Jaky AV receiver? + jake repro?
Moderátor: CageJ
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaky AV receiver? + jake repro?
Oni ty cantony nejsou nic moc, proto sou bazarový tak levný.
viděl sem levný bazarový Mordaunt Short 906i, asi az 6,5 tisíce a byly jak nový, ty by se ti určitě líbily.
ty sou MS jsou taky bazarový často levný, protože to tady lidi moc neznaj, ale mně se zdají fakt dobrý.
viděl sem levný bazarový Mordaunt Short 906i, asi az 6,5 tisíce a byly jak nový, ty by se ti určitě líbily.
ty sou MS jsou taky bazarový často levný, protože to tady lidi moc neznaj, ale mně se zdají fakt dobrý.
- ÿthren
- Začátečník

-
no tak to je dost na prd, ale jestli je prodejce vpohodě, tak pujde snad aspoň vrátit ty peníze.
jinak ten denon neí vůbec tak tragický, tak tím bych se určitě netrápil
jinak ten denon neí vůbec tak tragický, tak tím bych se určitě netrápil
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
No k tomu avr, já nejsem teoretik, ale pokud má spotřebu „200 W“ a přitom dává 5x 70 W RMS při 8 ohm a já tu mám stereozesilovač ve třídě AB, kterej dává 2x 60 W a bere maximálně 650 W, tak je něco divně.
- Mtss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ted jen matne vzpominam... ale u tridy AB je vyssi spotreba normalni, ne?
pokud mam zesilovac ve tride B, tak spotreba nebude tak vysoka pro stejny vykon, ne?
pokud mam zesilovac ve tride B, tak spotreba nebude tak vysoka pro stejny vykon, ne?
PC:Intel Core i7 3770k, AS-Rock P67 Professional, Kingston HyperX 2x4GB Ram DDR3 1600 dual channel, 240GB HyperX, R9 290, Seasonic X-660W, 3x Acer 22", LG BD-RE GGW-H20L, Harman/Kardon AVR2000, Inifinity Kappa 7.2i
NAS + KODI: A4-5300, 6GB Ram, 4x4TB WD Green via Adaptec 3405 Raid 5
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
třída B se snad ani moc nedělá, dělá se A, AB a D. Hlavně ten Denon je klasickej číňan, tam je možný že udávaný údaje vůbec nekorespondují s reálem.
nemáš třeba 5x 70 čtverec a max spotřebu 200 W, ale třeba 5x 30 a max rekněme 600, a nebo to frčí ve třídě D, možný je všechno, ale asi to jako uplný průšvih nebude, to je fakt. jak říka uživatel yhren.
nemáš třeba 5x 70 čtverec a max spotřebu 200 W, ale třeba 5x 30 a max rekněme 600, a nebo to frčí ve třídě D, možný je všechno, ale asi to jako uplný průšvih nebude, to je fakt. jak říka uživatel yhren.
- ÿthren
- Začátečník

-
je to AB ... ono to certifikují na max příkon 200W ale měření probíhá na každém kanálu zvlášť, tudíž tam naměří vpohodě 70W. Ani se neočekává, že by všechny kanály jely na plný knédl, spíš to, že hlavní výkon pujde do předních a ostatní budou jenom takové přicmrndáváky, jak to obvykle bývá.
jinak kvalitou spracování jsou denony slušné. nedávno jsem našim koupil denon avr jenom stereo teda a hrál dobře, otevřel jsem ho a i konstrujčně byl dobrej, žádné čínské kondíky a podobně.
mít příkon 650W na 2x60W je divné, kdo ví jak to měřili nebo certifikovali, možná tam i započítali prvotní náraz při zapnutí, do by tak odpovídalo asi. Protože 650W transformátor je brutálně velký už.
jinak kvalitou spracování jsou denony slušné. nedávno jsem našim koupil denon avr jenom stereo teda a hrál dobře, otevřel jsem ho a i konstrujčně byl dobrej, žádné čínské kondíky a podobně.
mít příkon 650W na 2x60W je divné, kdo ví jak to měřili nebo certifikovali, možná tam i započítali prvotní náraz při zapnutí, do by tak odpovídalo asi. Protože 650W transformátor je brutálně velký už.
Naposledy upravil(a) ÿthren dne sob 16. úno 2013, 11:17, celkem upraveno 1 x.
- Mtss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no tady tahle 1706 ma prikon 410W, coz uz mi prislo dostacujici. Na kanal pisi pres 100W
PC:Intel Core i7 3770k, AS-Rock P67 Professional, Kingston HyperX 2x4GB Ram DDR3 1600 dual channel, 240GB HyperX, R9 290, Seasonic X-660W, 3x Acer 22", LG BD-RE GGW-H20L, Harman/Kardon AVR2000, Inifinity Kappa 7.2i
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
jinak u toho avr 1602 je 0.08 % THD, takovýhle thd nemají dneska ani zeslovače třídy D.
ale jak řikám, netvrdim, že ti nemůže sloužit, myslim, že v pohodě může, akorát to chce bedny kde nejsou vejdšky za 100 kč
ale jak řikám, netvrdim, že ti nemůže sloužit, myslim, že v pohodě může, akorát to chce bedny kde nejsou vejdšky za 100 kč
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
čum,
tohle jsou super bedny
http://elektro.bazos.cz/inzerat/2190796 ... t-908i.php
jestli pojedeš kolem brna, tak bych je zvážil, jestli jsou v pěkném stavu, tak za ty peníze stojí.
tohle jsou super bedny
http://elektro.bazos.cz/inzerat/2190796 ... t-908i.php
jestli pojedeš kolem brna, tak bych je zvážil, jestli jsou v pěkném stavu, tak za ty peníze stojí.
- Mtss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
kontaktuji ho.... pojedu tam autem, takze nejaka drobna zajizdka me nemuze rozhodit...
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
jinak ty specifikace jeou od MS906i (za ty bych mu dal tak 6-7 tácků max.), tak snad to zase neni nějakej dxbil co ani ani neví co prodává, rači to fakt pořádně omrkni osobně.
ty 908 mají ještě dole basák, proto bych za ně cálnul klidně i těch 8,5, oni jdou s útlumem 9 dB až na 20 Hz, takže by si ani na kino nepotřeboval suba.
a vypadají takhle
http://www.hifipartner.cz/Item.aspx?ID=969
ty 908 mají ještě dole basák, proto bych za ně cálnul klidně i těch 8,5, oni jdou s útlumem 9 dB až na 20 Hz, takže by si ani na kino nepotřeboval suba.
a vypadají takhle
http://www.hifipartner.cz/Item.aspx?ID=969
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
ještě k tomu příkonu 600 W, on ten zesilovač opravdu hodně hřeje, ale to asi teda bude spíš nějaká nepromakaná konstrukce, protože 600 W při takovymdle výkonu bere spíš třída A, většina stereozesů podobný kategorie má max kolem 350 W, což je o 250 W míň 
jinak já na to sxru, mně to nevadí, stejně nechávám běžet PC 24 hodin děnně, takže spotřeba el mne fakt nezajímá.
jinak já na to sxru, mně to nevadí, stejně nechávám běžet PC 24 hodin děnně, takže spotřeba el mne fakt nezajímá.
- Mtss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak repro jsem vratil. Jednani bylo bez problemu... Nabidl mi jestli nechci neco jineho... no dal jsem za repro nakonec o neco vic nez byla moje puvodni predstava, ale jsem s tim spokojeny.
Stal jsem se tedy hrdym majitelem Infinity kappa 7.2i
Stal jsem se tedy hrdym majitelem Infinity kappa 7.2i
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
to si děláš prdel ne? a to krmíš tim tvojim denonem
no to je snad žert
to až si koupíš pořádný zesilovač, tak se připrav na zvuk.
Jinak ti uděluji osobní pochvalu za odvahu při vyprazdňování peněženky
Jinak ti uděluji osobní pochvalu za odvahu při vyprazdňování peněženky
- Mtss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mno... mas pravdu ze ten denon asi neni uplne to prave. Zapojim to s vyuzitim biwire a snad to denon zvladne.
- ÿthren
- Začátečník

-
ty infinitky jsou celkem citlivky, tak by to výkonově nemuselo být takový problém pokud nebudeš bourat barák.
Jestli máš 70 nebo 100W zesilovač je už minimální rozdíl a ono od žádného 5.1 recieveru nemůžeš čekat zázraky
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
tam jde hlavně i kvalitu toho zesílení.
a citlivostí bych u takhle starých repro moc neoperoval, ona ta citlivost časem celkem klesá.
Já mám třeba zkušenost s BW DM3000 a Tannoy 615
a tam jsem si s 2x 60 W RMS zesilovačem ani neuprd, rozdíl oproti 2x 100 W byl poměrně výrazný.
na druhou stranu ten 100W byl jiné značky, takže to srovnání není uplně relevantní.
navíc já sem na webu našel
89dB 2.8V/1 meter
to je na sloupy celkem průměr, hodně sloupovek má 90 a víc a abys je pořádně rozehrál, tak stejně potřebuješ silnější zesilovač než u regálů s tabulkově nižší citlivostí, ono je něco jiného když bedna vyluzuje hluk, nebo hraje co má.
a další věc, která je nepoměrně důležitější je, do jak velkého přijdou prostoru, v 13m2 budeš potřebovat uplně jiný zesilovač, než třeba 30m2
a citlivostí bych u takhle starých repro moc neoperoval, ona ta citlivost časem celkem klesá.
Já mám třeba zkušenost s BW DM3000 a Tannoy 615
a tam jsem si s 2x 60 W RMS zesilovačem ani neuprd, rozdíl oproti 2x 100 W byl poměrně výrazný.
na druhou stranu ten 100W byl jiné značky, takže to srovnání není uplně relevantní.
navíc já sem na webu našel
89dB 2.8V/1 meter
to je na sloupy celkem průměr, hodně sloupovek má 90 a víc a abys je pořádně rozehrál, tak stejně potřebuješ silnější zesilovač než u regálů s tabulkově nižší citlivostí, ono je něco jiného když bedna vyluzuje hluk, nebo hraje co má.
a další věc, která je nepoměrně důležitější je, do jak velkého přijdou prostoru, v 13m2 budeš potřebovat uplně jiný zesilovač, než třeba 30m2
- ÿthren
- Začátečník

-
60 a 100W zesilovač ti nedá ani 3dB rozdíl v max dosažitelné hlasitosti, když už tak aspoň 200W aby to mělo nějaké rezervy.
Tuším že jsi to byl ty kdo tabulkové hodnoty citlivostí ignoruje
ale tyhle velké bedny bývají citlivé ale aby dobře hráli se musí pouštět hodně nahlas, což někdy nebývá uplný ideál.
a předpokládám, že má nějkakou větší místnost.
a je jedno jaké značky by ten reciever byl, jelikož u všech značek ty 5.1 recivery stojí celkem za prd aspoň v rámci kvality koncových zesilovačů.
Tuším že jsi to byl ty kdo tabulkové hodnoty citlivostí ignoruje
a je jedno jaké značky by ten reciever byl, jelikož u všech značek ty 5.1 recivery stojí celkem za prd aspoň v rámci kvality koncových zesilovačů.
- Mtss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
hraje to pekne i pri nizke hlasitosti. Ja jsem opravdu spokojeny.
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
nejde jenom o výkon ale taky o proud, tlumící faktor, zkreslení atd atd.ÿthren píše:60 a 100W zesilovač ti nedá ani 3dB rozdíl v max dosažitelné hlasitosti, když už tak aspoň 200W aby to mělo nějaké rezervy.
Tuším že jsi to byl ty kdo tabulkové hodnoty citlivostí ignorujeale tyhle velké bedny bývají citlivé ale aby dobře hráli se musí pouštět hodně nahlas, což někdy nebývá uplný ideál.
prostě ten silnější zesilovač dokáže ty bedny lépe řídit a objektivně zní lépe.
k takovýmhle bednám by byl samozřejmě ideální kvalitní tak 2x 150 W RMS s hranama tak okolo 2x 300 W.
navíc on nemá zesilovač ale receiver, kterej dá při troše štěstí dynamicky tak 80 W, kvalitní 100 W zesilovač ti klidně dá i dynamicky i přes dvěstě wattů, navíc s uplně jiným zkreslením.