GIGABYTE Z77X-UD5H /-WB WIFI (1155, Z77)

Základní desky firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: GIGABYTE GA-Z77X-UD5H (Z77) - info, zkušenosti, recenze

Příspěvek od flanker »

Pěkné :), vyždímal si ho myslím dobře. Po dovolené se do toho taky zas pustím :D. Dáme si takový přátelský fight jak posledně s Phenomy II :). ALe dle výsledku se jedná zhruba o průměrný kousek. Čím víc pročítám diskuze, tím víc vidím, že průměr je mezi 6200-6400 MHz u IB pod dusíkem.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Polsonside
Nováček
Nováček

Příspěvek od Polsonside »

Ahoj, vybírám pro nové PC desku a rozhoduji se mezi GA-Z77X-UD3H a GA-Z77X-UD5H, taktovat nehodlám ale slyšel sem, že GA-Z77X-UD3H se dost zahřívá na jižním můstku, zároveň jaké jsou hlavní rozdíly těchto desek?
Sestava bude (i5 3570, Kepler 660ti, 8GB Ram Corasair, SSD Intel 120 GB, 2x 640GB Caviar Black, Corasair 520Watt)
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Mam UDH3 a jsem spokojenej.Je naky cidlo na tom "jihu"?
Mac...
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

UD5H má jižní můstek v pohodě i při brutálním taktování. UD3H mi zatím rukou neprošla, ale nějaký větší rozdíl mezi deskami není co se týče "ověšení" jižního můstku a tak bych čekal podobnou charakteristiku. UD5H má o něco lépe chlazenou a dimenzovanou napájecí kaskádu, ale v praxi padají rekordy i na UD3H takže asi nějak tak. Sám jsi říkal, že taktovat nehodláš, tak klidně běž do D3H/UD3H.
Kha
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kha »

Polsonside píše:Ahoj, vybírám pro nové PC desku a rozhoduji se mezi GA-Z77X-UD3H a GA-Z77X-UD5H, taktovat nehodlám ale slyšel sem, že GA-Z77X-UD3H se dost zahřívá na jižním můstku, zároveň jaké jsou hlavní rozdíly těchto desek?
Sestava bude (i5 3570, Kepler 660ti, 8GB Ram Corasair, SSD Intel 120 GB, 2x 640GB Caviar Black, Corasair 520Watt)
rozdily :
1) pouze jedna sitova karta
2) heatpipe na chladicich desky
3) ON/OFF tlacitko na desce
4) RESET tlacitko na desce
5) pocet SATA
6) pocet USB
7) merici body

mozna jsem jeste na neco zapomel ovsem jinak UD3H/D3H jsou desky pro domaci pouziti UD5H je deska na taktovani hrani si k komponentama a spousty pripojenych zarizeni
CPU : i7 3770K MOBO : Z77X-UD5H GPU : GIGABYTE GTX680OC RAM : DOMINATOR 16GB
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

Nic proti, ale UD3H má měřící body a stejně tak tlačítka na taktování. Nechybí ani duální BIOS s manuálním přepínačem. Takže i UD3H je na taktování dobře připravena.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

..yep.. :) Akorat me sere, ze kdyz prezenu OC, tak nekdy ani reset cmos na MB nepomaha.Trva to mno...
Mac...
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

A co poté pomůže? Nějakou dobu počkat?
Kha
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kha »

froxic píše:Nic proti, ale UD3H má měřící body a stejně tak tlačítka na taktování. Nechybí ani duální BIOS s manuálním přepínačem. Takže i UD3H je na taktování dobře připravena.
jej sry... ja tu pred sebou mam ted aktualne D3H... mozna UD3H ma i dualni bios i tlacitka... ale D3H nikoliv
spree
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spree »

Chcel by som sa este spytat: ak by som si kupil inu dosku s rovnakym zvukovym chipsetom, konkretne tento Gigabyte namiesto ASRock, mohla by tato Gigabyte doska (Z77X-UD5H) hrat s rovnakym zvukovym chispetom (ALC898) hlasnejsie ako povodny ASRock?
Je to otazka samotneho zvukoveho chipsetu (vymena dosky nepomoze) alebo ma na to vplyv okolie zvukoveho chipu (tu by vymena dosky asi pomohla)?
Vdaka.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

froxic píše:A co poté pomůže? Nějakou dobu počkat?
Tak nejak.Nekdy ani nepomuze neustaly mackani cmosu na desce.Proste se nak chyti, jak se ji libi.Ono vubec to GB zacyklovavani desek se uz tahne hooodne dlouhou dobu.Vis jak ten jev, kdy to nahodis, jede to 3s, pak se pc vypne a furt dokola.Ja natvrdo taham zasuvku z pc a necham odpocinout par minut. :)

2Kha.Jo,D3H je uz vic ocesana.Ma vlastne taky jen 4pin na mb...
Mac...
Polsonside
Nováček
Nováček

Aha, tak z toho vyplývá, že pokud nehodlám taktovat a jedná síťovka mi pro domácí účely stačí tak mi vlastně bohatě stačí UD3H a ušetřím nějakých 1500kč. Já se raději ptal, protože sem nevěděl jestli tam není nějaký podstatnější rozdíl, jediné co mě mrzí že levnější varianta nemá chlazení řešené jako UD5H, jižní můstek se údajně dost zahřívá.
Co znamenají ty měřící body na desce?
A podle obrázku má UD3H displej, který umí zobrazit chybu pomocí kodu.
Kha
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kha »

Polsonside píše:Aha, tak z toho vyplývá, že pokud nehodlám taktovat a jedná síťovka mi pro domácí účely stačí tak mi vlastně bohatě stačí UD3H a ušetřím nějakých 1500kč. Já se raději ptal, protože sem nevěděl jestli tam není nějaký podstatnější rozdíl, jediné co mě mrzí že levnější varianta nemá chlazení řešené jako UD5H, jižní můstek se údajně dost zahřívá.
Co znamenají ty měřící body na desce?
A podle obrázku má UD3H displej, který umí zobrazit chybu pomocí kodu.
merici body jsou pro mereni napeti na jednotlivych napajecich vetvich pomoci externiho meraku
se stavovym displayem to nema nic spolecneho
Austinek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Austinek »

Tak jsem taky majitelem tehle desky, zatim spokojenost krome jedne veci a tou je nemoznost jakekoliv regulace systemovych vetraku.
na CPU mam normalne vetrak 4pin s PWM, ten to reguluje vporadku, nicmene co se tyce ostatnich 4 sysfanu, tak je to bida. Vsechny je mam pouze 3pinove, tudiz bez pwm. At jsem v biosu nastavoval kde co, tak jedine ceho jsem dosahl bylo pomoci easy tune nastavenim rucni regulace snizit otacky jednoho ventilatoru. S ostatnima to vubec nic nedela a jedou naplno.
Vsechny 3 jsou noctuy 120mm. Bios posledni F8.
Speedfan se samozrejme taktez vubec nechyta, tohle me docela dost zklamalo. Doufam ze to v budoucnu nejaky update vyresi.
C2Q 3,5 Ghz, ATi HD4870, 8GB ram ...
Polsonside
Nováček
Nováček

Desky Gigabyte mám rád a taktéž se jich držím, nicméně tohle je opravdu žalostné, čekal bych už konečně inteligentní regulaci větráku pomocí desky, nicméně to lze řešit v případě Noctua ultra noise redukcemi na 900 ot., taktéž to mám.
eLzyx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od eLzyx »

sice nemám úplně přesně tenhle model, ale "podobný" (ga-z77-d3h) - chci se zeptat, taky se vám při startu PC chvilku neroztáčí ventilátor(BOX) na CPU, přičemž se následně rozjede na plný otáčky a než najede do OS, tak je sníží na přijatelné minimum?
Ryzen R5 3600, Asus ROG Strix X570-F, 32GB DDR4@3600MHZ, Crucial M550 256GB, 300GB VelociRaptor, RX580, Asus Xonar DX, SilverStone Raven II
Dell 5491 6C/12T Core i7-8850H, MX130 ve 14"/1,5kg; veterán: OQO 01+
Kha
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kha »

eLzyx píše:sice nemám úplně přesně tenhle model, ale "podobný" (ga-z77-d3h) - chci se zeptat, taky se vám při startu PC chvilku neroztáčí ventilátor(BOX) na CPU, přičemž se následně rozjede na plný otáčky a než najede do OS, tak je sníží na přijatelné minimum?
nene to se opravdu neestava.... mozna bych zkusil prehrat nejnovejsi verzi biosu
popripade v biosu je nastaveni SMART FAN
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: GIGABYTE Z77X-UD5H (Z77) - info, zkušenosti, recenze

Příspěvek od froxic »

Obrázek

Pros
+ Visually stunning
+ Top performance
+ Overclocks well
+ mSATA functionality
+ Additional USB 3.0 headers
+ Ultra Durable 4 feature-set

Cons
- Of the most costly flagships
- 3D BIOS could do with a refresh

Více zde:
http://www.vortez.net/articles_pages/gi ... iew,1.html
http://www.ocaholic.ch/xoops/html/modul ... ng=english
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

Jakej je rozdíl mezi UD5 a UD5P a UD5H (nechce se mi to hledat)? Přeci jen, expert na Giga jsi více ty :)
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

Tak to je jednoduché. UD5 neexistuje pro čipset Z77 (Asi se ti to popletlo s X79). A pak Je UD5H a novější UP5 TH. UP5 TH má kompletně novou napěťovou kaskádu a disponuje také dvojicí Thunderbolt portů. Jinak budou desky už hodně podobné, ne-li shodné. Tady je o tom něco více k přečtení.

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Gigabyte“