2 shit
tak mam REV 1.1 bios F2 z vyroby a je i na strankach , zatim zakladni funkce funguji . x.m.p mam na 1600. 2600k bezi na 4000MHz, fan s pwm funguje jak cpu tak sysfan2 pwm taky na nejnizsi otacky.
nefunguje
pri rezimu spanku se pc uspi ale hned se probudi. asi to bude biosem
predtim jsem mel asus P8P67pro a posledni biosem rezim spanku fungoval hezky
daji se nekde najit beta bios na novou revizi, asus mel jeden bios jak na starou i novou REV.
edit: tak uz rezim spanku ty funguje, v biosu sem neco pomackal a bezi,
Zdar, dnes jsem stáhl ofiko bios F3 z Gigabytu. Paměti Kingstone Grey 2x4GB beží na 1600 (profil1) a i7-2600K na 4,2 stabilně... Prime95 přes hodinu... na 4,4 hned error v prvním testu... Pokud by někdo poradil s doladěním na 4,5 budu moc rád. Předem díky.
Tak konečně jsem se k tomu dostal... Momentální stabilní maximum 4,513 GHz /Ram 1600 při nastavení:
Load Line Cal. - ¤ Auto
CPU Vcore - 1.260 ¤ Normal
Dynamic VCore - 0.000 ¤ +0.060V
QPI/Vtt - 1.050 ¤ 1.180V
Sys. Agent - 0.92 ¤ Auto
Prime95 / HWmonitor : 4513/ x45 / 100.3MHz / Core 1.19 / CPU 1.32V
Teploty kolem 65 - Noctua NH U12P Se
v klidu: 1604 / x16 / bus 100.3 MHz, CoreVoltage 1.176 / CPU 1.03V
Je nastavení ideální ? Nějaký tip ? Dík.
2 spawn09:
S3 str funguje bezvadně při WEBu a tak... Ale Blender s 3D scenou to neuspí... jen monitor.
...deska UD4-B3 rev. 1.1 a bios jak jsem psal z Gigabytu ne Bety !
GA-P67A-UD4-B3 da sa na tejto doske pretaktovavat ? viem ze u novsich je to Z seria. ale na stranke gigabytu stoji ze umoznuje pretaktovavanie. cpu by bol 3570k. dosku mozem mat cez inzerat za 50e co sa mi nezda zla cena.
mam teraz 3570 bez k s asus P8B75-V a 3,9ghz. na wow 2560x1440 16xAA 8xaf s 660ti dcuII oc to staci,ale pri 25clennom raide padaju fps na 30-35snimkov a obcas este nizsie . a wow je obmedzovane vykonom na jadro, takze tam by pomohlo pretaktovat to na aspon na 4,5ghz.
alebo je este mozna verzia Intel Core i7-4770K(245e inzerat) s doskou ASUS Z87-K 79e(ten isty predajca) viem ze toto by bolo vykonnejsie, ale zena ma uz ide zabit, co stale nieco kupujem do pc.
je velmi velky rozdiel medzi pretaktovanou 3570k a 4770k ? co som si cital na tomshardware je, ze i7-4770 idu vetsinou len 4,3ghz stabilne.
a este jedna moznost za 180e kupit do stavajucej zostavy Intel Core i7-3770. len neviem, ci stoji za to prejst z i5 na i7 nepretaktovanych a rovnaka generacia. ale zase je to najlacnejsia volba , lebo moju 3570 mozem predat a nebude tam taky skok.
Nevím proč by to s K nešlo, P67 chipset taktování umožňuje, snad jen pořešit aby tam byl aktuální bios.
A co se týče rozdílu. Záleží to na tom, k čemu ten PC je - co se týče multimédií, grafiky a podobně, tak mezi starší i5 a novou i7 může bejt slušnej rozdíl, pokud budou jediná náročná "práce" hry, tak je to naprosto jedno.
Atapi píše:Nevím proč by to s K nešlo, P67 chipset taktování umožňuje, snad jen pořešit aby tam byl aktuální bios.
A co se týče rozdílu. Záleží to na tom, k čemu ten PC je - co se týče multimédií, grafiky a podobně, tak mezi starší i5 a novou i7 může bejt slušnej rozdíl, pokud budou jediná náročná "práce" hry, tak je to naprosto jedno.
no to som chcel vediet. pokial P67 umoznuje, je to v poriadku. skoro jedine , na co sa pc vyuziva je world of warcraft a ten vytazuje hodne cpu.
Presne tuhle desku mam s i5 2500k v testovacim PC... a za celou dobu, co ji mam, se nevyskytly zadny problemy. OC taktez v pohode. Na testovani grafik bezne pouzivam 4,5GHz, na benchmarky 5,1.
Jinak co jsem koukal ještě večer, tak tuhle konkrétní desku bych možná ani nedoporučil. Pár lídí s ivy si s tím stěžuje, že nejde taktovat, respektive jde, ale má zamčenej násobič někam ke 38-40 podle modelu. Asi by to chtělo se na to podívat, jestli se to už vyřešilo jsem nenašel. Jinak mám skoro stejnej model a taky s tím nemám problém fungovat nad 4,5GHz, ale taky se sandy bridge.
este som uvazoval, ci by nepomohlo zapojit do sli este jednu 660ti. ceny uz padli okolo 200. ale to uz by asi cpu nestihal. desne ma sere ,ze kazda dalsia generecia cpu ma zase novy socket, a menit dosku stale s cpu desne leze na nervy a pockat rovno na i5- 5xxx radu.
Co by rěk wow na sli netuším, ale taky si myslím že tady spíš pomůže OC na CPU, ale o kolik to je otázka (vzhledem k nastavení AA a rozlišení nemám ponětí jak moc to zatěžuje grafiku).
Atapi píše:Co by rěk wow na sli netuším, ale taky si myslím že tady spíš pomůže OC na CPU, ale o kolik to je otázka (vzhledem k nastavení AA a rozlišení nemám ponětí jak moc to zatěžuje grafiku).
Provozuje tu jeste nekdo tuhle desku?
Vloni v lete jsem si koupil 2x8 GB 2400 MHz RAM (Kingston HyperX Savage). Podarilo se mi je rozchodit jen na 1600 MHz, pri jakekoliv jine frekvenci (i 1333) PC nebootuje. Navic s 8GB modulama nedrzi OC - po zapnuti pocitace se nekolikrat restartuje a nakonec bootuje s defaultnim nastavenim. Pri pouziti 2x4 modulu je vse OK.
Provozujete nekdo tuhle desku s 4x4 GB ram? Drzi OC?