Gigabyte 7VT600 /-L /-1394 (VIA KT600) - zkusenosti ?

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

robert.v
Nováček
Nováček

Příspěvek od robert.v »

Ja bych do JetWay nesel, ber radeji Biostar nebo Soltek
Gigabyte GA-7VT600 1394, AMD 2500+ Barton @ 2800, 512/333, 80/7200 + 40/5400, GeForce4 4600 128MB
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

olsan píše:FUj VIA 600 od Gigabyte :x

Koupil jsem tuhle desku asi před 2ma měsíci. Zapojil jí (XP2400) a pařil. Žádný taktování nic. Před týdnem najednou vypnul počítač a z bedny se vyvalila hustá mlha nechutnýho smradu. Rozdělám bednu a jeden šváb na základovce (u USB portu) se propálil až na druhou stranu desky! :o
Jdu to reklamovat a ty kurvy maj napsaný v podmínkách, že neberou reklamačky ohledně spálenech obvodů!!! :x
2500Kč v prdeli a já abych kupoval novou desku :sad: Od Gigabytu neberu už ani igelitku! :x

BTW: jak se tváříte na základovky od JetWay? Cenově jsou o dost levnější než ostatní výrobci, ale co kvalita?
To je dost smutná záležitost. Prodejce se asi brání vadám vzniklým např. poruchou napájecího zdroje. Pokud ti neodešlo nic víc, tak bych jim předvedl celý komp. Možná to chtělo hned. Bohužel nevím, kdo tady distribuuje Gigabyte. Ale asi bych zkusil ho najít a celý problém s ním řešit. 2,5 litru je dost peněz. A za pokus nic nedáš.
Pokud bys musel kupovat základní desku, vyber raději něco lepšího. To je podvozek kompu, tam bych "šetřil přiměřeně".
olsan
Nováček
Nováček

Příspěvek od olsan »

No já to kupoval od Bohemky a ta asi bude i distributorem... :?
Jinak ty podmínky neurčila Bohemka, ale Gigabyte a proto právě už Gigabyte nikdy více... Kdyby to vyplodila Bohemka, tak to uhádám, páč na mě nic neměli, protože všechny komponenty mám od nich, takže by se nemohli opřít ani o zmiňovanej zdroj...

Jinak vím, že Základovka je to hlavní a tak jsem na ní nešetřil, ale "Počál" jsem bral na dluh, kterej teď splácím a nemám na to vyplajznout další 2500 nebo 3000.
Musím zvolit něco s dobrým čipsetem a něco za co nejmíň peněz...a to právě Jetway splňuje (VIAKT600 cca 1600Kč bez DPH) Kdybych měl Intelovskej procák, tak Jetway beru, ale vůbec nemám páru jak kvalitní desky dělaj pro AMD. :(

Neznáte někdo někoho kdo má od onoho Jetway desku? Nechci to taktovat, takže je pro mě stabilita při PCtuningu až na posledním místě...
--------------------------------------------------------
AMD XP 2400+, Radeon 9200 (64MB,128bit), 256 MB RAM (400), Gigabyte 7VT600 1394 KT600 (na uhel :/ ), 80GB HDD...
Asimov
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asimov »

TS Bohemia je největší banda zmetků mezi velkoobchody. Maj dobré ceny, ale za cenu nereklamovatelnosti skoro čehokoliv. Spálenej obvod na desce je jasná vada desky a toho pošahanýho přijímacího technika jsi měl rovnou knockoutovat. Předpokládám, že to bylo v Brně. Tam je extra šmejd za pultem. Jinak GigaByte dělá dlouhodobě nejspolehlivější desky statisticky, holt jsi měl smůlu. Konkrétně 7VT600 je velice stabilní, ale to taktování na ní bohužel nejde. Taky sem nepochopil proč. Tak mám Abit KV7. Jinak jsem toho Gigouše chtěl taky.
Linger
Nováček
Nováček

7VT600

Příspěvek od Linger »

7VT600 patri mezi z nemene porcuhove desky na trhu. Netaham si to z rukavu mesicne jich od nas odejte pres 400 kusu v pocitacich. Celkove je GIGABYTE s poruchovosti na tom ohodne lepe nez ABIT, MSI, a svete div se i ASUS. Kdo neveri nevadi nikomu to nenutim. GIGABYTE nema vyhradniho distributora takze si to do CR muze vozit kdo chce. S ohledem na to ze odebirame znacne mnozstvi a mame dobre vztahy s dodavatelem jestli chces posly tu desku pokusim se ti ji vyreklamovat samozrejme zdarma . Nemuzu to slibit ale aspon se pokusim. Cauvesky .
Tomas Linger
olsan
Nováček
Nováček

Příspěvek od olsan »

Asimov: Bral jsem to z Olmíku... Jinak ten maník u reklamace byl sice trošku strohej, ale vcelku OK... Ale zase se musí nechat, že byl trošku mimo. Vesměs se opíral o to, že jsem určitě dal špatně distanční sloupek a že jsem ho tím vyskratoval... Ale pokusil jste se někdo dát distanční sloupek špatně? Nejde to! Ať ho dáte jak chcete, tak se po zašroubování vždycky vycentruje....navíc když tam prdnete nevodivou podložku, tak je to bez debat...

Linger: myslíš, že by to šlo?? :) Napiš sem prosím mejla nebo se mi ozvy
na olsan@centrum.cz

Díky 8)
AMD XP 2400+, Radeon 9200 (64MB,128bit), 256 MB RAM (400), Gigabyte 7VT600 1394 KT600 (na uhel :/ ), 80GB HDD...
Linger
Nováček
Nováček

Příspěvek od Linger »

Za zkousku nic nedame kazdopadne je to lepsi nez tu desku mit vystavenou v policce :) Ja verim ze by to mohlo vyjit je to na tobe. Jestli ji budes posilat tak priloz vse co jsi k ni mel a nezapomen uves na nejakem papire zpatnecni adresu kam se ma vratit. Bude to trvat tak tyden. Nebo se stim zastav nevim vubec od kud jsi jestli z brna mame tam pobocku kolega desku prevezme a vystaviti i papir ze ji mame. Pak to bude ale trvat o neco dele protoze se z brna reklamace posilaji najednou, ale zase by jsi neplatil nic za tu postu :-)

Adresa Praha pro poslani
Impact Computers s.r.o.
Cernokostelecka 29 Praha 10
me ICQ 176392519

Adresa Brno pro osobni predani:

Orlí 3 Brno hned vedle ulice Masarykovy

Jak jsem psal nic neslibuji ale rad se pokusim.
Zatim se mej Tomas Linger
Asimov
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asimov »

Tohle má TS bohemia na webu:

Seznam závad produktů GIGABYTE, které nejsou uznatelné jako záruční:

1. Poškození plošného spoje v rozsahu 4 spoje a více.
2. Vyhoření v okolí uchycovacích šroubů Mainboardu
3. Neopravitelné poškození v důsledku neodborné montáže
4. Zkrat v napájecí větvi 5V (po 13 týdnu od zakoupení) a 3V (po jednom roce po zakoupení)
5. Shořelý čipset (Main chip , I/O chip , Audio chip , Lan chip , Video chip)
6. Oxidace způsobená zákazníkem (oxidace čipů součástek plošné montáže v rozsahu větším než 1cm2 a deska poškozená politím, více než 3 zoxidované body.
7. Neautorizovaná oprava nebo implementace neautorizovaných dílů

V podstatě není možný u nich desku vyreklamovat, to se pak vyplatí ji tam koupit :D
olsan
Nováček
Nováček

Příspěvek od olsan »

Linger: No já jsem z Olomoucka, ale myslím, že bych to do Brna nebo do Prahy (přes známí) byl schopnej dopravit...ale bylo by to až příští týden... 8) Každopádně dám vědět, jak bych to spáchal...:)

Asimov: Jo, to je vono! :) Sem si to idiot nepřečet když jsem to kupoval :oops: Hlavně ten bod 7 je perfektní. Pokud budou chtít, tak řeknou, že jediný kdo je autorizovaný jsou oni...a jak píšeš, neuznají nic.
Proto jsem taky psal, že od Gigabyte už nikdy více...nebo spíše v Bohemce Gigabyte už nikdy více. :twisted:
olsan
Nováček
Nováček

Příspěvek od olsan »

Linger: Tak jsem to ošéfoval a pošlu to kámošce z Prahy a ta by ti to do tý práce donesla (příští týden). Pokuď to není na té Pražské adrese kde jsem to měl poslat, tak dej vědět.
Pokuď to výjde, tak máš u mě flašku moravské domácí slivovice :) (dostaneš ju od ní :razz: )

Asimov: víš co je paradox? Že je to u nich nejpordávanější komponent. 8-) Asi nejsem jedinej co nečte ty blafy kolem :)
Asimov
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asimov »

Tam takhle končí skoro každá reklamace desky..... nic nového. Zabal tu svoji a předej do Prahy, jsem fakt zvědavej, jak to dopadne.
Špidla
Začátečník
Začátečník

Jak rozjet 200 FSB s Gigabyte GA-7VT600 1394 a Ath2500+

Příspěvek od Špidla »

Chtěl bych aby mi deska jela na 200 MHz FSB ale nemůžu to vůbec rozchodit. Zkoušel jsem i drátovat na socketu ale neprojevila se žádná změna :( . Teď to mám přetaktovaný jenom změnou násobiče 13,5x (2,25 GHz), ale to se moc neprojevý. Potřeboval bych hlavně zrychlit pamět.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Nepotrebujes! Zmenu nepoznas,a ta rychlost CPU je vic nez dobra.
Špidla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Špidla »

OBR píše:Nepotrebujes! Zmenu nepoznas,a ta rychlost CPU je vic nez dobra.
Já myslím že bych to poznal 8-) . Ram mam teď jenom 2,1 GB/s a s 400 FSB bych možná vylezl o 500-1GB/s více. A to je myslím velkej rozdíl.
Asimov
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asimov »

Mně to s fsb 200MHz na procesoru a pamětech dělá v nějakým tom Sisoft Sandra benchmarku pamětí 2900 Mb/s. Pokud proc jede na 166fsb,t ak to klesne někam na 2200Mb/s. Nějak tomu ten asynchronní chod nevoní...
Špidla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Špidla »

Asimov píše:Mně to s fsb 200MHz na procesoru a pamětech dělá v nějakým tom Sisoft Sandra benchmarku pamětí 2900 Mb/s. Pokud proc jede na 166fsb,t ak to klesne někam na 2200Mb/s. Nějak tomu ten asynchronní chod nevoní...
Tak jsem se přibližně trefil :) . Získal bych cca 800 MB/s navíc. Jen vědět jak :(
=Drago=
Nováček
Nováček

Gigabyte 7VT600-1394 (KT600) - problem se zvukem

Příspěvek od =Drago= »

Mam vyse zminenou desku s RADEONEM 9600 Pro taky od Gigabytu a 2200 Athlona XP a 512 DDR na 400.Muj problemek spociva v tom ze pri nekterejch gamesach mi to vyhodi monitor a pocitac s drncivym zvukem zamrzne.Mam na ni posledni bios,zdroj je 350W a ovladace na grafiku jsem vyzkousel vsechny a dle meho to nejmene dela v 3.9 dle meho.
Pokud nekdo tusi co by pohlo necht se ozve :sad:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Gigabyte 7VT600 1394

Příspěvek od Shit »

=Drago= píše:Mam vyse zminenou desku s RADEONEM 9600 Pro taky od Gigabytu a 2200 Athlona XP a 512 DDR na 400.Muj problemek spociva v tom ze pri nekterejch gamesach mi to vyhodi monitor a pocitac s drncivym zvukem zamrzne.Mam na ni posledni bios,zdroj je 350W a ovladace na grafiku jsem vyzkousel vsechny a dle meho to nejmene dela v 3.9 dle meho.
Pokud nekdo tusi co by pohlo necht se ozve :sad:
Zkoušel's jinej audio driver?
=Drago=
Nováček
Nováček

Příspěvek od =Drago= »

Integrovanou zvukovku vubec nepouzivam.Mam stary dobry SB Live
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

=Drago= píše:SB Live