Poškozený / ohnutý / ulomený pin v patici

Patice LGA 1150, 1151, 1155, 1156 a 1167, 1200, 1366, 1700 a 2011 pro Intel Celeron, Pentium, Core i3, i5, i7 a z nich odvozené Xeony.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
gejmer
Začátečník
Začátečník

Re: Poskozeny pin v patici CPU

Příspěvek od gejmer »

nimeth1 píše:...
Odzkoušel jsi tedy desku? Jak to dopadlo,je funkční?
Vultur84
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vultur84 »

Gejmer:..neviem ako ti to mam vysvetlit ale ked to sledujem zaberie mi to cca 2 minuty..snazim sa pozerat tak ze zorny uhol je mierne nad rovinou dosky..niekedy je to zradne to je pravda,ale pokial to nezisti pri prijati reklamacie potom to uz zakaznikovi nedokazes a mozes si to zaplatit :(
Som Flegmatik a je mi to jedno...
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Vultur84 píše:Gejmer:..neviem ako ti to mam vysvetlit ale ked to sledujem zaberie mi to cca 2 minuty..
Thx za vysvětlení.Jen jsi to nemusel popisovat tak složitě,stačilo by mi "Kontroluji to vizualně pouhým okem":)
Myslel jsem jestli nepoužíváš třeba mikroskop,nebo tak podobně.

Mohu se tě ještě zeptat co se pak děje s deskou u které je reklamace uznána? Jde do Asusu na opravu,popřípadě na likvidaci?
nimeth1
Nováček
Nováček

Příspěvek od nimeth1 »

2: Gejmer - Desku jsem zkousel. Nejdrive tim lihovym fixem, zkusit udelat otisk na cpu ale ani se ten pin nedotkl, takze skvela prace od pana Mistiny a odborneho otestovani... :twisted:
Zkousel jsem i zapnout ale nenajede stejne jako na zacatku.
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Že to zmršil bych pochopil,ale nechat si za to ještě dobře zaplatit už ne.
nimeth1
Nováček
Nováček

Příspěvek od nimeth1 »

No jo no, co na to rict. Kdyz mi oznamil, ze ma dobrou zpravu a popsal v cem spociva, tak jsem chtel predbezne foto patice....to, ze mi napsal, ze to nema cim vyfotit, me melo varovat a mel jsem si dojet pro desku osobne....po shlednuti mu dat par facek a odjet :twisted: . Dobre mi tak!!!
nimeth1
Nováček
Nováček

Příspěvek od nimeth1 »

Jinak teda nema nekdo zajem o mrtvou Asus Rampage II Extreme? Treba si ji nekdo dokaze poopravit lepe, bo co ja vim. Nebo jako kopyto na vodni bloky. Kdyby se nekomu hodila, tak klidne pisnete.
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Neházej hned flintu do žita. Kontaktoval bych CZC.cz a požádal je o zprostředkování servisní opravy.
Oni jsou víceméně partner Asusu,mohlo by to vyjít.
Už jsem slyšel o tom,že typošovi pomohli zprostředkovat reklamaci(za poplatek) a ani neměl desku od nich.(Deska byla z newegg.com)
Za zeptání nic nedáš.
rigix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rigix »

Asus mění patice, bud vyplníš žádost ( je tam nějaké číslo desky adresa atd.) Pošleš desku přímo asus firmě a oni ty dají komplet novou patici.

ceník:

Socket 1155-30 euro

Socket 1156-30 euro

Socket 1366-30 euro

Socket 775-25 euro
Katali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Katali »

rigix píše:Asus mění patice, bud vyplníš žádost ( je tam nějaké číslo desky adresa atd.) Pošleš desku přímo asus firmě a oni ty dají komplet novou patici.

ceník:

Socket 1155-30 euro

Socket 1156-30 euro

Socket 1366-30 euro

Socket 775-25 euro

Rád bych oprašil toto téma, protože mám taky ulomený jeden pin. Naštěstí nefunguje jen první slot pro Ram. Chtěl jsem se zeptat na zkušenosti s touto procedůrou posílaní do Asusu ... nejaký ten formulář? Případně koho kontaktovat ? Dekuji
CPU:Intel i7 930@4GHz=>Noctua NH-D14 | MB: Asus P6X58D​-E | RAM: Kingstone 12Gb 1600MHz | GPU: Sapphire R9 290@1100/1250 =>Thermalright Shaman + R5 | Power : Enermax PRO82+ II 525W(zvladá to je to pašák :) )| LCD 24" Samsung BX2431 | Case : Lian-Li PC-A77B | Fan regulator : mCubed T-Balancer bigNG
nimeth1
Nováček
Nováček

Příspěvek od nimeth1 »

No nevim s tou opravou. Ja volal po vsech certech a nikdo s tim nechce mit nic spolecneho a nebo, ze se to nedela co se teda tyce soc.1366. Volal jsem i do Asus Ostrava. Jinak kolega asi mysli tento....
http://vip.asus.com/eservice/techserv.a ... uage=cs-cz
Katali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Katali »

Tak jsem tam napsal uvidime jestli bude nějaká odezva :) Doufam, že tam nějak přelouskaj popis v češtině když tak bude druhy pokus v angličtině.
CPU:Intel i7 930@4GHz=>Noctua NH-D14 | MB: Asus P6X58D​-E | RAM: Kingstone 12Gb 1600MHz | GPU: Sapphire R9 290@1100/1250 =>Thermalright Shaman + R5 | Power : Enermax PRO82+ II 525W(zvladá to je to pašák :) )| LCD 24" Samsung BX2431 | Case : Lian-Li PC-A77B | Fan regulator : mCubed T-Balancer bigNG
redd3vil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od redd3vil »

:D :!: :!: :-D To snad dotyčný RnDr nemyslí vážně? To má být seriózní přístup?
jawakiller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Piny na desce

Příspěvek od jawakiller »

Ahoj všem,mám doma desku MSI X58A​-GD65 a stala se mi menší nehoda,při spěchání jsem při vytahování CPU ohnul 3 piny na desce (naštěstí jsem je neulomil) chtěl jsem se zeptat nebude problém je narovnat nebo ji mám střelit na náhradní díly nebo hodit do koše?
Entita
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Entita »

asi by som dal u zlatnika na cpu na plosku kam ma dosadnut ten pin doletovat maly vystupok (pin) aby to po osadeni cpu do socketu pekne dosadlo, malo by to byt jednoduchsie ako manipulovat s celou doskou (ale je moznost ze by si potom mal okrem pokazeneho socketu aj pokazeny cpu) :-DD
WWW.SLOVENCINY.HOST.SK - preklady do hier a programov.
|Barton 2500+ | nVidia GF2 GTS| PQI 2x256 MB DDR 333MHz| Epox 8RGA+| Mon: iiyama HM703UT Vision Master Pro 413| HDD: 20 GB WD ATA100 5400ot, 40 GB WD ATA100 7200ot, Teac 32x8x8x| 300Watt zdroj |Orange GPRS1000 + SAGEM myX-6|Trumatic L4030 (laser cuttting)|
edge-master
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od edge-master »

socket píše: A mimochodom prepajkovat BGA paticu nieje az tak lahke ze sa to nahreje a vymeni, ono tam ide o desatiny milimetrov.
nezbyva jen souhlasit. nedavno se mi stalo neco podobnyho. donesl jsem to v praci do RMA labu. typek se na me smutne podival a ze prej kvuli me nebude kalibrovat masinu...
jde o to, ze zespodu na patici nejsou jen normalni piny, ale takovy "kulicky". na desce se teda musi zahrat vsech 1366 "direk" najednou a pak tam patici presne usadit a odsat prebitecnej cin (nebo cim to ted pajej)
takze pokud se vam to nekomu povedlo vymenit, tak klobouk dolu... podle me jedina moznost ten hodinar/zlatnik a to jeste miziva sance :(
typek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od typek »

čeče no vyhodils kačky a to co napsal ten pan pablb to je mazec kup nakou new desku z aukce ale stejne bych se nebal dat tam cpu mu se to zrovna moc stat nemuže bud to najede nebo ne
Katali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Katali »

Né, že bych chtěl tady propagovat nějakou reklamu, ale na netu jsem narazil na tuhle firmu http://www.hwservis.cz/vymenujeme-posko ... a-lga-1155. Osobně s nima nemám zkušenosti ani žádné reference. Třeba to někomu pomůže :)
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Celkem tu už kopete do mrtvol,když Nimeth ten problém řešil před více než rokem...
Jinak ta firma HWservis je Highlandera,zakladatel a bývalý vlastník CTTL...důvěryhodný člověk.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Udělal jsem několik dalších fotek při výměně LGA 1155 patice.

Obrázek
a další zde

Obrázek

Když má člověk trochu praxe, tak ani já sám bych nepoznal, že byla patice na desce vyměněna :)
Odpovědět

Zpět na „Socket H1 až H6, B a R (LGA 1150/1/5/6, 1200, 1366, 1700 a 2011)“