Odzkoušel jsi tedy desku? Jak to dopadlo,je funkční?nimeth1 píše:...
Poškozený / ohnutý / ulomený pin v patici
Moderátor: Eddward
- gejmer
- Začátečník
-
Re: Poskozeny pin v patici CPU
- Vultur84
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Gejmer:..neviem ako ti to mam vysvetlit ale ked to sledujem zaberie mi to cca 2 minuty..snazim sa pozerat tak ze zorny uhol je mierne nad rovinou dosky..niekedy je to zradne to je pravda,ale pokial to nezisti pri prijati reklamacie potom to uz zakaznikovi nedokazes a mozes si to zaplatit 

Som Flegmatik a je mi to jedno...
- gejmer
- Začátečník
-
Thx za vysvětlení.Jen jsi to nemusel popisovat tak složitě,stačilo by mi "Kontroluji to vizualně pouhým okem":)Vultur84 píše:Gejmer:..neviem ako ti to mam vysvetlit ale ked to sledujem zaberie mi to cca 2 minuty..
Myslel jsem jestli nepoužíváš třeba mikroskop,nebo tak podobně.
Mohu se tě ještě zeptat co se pak děje s deskou u které je reklamace uznána? Jde do Asusu na opravu,popřípadě na likvidaci?
- nimeth1
- Nováček
2: Gejmer - Desku jsem zkousel. Nejdrive tim lihovym fixem, zkusit udelat otisk na cpu ale ani se ten pin nedotkl, takze skvela prace od pana Mistiny a odborneho otestovani...
Zkousel jsem i zapnout ale nenajede stejne jako na zacatku.

Zkousel jsem i zapnout ale nenajede stejne jako na zacatku.
- gejmer
- Začátečník
-
Že to zmršil bych pochopil,ale nechat si za to ještě dobře zaplatit už ne.
- nimeth1
- Nováček
No jo no, co na to rict. Kdyz mi oznamil, ze ma dobrou zpravu a popsal v cem spociva, tak jsem chtel predbezne foto patice....to, ze mi napsal, ze to nema cim vyfotit, me melo varovat a mel jsem si dojet pro desku osobne....po shlednuti mu dat par facek a odjet
. Dobre mi tak!!!

- nimeth1
- Nováček
Jinak teda nema nekdo zajem o mrtvou Asus Rampage II Extreme? Treba si ji nekdo dokaze poopravit lepe, bo co ja vim. Nebo jako kopyto na vodni bloky. Kdyby se nekomu hodila, tak klidne pisnete.
- gejmer
- Začátečník
-
Neházej hned flintu do žita. Kontaktoval bych CZC.cz a požádal je o zprostředkování servisní opravy.
Oni jsou víceméně partner Asusu,mohlo by to vyjít.
Už jsem slyšel o tom,že typošovi pomohli zprostředkovat reklamaci(za poplatek) a ani neměl desku od nich.(Deska byla z newegg.com)
Za zeptání nic nedáš.
Oni jsou víceméně partner Asusu,mohlo by to vyjít.
Už jsem slyšel o tom,že typošovi pomohli zprostředkovat reklamaci(za poplatek) a ani neměl desku od nich.(Deska byla z newegg.com)
Za zeptání nic nedáš.
- rigix
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Asus mění patice, bud vyplníš žádost ( je tam nějaké číslo desky adresa atd.) Pošleš desku přímo asus firmě a oni ty dají komplet novou patici.
ceník:
Socket 1155-30 euro
Socket 1156-30 euro
Socket 1366-30 euro
Socket 775-25 euro
ceník:
Socket 1155-30 euro
Socket 1156-30 euro
Socket 1366-30 euro
Socket 775-25 euro
- Katali
- Začátečník
rigix píše:Asus mění patice, bud vyplníš žádost ( je tam nějaké číslo desky adresa atd.) Pošleš desku přímo asus firmě a oni ty dají komplet novou patici.
ceník:
Socket 1155-30 euro
Socket 1156-30 euro
Socket 1366-30 euro
Socket 775-25 euro
Rád bych oprašil toto téma, protože mám taky ulomený jeden pin. Naštěstí nefunguje jen první slot pro Ram. Chtěl jsem se zeptat na zkušenosti s touto procedůrou posílaní do Asusu ... nejaký ten formulář? Případně koho kontaktovat ? Dekuji
CPU:Intel i7 930@4GHz=>Noctua NH-D14 | MB: Asus P6X58D-E | RAM: Kingstone 12Gb 1600MHz | GPU: Sapphire R9 290@1100/1250 =>Thermalright Shaman + R5 | Power : Enermax PRO82+ II 525W(zvladá to je to pašák
)| LCD 24" Samsung BX2431 | Case : Lian-Li PC-A77B | Fan regulator : mCubed T-Balancer bigNG

- nimeth1
- Nováček
No nevim s tou opravou. Ja volal po vsech certech a nikdo s tim nechce mit nic spolecneho a nebo, ze se to nedela co se teda tyce soc.1366. Volal jsem i do Asus Ostrava. Jinak kolega asi mysli tento....
http://vip.asus.com/eservice/techserv.a ... uage=cs-cz
http://vip.asus.com/eservice/techserv.a ... uage=cs-cz
- Katali
- Začátečník
Tak jsem tam napsal uvidime jestli bude nějaká odezva
Doufam, že tam nějak přelouskaj popis v češtině když tak bude druhy pokus v angličtině.

CPU:Intel i7 930@4GHz=>Noctua NH-D14 | MB: Asus P6X58D-E | RAM: Kingstone 12Gb 1600MHz | GPU: Sapphire R9 290@1100/1250 =>Thermalright Shaman + R5 | Power : Enermax PRO82+ II 525W(zvladá to je to pašák
)| LCD 24" Samsung BX2431 | Case : Lian-Li PC-A77B | Fan regulator : mCubed T-Balancer bigNG

- redd3vil
- Začátečník
-

- jawakiller
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Piny na desce
Ahoj všem,mám doma desku MSI X58A-GD65 a stala se mi menší nehoda,při spěchání jsem při vytahování CPU ohnul 3 piny na desce (naštěstí jsem je neulomil) chtěl jsem se zeptat nebude problém je narovnat nebo ji mám střelit na náhradní díly nebo hodit do koše?
- Entita
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
asi by som dal u zlatnika na cpu na plosku kam ma dosadnut ten pin doletovat maly vystupok (pin) aby to po osadeni cpu do socketu pekne dosadlo, malo by to byt jednoduchsie ako manipulovat s celou doskou (ale je moznost ze by si potom mal okrem pokazeneho socketu aj pokazeny cpu) :-DD
WWW.SLOVENCINY.HOST.SK - preklady do hier a programov.
|Barton 2500+ | nVidia GF2 GTS| PQI 2x256 MB DDR 333MHz| Epox 8RGA+| Mon: iiyama HM703UT Vision Master Pro 413| HDD: 20 GB WD ATA100 5400ot, 40 GB WD ATA100 7200ot, Teac 32x8x8x| 300Watt zdroj |Orange GPRS1000 + SAGEM myX-6|Trumatic L4030 (laser cuttting)|
|Barton 2500+ | nVidia GF2 GTS| PQI 2x256 MB DDR 333MHz| Epox 8RGA+| Mon: iiyama HM703UT Vision Master Pro 413| HDD: 20 GB WD ATA100 5400ot, 40 GB WD ATA100 7200ot, Teac 32x8x8x| 300Watt zdroj |Orange GPRS1000 + SAGEM myX-6|Trumatic L4030 (laser cuttting)|
- edge-master
- Začátečník
-
nezbyva jen souhlasit. nedavno se mi stalo neco podobnyho. donesl jsem to v praci do RMA labu. typek se na me smutne podival a ze prej kvuli me nebude kalibrovat masinu...socket píše: A mimochodom prepajkovat BGA paticu nieje az tak lahke ze sa to nahreje a vymeni, ono tam ide o desatiny milimetrov.
jde o to, ze zespodu na patici nejsou jen normalni piny, ale takovy "kulicky". na desce se teda musi zahrat vsech 1366 "direk" najednou a pak tam patici presne usadit a odsat prebitecnej cin (nebo cim to ted pajej)
takze pokud se vam to nekomu povedlo vymenit, tak klobouk dolu... podle me jedina moznost ten hodinar/zlatnik a to jeste miziva sance

- typek
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
čeče no vyhodils kačky a to co napsal ten pan pablb to je mazec kup nakou new desku z aukce ale stejne bych se nebal dat tam cpu mu se to zrovna moc stat nemuže bud to najede nebo ne
- Katali
- Začátečník
Né, že bych chtěl tady propagovat nějakou reklamu, ale na netu jsem narazil na tuhle firmu http://www.hwservis.cz/vymenujeme-posko ... a-lga-1155. Osobně s nima nemám zkušenosti ani žádné reference. Třeba to někomu pomůže 

- gejmer
- Začátečník
-
Celkem tu už kopete do mrtvol,když Nimeth ten problém řešil před více než rokem...
Jinak ta firma HWservis je Highlandera,zakladatel a bývalý vlastník CTTL...důvěryhodný člověk.
Jinak ta firma HWservis je Highlandera,zakladatel a bývalý vlastník CTTL...důvěryhodný člověk.
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Udělal jsem několik dalších fotek při výměně LGA 1155 patice.

a další zde

Když má člověk trochu praxe, tak ani já sám bych nepoznal, že byla patice na desce vyměněna

a další zde

Když má člověk trochu praxe, tak ani já sám bych nepoznal, že byla patice na desce vyměněna