TES4 : Oblivion - dojmy, zážitky, zkušenosti, questy

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
zhor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zhor »

Uz jste nekdo byl v ty pestrobarevny namalovany krajine v subquestu se ztracenym malirem ? Proskoci se do ni skrz obraz v jeho pokoji a musite tam zabit pekne tuhy namalovany troly mecem namocenym v terpentinu(!) a sebrat jim paletu se stetcem aby pak malir kterej tam je s vama moh namalovat dalsi obraz kterym se dostanete zpatky ! Vymyslet takovou magorinu to se hned tak nekomu nepovede.
Hraju v pohode pri 1280x1024, distance=max a HDR=on. To HDR je proste bomba, bez toho uz nechci hrat - je to fakt nova generace her.

-------------------------------------------------------------------------------------
AsusP4P800+P4HT2.6@3.0+AlbatronGF6800@400/850/12/6+Adata2x512/500+Seagate250GB+NEC2510A+Akasa400W+HyundaiL90D++W2k.
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Docetl jsem se, ze level vsech priser v Oblivionu zavisly od levelu hrace a ze jde tedy celou hrou projit na prvni urovni. Prijde mi to teda hodne divne... Zadna radost z vypiplavani si postavicky kdyz vim, ze kdyz postoupim o level tak to udelaji i vsechny prisery...

Dalsi veci je akcnost souboju. Jsem z tech, kteri jsou nejstastnejsi kdyz muzou planovat dalsi kolo souboje v Baldurs Gate klidne i 10 minut :) presto mi styl morrowindu nevadi... ten ovsem za "akcni" oznacovan nebyl proto se toho docela bojim. Jak se ta akcnost projevuje?

PS. predem se omlovam pokud to uz tu bylo reseno ale nekolik prvnich stran resicich na hre to nejmene podstatne- nejake grafy, soupatka, vypisy konfiguraci, HDR, FSAA WTF?, me znechutilo od cteni dalsich ;-)
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
Roh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Roh »

miho píše:Docetl jsem se, ze level vsech priser v Oblivionu zavisly od levelu hrace a ze jde tedy celou hrou projit na prvni urovni. Prijde mi to teda hodne divne... Zadna radost z vypiplavani si postavicky kdyz vim, ze kdyz postoupim o level tak to udelaji i vsechny prisery...
ja som kvoli tomuto prestal oblivion hrat.. ten herny dizajn je uplne na hlavu... :stupid: robi to viacero nelogickosti...

priklady:
robis si postavu ktora je super v speechcraft, acrobatics, mercantile a podobne... veselo levelujes... vsetky prisery leveluju s tebou... ale ty sa moc nezlepsujes v combate pretoze si sa sustredil na komunikaciu... takze jednoducho dojde k tomu ze nebudes na tie prisery stacit a nebudes mat sancu ani sa zlepsit v boji pretoze vacsina bojov bude pre teba smrtelna... a na tuto vytku je oficialna odpoved: "zniz si difficulty slider"

ta hra ta tresta za to zelevelujes.... a robi to take nelogicke debiliny ze sa stanes majstrom areny alebo zavres dvere do oblivionu na 3. levely a na 15 levely mas problem sundat blbeho medveda alebo banditov v daedric brneni.

normalne sa oplati dat si najpouzivanejsie skilly ako minor a vymakat ich na 100 a levelovat len minimalne...

ja by som si to predstavoval pekne natvrdo dane.. jednoducho chodit do niektorych dungeonov a robit niektore questy pekne az ked budes mat na to level... a nie takto ze hociaky quest mozes urobit na hociakom levely... svet v takejto free hre ma zit sam o sebe a nie prisposobovat sa hracovi...

debilina je aj to ze nachadzas predmety silne podla toho aky si level.. rozumne by to malo byt tak ze k silnym predmetom sa dostanes tak ze zabijes silnu priseru na ktoru si ako nizky level nestacil... a nie ze bandita ti na 2. levely pusta iron veci a na 30. levely daedric... podobne je to aj v obchodoch...

alebo nemas napriklad sancu nikdy sundat guarda pretoze je setnuty na tvoje level+10 .. jednoducho mozes by najtvrdsi buchac v krajine ale kazdy guard bude od teba vzdy o dost silnejsi...

pockam kym na to vyde dobry mod. uz par vyslo ale ziadny ma este uplne nepresvecil
Athlon64 X2 4600+ s939 w/ Zalman CNPS 7000B-AlCu ; Gigabyte K8NS-939 nforce3 ultra w/ Zalman chipset cooler NB47-J ; A-DATA 2*512 DDR-400 2.5-3-3-6; Leadtek WF A6600GT TDH 128MB w/ Zalman VF700 AlCu ; Samsung P80 160GB PATA + Samsung P120 200GB PATA + Samsung T166 HD501LJ 500GB SATA ; Enermax Noisetaker EG425AX-VE(G)SFMA active PFC 420W ; case Chieftec BG-01B-B-SL w/ backfan Nexus 92mm 19,2dB + frontfan Nexus 120mm 22,8dB ; DVD RW NEC 3550; EIZO S1910; Logitech MX510, Chicony keyboard, M-Audio Audiophile 2496; Tapco S8
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

miho píše: Dalsi veci je akcnost souboju. Jsem z tech, kteri jsou nejstastnejsi kdyz muzou planovat dalsi kolo souboje v Baldurs Gate klidne i 10 minut :) presto mi styl morrowindu nevadi... ten ovsem za "akcni" oznacovan nebyl proto se toho docela bojim. Jak se ta akcnost projevuje?
Vidíš :) Já to mel presne naopak, RPG nepatří mezi moje top žánry a zvlast ne pomaly a tezkopadny RPG, kde musim neco moc planovat (a už vůbec ne na tahy). Proto me Morrowind nebavil vůbec a Oblivion jsem chtel "jen zkusit". Práve akčnější přístup me chytil a nepustí a nepustí... Jestli očekáváš nejakou velkou taktiku, tak budeš podle me zklamán - vyzkoušej a uvidíš. :)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

BananaYoe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BananaYoe »

Lidi je ta angličtina ve hře hodně složitá? já rozumím tak základům a to ještě s problémama takže s té hry asi moc nepochopím co?
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Sentenced píše:...Proto me Morrowind nebavil vůbec a Oblivion jsem chtel "jen zkusit". Práve akčnější přístup me chytil a nepustí a nepustí... Jestli očekáváš nejakou velkou taktiku, tak budeš podle me zklamán - vyzkoušej a uvidíš. :)
Povedz mi prosim ta, aky je rozdiel v style hry medzi Morrowindom a Oblivionom. Podla mna absolutne zjadny (a to je len dobre), je to to iste, ina grafika, nove questy + haffo pomocnych debilin, ako sipka v kompase, kam ist a pod.... co je zase skôr na skodu.
Pravdepodobne si Morrowind len tak "skusil" v zlej chvili.

Pre mna, ktory som presiel Arenu, Daggerfall aj Morrowind, je Oblivion uplne rovnaka hra, len jemne zjednodusena pre "sirsie publikum".
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Wuuduu píše:
Palec123 píše:Jak se prosim vas otevira mapa. Diky!
Mas to v manuale. Alebo mas warezacku ukradnutu verziu? Fuuuuu...
manualy nikdy nectu :oops:
Ted vidim, ze to je chyba. Zjistil jsem tak ze F1-F4 jsou velmi sikovne klavesy :roll:

Muze mi jeste nekdo pomoci s modem
Je pro kratsi travu v prirode.
Stahne se mi soubor 1016-Short Grass V2-TESSource.esp
Kam s nim, co s nim??
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Muze mi jeste nekdo pomoci s modem
Kam s nim, co s nim??
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Palec123 píše:Muze mi jeste nekdo pomoci s modem
Kam s nim, co s nim??
Nakopíruj jej do adresáře Oblivion/Data a následně při spuštění Oblivionu jdi v menu do Datafiles a tam si jej povol.

Nejlepší mods zde:
http://radekhulan.cz/item/oblivion-mods ... musite-mit
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Rajče píše:
miho píše:Docetl jsem se, ze level vsech priser v Oblivionu zavisly od levelu hrace a ze jde tedy celou hrou projit na prvni urovni. Prijde mi to teda hodne divne... Zadna radost z vypiplavani si postavicky kdyz vim, ze kdyz postoupim o level tak to udelaji i vsechny prisery...
Hru si jdu v pondělí koupit, ale doufám, že tohle neni pravda, protože by to bylo na dvě věci :( ...
Je to trošku jinak. Leveling je takový, že pokud máš "slabou" postavu, potkáváš se se slabými protivníky. Silná postava ale má ten samý quest podstatně složitejší. Prostě celý svět se přizpůsobuje tvojí složitosti. Teoreticky se dá hrát tak, že rosteš jen v minority vlastnostech (=nezvyšuje se level), a zůstáváš tedy pořád na Level 1, ale v praxi bych to moc možné neviděl.

Každopádně pokud ti standardní leveling nevyhovuje, na internetu jsou už mraky modů, co zavádí leveling jiný. Stačí si jen vybrat :-)

Upravený leveling:
http://www.elderscrolls.com/forums/inde ... pic=338054
http://www.elderscrolls.com/forums/inde ... pic=332398
http://www.elderscrolls.com/forums/inde ... pic=335082
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Sentenced píše:Konečne hra která vydrží :)
Hral jsem to celej vejkend a hlavního příběhu jsem se ani nedotkl :) Já na RPG moc nejsem, ale ta užasná volnost človeka dostane. Bohužel (jak je od autorů zvykem) hra ma podle me bugů víc než dost..

No vidíš, třeba ještě v zasloužilém herním věku :roll: pronikneš do tajů RPG :) Ono to jde pozvolna, ale jak RPG člověka jednou chytí, už ho nepustí :). Možná tě to samotného až překvapí :).

A ohledně bugů, oblivion jsem ještě moc nehrál, takže nemůžu komentovat, snad jen obecně - u tak komplexních a rozsáhlých projektů s velikou hráčskou volností ani kvalitní betatesting nevychytá všechno - to by muselo testovat stovky, ne-li tisíce betatesterů, kteří se dostanou do všech možných herních situací. Prostě na něco se přijde až "live".
show must go on..
xaero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero »

To ja pridam jeden natoceny bug :). Vite jak jsou ve hre takove ty kameny se zelenymi znaky na sobe? :) nu tak ty vam, jak jiste vite, daji zbroj a zbran. Ja jsem jednou okolo takoveho kamenu jel a dostal od kamene mec a brneni (po case samo zmizi), jel jsem na koni do mesta a kdyz jsem sesedl z kone, tak jsem jeste chvili lezl po meste, a pak jsem uvidel zajimavou vec .. hra si myslela ze mam stale mec ktery uz davno zmizel tzn. ze jsem mel prazdne ruce ale mohl utocit jako s mecem nu kouknete se sami http://www.xaero.mysteria.cz/bug.mpg
Co na to rikate? :)
CPU: AMD Athlon 64 3000+ (2480Mhz Venice) MB: DFI LP UT NF4 Ultra-D RAM: 768 MB (333Mhz :( ) HDD: Maxtor DiamondMax 10 200GB GFX: Sapphire ATI Radeon X800GTO Fireblade 256MB (400/490@520/600) Klávesnice: Genius Comfy KB-21e Scroll Myš: Logitech MX 1000
GoodMan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GoodMan »

Oblak píše:huláne, co ho urážíš??proč mu nadáváš?proč si začínáš???

jinak obvilion je moc pěkná hra.
Odpoví ti, že s lidmi pod jeho úroveň zachází jak si zaslouží, alá Hajtlarovský style? 8)

// - Ale abych nebyl OT, kolik herního času ta hra zabere :roll:?
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

GoodMan píše: // - Ale abych nebyl OT, kolik herního času ta hra zabere :roll:?
ja mam podle hry herni time cca 7 hodiny ( ale pricti k tomu dalsi aspon hodinku dve loadovani atd...) a jsem tak v 3/4 hlavni linie a to jsem skoro nesahl na vedlejsi pribehy, takze verim ze kdybys plnil aspon cast tech questu kolem tak to na tech 20 hodin klidne das....
0118 999 881 999 119 7253
GoodMan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GoodMan »

cool.user píše:...
Na RPG bych čekal trošku větší množství hodin, do toho 1500,- investovat asi nebudu ...
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

cool.user píše:
GoodMan píše: // - Ale abych nebyl OT, kolik herního času ta hra zabere :roll:?
ja mam podle hry herni time cca 7 hodiny ( ale pricti k tomu dalsi aspon hodinku dve loadovani atd...) a jsem tak v 3/4 hlavni linie a to jsem skoro nesahl na vedlejsi pribehy, takze verim ze kdybys plnil aspon cast tech questu kolem tak to na tech 20 hodin klidne das....
Cože??? Teď nevim, zda-li jsi to myslel ironicky, nebo vážně...3/4 hlavní linie za sedm hodin?...nechtěl jsi spíš napsat 70 hodin? Ještě to teda nemám, ale má to bejt gigantický :? ...Morrowind byla hra na desítky, stovky hodin (desítky, když jste jeli jen hlavní linii) a tohle má bejt rozsáhlejší...Jo a když už jsme u toho Morrowindu, tak jsem si včera shlínul video, kde to maník dá za 15 minut :D - fakt jsem ho vůbec nestíhal....
DeathFriend
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DeathFriend »

Rajče bud v klidu,ta hra sebere tolik času že to až pěkný není.
Objevování světa,plnění všech možných i nemožných ukolů,vylepšování postavy atd. atd. to ti zabere desítky hodin.
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Rajče píše:....
omlouvam se, ted jsem to pro jistotu jeste jednou zkontroloval a jsem na 14:40 +/- . Ale dal bych krk na to ze pred par hodinama jsem byl jeste na sedmi
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

DeathFriend píše:Rajče bud v klidu,ta hra sebere tolik času že to až pěkný není.
Objevování světa,plnění všech možných i nemožných ukolů,vylepšování postavy atd. atd. to ti zabere desítky hodin.
Ale jo, to je mi jasný, ale hlavní linie pod dvacet hodin??? :(

2 CU : kurnik, teď jsi mi zakazil náladu :( ...
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Rajče píše:2 CU : kurnik, teď jsi mi zakazil náladu :( ...
ja ale nerekl ze jsem ve 3/4 casove. Ja jsem zhruba ve 3/4 dejove , je klidne mozne ze ta posledni 1/4 zabere dalsich 10 hodin...
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“