Samsung 830
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- hnizdo
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Samsung 830
Vim, stejny radic a stejny problem. Nicmene nastane pry jen ve vysoke (predevsim synteticke) zatezi.
Uz jsem to nasel:
"Note that in this tortured state—max write random latencies can reach as high as 1.4 seconds."
http://www.anandtech.com/show/4253/the- ... d-review/2
Uz jsem to nasel:
"Note that in this tortured state—max write random latencies can reach as high as 1.4 seconds."
http://www.anandtech.com/show/4253/the- ... d-review/2
MB: Asrock Z690 Extreme CPU: Core i9-12900K cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL16 Kingston Renegade, VGA: MSI 4090 Suprim Liquid SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS HDD: 3TB Toshiba, 18TB WD DC HC550, 8TB Seagate SMR, 2x12TB HGST DC HC520 - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Roccat Kone XTD Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: BQ Dark Base PRO 900 r2 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: Asus PG27UQ, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Turtle Beach Stealth 700X Gen 2 MAX, OS: Win11/64 Pro
>>>>Fórum pro much VRAM much doge věrozvěsty otevřeno! Vstup ZDARMA<<<<
>>>>Fórum pro much VRAM much doge věrozvěsty otevřeno! Vstup ZDARMA<<<<
- holoway
- Začátečník
-
Jako asi takhle, řešíte tu zajímavé věci, přečetl jsem to vlákno celé, ale když si představím, že tu vybíráme SSD podle toho, jak se chová, když mu dáme pořádný kouř, nedejbože Torture test ala Anand, tak podle toho tu neznalý uživatel nabude dojmu, že Crucial a Intel only, ostatní shoří při prvním bootu OS (přeháním trochu).
Je to prostě přehnaný testovat SSD na něco, co se nikdy nestane a podle výsledku tohoto nereálného testování doporučovat ten a ten model. Pak jsou tu příspěvky toho typu, že ten Samsung 830 ale ten Anand zase docela chválí - no ještě aby říkal, že to nedalo jeho Torture test, a proto je to šrot. Z takových diskuzí pak pro ostatní vznikají horší smyšlenky o SSD než to, že výrobci o SF řadičů uvádí "až 550MB/s".
Tím neříkám, že takové testy jsou špatné, je to moc zajímavé, ale skoro by se mělo tučně před každým příspěvkem psát, že se jedná o nereálné testy nereálného využití, které nemají vliv na běžný výkon a nijak neovlivňují funkci SSD.
Je to prostě přehnaný testovat SSD na něco, co se nikdy nestane a podle výsledku tohoto nereálného testování doporučovat ten a ten model. Pak jsou tu příspěvky toho typu, že ten Samsung 830 ale ten Anand zase docela chválí - no ještě aby říkal, že to nedalo jeho Torture test, a proto je to šrot. Z takových diskuzí pak pro ostatní vznikají horší smyšlenky o SSD než to, že výrobci o SF řadičů uvádí "až 550MB/s".
Tím neříkám, že takové testy jsou špatné, je to moc zajímavé, ale skoro by se mělo tučně před každým příspěvkem psát, že se jedná o nereálné testy nereálného využití, které nemají vliv na běžný výkon a nijak neovlivňují funkci SSD.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Zase pokud chceš mluvit o běžném uživateli, tak ten si neumí ani korektně nastavit win a bios, tudiž mu to swapuje na SSD, má tam hibernační soubory a nefunguje mu trimm. V takové situaci se ten Samsung za chvíli rozsype, protože mě se nechtěl regenerovat ani po x hodinách nečinnosti a to i na TRIMM active řadiči. Tudiž jej prostě nemohu doporučit. Podává zajímavé výsledky ano, ale tohle je těžká vada na kráse kterou nelze přehlížet.
- zombux
- Odborník PCT
ano, to je naprosto správný postřeh. u současných SSD je totiž to nejdůležitější spolehlivost a konzistentní výkony při běžném používání, a je už jedno jestli bude mít peak rate 300 nebo 500MB/s.holoway píše:Jako asi takhle, řešíte tu zajímavé věci, přečetl jsem to vlákno celé, ale když si představím, že tu vybíráme SSD podle toho, jak se chová, když mu dáme pořádný kouř, nedejbože Torture test ala Anand, tak podle toho tu neznalý uživatel nabude dojmu, že Crucial a Intel only, ostatní shoří při prvním bootu OS (přeháním trochu).
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- holoway
- Začátečník
-
Fajn, ale to zjistí odsud, pokud si SSD sám koupí, pokud si ho nechá dát do sestavy, tak mu tam nainstalují Win v AHCI módu, takže TRIM půjde defaultně a to ostatní bude taky default a co se stane...no tak nebude mít vypnutou hibernaci, indexaci a podobné vylepšováky, ale bude na to mít záruku. K doporučení a nedoporučení bych řekl jen to, že než budou ty SSD běžně skladem u většiny obchodníků, bude nový firmware, který to vyřeší, protože jim to už někdo nahlásil nebo to zjistili.DOC_ZENITH píše:Zase pokud chceš mluvit o běžném uživateli, tak ten si neumí ani korektně nastavit win a bios, tudiž mu to swapuje na SSD, má tam hibernační soubory a nefunguje mu trimm. V takové situaci se ten Samsung za chvíli rozsype, protože mě se nechtěl regenerovat ani po x hodinách nečinnosti a to i na TRIMM active řadiči. Tudiž jej prostě nemohu doporučit. Podává zajímavé výsledky ano, ale tohle je těžká vada na kráse kterou nelze přehlížet.
Vůbec u těch firmware vs. produkt je problém, že kdyby s těmi novými SSD "párali" v továrně o měsíc dva déle, už je třeba nemusí vyrábět, protože bude na vydání pozdě. Je dobré sledovat, že v březnu (před 8 měsíci) tu nebyly SSD se SATA 6Gbps skoro žádné, teď je tu takových novinek, že to ani nestíháme řešit a testovat. Ale to je dobře, technologie jdou dál a to nás baví
- godlike
- Středně pokročilý
-
Jenze doba je tak zrychlena, ze lidi nemaji cas resit naky detaily.Proto slavi uspech Apple.Zapni a funguj.Pocitac je bezny spotrebak, jako pracka.Jen 1% lidi ladi ruzny voloviny a OC.Drtiva vetsina na to kasle a chce aby to jen fungovalo.
Jen nerozhodny blbci pul roku vybiraji SD..
Jen nerozhodny blbci pul roku vybiraji SD..
Mac...
- Hladis
- Moderátor
V IT plati tady a ted. Pro me je dulezity postavit komp aby byl funkcni a minimalizoval jakykoliv problemy spojene se stabilitou/poruchovosti a rychlosti. Nebudu delat betatestera a uz vubec nebudu delat betatestery ze zakazniku a pak nedelat nic jinyho nez behat kazdy den k nekomu ze neco nefunguje. Na to bych se mohl.....Pro me je dulezity postavit komp a uz o nem nikdy neslyset. Proto nikdy nedam do kompu potencionalne problemovy SSD.
- godlike
- Středně pokročilý
-
To jako nema trim?Viz negativum..
http://www.hardwareluxx.de/index.php/ar ... ml?start=9
http://www.hardwareluxx.de/index.php/ar ... ml?start=9
Mac...
- holoway
- Začátečník
-
TRIM v RAIDU nefunguje, takže jako negativum pěkný, ale takový logický. Samotný SSD samozřejmě TRIM umí
- godlike
- Středně pokročilý
-
Aha vlastne uz to chapu, jsem idiot. Jak se o RAID v SSD nezajimam, nejak me to nedocvaklo.
Mac...
- holoway
- Začátečník
-
Já se o to taky nezajímám, ale psali to tu v některém jiném threadu a dávali post na testy, tak jsem se koukl
- godlike
- Středně pokročilý
-
- dexterav
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
bolo načase
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- _marduk_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
ja uz vyberam skoro rok a stale nic
ale zatial som to odlozil k ladu a kupil monitor namiesto sdd
ale zatial som to odlozil k ladu a kupil monitor namiesto sdd
AMD Ryzen 7 2700X/SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 | Gigabyte B450 AORUS PRO | Kingston HyperX Predator 16GB 3333MHz | MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X | Samsung 970 Evo Plus 500GB | WD60EFAX | WD80EFAX | Seasonic Focus GX 650W | SilentiumPC Signum SG1M | Razer DeathAdder V3 | Genius SlimStar 130 | Genius SP-HF 1250B | Dell S2721DGFA | Sony WH-1000XM4
- godlike
- Středně pokročilý
-
Ja debil jedu asi 14 dnu po updatu biosu na IDE.Takze ted teprve mam realny vysledky.Tabulkovy hodnoty jsou krasny.
Mac...
- holoway
- Začátečník
-
Takže to je Samsung 830 128GB? Slušné ...alespoň v tom CDM je to na úrovni 240GB SSD se SandForce a to skoro i u malých souborů. 32thrd je ale o ničem, zajímal by mě výsledek v Anvil Pro 4thrd a vůbec výsledek v této aplikaci, je podle mě aktuálně nejlepší.
- Jája
- Čestný člen
godlike: nechceš to ještě přeměřit přes AS SSD včetně copy benchmarku?
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- godlike
- Středně pokročilý
-
Tady to mate.Tim jsem si vlastne zjistil, ze oddil je blbe zarovnanej.Chvili jsem hledal nakej nastroj pro trotly jako jsem ja.Neco ve stylu: "zarovnat oddil, ano ne?". Takze me pomohl alignment tool od Paragonu.
Vybral jsem Samsung proto, ze v recenzich ho vychvalili, i kdyz testovali vetsi kapacity.Navic si myslim, ze Samsung je jako jedinej SSD zcela bezproblemovej.Do ted jsem mel WD Blacky, ty jsou dost slyset pri seeku.SSD je balzam.Navic je krasne tenkej, a hodi se i do thin ntb..
Zde je skore..
Vybral jsem Samsung proto, ze v recenzich ho vychvalili, i kdyz testovali vetsi kapacity.Navic si myslim, ze Samsung je jako jedinej SSD zcela bezproblemovej.Do ted jsem mel WD Blacky, ty jsou dost slyset pri seeku.SSD je balzam.Navic je krasne tenkej, a hodi se i do thin ntb..
Zde je skore..
Mac...
- tielka
- Středně pokročilý
godlike píše:Tady to mate.Tim jsem si vlastne zjistil, ze oddil je blbe zarovnanej.Chvili jsem hledal nakej nastroj pro trotly jako jsem ja.Neco ve stylu: "zarovnat oddil, ano ne?". Takze me pomohl alignment tool od Paragonu.
Zde je skore..
normálně su nasraný tento sem si chtěl pořídit a prodavač v czc mě řek že ho nikdo nemá a nejsou sním známé zkušenosti
- holoway
- Začátečník
-
Tak pokud to bylo před týdnem a víc, tak je to pravda. Na CZC ho měli brzo, na Alzu došel v tomto týdnu. Takže zkušenosti fakt nikdo kromě recenzentů neměl.
K výsledkům: vypadá to dobře, i AS SSD je na úrovni SSD se SandForce řadičem o velikosti 240GB (při 25nm pamětech samozřejmě). Koukám, že už i Samsung vyrábí 2xnm Toogle NAND, takže to vypadá, že ideální využití linek k pamětem bude u 256GB verze. U 512GB u je vidět lehký pokles v AS SSD podle recenze Ananda. Ta cena je i teď hodně dobrá, takže ho asi rychle seženu na otestování
K výsledkům: vypadá to dobře, i AS SSD je na úrovni SSD se SandForce řadičem o velikosti 240GB (při 25nm pamětech samozřejmě). Koukám, že už i Samsung vyrábí 2xnm Toogle NAND, takže to vypadá, že ideální využití linek k pamětem bude u 256GB verze. U 512GB u je vidět lehký pokles v AS SSD podle recenze Ananda. Ta cena je i teď hodně dobrá, takže ho asi rychle seženu na otestování