Abit NF7[-S] 2.0

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Zjistis to napriklad v ovladacich GK, nebo v diagnostickych programech (Everest)
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Weber píše:mám taky jeden dotaz: na desce mám zatím graf. kartu Voodoo3 v PCI (grafiku do AGP budu kupovat až na vánoce) už pomalu bude končit záruka (listopad 05) a nemám možnost vyzkoušet AGP slot - v AIDA32 to ukazuje AGP max. 4x. Příp když si někde půjčím GK Ati Radeon 9200 (RV280), jak zjistím, že karta běží na AGP 8x? Předem velice děkuji.
NF7(-S) 2.0 podporuje AGP 8x. nicméně, pokud ti to pojede v AGP 4x, rychlost bude stejná :roll: jak jinak. mě osobně v ní jede Radeon 9700Pro v režimu 8x pokud se ptáš jestli "to bude fungovat na ejdžípí 8x" :wink:
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Weber
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weber »

To: zombux, EfineSS: díky. Deska (bios) nějak nechtěla držet nastavenou FSB např. 194 MHZ (ostatní nastavení v Biosu drží) a po spuštění PC jela na 1100MHz tzn. fsb 100MHz. Nějak se to srovnalo, tak jsem nevěděl jestli jí nemám dát na reklamaci, když to ještě ukazuje AGP 4x. A něvěděl jsem jestli tam nenaskočí AGP 8x, když tam dám tu grafiku.
Marcelino
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Marcelino »

moze mi niekto poradit, ak kupim SATA disk, prip. pripojim stavajuci disk cez redukciu na SATA, tak pri reinstalacii WinXP musim instalovat ovladace na SATA jvyhradne z disketovej jednotky, alebo je mozne ich nainstalovat napr. z CD ci USB kluca ???
problem je v tom, ze nemam FDD, a rad by som mal zapojeny disk do SATA a CDRW vypalku do PATA primary master, a DVDRW NEC PATAsecondary master + DVD Teac secondary slave...
Asus K8V-XE; Sempron64 2800+@2GHz; pasiv Tt SilentTower, 2x512MB DDR400; MSI X1950Pro Pasiv; WD SE16 250GB SATAII stiseny v Scythe SQD-1000; Teac DV516D; Teac W552; DVDRW Samsung183A Sata, SeasonicS12 380W, Noctua NF-S12@5V, Eizo L568;...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

instalace WinXP bohužel nepřipouští jinou možnost než dodání driverů z diskety, což je celkem stupidní. ale jedno řešení by ještě bylo, dodat SATA drivery přímo na instalační CD WinXP... takhle http://greenmachine.msfnhosting.com/READING/addraid.htm :)
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Weber
Začátečník
Začátečník

Něco jsem zkratoval na NF7-S a teď nefunguje Flashdisk

Příspěvek od Weber »

Musim se "pochválit" měřil jsem teplotu mosfetů a šikovně se čidlem dotkl základovky (nad sloupcem tří mosfetů blíže k patici procesoru těsně vedle nějakého "čipu" vpravo - skoro u "horního" okraje desky) následoval restart. Na desce je kontakt s čidlem vidět. Naštěstí většina funkcí snad funguje kromě flashdisku (FD) v USB. Mám dotaz: ve WinXP - Správce zařízení je vše OK, po připojení FD do usb PC hlásí nebylo rozpoznáno USB zařízení a asi nebude pracovat správně ale když do tohoto USB portu připojim myš, tak je rozpoznána a funguje!! FD v žádném ze 4 USB portů nefunguje, FD je funkční - zkoušen v jiném PC. Mate mě, že ta myš funguje. Tady bude asi každá rada drahá. Nebo koupit kartu s USB do PCI slotu? Předem velice děkuji.
Intel i5, GK GF560TI,
Weber
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weber »

Tak jsem se asi trochu unáhlil, teď jsem zkusil ten flashdisk (FD) a on funguje, ale včera to bylo několik restartů, vypnutí PC a nic. Nebo možná FD potřeboval dát do jiného PC. Hlavní je, že funguje :D. I když se mi nechce věřit, že by to bylo bez následlů na funkci. Dobrá zkušenost, příště si dám pořádnýho majzla hrabat se v zapnutým kejsu.

Edit 19.2 - tak už zase ten FD nefunguje a nefunguje ani na jiným PC a ta myš je OK.
Intel i5, GK GF560TI,
LeiDrak
Nováček
Nováček

Příspěvek od LeiDrak »

caute mam problem ma vyse uvedenou desku k nim nejnovejsi bios D27, proste ze dne 11/22/2004. nemam zadne OC a jedna se me vo to, ze mam 1 HDD na IDE1 zapnutej a to je ST3120026A (3LJ00H7G) 120GiB a na tom mam system v poho vsechno co z nej pustim jede bez skubnuti...ted sem si poridil HDD druhej a to SATU 1 ST3200822AS (4LJ28X4S) 200GiB a jak sem to pripojil, BIOS poho vsechno detekoval nasel bez problemu, ale pak sem nabootoval do Winu a skopl sem si tam nejaky data a jakmile sem cokoliv chtel spustit z toho hadru tak sem me sekl kompl ...tak sem pouzil CTRL+ALT+DELETE ...proste standart... abych vedel co sa robi ??? a ono porad nic ...porad zasek ...tak sem to dal zas a zas ...a na po 4ty se me pustilo to co sem chtel a tak je to u vseho co z teho hadru poustim ...at je to film, muzika hry ....tak sem to vzal ke kamosovi do jine fosny sme to dali a bezel bez problemu ten hadr ..tak predpoklad je, ze je chyba na me strane a ted nevite cim to moze bet ???

DEKUJI vsem za rady ..a napady ...
Mam PC.
S4ne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S4ne »

cafte jake je oznacenie tejto dosky? http://www.bgs-distribution.sk/showdoc. ... &tab=basic a pojde mi na nej duron 800 mhz prip.porovnanie s http://www.pc-shop.sk/product.cfm?ProductID=94185 dakujem festy :-D
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Abit NF7-S recenze:
http://www.svethardware.cz/art_doc-DF7D ... AE973.html

Asus A7V600 recenze:
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=43

Obrazek si snad udelas sam...
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Wonder Figi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problém detekování CPU

Příspěvek od Wonder Figi »

Zdravím. Mám problém při startu PC. Mám zákadní desku ABIT NF 7-S. Při spuštění PC mi buď nenaběhl systém ( svítila kontrolka HDD, svítily kontrolky klávesnice, nenaběhl monitor) a nebo když naběhl, tak vždy byl detekován procesor 1100M Hz, i když procesor je 2500+. Zkoušel jsem jestli to není procesorem, tak jsem zkusil 1700+ a chovalo se to stejně. I po nastavení obou zkoušených procesorů v BIOSu PC nenaběhl. Tohle se začalo dít samo od sebe, bez zásahu do BIOSu nebo do PC. Prosím o radu v čem by mohl být problém. Díky
Notebook HP Pavilion DV7-1080ec
OsirisII
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém detekování CPU

Příspěvek od OsirisII »

Skús flash Biosu a vymeniť baterku.
Vpliv frekvencie a časovania pamätí na výkon
NTB: Asus X58L
Razer nie sú myši, je to len odpad Logitechu
For You: Victory is not in the cards...
Sety Slovenská produkcia Sety všeho druhu (electro, D&B, funk, a všetko čo je dobré)
Wonder Figi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém detekování CPU

Příspěvek od Wonder Figi »

Wonder Figi píše:Zdravím. Mám problém při startu PC. Mám zákadní desku ABIT NF 7-S. Při spuštění PC mi buď nenaběhl systém ( svítila kontrolka HDD, svítily kontrolky klávesnice, nenaběhl monitor) a nebo když naběhl, tak vždy byl detekován procesor 1100M Hz, i když procesor je 2500+. Zkoušel jsem jestli to není procesorem, tak jsem zkusil 1700+ a chovalo se to stejně. I po nastavení obou zkoušených procesorů v BIOSu PC nenaběhl. Tohle se začalo dít samo od sebe, bez zásahu do BIOSu nebo do PC. Prosím o radu v čem by mohl být problém. Díky

Tak jsem vymenil baterku, preflashoval bios a stejne to dela dal
Notebook HP Pavilion DV7-1080ec
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Abit NF7[-S] 2.0

Příspěvek od zombux »

není na desce vyteklý nebo nafouklý kondenzátor? zrovna jsem takhle oživil svoji starou NF7-S :mrgreen:
Pfizer & Moderna inside
mirafelda
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirafelda »

Zdravím, umřela mi deska v Compu, tak jsem si přes BAZAR koupil tuhle ABIT NF7-S a funguje naprosto SUPER, jediné co mi vadí je, že mi i při vypnutém PC svítí Myš i klávesnice. Nevíte jak se toho zbavit?
Předem díky Myrec
CPU:AMD Athlon X2 4200 2200@2600MHz , Chladič:Arctic cooling Freezer 64, MB:ASUS m2R32 MVP, GPU:ASUS 1900XTX, RAM: 4x1GB Kingston , HDD: Seagate Barracuda 160GB SATA, WD CAVIAR 640GB Black, Zdoj: Fortron 450W, Mechaniky: DVD RW LG GSA H20N
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

tuším že na desce je poblíž PS/2 konektorů jumper kterým se to přepíná
Pfizer & Moderna inside
mirafelda
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirafelda »

:oops: Pravdu díš čoveče :lol: , koukal jsem do manuálu a je to tak, zkusím to ...

Díky
CPU:AMD Athlon X2 4200 2200@2600MHz , Chladič:Arctic cooling Freezer 64, MB:ASUS m2R32 MVP, GPU:ASUS 1900XTX, RAM: 4x1GB Kingston , HDD: Seagate Barracuda 160GB SATA, WD CAVIAR 640GB Black, Zdoj: Fortron 450W, Mechaniky: DVD RW LG GSA H20N
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“