Vyber 10" tabletu

Sekce věnovaná tabletům.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Navazka
Začátečník
Začátečník

Re: Koupě tabletu

Příspěvek od Navazka »

iPadem rozhodně nic nezkazíš a budeš spokojený, je to sázka na jistotu. BTW ten Transformer Prime vydrží 15 hodin jako tablet (tedy jen displej) nebo v kombinaci s klávesnicí? Totiž, iPad 2 3G mi při 3G připojení vydrží přes 12 hodin aktivní práce a na wifi vydrží přes 13 hodin (na to, že Apple tvrdí, že výdrž je 10 hodin je to výborný výsledek :-) ). Wifi mám zapnutou trvale a při odchodu z domova přepínám na 3G, k tomu mi trvale běží zapnuté BT (kvůli headsetu na volání).
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shakall605 »

Jak říkám, ale i tak mě nynější transformer vyjde na 8tis. a ipod2 16gb na 9tis., takže počkám na toho prime, pokud to bude aspoň umět to co říkají, tak o tom uvažovat budu a cena je taky další nezanedbatelný faktor i když v podstatě v té cenové kategorii co si já vybírám nic "lepšího" není je cena. Jde mi hlavně o to aby mě to jinak neomezovalo na netu a plynule stíhalo výše uvedené (tím myslím že tak je to v praxi, ne že výrobce řekne že je to skvělý a když to mám v ruce je to zasekané, žere jak tank a na každou blbost aplikaci).
Navazka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Navazka »

Tak to si opravdu ale radši připlať za iPad, protože Galaxy Tab 10.1 se seká a aktuální Transformer taky. Android 3 není zrovna dobře optimalizovaný, když si vezmu, že iOS5 běhá krásně plynule na iPadu 1 (jednojádro s 256 MB RAM) a Android 3 (i 3.1) běhá ne moc dobře na dvoujádru s minimálně dvojnásobkem RAM, je myslím jasné, co je rychlejší a plynulejší. Osobně bych doporučil si to někde osahat a vyzkoušet, iPad si zkusíš v jakémkoliv Apple Storu, Asuse by mohli mít třeba v CZC nebo Alze (a nebo ho vzít přes net a případně vrátit do 14 dnů).

BTW najdou se lidé, kteří tvrdí, že absence Flashe na iPadu je průser, ale za ty 4 měsíce, co iPad mám, jsem Flash nepotřeboval ani jednou, takže tohle z případných priorit vyškrtni, díky Applu (a dnes vlastně i Microsoftu) se začíná stále více objevovat alternativa v podobě HTML5, takže absence Flashe není žádný problém.
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Oba mám v práci, takže trochu jsem se stím pohrál, u toho galaxy to jde vidět dost, že je zasekaný a myslel jsem si že tím tuplem bude tak na tom i ten transformer (logicky, má téměr samý HW), ale opak je pravdou, transformer právě v tomto ohledu překvapil(až na pár vyjímek které můžou nastat když uživatel je buď to blbec, nebo zrovna se ten tablet kutálí ze schodů), proto jsem ho "zařadil" do výběru a nenechal vše na applu. Uvidím co přinese prime a když tak se do konce měsíce rozhodnu a koupím :-)
Navazka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Navazka »

Myslím, že litovat nebudeš ani u jednoho, na druhou stranu, já android fakt nemám rád, takže v dnešní době je pro mě jediný možný tablet, proto doporučuji jen iPad a doufám, že Windows 8 pro ARM budou konkurenceschopné, už aby vyšly. Jenže to už bude iOS5.5 a android 7, takže se Microsoftu bude těžko dohánět...
bexiczek
Nováček
Nováček

Příspěvek od bexiczek »

Kamarád má Ipad měl jsem ho v ruce a je fakt super, kdyby nestál tolik peněz určitě bych si ho koupil.
Navazka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Navazka »

Za kvalitu se platí, to je stará pravda. Ale základní verze iPadu se dá koupit za desítku, nemusíš mít hned tu nejvyšší ;-)

Nebo můžeš koupit starší za ještě lepší peníze, na fóru o iPadech se občas objeví nabídka na prodej.
Shakall605
Začátečník
Začátečník

V práci jsem se na něj díval a něco mi na tom nesedí, ipad(jednička) se už nevyrábí, už jen ipad 2. Prohlížel jsem si to a všude je napsané ipad 2 jen na zadní straně je čistě "ipad" a né "ipad 2". Na netu jsem se díval a někde mají tu dvojku mají, jinde zase ne. Jedná se nějakou novou revizi bez té dvojky, že je tam čistě jen ipad, nebo výrobce pouze šetří barvou?
Navazka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Navazka »

Já mám iPad 2 a na krabici i přímo na padu je napsáno čistě jen iPad, bez dvojky :-) Rozdíl poznáš na první pohled podle kamerky :-)
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

a taky podle tloušťky, jinak nedávno vydal Microsoft verzi officů pro iPad, v app store to najdete pod hledáním Microsoft Office, co se týče dokumentů ještě bych doporučil goodreader, zvládne toho dost za přijatelnou cenu
Navazka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Navazka »

Prošel jsem AppStore a Microsoft Office pro iPad jsem nenašel. Můžeš, prosím, poslat link?

edit: Tak jsem nakonec koupil Pages, textový editor mi stačí. A i když je Pages hodně jednoduchý, tak DOCX umí a základní formátování také, stačí mi.
abernas
Začátečník
Začátečník

Pomuzete mi prosim vybrat tablet?

Příspěvek od abernas »

Zdravim,

Ktery z nasleujicich tabletu byste si vybrali?

1) ACER Iconia Tab A500 16GB
2) PACKARD BELL Liberty Tab 16GB
3) ASUS EEE Transformer TF101 16GB
4) Point of View Mobii 10 TAB-TEG-10-1-3G

1. nema GPS, coz by mi casem mohlo chybet,
2. jsem cetl jen pozitivni recenze, pry je to povedeny kousek,
3. Sice ne uplne novy, ale mohl by byt do 7000Kc.
4. Bylo by s nim vic prace (instalace Androidu 3), slabsi vydrz, ale zase ma kompletni osazeni: Wifi, BT, GPS, 3G

Vim, ze po strance HW je to prakticky 3x totez (+1x neco jineho), o to tezsi je rozhodnuti.
ECS L7VTA, Athlon XP 2000, 256 + 512 MB RAM DDR333, 80GB HDD Maxtor + 80GB HDD Samsung SP0812N, nVIDIA GEF 6600GT silent GB 128MB DDRIII,VIVO,TVout,AGP8x, SB Live!, WinXP Profi SP1
Lutrak
Začátečník
Začátečník

Dobry a levny Tablet.

Příspěvek od Lutrak »

Ahoj.
Chtěl bych mamce koupit na vanoce nějaky tablet ale nemužu si vybrat..
Tak jestli nemáte nějakou zkušenost nebo jestli se nevyznate lip než ja.

Dival jsem se na:

http://interlink.tsbohemia.cz/goclever- ... 33461.html

Ale nevim jestli je to vhodna volba.
Prosim poradte:)
Děkuji všem moc a veselé vanoce :)
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Re: Dobry a levny Tablet.

Příspěvek od Thellwin »

S tabletama zkušenosti nemám, ale tady by mě odradil minimálně rezistivní display ...
Goldnoob team proud member!
Lutrak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lutrak »

Co jsi mám pod pojdmem rezistivní display představit a v kterých tabletech ho najdu ?
Děkuju.)
LukášST
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LukášST »

http://recenzi.cz/rezistivni-kapacitni-displej třeba tady se to popisuje :)

Jakmile vyzkoušíš kapacitní nebudeš na taková zařízení chtít rezistivní :)
Lutrak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lutrak »

No víte ja tomu vubec nerozumim. :D tak jestli byjste byli tak hodni a doporučili mě nějaky konkretni typ tabletu.
MOC MOC MOC Děkuji :)
LukášST
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LukášST »

Čemu nerozumíš? Typu displejů? To jsem Ti poslal jasnej článek, kterej to dost slušně popisuje. Stačí přečíst a máš jasno ;)

Dál Ti nemůže nikdo moc poradit, když jsi neřekl, kolik peněz jsi ochotný investovat :)
Lutrak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lutrak »

LukášST
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LukášST »

Všechny jsou dobrý :)
Sám musíš vědět to na co jsem se ptal v předchozím příspěvku, to mi stále chybí ;)
Odpovědět

Zpět na „Tablety“