Intel D2C 6300

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

MrekS
Začátečník
Začátečník

Re: Intel D2C 6300

Příspěvek od MrekS »

zbývá mi jen MB a procesor...
Gigabyte EP45-UD3LR je za 1000kč
Asus P5Q také za 1000kč
Gigabyte EP45-UD3R je také k mání za 1800. tak když je nejlepší tak asi tu ne?(když nemam váhat)
přišlo mi lepší koupit novej procesor(klidně bazarovej) který bude pracovat na vyšší frekvencia přetaktovat ho mín lepší než taktovat starej o víc aby byla byla výsledná frekvence stejná.
nevim jestli dává smysl to co jsem teď psal...
A další věc celej PC se prodá určitě lépe než části PC (je to spíše kancelářské PC)
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

P5Q za 1000,- je ta správná odpověď.
To je deska zcela srovnatelná s UD3R.

Jo, když koupíš výš taktovaný 45 nm technologií vyrobený procesor, přetaktuješ ho zase líp.
To smysl dává, ne že ne.
EDIT:
Ale ten současný E6300 tam ale můžeš použít, víš to, jo?
A přetaktovat.
Ne že musíš použít jiný.
MrekS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MrekS »

vím že mohu, ale procesor je jediné co my bude chybět ke kompletaci druhého PC.
Takže kdybych našel třeba nějaký pěkný procesor kolem 1000 - 1500kč, lepší než ten co mám momentálně tak ho určo beru.
Ale je tu problém nevím na co mám při výběru koukat a tak bych potřeboval ještě poradit s tím.
budu tedy kupovat MB ASUS P5Q, mám zroj SEASONIC SS-400ET-F3, graf. EVGA GTS 450, RAM 4GB.(jen pro info kvůli tomu procesoru jestli to má vliv na výběr)
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Z nových asi tenhle:
http://www.alza.cz/intel-pentium-dual-c ... 151076.htm
To je trochu - opravdu trochu jenom - pod to, co by ta grafika potřebovala.
Zase přetaktovat i když ta grafika by snesla a ocenila i víc jader.
Nové a rozumné 4-jádro by ale stálo 2x tolik, to nejde.
No a jestli použité, tak nevím co a za kolik můžeš najít.
Disk jsi zatím vypustil?
No jo, na všechno najednou obvykle není.
MrekS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MrekS »

HDD jsem nevypustil, jen čekám jestli se náhodou neoběví na alze, nebo jinde( momentálně něni nejdůležitější tak ho až tak neřešim.)
zaujalo mě třeba tohle http://pc.bazos.cz/inzerat/9140524/Inte ... GA-775.php
ale asi radši budu koukat jinde a zkusil bych najít nějaký to 4-jádro...
také nevím zda je lepší horší 4-jádro nebo hodně dobré dvou... resp. za tu cenu co sháním.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

To je dražší než jsem ti psala já.

Co se týče dvoujádrových procesorů, tak ideál by byl E8400.
Jenže ten stojí tolik co 4-jádro a za polovic ho nikdo nedá (navíc v poslední revizi).

E6500 má všechno, co při prodeji (až ho budeš jednou prodávat ty) mohou zájemci chtít - třeba podporu virtualizace.
Navíc v Alze máš jistotu, že její procesor je vždycky poslední revize, takže s opravenými chybami a nízkou spotřebou - takže se fajn taktuje.

Jaká je L2 cache je z hlediska výkonu marginální (zejména v případě, kdy je takhle velká - 2 MB - kdyby to bylo rozhodování 512 kB nebo 2 MB, bylo by to úplně něco jiného) - všechno nakonec převálcuje frekvence.

Když budeš provozovat na své nové desce (je to už jisté?) E6500 na 3,6 GHz - třeba, snad to BOX uchladí (nebo použiješ ten BOX ze starého E6300, ten má vyšší výkon), tak E7600 zbydou jen oči pro pláč.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

MrekS píše:ale asi radši budu koukat jinde a zkusil bych najít nějaký to 4-jádro...
Já bych řekla, že to je škoda času.
Pokud něco bude, tak s nízkým násobičem a vysokou frekvencí FSB (typicky 2,33 GHz FSB 1333 MHz).
Ty se ale blbě taktují, protože už na 2,8 Ghz máš paměti na 800 MHz (níž nastavit nejdou a nepůjdou) a pak už přetaktováváš i paměti.
Třeba se dostaneš na něco jako 3,3 Ghz, ale paměti už mají 940 MHz a FSB má skoro 1900 MHz.
Q9400 (nebo vyšší) za tvoje peníze nebude.
Ale to se nedá nic dělat.
I s tím E6500 to hodně prokoukne.
MrekS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MrekS »

:sad: deska jistá neni, byl jsem s někym domluven a on našel jiného kupce, ale že kdyby něco tak mi dá vědět.
na aukru sem našel tohle http://aukro.cz/asus-p5q-se-plus-soc-77 ... 61481.html
nevím v čem je rozdíl když je tam SE plus.
EDIT: právě jsem obědnal ASUS P5Q - 6měs. záruka - 800kč i s poštovnym
dodání do 4 dnů :lol:
EDIT2: obdržel jsem email že už jí nemají i přes to že jí mají stále vystavenou a e-shopu a všichni ji můžou nadále obědnávat. adresu http://www.spolehlivyobchod.cz/ opravdu za spolehlivý nepovažuji!!!
Voren
Nováček
Nováček

Příspěvek od Voren »

Čau,
našel by se tu někdo kdo mi mi poradil s taktováním procesoru C2D 6300 ?

Procesor: INTEL Core 2 Duo E6300 1,86GHz/2MB/1066MHz/LGA775
Základní deska: MB ASUS P5LD2/C STD/ SATA2/PCIe, sk.775/ 1066, i945P
Paměť: Kingston 3072MB DDR2 667MHz CL5 (2x512MB+2x1024MB)
Grafická karta: Asus ENGTS 450 DirectCU/DI/1GD5, PCI-E
Pevný disk: Seagate 500GB, STM3500320AS, 3.5", 32MB, SATA II
Zdroj: Chiefte​c 620W
Chladič: Arctic Cooling Freeze​r 7 Pro Rev.2

V casu je dobré proudění vzduchu, zajištováno 3 větráky
1) ve předu (nasává)
2) ze zhora (nasává)
3) ze zadu (vyfukuje)

Teploty pc v klidu a v zátěži.
Obrázek

CPU
Obrázek

MB
Obrázek

RAM
Obrázek

Modul ram ve slotu 1
Obrázek

Modul ram ve slotu 2
Obrázek

Tenhle PC plánuju ještě tak na 1 max. 2 roky než pořídím nějaký výkonnější. A když jsem viděl na jakých teplotách pracuju, tak jsem si řikal že by se mi hodilo zvýšit takt cpu, protože mi celkem brzdí potenciál grafické karty.

Dík za reakce.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Na desce s I945 chipsetem si bohužel moc nezataktuješ. Byl to nejhorší chipset Intelu za poslední dekádu, měl hodně revizí, některé měly problém s více jak 2HB ram, krom jedné všechny měly problém s locknutím fekvencí PCI-E aby nebyla vázána na FSB, qa to bude asi problém i tvé desky, s timhle chipsetem se nikam nedostaneše. Proto lidi v té době kupovali I965 chipset, kterej byl dobrej na overclocking, 945 šla do low end sestav a notebooků, protože to byl nejlevnější chipset používající se s Core2 procesory.

Možná by i stálo za to v bazaru či někde jinde sehant slušnější desku s ( I965, 975, X38/48, P35 chipset, no, ono docela jde ocnout i taková Nforce 650m atd) chipsetem. Vyhnul bych se P45,43 as všemu co začíní na P4x či G4x či Q4x... tyhle chipsety oproti svejm předchůdcům nic použitelného nepřinesly a akorát hodně žerou, topěj a mívaj prob,émy s kompatibilitou PCI-E.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Voren píše:...našel by se tu někdo kdo mi mi poradil s taktováním procesoru C2D 6300 ?
Dobře, ale začni tím, že aktualizuješ BIOS aspoň na verzi 1702, ale klidně na nejnovější verzi (2002).
Klidně to udělej z prostředí Windows s pomocí utility ASUS Update 7.09.3:
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_ ... /#download
Voren
Nováček
Nováček

Příspěvek od Voren »

asi na ko kašlu jak tu psal kolega nad tebou s touhle deskou to je na prd, prave ze jsem v ni hledal kde se tam da uzamknout frekvence pro ostatní řadiče a nikde to tam nebylo a pak se tady dozvym ze to na tehle desce nejde nebo sna d řeší tenhle problém nový bios ?

a musím aktualizovat ten bios postupne vsema aktualizacema nebo staci nahrat nejnovejší?
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Stačí poslední BIOS.

Já myslím, že vyzkoušet by sis to měl.
Pokud by PCI-E nebo PCI sběrnice nezůstaly na 100/33,33 MHz, tak bys přetaktoval jen tak o 10-12%.
Ale to se teprve uvidí.
Voren
Nováček
Nováček

Příspěvek od Voren »

tak bios verze 2002 je nahraná, vypnul jsem C1E Function, což ve staré verzi nešlo a při manuálním nastavení je možnost nastavit paměti na 667 MHz, a sběrnice nastavit na 100/33,33 MHz ale položka CPU speed mi nejde měnit, je nastavená na 266 a nejde změnit, a píše se tam že jde změnit v rozmezí 100 - 450, co dál ? jo a procesor mi to začalo chladit mnohem víc od předtím neběžel větrán na chladiči, tak tedka s tim novým biosem ta funkce s větrákem cpu vypnutá.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

C1E vypínat nemusíš.
CPU Frequency nejde z 266 změnit?
Ty mě uvádíš v úžas.
Zkusil jsi pro změnu použít klávesu "+" na pravé straně klávesnice?
Voren
Nováček
Nováček

Příspěvek od Voren »

nebo mám využít nějaký přednastavený profil, je tam třeba položka přetaktovat o 10 20 30 % ?
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Ai Overclocking dej Manual a nastav si to sám.
U těch automatik nikdy nevíš co a jak nastaví a málokdy pohlídají frekvenci pamětí, takže to stejně spadne.
Voren
Nováček
Nováček

Příspěvek od Voren »

j s tim + a - to jde menit, sbernice mam teda nastavit na 100 / 33,33 MHz , ale když jsem začal měnit cpu speed tak se mi mění i frekvence pamětí ta nějak zamknout nejde ? a nebo na kolik maximalne muzu zmenit frekvenci pameni ?
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Když máš 667 MHz-ové paměti, tak si je nastav třeba 533 Mhz a budeš mít prostor pro zvyšování jejich frekvence až budeš zvedat frekvenci procesoru.
PCI-E i PCI nech napřed auto, ať vidíš, jestli si s tím deska poradí sama.
Voren
Nováček
Nováček

Příspěvek od Voren »

no tak zatím jsem nataktoval 300 : 600 ale někde jsem četl že když se překročí na 320 Mhz tak dochází při restartu k vypnutí zdroje na chvilku. nemáš skype ? ten muj je Voren3 http://rayer.ic.cz/hardware/asup5ld2.htm

a kde zjistím že sběrnice zůstali nastaveny tak jak mají být ?

a musím někde nastavovat tu děličku a popřípadně kde ?
Naposledy upravil(a) Voren dne sob 30. črc 2011, 14:22, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“