Moderátor: Eddward
rozdily :Polsonside píše:Ahoj, vybírám pro nové PC desku a rozhoduji se mezi GA-Z77X-UD3H a GA-Z77X-UD5H, taktovat nehodlám ale slyšel sem, že GA-Z77X-UD3H se dost zahřívá na jižním můstku, zároveň jaké jsou hlavní rozdíly těchto desek?
Sestava bude (i5 3570, Kepler 660ti, 8GB Ram Corasair, SSD Intel 120 GB, 2x 640GB Caviar Black, Corasair 520Watt)
jej sry... ja tu pred sebou mam ted aktualne D3H... mozna UD3H ma i dualni bios i tlacitka... ale D3H nikolivfroxic píše:Nic proti, ale UD3H má měřící body a stejně tak tlačítka na taktování. Nechybí ani duální BIOS s manuálním přepínačem. Takže i UD3H je na taktování dobře připravena.
Tak nejak.Nekdy ani nepomuze neustaly mackani cmosu na desce.Proste se nak chyti, jak se ji libi.Ono vubec to GB zacyklovavani desek se uz tahne hooodne dlouhou dobu.Vis jak ten jev, kdy to nahodis, jede to 3s, pak se pc vypne a furt dokola.Ja natvrdo taham zasuvku z pc a necham odpocinout par minut.froxic píše:A co poté pomůže? Nějakou dobu počkat?
merici body jsou pro mereni napeti na jednotlivych napajecich vetvich pomoci externiho merakuPolsonside píše:Aha, tak z toho vyplývá, že pokud nehodlám taktovat a jedná síťovka mi pro domácí účely stačí tak mi vlastně bohatě stačí UD3H a ušetřím nějakých 1500kč. Já se raději ptal, protože sem nevěděl jestli tam není nějaký podstatnější rozdíl, jediné co mě mrzí že levnější varianta nemá chlazení řešené jako UD5H, jižní můstek se údajně dost zahřívá.
Co znamenají ty měřící body na desce?
A podle obrázku má UD3H displej, který umí zobrazit chybu pomocí kodu.
nene to se opravdu neestava.... mozna bych zkusil prehrat nejnovejsi verzi biosueLzyx píše:sice nemám úplně přesně tenhle model, ale "podobný" (ga-z77-d3h) - chci se zeptat, taky se vám při startu PC chvilku neroztáčí ventilátor(BOX) na CPU, přičemž se následně rozjede na plný otáčky a než najede do OS, tak je sníží na přijatelné minimum?