Obecná Diskuze
Moderátor: Loki5567
- Adraj
- Začátečník
Re: Windows 8
zombux by si ten paskvil měl nejdřív vyzkoušet na vlastní kůži. Různá nastavení jsou rozházená všude možně. Mám dokonce pocit, že některá jsou dostupná pouze přes Metro a naopak.
Celá ta snaha o integraci Windows účtů je taky prudce dementní. Už není možné ani instalovat upravené ovladače např. pro X-Fi, protože možnost je vnutit tam snad vůbec není.
Časem by se na některé věci dalo zvyknout, tak je to ostatně vždycky, ale to nemění nic na faktu, jak je to strašně neintuitivní.
Celá ta snaha o integraci Windows účtů je taky prudce dementní. Už není možné ani instalovat upravené ovladače např. pro X-Fi, protože možnost je vnutit tam snad vůbec není.
Časem by se na některé věci dalo zvyknout, tak je to ostatně vždycky, ale to nemění nic na faktu, jak je to strašně neintuitivní.
- Enigma
- Začátečník
Vyzkoušel jsem si to dnes ve VirtualBoxu.
Sice je Metro po umělecké stránce pěkné, ale na desktop se to nehodí, na tabletu nebo telefonu bych si to představit i dokázal. Stále vážně nechápu, proč v Metru není pořádně vyřešeno ukončování aplikací. Skrytí tlačítka Start také nepovažuji za nejlepší nápad.
Je to složitější na obsluhu než předchozí Windows.
Navíc mám problém s tím, že mi to poněkud často mrzne a pomůže pak reset virtuálky. Je to VirtualBoxem nebo tím, že Consumer Preview má stále ještě mouchy?
Pokud se bude Windows 8 vyvíjet takhle, kdoví, jestli to nedopadne podobně jako Vista.
Sice je Metro po umělecké stránce pěkné, ale na desktop se to nehodí, na tabletu nebo telefonu bych si to představit i dokázal. Stále vážně nechápu, proč v Metru není pořádně vyřešeno ukončování aplikací. Skrytí tlačítka Start také nepovažuji za nejlepší nápad.
Je to složitější na obsluhu než předchozí Windows.
Navíc mám problém s tím, že mi to poněkud často mrzne a pomůže pak reset virtuálky. Je to VirtualBoxem nebo tím, že Consumer Preview má stále ještě mouchy?
Pokud se bude Windows 8 vyvíjet takhle, kdoví, jestli to nedopadne podobně jako Vista.
- kozel97
- Začátečník
Jak uváděli z MS, že se to nebudu líbit každému, ale mě jo. Metro beru za nějakou nástavbu systému, když nechci pracovat a jen brouzdat po netu, koukat na filmy/fotky, psát e-maily a další věci, co v tom jdou jednoduše. Hlavně se mi líbí "notifikace". A když budu chtít pracovat, přepnu se na desktop. Pohoda. Líbí se mi to. Ale nedovedu si to představit, že by to měl někdo ve firmě, nebo podobně. Každopádně pro ty co se jim to nelíbí, tak je tu spousta možností. Buď metro vypnout (někde na netu se valí návod), nebo zůstat u W7 a nebo ještě poslední přejít jinam. NIKDO VÁS TO NENUTÍ POUŽÍVAT OVCE! ))
BTW: Jak vyvolat multitasking?
BTW: Jak vyvolat multitasking?
i5 2500k @ 3.3 GHz | Gigabyte Z68XP-UD4 | MSI 560Ti-Hawk OC | 2x4GB RAM | Intel 320 SSD 80GB | WD Blue 1TB | Fractal R3 white | Hackintosh OS X 10.10.2 - Windows 8.1 dualboot
- Adraj
- Začátečník
Metro v téhle verzi vypnout nejde, aspoň ty starý návody nikomu nefungujou.
- dexterav
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
myslím že sú zmeny a zmeny
hlavne štart poznal snád každý
čo sa týka skúšania no musí to byť kedže mi je jasné že do roka ho budem dávať takmer na každé PC
inak vo virtualboxe beží no problemo
dosť poteší nefunkčnosť F8 aka núdzový režim

hlavne štart poznal snád každý
čo sa týka skúšania no musí to byť kedže mi je jasné že do roka ho budem dávať takmer na každé PC

inak vo virtualboxe beží no problemo
dosť poteší nefunkčnosť F8 aka núdzový režim

Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
zombux: me spis jde o to, ze uplne nechapu, proc to, co je z duvodu maleho displaye nutne na telefonech prenasej na x-desitek palcu velke monitory. to mi rekni ze ti prijde normalni ikona 10x10cm
. navic cim clovek neco chce zjednodusit, tim to vic dokurvi. at to jsou windows, u ubuntu unity, autocad atd atd atd. 
dexterav: lidi se ohanej startem... priznejte se kolikrat denne pocitac zapinate?
Brázda.l: jj, minuty cumeni nez sem nasel to pokakany tlacitko

dexterav: lidi se ohanej startem... priznejte se kolikrat denne pocitac zapinate?

- ChrastyII
- Začátečník
No a kde vlastně to tlačítko pro vypnutí je?Flegy píše:...

- Flegy
- Mírně pokročilý
-
pravy okraj obrazovky a nekde v tom nastaveni tusim
- Patrice
- Začátečník
Windows 8 při práci v doméně jsou docela v pohodě, akorát nechci vidět, jak se Metru budou přizpůsobovat zaměstnanci, ale snad to nějak půjde. Metro beru jako nabídku start s moc možnostmi, ale v podstatě pokud si člověk zvykne, tak jej to v práci nebrzdí.
Mám dotaz na Vás, zda někdo nedostal z Outlooku 2010 do zamykací obrazovky nepřečtený počet e-mailů, docela by se mi to hodilo... Steině jak je u Windows mail
Mám dotaz na Vás, zda někdo nedostal z Outlooku 2010 do zamykací obrazovky nepřečtený počet e-mailů, docela by se mi to hodilo... Steině jak je u Windows mail
AMD Ryzen R7 5950x, RAM 32GB DDR4 3600MHz Corsair (Micron Dual Rank CL16), ASUS PRIME-X370 PRO, Sapphire AMD RX9070 16GB, Samsung nVME 980PRO 500GB, Crucial MX300 500GB, Crucial MX500 2TB, Creative SoundBlaster X3, BD-ROM ASUS, Fractal ION+ P660W, Microsoft Windows 11 Pro x64 24H2
- zombux
- Odborník PCT
no, pokud to bude zapojený do domény, tak ve finální verzi snad bude Metro potlačené ne? to je vyloženě pro domácí použití, v business/enterprise segmentu asi moc ne
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- dexterav
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
k štaru len toľko je mi jasné že je to o zvyku ale 20r sú tam v podstate tie isté veci a zrazu to tlačidlo zmizneFlegy píše:zombux: me spis jde o to, ze uplne nechapu, proc to, co je z duvodu maleho displaye nutne na telefonech prenasej na x-desitek palcu velke monitory. to mi rekni ze ti prijde normalni ikona 10x10cm. navic cim clovek neco chce zjednodusit, tim to vic dokurvi. at to jsou windows, u ubuntu unity, autocad atd atd atd.
dexterav: lidi se ohanej startem... priznejte se kolikrat denne pocitac zapinate?![]()
pokiaľ človek tápal zbehol k štartu a tam už niečo vydoloval teraz zase aby riešil kde čo je
najväčšia sranda je že po strastiplnom pobehovaní na človeka vybehne starý cpl z W7

proste to zmeníme len aby sme niečo zmenili

Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- Patrice
- Začátečník
No minimálně v téhle verzi je metro aktivní i po připojení do domény. Akorát si nemyslím, že ve finále to bude vypadat jinak, když je od počátku systém takto tvořen. Remote desktop ze staršího systému je OK, akorát jemně pomalejší je to Metro.zombux píše:no, pokud to bude zapojený do domény, tak ve finální verzi snad bude Metro potlačené ne? to je vyloženě pro domácí použití, v business/enterprise segmentu asi moc ne
Nepodařilo se mi připojit do VPN sítě, i když funguje z ostatních PC v pořádku, ale to snad ještě nějak vyladím...
To co jsem zvyklý hledat v nabídce start, tak hledám momentálně přes Search (po vysunutí vpravo na obrazovce)
AMD Ryzen R7 5950x, RAM 32GB DDR4 3600MHz Corsair (Micron Dual Rank CL16), ASUS PRIME-X370 PRO, Sapphire AMD RX9070 16GB, Samsung nVME 980PRO 500GB, Crucial MX300 500GB, Crucial MX500 2TB, Creative SoundBlaster X3, BD-ROM ASUS, Fractal ION+ P660W, Microsoft Windows 11 Pro x64 24H2
- CyberDeath
- Začátečník
Odstraneni nabidky start ... komu to doopravdy vadi ? Kdo zvas ji skutecne pouzival ? Ja tedy ne ... jen klik na klavesu okna na klavesnici a zacal psat co sem potreboval ... Takze timto se ve Win 8 opet nic nemeni (jak pise Patrice v pravo je search bar). Naposledy sem nabidku start pouzil ve Win XP a sem tam kdyz musim neco na XP delat jinak doni ani nelezeu (neni to potreba)
PC - AMD Ryzen 9 7945HX, Minisforum BD795i SE, 2x24GB DDR5 5200, Kolink Rocket Heavy Vented. 2TB Samsung PM9A1
2TB Kingspec XG7000, SAPPHIRE NITRO+ RX 7800 XT GAMING OC, ASUS ROG LOKI SFX-L 1000w -> Win 11
NB - HP 17.3" FullHD , Ryzen 3 7320U , 8Gb RAM , 512GB SSD -> Endeavour OS - River
NAS - GMKtec G3, Intel N100, 8GB RAM, 2x2Tb NVME, 1x2Tb Sata M2 -> Endeavour OS - CLI
2TB Kingspec XG7000, SAPPHIRE NITRO+ RX 7800 XT GAMING OC, ASUS ROG LOKI SFX-L 1000w -> Win 11
NB - HP 17.3" FullHD , Ryzen 3 7320U , 8Gb RAM , 512GB SSD -> Endeavour OS - River
NAS - GMKtec G3, Intel N100, 8GB RAM, 2x2Tb NVME, 1x2Tb Sata M2 -> Endeavour OS - CLI
- zombux
- Odborník PCT
taky bych řekl. nabídku Start jsem přestal používat úplně, bohužel pak jsem byl na notebooku donucen kvůli malému rozlišení Start znovu použít ale na velkém monitoru mám prostě přichycené všechno co jde na Hlavním panelu. těch pár funkcí v nabíce se stejně dá vyvolat rychleji klávesovou zkratkou. divím se že tady už utichl křik "vraťte nám klasickou nabídku Start" nebo "my chceme místo Aera classic skin!"
Pfizer & Moderna inside
- jamaica
-
Je možné ve virtual boxu rozeběhnout Win8 na mém železe co mám v podpisu?Pokud jo tak jak?Prosím o radu. Ubuntu jede v pohodě ale osmičky mi nejde spustit iso pro instalaci.
- zombux
- Odborník PCT
Pfizer & Moderna inside
- Shit
- Odborník PCT
Také nemohu spustit W8 ve VB. Instalátor mě naběhne, ale inhed to skončí chybovou hláškou.jamaica píše:Je možné ve virtual boxu rozeběhnout Win8 na mém železe co mám v podpisu?Pokud jo tak jak?Prosím o radu. Ubuntu jede v pohodě ale osmičky mi nejde spustit iso pro instalaci.
WXP i Ubuntu mě chodí pod VB v pohodě a přitom mě ta původní verze W8 běžela bez problémů ve VB.

- Exp
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
U mě to samý. Podle W8 je i7 velkej krám, jelikož nemá 64-bit architekturu.Shit píše:Také nemohu spustit W8 ve VB. Instalátor mě naběhne, ale inhed to skončí chybovou hláškou.
WXP i Ubuntu mě chodí pod VB v pohodě a přitom mě ta původní verze W8 běžela bez problémů ve VB.
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
vmWare bez problemu 

- Ugurundu
- Začátečník
Chyba je v 32-bit verzi, prostě nejde narvat do VB. Stáhni si 64, tu provozuju, a v celku to i jde používat.
Uvažuji na instalaci na dualbot. Za 10 hodin provozu ještě nespadli, pokud nepočítám ty aplikace, ty se pořád ukončují jak chtěj
Uvažuji na instalaci na dualbot. Za 10 hodin provozu ještě nespadli, pokud nepočítám ty aplikace, ty se pořád ukončují jak chtěj