Logitech Z-5500 vs. Genius SW-HF5.1 5000W

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

jasin755
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Logitech Z-5500 vs. Genius SW-HF5.1 5000W

Příspěvek od jasin755 »

kotas píše:..pokud chceš opravdu nádherný zvuk a koupit komplet, což je vlastně už krásně slazené od výroby........
Jak jsem se uz nekolikrat zminoval. Potrebuji i vetsi vykon nejenom nadherny zvuk.
C2D E4300 @ 3 Ghz + CM GeminII ; Gigabyte GTX260 OC (576/1242/2000 Mhz) ; MSI P35 NEO2 FIR; 1GB Kingmax 667Mhz + 1 GB GoodRam 667Mhz, Creative SoundBlaster X-fi Titanium
3dMark Vantage - P10749 , H6967
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

kotas: kdyby mu stačily takovéhle bedny, tak jsem mu dááávno doporučil nějaké s aktivním zesilovačem uvnitř, třeba Yamaha HS-80M, ty kopou jak kráva, ale na ty "diskotéky" co on chce, to není.

bylo by docela dobrý vědět, do jak velké místnosti to bude dávat...
jasin755
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jasin755 »

No muj pokoj je vcelku normalnich rozmeru.. ale na akcich to budou vetsi mistnosti samozrejme... jinak co rikas na tu variantu co jsem postoval na 2. strane...?
C2D E4300 @ 3 Ghz + CM GeminII ; Gigabyte GTX260 OC (576/1242/2000 Mhz) ; MSI P35 NEO2 FIR; 1GB Kingmax 667Mhz + 1 GB GoodRam 667Mhz, Creative SoundBlaster X-fi Titanium
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Hmm, tak ty to chceš někam přenášet...no, to teda hodně štěstí.

Myslíš to ONKYO SKS-HT728? To jak koukám také není aktivní, takže opět - zesilovač za 8-10 tisíc k tomu. Kdybys to nechtěl všechno hned, mohl by sis v klidu koupit ten 5.1 zesilovač, k tomu dvě sloupovky a pak dokoupit časem další.

Jinak pokud si přitáhneš třeba ty Z5500 z pokojíku do nějakého většího prostoru, dejme tomu já nevim 10x15m, tak ti to "diskotéku" asi taky moc neudělá, to je tak do obýváku, jinde bych si s tim připadal jako zoufalec. A to asi i s tou hi-fi sestavou se sloupovkama. Prostě buď máš bedny na akce a nebo na doma. Obojí bych neslučoval.
jasin755
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jasin755 »

nn ONKYO SKS-HT728 nemyslim.. to vim ze ja pasiv.. myslel jsem kombinaci JAMO SUB 200 a SONY SSF6000 k tem sloupkum nejaky adekvatni stereo zesilovac.. dival jsem se na aukru a tech zesilovacu je tam dosti... a celkem i za rozumne ceny.
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Dělej jak myslíš. Z toho stereo zesíku už nebude cesta k surroundu, ale to je ti asi jedno. Jak jsem psal - kdybys zatim oželel ten sub, tak se možná vejdeš do rozpočtu se surround zesíkem a sloupovkama a máš výhled do budoucna, takhle ho mít nebudeš.

Místo těch Sony sloupovek zkus kouknout spíš někde na JAMO S 606 BLACK ASH. Sloupovky od Sony bych radši nebral, od Sony tak ten zesík maximálně. V případě toho 2.1 zapojení ale já konkrétní a adekvátní nevím.
jasin755
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jasin755 »

Proc myslis ze z toho uz nebude cesta ? Staci koupit jeste jeden ten samy a dostanu 4.1... center si muzu vypnout na zvukovce.
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

To mi moc elegantni neprijde. Ale jako jo, kdyz se ti to reseni libi a jestli je ten sub aktivni, tak proc ne, nemel by byt zadny problem.
jasin755
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jasin755 »

Tak myslim ze by mel byt aktivni aspon na strankach vyrobce http://www.jamo.com/na-en/products/sub-200-description/ je veta "This subwoofer has a 200 watt amplifier ...." akorat nechapu jak se tam reguluje hlasitost nebo neco ... vygooglil jsem jak vypada zadni stena http://media.photobucket.com/image/SUB%20200/Aquapussy/sub.jpg a moc nechapu co se tam reguluje...a ty vstupy jsou taky zajimavy ... vidim tam 2x cinch coz bych chapal jako vstup ale pak tam vidim dalsi dva vstupy na silne kabely ktere tipuji jsou na obejiti zesilovace ? Nebo se pletu ?
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Vzadu si tu hlasitost tam nastavis tim prvnim knobem nahore zprava a ano, ma to vevnitr zesilovac. Ty dalsi knoby budou na delici frekvenci a fazi, to se hodi, to vypada dobre.

Muzes byt rad, ze to tam tyhle veci vubec ma. U profi monitoru neni ani regulace hlasitosti, jak je to u profi subwooferu (coz teda tenhle neni), to nevim.

Vic ti o tech cudlikach tam vzadu mozna rekne crashPC, jestli ho tohle tema jeste bavi.
jasin755
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jasin755 »

Jak si rikal kdybych ozelel ten sub a koupil si surround receiver a sloupky .. mel si nejaky konkretne na mysli ? Protoze ten jsem zjistil zase ze vykon JAMO SUB 200 neni RMS ale PEAK takze zase nic... Udelal bych to asi jak si rikal .. sub si koupim casem... Ten receiver bych chtel nejaky bez zbytecnych DTS a ruznych Decoderu...
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Jo, psal jsem ti, treba ty sloupovky JAMO S 606, zkus si nekde najit cenu (ja nasel srovnani treba tady, ale treba nekde najdes lepsi cenu...kazdopadne je klasicky mene cenove vyhodne koupit jen ty sloupovky, nez cely ten 5.1 set, ale to pak cenove vyjde proste zase o nejakych 6 tisic vic). No a ten surround zesik - konkretne by mohl byt OK treba tenhle ONKYO TX-SR507.
DTS a podobne veci budou mit asi vsechny, az teda na nejake bazarove pofiderni stare modely (ale ja bych si to koupil nove), ale to nevim, treba najdes neco podobneho bez tech funkci za nizsi cenu.
Ale DTS a spol. bych se vubec nebal (ostatne, chtel sis koupit Z5500, ktere by jinak bez tech funkci mely polovicni hodnotu/cenu), ono se to hodi. Pocitam, ze to bude mit digital-in, takze si tam posles signal z jakekoliv shitove zvukovky co ma S/PDIF a mas vymalovano. Proste se to hodi, ja bych to urcite chtel radsi s tim, clovek nikdy nevi, k cemu to zrovna bude chtit pripojit.

Rekl bych, ze by ses do toho tveho rozpoctu mohl +- vejit a byt zatim dost spokojen. Oproti treba tem ubohym satelitum od Logitechu ty sloupovky rezou jako krava, uslysis sam, treba az to uslysis, tak zadny sub uz nebudes chtit (neni nahoda, ze se tenhle set prodava i v provedeni bez subu - proc asi? ze ano).
No, akorat u Alzy jsem nevidel prodavat samotne ty sloupovky, jen cele ty sety, coz je celkem skoda, protoze tam maji docela vyber.

Mimochodem, "test" toho kompletniho setu je zde Jamo S 606 HCS 5: test setu reproduktorů a dopadl u nich vyborne. Mimochodem rikaji, ze ty samotne sloupovky maji basy jako krava, coz se ani nedivim, ja podobne mel a trasl se mi cely byt - vic, nez kdyz jsem testoval Z5500 na max volume.

Myslim, ze s timhle jsi na spravne ceste k opravdovym reprakum, ne k plastovym chrastitkum (koukni uz jen na ty hroty v cene). I proto se tady s tim jeste vubec zaobiram.
jasin755
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jasin755 »

Ok diky moc za rady a tipy... popremyslim a asi se priklonim s te tve variante... ten 5.1 Receiver me celkem prekvapil.. prave jsem nemohl najit zadny ktery by mel aspon 100W a nestal "majland" Jinak co se tyce tech sloupu tak co jsem se dival tak ma boku maji jakousi basovou slozku takze i verim ze to bez subu dokazou tahad dobre. Jinak jeste dotaz jaky rozdil je v zapojeni by-wiring a by-amping, resp. v jakych pripadech se to pouziva.
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Jo, jdi do toho. Bi-amping je pokud vim to, ze muzes ten reprak napajet naraz ze dvou zesilovacu, ale detaily o tom nevim.
Bi-wiring je pokud vim zpusob dvojiteho zapojeni (do bedny ti jdou ctyri kabely) - par treba jde do vyskace a druhy par do basaku.
Ale tohle jsou hi-fi terminy a o tom ja zase moc nevim, ale vicemene by to melo byt tak, jak pisu.

Jinak, ten zesik ma 5x130W. Kromě toho má nějaký docela pěkný funkcičky, prý se k tomu dodává kalibrační mikrofon, který ti to automaticky nakalibruje podle místnosti. Kdyžtak info tady
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Co je bi amping a bi wiring je velice hezky popsáno tady http://www.hifipassion.com/stranky/biamping.php

Já používám bi wiring a projevuje se to až u vyšších hlasitostí kdy je menší zkreslení ve výškách a středech.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Obecně mě vůbec ty cajkárny kolem PC věcí, digitálu a ostatní podpůrné elektroniky vůbec nezajímají. Každej z toho dělá velblouda, patentuje si kdejaký prznič zvuku, a velké firmy si z toho dělají normy na kvalitu zvuku. Nemám to rád, nezajímá mě to, a nevím často o co de. Žiju trošku jinde....

Profi audio jak PA tak hifi je na tom zcela jinak.
Regulace na koncovém stupni je většinou jen jako "přídavek" pro pohodlí, jinak tam velmi často není. Zesílení bývá nastaveno na A=1 - tedy maximum, a veškeré úrovně, a tím i výstupní výkon reprosoustavy se šteluje předzesilovačem, nebo kdekoli jinde po cestě do koncového stupně zesilovače. Občas taky slušnější firmy přidají štelování basů a výšek (+ - 3db) "aby nežrali" :-)

Veškeré ostatní zařízení jsou jen levné all-in one cajky, a pak to taky tak vypadá :-)
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

mel sem doma oboje zarizeni udavane v tomot vlaknu. Kvalita zvuku lepsi u¨Logitech ale dosti prebasovane :(, tj basak se musim dost ubrat jinak basuje i tam kde zadne basy bejt nemaj, je to opravdu rusive. Geniusy maji horsi zvuk i basak je horsi, spis jenom bruni nez aby delal basy :).

Podle me je lepsi reseni koupit Reciever + HIFI bedny, ceny sly v poslenich letech drasticky dolů a i je v CR par kvalitnich bazaru co to vozej z nemecka z vystav za polovicni ceny a se zarukou.

Zvlasnti zkusenosti kdy sem koupil sve prvni HIFI od znameho za 10 000,- 5.1 tak zvuk i u tohoto zakladniho HIFI je uplne jinde nez GENIUS nebo Logitech, hlavne cistota zvuku je nadherna. Nyni mam trosku lepsi HIFI a nic jineho bych uz nechtel, vsechny radoby silne PC bedny ala Logitech za 8-10tis sou oproti tomu jenom vyrvane sumitka :) Tot z me vlastnbi zkusenosti kdy sem ty logitechy za 10tis mel doma 2 roky a pak presel na HIFI.
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

Preco si tu tak veselo utierate huby o tie Z-5500 a pritom doma nemate nic lepsie. Ako je pravda ze tie satelity hraju na hranici svojich moznosti , ale zoberte si ze proste za tie prachy sa nic lepsie All in one kupit neda. Vela ludi je velmi pohodlnych, nechce riesit veci typu reciever stlpovky a podobne Hifi veci tak rovno vezme kompaktne Z-5500...
Tie si jenoducho najdu svojich zakaznikov tak ci tak. Kupoval som ich z jednej vystavy kde hrali tyzden v kuse na maxime... dostal som super cenu, ponuklu ktora sa nedala odmietnut priamo od logitechu a tak su u mna doma...
Ako urcite ze casom uvazujem o recievery a niecom lepsom...
Harman-Kardon ma uzasne veci...
Je mozne to tu u nas v CR/SR bezne dostat :?
Poznate nejake bazare...
Nechce sa mi moc googlit.. :oops:
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

sharker: Řekl sis o to:
Protože jsem to třeba měl doma, rozebrané, a oměřené, a proto že mám doma audio blížící se ke 100k.
Takže zase vedle, a docela i OT.....
To že je něco nejlepší, vůbec neznamená, že je to dobré.
Když ti povím, že tu máme v parlametru ty nejlepší politiky, co jsme dokázali posbírat, a přesto máme schodek rozpočtu 1.1bil korun, tak to opravdu nevěstí nic suprového.
Já už jsem k tomu své řekl - bez toho digitálu by to byly příjemné repráky s adekvátní cenou. Zákazníky si jistě najdou, ale mnoho zákazníků nenajde je :-) A o to by se spíš měl logitech snažit - prodávat reálným lidem, a ne postavit něco nablind a čekat až si to zákazník najde, nebo taky ne.
Měl jsi to za super cenu, teď jsi šťastný a za tu cenu to asi musíš chválit. Ale za 8500 nebo kolik se to už chválit nedá. Za to bych si na vlastní ruce postavil svůj aparát, který by jistě nadělal mnohem více a hezčího zvuku :-)
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

crashPC píše:sharker: Řekl sis o to:
Protože jsem to třeba měl doma, rozebrané, a oměřené, a proto že mám doma audio blížící se ke 100k.
Takže zase vedle, a docela i OT.....
To že je něco nejlepší, vůbec neznamená, že je to dobré.
Když ti povím, že tu máme v parlametru ty nejlepší politiky, co jsme dokázali posbírat, a přesto máme schodek rozpočtu 1.1bil korun, tak to opravdu nevěstí nic suprového.
Já už jsem k tomu své řekl - bez toho digitálu by to byly příjemné repráky s adekvátní cenou. Zákazníky si jistě najdou, ale mnoho zákazníků nenajde je :-) A o to by se spíš měl logitech snažit - prodávat reálným lidem, a ne postavit něco nablind a čekat až si to zákazník najde, nebo taky ne.
Měl jsi to za super cenu, teď jsi šťastný a za tu cenu to asi musíš chválit. Ale za 8500 nebo kolik se to už chválit nedá. Za to bych si na vlastní ruce postavil svůj aparát, který by jistě nadělal mnohem více a hezčího zvuku :-)
No vidis.. porovnavas neporovnatelne...
Ako je fajn ze si audiofil a mozes si dovolit audio za 100K sak kludne si kup co ti len srdce ziada...
Niekto tie peniaze napcha do auta, niekto do byvania, niekto do zeny, niekto do audia.. :mrgreen:
Ale o to vobec nejde...
Z-5500 mam uz dobre 4 roky ako to je fakt , no neviem preco mas pocit ze ich slepo obhajujem. Mam ich prave kvoli tomu digitalu...
Inak, ak by mal nieco creative alebo onkyo ci jamo ci proste niekto z podobne bezne dostupnych a masovo predavanych vyrobcov za podobnu cenu tak idem do toho...
Problem je ze proste ziaden iny 5.1 set s digitalom v cene okolo 7-10k s podobnymi moznostami jenoducho nieje...
Tak holt na to ze repraky niesu dokonale a ze proste hraju tak ako hraju som si zvykol. Co to sa da upravit ekvalizerom ale aj tak to nieje ono :sad:
A zas menit satelity za nieco lepsie tiez nema zmysel, to uz radsej rovno kupit reciever a Hifi repraky, co ma v blizkej buducnosti caka, kedze sa idem konecne stahovat do noveho a zbavim sa otravnych susedov :wink:

A.. teda co by si odporucal do tych cca 15K ?
Tam toho moc nevymyslis..
Ved len samotne uplne zakladne najlacnejsie hifi repraky JAMO S 606 HCS 6 černé - 5.1 stoja cca 13K
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“