Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy - NE aktivace

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy

Příspěvek od LiveBomb »

Imho. muzes. Ale pokud to chces kupovat, tak u HP bych volil Family Pack :-)
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od CZDaywalker »

Weslo píše:Ještě dotaz k upgradům. Mám nyní FPP Vista Ultimate. Jaký upgrade je pro mě možný? můžu koupit i upgrade na W7 Home premium?
Pouze na Ultimate, viz http://technet.microsoft.com/en-us/libr ... S.10).aspx
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Tohle je ale resenej upgrade z hlediska softwaru, ne? Jak je to z hlediska licencniho?
Naposledy upravil(a) LiveBomb dne pát 29. dub 2011, 06:08, celkem upraveno 1 x.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Technologický upgrade už neexistuje, tak nevidím důvod, proč to tady zmiňovat.

Oficální dokument je k dispozici na adrese http://www.microsoft.com/downloads/en/d ... F0EE7FE0FB

LiveBomb: K věci, spamy nejsou na místě.
wooz
Nováček
Nováček

Příspěvek od wooz »

Dobrý den, mám dotaz. Mám PC sestavu, koupenou s Win7 Home Premium - OEM. Chci přeinstalovat Win, ale ztratil jsem instalační DVD. Prý je legální si odkudkoliv stáhnout např. .iso obraz instalačního DVD, když už vlastním platnou licenci, ale někde jsem zase četl, že s OEM licencí to nepůjde (že je licenční číslo nějak přímo vázané na DVD???). Skutečně se v tom trochu ztrácím. Můžete mi prosím poradit, jak to vlastně je? Pokud originální DVD nenajdu, co mám dělat? Mám právo na náhradu? Atd atd.
Děkuji
Naposledy upravil(a) wooz dne sob 30. dub 2011, 21:39, celkem upraveno 1 x.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Stazeni ISO obrazu je na hrane. Nicmene je to pouzitelne. Staci kdyz si sezenes "ciste" medium od MS (treba z MSDNAA, Technet, etc.. zdroje) a pouzijes svuj klic ...
Oficialni postup je takovy, ze bys mel pozadat MS nebo nektereho z jeho partneru o dodani media, samozrejmne za poplatek ...
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Zde záleží, jestli je systém předinstalován výrobcem zařízení nebo ne.

Pokud je systém dodán a je předinstalován výrobcem zařízení, stanovuje jasně MSLT (licenční smlouva) to, že veškeré náhrady a další kroky zajišťuje výrobce a předinstalátor systému (tzv. System Builder).

Pokud se OEM licence dodána sice s PC, ale není předinstalována velkým výrobcem zařízení, je nutné se znovu obrátit na instalátora (opět MSLT) a ten může přes OEM stránky MS zajistit náhradní médium.

Obě tyto procedury jsou zpoplatňené (záleží na konkrétním výrobci/ system builderovi).
wooz
Nováček
Nováček

Příspěvek od wooz »

Ještě jedna věc. Momentálně mám Win v češtině - pokud stáhnu anglickou verzi (která je lépe k sehnání a byla by mi milejší), bude v tom nějaký problém? Nebo na tom vůbec nezáleží?
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

wooz píše:Ještě jedna věc. Momentálně mám Win v češtině - pokud stáhnu anglickou verzi (která je lépe k sehnání a byla by mi milejší), bude v tom nějaký problém? Nebo na tom vůbec nezáleží?
Ve většině případů uvádějí výrobci či prodejci na fakturu přesný název OS (bohužel jsem se setkal i s těmi, kteří to nedělají a porušují tím OEM SB smlouvu).

V každém případě na faktuře máte mít název OS, včetně jazykové mutace. Tu verzi jste oprávněn používat, jinou ne.
wooz
Nováček
Nováček

Příspěvek od wooz »

Máte pravdu, mám tu "CZ". To se ovšem velice těžko hledá a warezovým stránkám nevěřím. Vyřešilo by to vypůjčené DVD od známého?
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ano, vyřešilo
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Nový poznatek z praxe a otázka:

Před týdnem jsem upgradoval další sestavu na W7 z WXP - moje další legální medium W7 upgrade. System jsem v pohodě aktivoval s retailovou licencí (viz. EULA upgradu z WXP).

Po týdnu mě upgradovaná sestava "naprdla", takže jsem z commandlajny odebral licenční číslo W7 (zrušil licenci W7) a změnil sestavu. Čekal jsem, že online aktivace na nové sestavě nebude úspěšná, ale byl jsem mile překvapen - W7 bez problémů byly opětovně online zaktivovány. :)

Otázka zní:
Při odejmutí licence (smgr.vbs -upk) se tato licence "vymaže" ze ověřovacích serverů MS? Pokud ano, tak smekám před MS.
Nebo MS u retailové licence umožní tak rychlou změnu HW?
Myslel jsem si, že u "krabic" je tato "benevolentní" lhůta na změnu HW při online aktivaci cca 3 měsíce... :|
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Právě že u krabic tam nic takového není :)
Je to jedinná výjimka, se kterou se můžete v rámci licencí Microsoft setkat.
MSLT Windows 7 FPP píše: 17. PŘEVOD NA JINÝ POČÍTAČ.
a. Software jiný neţ Windows Anytime Upgrade. Software smíte převést a instalovat jej v jiném počítači. Takový počítač se pak stává „licencovaným počítačem“. Tuto operaci nesmíte provést s cílem sdílet tuto licenci mezi počítači.
b. Software Windows Anytime Upgrade. Software smíte převést a instalovat jej v jiném počítači, avšak jen v případě, ţe licenční podmínky softwaru, z něhoţ jste upgradovali, toto umoţňují. Takový počítač se pak stává „licencovaným počítačem“. Tuto operaci nesmíte provést s cílem sdílet tuto licenci mezi počítači.
Co se týče vymázání historie aktivace na MS aktivačních serverch, tady bych dovolil nesouhlasit. Pokud vím, tak se dá i přes telefon zjistit, kolikrát byl systém aktivován, takže se to někde určitě uchovává včetně HW ID, které bylo použito pro aktivaci.

Mé zkušenosti z praxe jsou takové, že FPP licence jsou online k dispozici pro nějakých 10 aktivací online a pak natvrdo přes telefon.
ghf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ghf »

Mám dotaz ohledně licence. Před rokem jsem zakoupil notebook Acer aspire 5920, s předinstalovanými Windows Vista home premium. Na spodní straně notebooku je nalepena nálepka s produkt key. Byla to ENG verze, počeštil jsem ji. Po cca roce jsem se pro nestabilitu rozhodl hdd zformátovat a opětovně nainstalovat Windows Vista home premium - z orig média, které mám pro osobního PC - s tím, že vložím produkt kode, který je na notebooku. Při instalaci mi to však hlásí, že uvedený produkt kode nelze přijmout. Orig medium nemám, nedali mi ho. Firma už bohužel neexistuje. Jak mám postupovat? mám sehnat Vista DVD OEM ENG ? Děkuji.
Core2 Duo E8200, Asus P35 - P5KC, Sapphire 3870 512 MB- DDR4, 2x1024 DDR2 Corsaire 800 CL 5 5 5 12, Maxtor 400 Gb.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Co to naistalovat bez klice a ten pak vlozit dodatecne?
ghf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ghf »

LiveBomb píše:Co to naistalovat bez klice a ten pak vlozit dodatecne?
To jsem samozřejmě také zkoušel, ale hlásí to to samé...produt kode nelze přijmout...
Core2 Duo E8200, Asus P35 - P5KC, Sapphire 3870 512 MB- DDR4, 2x1024 DDR2 Corsaire 800 CL 5 5 5 12, Maxtor 400 Gb.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

ghf píše:Windows Vista home premium - z orig média, které mám pro osobního PC
ghf píše:Při instalaci mi to však hlásí, že uvedený produkt kode nelze přijmout.
Není to spešl OEM medium od konkrétního výrobce sestavy (HP, Dell, Lenovo atd) obsahující v sobě *.xrm-ms daného výrobce?
ghf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ghf »

Ne to medium je klasické CZ Home premium OEM.....ale na tom štítku na notebooku je : Home premium OEMAct
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

To vypada na nejaky blokly klic. Neni mozny ze ti ho nekdo pouziva?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

ghf píše:..Před rokem jsem zakoupil notebook Acer aspire 5920, s předinstalovanými Windows Vista home premium...
Dneska je 14.7.2011, před rokem bylo ± 14.7.2010 => Mně spíš zaráží (pokud to byl nově kupovaný nouťas), že tam nebyly předinstalovány W7, popř. bezplatný upgrade z Blist na W7. :|

Nějaký divný...
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“