadupaných strojů!
NTB: -//-
Mobil: -//-
TommyAngello
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Nimbus píše:V tom případě ti gratuluju,protože na 22" monitor jsi s 5970 vyhodil peníze oknem :mrgreen: I 5870 by ti pro vše nad míru stačila a ještě bys měl peníze na pořádný chladič a ještě by ses za zbytek o víkendu pořádně rozšoupl :mrgreen:

S tím box chladičem se na def. napětí dostaneš bez problémů někde na 3,2 - 3,5Ghz a i to pomůže :wink: Zkus to...

Neber to zle,já nechci nikoho kritizovat kvůli nákupu hardwaru(je to každého věc),ale tohle mi příjde jako fakt úlet :wink: Sám jsem měl dvě 5870 na 24" monitoru,jednu jsem prodal a jedna fakt stačí 8-)
Mno a poradil by jsi mi jak nejlépe přetaktovat CPU? Přec jenom je to už nějakej pátek co jsem to dělal... furt se to dělá v Biosu? Nebo už na to jsou nějaké prográmky ...
Můj PC:
Procesor: INTEL Core i7-930 @ 2.8GHz, Grafika: ATi HD Sapphire 5970 O.C., RAMky: Kingston DDR3 @ 1800MHz, 3x2GB Triple-channel, HDD: Western Digital Caviar Black 1000GB SATA III 6G, Základní Deska: GIGABYTE X58A-UD3R, Operační Systém: Windows 7 x64, Volant: Logitech G27 + stojan, Myš: Gigabyte GM-M6880, Zdroj: InterTech FP 750W, Monitor: Fujitsu Siemens 22' (1680x1050)
Nimbus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimbus »

Tady máš něco málo posáno http://cttl.cz/index.php?gid=10083&kap=3
:wink:
PC: Nejnadupanější stroj ze všech nadupaných strojů!
NTB: -//-
Mobil: -//-
TommyAngello
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Klucí co říkáte na nové ovladače? Myslím tím 10.6 ... mě se díky nim třeba poprvé ukázaly celé 2GB grafické paměti v GTA IV ... :)
Můj PC:
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

TommyAngello píše:Klucí co říkáte na nové ovladače? Myslím tím 10.6 ... mě se díky nim třeba poprvé ukázaly celé 2GB grafické paměti v GTA IV ... :)
Heh, zajimalo by me, jak se hra bude chovat, kdyz v options narves vsechny slidery na nejvetsi /dohlednost, detaily, etc. na 100/ a textury na high.
V pripade, ze ti po tom nebudou textury ruzne doskakovat, preblikavat atd. a zaroven bude framerate v pohode, tak by to cele bylo velice pozoruhodne :)
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
IcePhoenix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od IcePhoenix »

Zdravim,

pred tydnem jsem si koupil tuto kartu od Sapphiru, ale nejsem si jist, jestli bezi spravne. Ovladace jsem nainstaloval, ale crysis nebo gothic 3, sli nejak pofidrne, u crysis mi daleko ode me blikaly textury, hlavne ze stromama u gothic blbli taktez textury. Dirt mi sel naprosto v poradku, nez jsem znovu preinstaloval ovladace (10.6 whql). Pri teto druhe instalaci uz mi Dirt nesel :D, ale naopak ventilator pri rozbehnuti pc nebo pri manualnim urceni ortacek FAN ve OVERDRIVE grafiky, se ztisil a ne ze po posunuti z 25 na 30% se to rozjelo na 100 a postupne to klesalo :D . Jsem jeste trosku lama co se tyce ATI uz na notu jsem s nima mel problem, tak se chci zeptat, jestli staci vzdy nainstalovat catalysty nebo jeste neco k tomu- primo pro model nebo multi GPU?, u NVidie mi stahnuti driveru prislo velmi prehledne :D. Jeste co je smula ze jsem ted nucen hrat na rozliseni 1280*1024- nez mi dojde puvodni monitor, ale tim to snad nebude ne? Sorry jestli se hloupe ptam, ale chci tu grafiku aby bezela jak ma :D. Diky a cau
TommyAngello
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Ahoj, no já u Crysis mám taky tenhle problém, že v dáli mi problikávají textury - u Gothica nevím, toho jsem nezkoušel.

A co se ovladačů týče, tak si myslím, že ATi (http://www.ati.amd.com) je má taky krásně přehledné ... vybereš si co máš, jestli grafiku nebo to nebo to ... pak si vybereš řadu (v našem případě HD series), potom model (5xxx) a nakonec operační systém a nebo jestli máš ATi HD 5970 OC (over clocked edition) od Sapphire nebo prostě grafiku od Sapphire, tak ti mají svou stránku ...

http://www.sapphiretech.com/presentatio ... x?psn=0006
Můj PC:
IcePhoenix
Začátečník
Začátečník

Ok, ja jako jsem rad za ATI, ale i na svem notu(ati mobility hd 3430) jsem mel nejake problemy, napr a to i ted, mi pri bootovani nabehne windows, ale proste cerna obrazovka :D. Taktez zminovane hry, nejake problemy, doted jsem mel od EVGA gtx 9800+ a prave nikdy zadnej problem tak mam jen trosicku strach :D. Jinak s tim stahnutim driveru a prehlednosti, jasny nasel jsem ovladace, ale jelikoz neumim moc anglicky tak jsou tam i ruzne doplnky nebo jine ovladace, zejmena me zaujal pro CROSSfireX, tato karta je vlastne crossfire, ikdyz jiny system, takze mam ho tam soupnout nebo ne? :D. Taky a to posledni, jelikoz mam ted mini rozliseni, tak jsem v catalystech dal vse na max. \ikdyz u neceho ani nevim jestli se to projevilo nebo je to dobre, jak to mate vy? nechavate to na aplikaci nebo to rvete vse na max.(protoze vykon teemer u kazde hry je brutzalni). Diky a cauvec
TommyAngello
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

IcePhoenix píše:Ok, ja jako jsem rad za ATI, ale i na svem notu(ati mobility hd 3430) jsem mel nejake problemy, napr a to i ted, mi pri bootovani nabehne windows, ale proste cerna obrazovka :D. Taktez zminovane hry, nejake problemy, doted jsem mel od EVGA gtx 9800+ a prave nikdy zadnej problem tak mam jen trosicku strach :D. Jinak s tim stahnutim driveru a prehlednosti, jasny nasel jsem ovladace, ale jelikoz neumim moc anglicky tak jsou tam i ruzne doplnky nebo jine ovladace, zejmena me zaujal pro CROSSfireX, tato karta je vlastne crossfire, ikdyz jiny system, takze mam ho tam soupnout nebo ne? :D. Taky a to posledni, jelikoz mam ted mini rozliseni, tak jsem v catalystech dal vse na max. \ikdyz u neceho ani nevim jestli se to projevilo nebo je to dobre, jak to mate vy? nechavate to na aplikaci nebo to rvete vse na max.(protoze vykon teemer u kazde hry je brutzalni). Diky a cauvec
No ona právě CrossFire neni ... ono se i s touhle dvoujadernou grafikou da udelat crossfire takze mas pak 4 jadra :D ... takze ne - crossfire ne ... ale bud rad ze jsi nezazil starsi ovladace a prisel rovnou k 10.6 pac pred tim v GTA IV ukazovala jenom 1GB a ne cele 2GB ... ted uz je to v pohode
Můj PC:
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

To je blbost, karta samozrejme crossfire je, muzes dat i 2 k sobe a pak je to quad-crossfire. Karta ma pro kazdej cip jen 1GB pameti, takze to neni zadna chyba. Hra dokaze vyuzit jen 1GB a hotovo, pokud ukazuje vic, tak je to bug v ovladacich. V tom druhym gigu co ma druhy jadro musi byt ty stejny data co jsou v tom prvnim (proto se uvadi pamet 2x1GB a ne 2GB). Resilo se to tu uz stokrat.
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
IcePhoenix
Začátečník
Začátečník

Hmm, to jsou docela protichudne informace, takze staci ATI kartam stahnout pouze vzdy balik catalystu, nebo se pro takovou grafiku jeste neco doinstalovava? Jinak se modlim za brzke nove ovladace. Jeste je hodne co popravovat :D A muze proste vadit ze si vse v catalystech dam na max. do kvality? Muze kolidovat to s nastavenim hry?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Od 10.2? Jestli si to pamatuji dobře, je CF odděleno a CF profily pro hry se stahují separátně, nezávisle na tom jaké ovladače používáš. A na ňáké fixy pokud ti něco nejde moc nespoléhej, ala to už by to pravděpodobně za těch 8+ měsíců co je ta karta na trhu opravili.
TommyAngello
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Jasny... ja nerekl ze si ovladace ke CrossFireu nemuze nainstalovat ale jsou mu uplne na ho... pac dokud nebude mit 2x 5970 tak to NENI crossfire ...
Můj PC:
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

TommyAngello píše:pac dokud nebude mit 2x 5970 tak to NENI crossfire ...
Jak jinak by fungovalo propojeni obou jader na HD59xx, nez klasicky CF pouze s vyuzitim PLX switche? :)
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Přesně 5970 jsou dvě karty v crossfire na jednom PCB. Stejná magořina jako byly už kdysi 6600 X2 a 6800 x2, u 3870X2 to sama ATI označila za experiment u kterýho chtěla vidět jestli to trh začne kupovat, začal, tak se to začalo dělat vesele dále u obouch táborů.
TommyAngello
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Sorry za tak dlouhé sucho odmne ... ALE jak je jistě jasné já mám též 5970 od Sapphire (OC Edition) - nemám nainstalovaný crossfire a s nejnovějšími ovladači staženými přímo od sapphiru mi normálně ukazuje 2GB vRAM ... třeba v GTA IV ... a ostatní hry se od předchozích ovladačů, také zrychlily o několik FPS ... tuďíž mě nepřemluvíte, ale jedna 5970 neni hodna crossfire(u)
Můj PC:
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Pokud mas 5970 za tech 24 000kc, tak mas opravdu 2x2Gb a gta4 ti spravne ukazuje 2Gbram pro kazde jadro.
Nejnovejsi ovladace od sapphire samozrejme obsahuji crossfire profily.
Jinak 5970 je karta slozena ze dvou GPU na jednom PCB a je to tedy crossfire.
TommyAngello
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

HEAD píše:Pokud mas 5970 za tech 24 000kc, tak mas opravdu 2x2Gb a gta4 ti spravne ukazuje 2Gbram pro kazde jadro.
Nejnovejsi ovladace od sapphire samozrejme obsahuji crossfire profily.
Jinak 5970 je karta slozena ze dvou GPU na jednom PCB a je to tedy crossfire.
Ne ne ... tu nemám ... mám normální 5970ku, která má 2x 1GB.
A jestli ovladače od sapphire obsahují crossfire profily, tak jste měli pravdu no ...

Rozhodně se hodně změnilo od 10.5 na 10.6 ... když díky updatu ovaldačů GTA IV začlo ukazovat a taky pracovat s oběma jádry ... jelikož díky tomu, že to ukázalo obě jádra jsem mohl hru dát opravdu na MAX detaily a FPS se mi ze 30 zvýšilo na 50 (přičemž těch 30 bylo na ty nižší detaily)
Můj PC:
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“