GTX 470 vs HD 5870 která bude lepší na online hry ?
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- durod
- Středně pokročilý

Re: GTX 470 vs HD 5870 která bude lepší na online hry ?
uz to neres, 95% uzivatelu neuvidi rozdil v kvalite obrazu , 5% uvidi, kdyz muze porovnavat. Kdyz preferujes nVidii vem GTX470, kdyz ATI HD5850.
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zklidni seAche píše: Ty seš fakt ****.
v te vasi slavne diskuzi ste ukazali jenom trackmanii a Crysis warhead (u te jenom jedna specificka textura na kterou narazim 3x za celou dobu hrani a vte vrave ktera v te hre je si toho 99% lidi ani nevsimne) Tj reci ze to je v kazde hre si nech pro lamy jo?
- Icejipo
- Začátečník

-
Durod: Já nepreferuju ani jednoho z výrobců, proto se tu ptám
celkem mě zaráží kde si přišel na ty procentuelní vyjádření všímavosti
Stratos: No to si klidně může nechat pro mě, protože já se v tom opravdu nevyznam
Takže budu jen rád když mi poradíte
Prostě chci co nejostřejší textury, asi tak bych to podal 
Stratos: No to si klidně může nechat pro mě, protože já se v tom opravdu nevyznam
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jak rikam vem klidne HD5850 pokud chces udelam ti naky screeny z her co tedka parim a poslu na email neni problem.
- Icejipo
- Začátečník

-
Ty jo no to by bylo vůbec super. BTW email: Icejipo@seznam.cz . Díky moc 
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Icejipo píše:Tak dík moc chlapy, že se tu tak hádáte, to je přesně to co jsem chtěl, to je to nejlepší pro rozhodování, něž když všichni řikaj, to je supr a to kup. A zas tak bohatej abych kupoval GTX 480 taky nejsem
AF mam nastavený ať si to bere z aplikace, takže těžko řícta u AA mam to samý
![]()
Jde mi spíš o to, která karta mi bude lépe vykreslovat nepřítele, v mim podání to bude laming tak jako tak, ale prostě mě zajímá jestli má GTX 470 oproti HD 5850 ohodně lepší vykreslování a grafiku, jelikož třeba ostrost textur atp.
Protože když uvidim v ostrejch texturách cross i nepřítele, tak se mi na něj mnohem lépe zamíří
Dík moc
Pokud máš AF nastavenej z aplikace tak to radši neřeš a kup si co chceš, protože to v 90% případů znamená OFF nebo max 4x. A pokud se tu vůbec na tohle ptáš tak to taky neřeš a vem to levnější, tohle je jak lidem vysvětlovat že IPS monitor je lepší než TN i když ten TN má v papírech lepší odezvu a větší (dynamickej) kontrast. Prostě asi tak no.....
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ok screeny poslu to vecer.
Jinak rozdil mezi TN a SPVA/IPS poznam okamzite a urcite i vetsina lidi staci se podivat trosku z boku a je to hned jasne
Jinak rozdil mezi TN a SPVA/IPS poznam okamzite a urcite i vetsina lidi staci se podivat trosku z boku a je to hned jasne
- Icejipo
- Začátečník

-
Moc hezky si to napsal, ale nerozumim v tom skoro ničemuDOC_ZENITH píše:Pokud máš AF nastavenej z aplikace ...
Stratos: díky moc
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
viz DOC_ZENITH, kdyz nezapinas AF natvrdo a ani ti to neprijde divny, hnusny a rozmazany, tak bys nepoznal optimalizace ani na GF7. Ty drobnosti co se tu resi jsou proti tomu k smichu
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
- Icejipo
- Začátečník

-
Tak jsem si zapnul AF a AA a musim říct, že to byl posun k lepšímu
A i na mojí starý HD 4870 mi nepřijde že by to bylo nějak rozmazaný, takže ještě počkam na screeny od stratose ale zatim u mě vede HD 5850
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
poslanoIcejipo píše:Ty jo no to by bylo vůbec super. BTW email: Icejipo@seznam.cz . Díky moc
- Icejipo
- Začátečník

-
Tak jsem to shlédnul a jko supr, že bych tam viděl něco mázlího to teda jako vůbec, dík moc
Dost si mi pomohl s rozhodováním, vezmu tu HD 5850 
- Ache
- Pokročilý

Jo ber Radeona, když nevíš co hledat, tak si třeba toho ani nevšimneš.Icejipo píše:Tak jsem to shlédnul a jko supr, že bych tam viděl něco mázlího to teda jako vůbec, dík mocDost si mi pomohl s rozhodováním, vezmu tu HD 5850
Ale že GTX470 ti nabídne lepší obraz než HD5xxx je prostě fakt a zatím nikdo nedoložil pravý opak. Já to mezi sebou porovnával, takže vím jak se obě karty chovají, a pro sebe jsem si nechal tu co mě vyhovuje víc a podělil jsem se o to zde na fóru. Ale zase se nejedná o nějakou mega tragédii, u GeForce 7 to bylo s některýma ovladačema fakt hrozné (protože v některých ovladačích byl i režim filtrace: Vysoká Kvalita velmi silně upraven).
Takže i já můžu většině BFU říct ať si vyberou podle sympatií k značce. + výkonu, cena... a obraz neřeší
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tys nam zatim dolozil trackmanii a jednu kovoou texturu v CRYSIS nic vic
takze radsi bez otravovat nekam jinam. Jinak rozdil mezi TN a SPVA/IPS poznam i kdyz koukam primo to se neboj
. me osobne TN do baraku nesmi ani kdyby to bylo zadarmo 
- Icejipo
- Začátečník

-
Ache, já neřikam že to třeba tak není ale prostě se v tomhle až zas tolik nevyznam a ty screeny co mi poslal Stratos mě přesvědčili o tom že ne všechno je rozmazaný
Prostě volim 5850 protože já tam prostě nějakej extra kvalitu nevidim a když mam volit cena / výkon tak to jasně vede 5850
Prostě volim 5850 protože já tam prostě nějakej extra kvalitu nevidim a když mam volit cena / výkon tak to jasně vede 5850
- Ache
- Pokročilý

Ještě dooma3 a UT3 (v článku na ExtraHardware). A navíc, kdyby sis to přečetl, takl jsem psal jak já tak Zentih, že to je vidět hlavně v pohybu! U GeForce 7 jsi měl taky pěkně ostré screenshoty, ale obraz byl v pohybu humus.Stratos píše:tys nam zatim dolozil trackmanii a jednu kovoou texturu v CRYSIS nic vic
Takže si to ještě přečti. Screeny to totiž tolik neukážou - chce to pohyb.
On tu někdo mluvil o tom, že to bude nějaký rozmazaný? - v té diskuzi jsem poukazoval na to. že někde vzniká jakási "bilinearita". Sice Radeon dává v dálce i trochu měkkčí textury, ale to nevidím jako mínus a nikde jsem to nezmiňoval (možná, už fakt nevim).Icejipo píše: Stratos mě přesvědčili o tom že ne všechno je rozmazaný![]()
Ale HD5850 ti rozmlouvat nebudu, vzhledem k tvým nárokům ti jí taky můžu doporučit.
EDIT: Mimochodem, kdybych chtěl fakt někomu vnutit Radeona, dokázal bych ze zmíněných her (TMN,UT3,Crysis, Doom3) udělat tak krásné screeny, že by se ti také líbily (supersamle by udělal svoje)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
a skoro nikdo to ve hrach nevidiAche píše:někde vzniká jakási "bilinearita".
jinak DOOM 3 i UT3 mam dohrane a vracet se k nim opravdu nebudu
Clanek o kvalite obrazu na ExtraHW
jak je videt ani svata nvidie neni 100%Na závěr kapitoly si ještě rýpněme ale i do nVidie. Ovladače 197 series jsou pro GeForce GTX 480 a ještě hůře 470 stále s velikým množstvím chyb. O nestabilitě hry ArmA II při změnách rozlišení či jiného nastavení grafiky jsem už hovořil, stejně tak o zapomenutých texturách z předchozího běhu benchmarku v jiném nastavení v Aliens vs. Predator.
Vše platí nejen ve 197.17, ale i ve 197.41 WHQL. Co hůř, na GeForce GTX 470 se 197.41 přibývá do výčtu problémů velká nestabilita ve hře Metro 2033 a doslova tragické padání po chviličce hry Dragon Age: Origins. Návrat ke 197.17 sice umožnil výkon v DAO a Metro 2033 alespoň otestovat, v první jmenované hře to ale na nějaké bezstarostné delší hraní pořád nebylo.
jinak v clanku je otestovano BF2 company a zadny rozdili v kvalite obravdu nevidim
http://extrahardware.cnews.cz/files/ima ... _16xaf.png
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Prave ze na GF7 to bylo hodne videt na screenshotu a v pohybu to bylo jeste horsi.A srovnavat kvalitu fitrovani na HD5xxx grafikach se sprasenym a mega hnusnym filtrovanim na GF7 se fakt nedaAche píše: Ještě dooma3 a UT3 (v článku na ExtraHardware). A navíc, kdyby sis to přečetl, takl jsem psal jak já tak Zentih, že to je vidět hlavně v pohybu! U GeForce 7 jsi měl taky pěkně ostré screenshoty, ale obraz byl v pohybu humus.
Takže si to ještě přečti. Screeny to totiž tolik neukážou - chce to pohyb.
To je uplne neco jinyho.
Rozdil mezi HD5xxx si 95% lidi nevsimne, dalsich 4% si toho nevsimnou ani pri hledani rozdilu.
A ze je nakej plech hur fltrovanej(nebo specifickej povrch) me nestve, protoze ostatnich 99.90% hry je filtrovano spravne.
Ja si porad myslim ,ze hledas problem kde neni.
Naposledy upravil(a) HEAD dne čtv 27. kvě 2010, 22:05, celkem upraveno 1 x.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jj ve svy dobe sem si 7800GTX koupil a po 14 dnech sem ji prodal pryc a koupil cerstve vydanou X1800XT PE, Ten obraz na 7800GTX byl fakt hnus na to se nedalo koukat, zapnul sem 16xAF a defakto byl efekt takovy jako bych nic nezapl.
- Ache
- Pokročilý

A koho to zajímá co jsi dohrál proboha?Stratos píše: jinak DOOM 3 i UT3 mam dohrane a vracet se k nim opravdu nebudu
Co sem zase mícháš tohle? Já Metro2033 na dohrál (na FW 197.75 WHQL) a ani jednou nepadlo, takže to v těch driverech už opravili, dyť ej to novinka ta karta - v té době kdy to bylo recenzovaný ani ty karty nebyly skladem! Nové drivery 257.15 zase docela slušně zvedají výkon... ty karty ještě musí uzrát.Stratos píše: jak je videt ani svata nvidie neni 100%![]()
ANO! protože to není v pohybu. Tyhle screeny jen využila nvidia k porovnání - na rozdílových snímcích je ta "bilinearita" vidět a v pohybu také.Stratos píše: jinak v clanku je otestovano BF2 company a zadny rozdili v kvalite obravdu nevidim
Fakt nevím o co ti jde? Proč furt musíš spamovat hláškama: Já nic nevidím, já tohle nehraju, tohle nikdo nehraje....
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... a#p8000717