Asus A7N8X /-E /Deluxe (nF2 /Ultra 400) - zkusenosti

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

zkus memtest, aby ses ujistil že je problém v pamětech. naflashuj nejnovější BIOS a manuálně nastav u pamětí horší časování.
Štěpán
Nováček
Nováček

a7n8x a paměti

Příspěvek od Štěpán »

Memtest jsem zkoušel, byl ok, BIOS je 1007 a časování mám 7-3-3-3, CL 2,5. Kdyžtak poraď na co mám nastavit. Díky
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: a7n8x a paměti

Příspěvek od MaWa »

Štěpán píše:Memtest jsem zkoušel, byl ok, BIOS je 1007 a časování mám 7-3-3-3, CL 2,5. Kdyžtak poraď na co mám nastavit. Díky
bez chyby ? hmm tak to na 99% pamětma nebude...ale aby byla 100% jistota zkus tam dát 9-4-4-4 cl3. je to sice hodně pomalý nastavení, ale aspoň zjistíš na čem seš...

tuhnutí PC může znamenat přehřívání nějaké komponenty - zkus nechat otevřený case popř. zkontroluj nasazení větráku na cpu, grafice apod...

kdyby to bylo zdrojem, tak by se to spíš samovolně restartovalo....

jaký chybový hlášky (přesně) to třeba píše ?
Štěpán
Nováček
Nováček

A7N8x deLuxe a paměti

Příspěvek od Štěpán »

Komp mám odkrytej permanentně, zkoušel jsem i jinou graf.kartu / GeForce 2/, ale třeba 3D Mark 2001vždycky spadne už při 2.testu /Car chase/.Jinak moje grafika je Sparkle GF 4 MX 440SE. Většinou stačí,abych zavřel třeba Windows Media Player,kterej zrovna přehrává a celej komp se restartuje. Jinak se dost často objevuje hláška :Program provedl neplatnou operaci a bude nyní ukončen /nejčastěji IE/.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Otestuj pocitac v PRIME95 (viz. AMD FAQ). Nejdriv jen s jednou pameti, pak pripadne s obema.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: A7N8x deLuxe a paměti

Příspěvek od TomV »

Štěpán píše:Jinak se dost často objevuje hláška :Program provedl neplatnou operaci a bude nyní ukončen /nejčastěji IE/.
TY TAM MÁŠ WIN98 ?????????? :shock: To se pak nediv, že ti to padá...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Štěpán
Nováček
Nováček

A7N8x deLuxe a paměti

Příspěvek od Štěpán »

Ne 98,OS mám Win XP Pro SP1.A mimochodem nepomohlo ani nastavení na pomalejší časování.Nemám třeba zkusit změnit poměr mezi FSB a frekvencí pamětí? Díkes
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

No už jsem se lekl... :-) Ale hláška "Program provedl neplatnou operaci..." se v XP nevyskytyuje, tam je jiná.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Marky Mark
Nováček
Nováček

ASUS - A7N8X de luxe + Barton 2500+.Přetaktovaní????????????

Příspěvek od Marky Mark »

Zdárec,
mam desku ASUS - A7N8X de luxe /nForce 2/ a přemyšlim o koupi Bartona 2500+ .

Chtěl sem se zeptat jestli ma někdo už zkušenost s touto kombinaci při přetaktování ??????

Deska je v revizi 1.xx
A jaké paměti bys doporucil /použivam už dobu jen Kingmaxi / ??????

Thnx Marky
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

Skoro bych řekl že ten Barton 2500+ jde přetaktovat na 3200+ snad na každý desce. Jinak asus je všeobecně znám dobrou stabilitou, takže si myslím že by neměl být sebemenší problém. A paměti bych ti doporučil A-Data 450Mhz, ostatně jako doporučuji všem ze své žkusenosti i ze zkušeností tady z Pctuningu kde se ukázaly jako jedny z nejlepších 8-)
Crus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Crus »

Ja svyho Bartona dostanu max. na 2100 MHz, ovsem s 1.8V!!!
OCZ pameti ti do tyhle desky doporucit nemuzu, jsou s nimi samy problemy. Uz pri 215 FSB haze Prime errory. Memtest86 pri jakykoliv frekvenci! Mam uz druhej par tehle pameti a porad problemy, takze vidim problem v desce a jeji nekompatibilite vuci OCZ. Kdybych kupoval novy vybiral bych mezi Kingston nebo Corsair.
Zany
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zany »

mam tu asusku + 2500 bartona
(11*210 nieje to strop)+ 2x333mhz kingstone 256mb @420mhz,ide to krasne az na to ze na tom neviem rozbehnut radeon 9600 pro sapphire ani na default,skusak som menit(bios,driver) vsetko ale tuhne vdzy
kvee
Začátečník
Začátečník

Asus a pamat

Příspěvek od kvee »

Hi ,
uz par tyzdnov mam tiez tuto Asusku a mam BIIIG problem s kompatibilitou pameti , doska je ravizia 2.0 a pamet Apacer DDR 400 - 512 MB na nej funguje asi 30 sekund :) /niekedy sa vobec neda zapnut comp - nepipne biosss/ tak som vymenil Apacera za Mercury - VData DDR 400 a situacia je taka ista , a aby to bolo este viac komplikated pri flashovani Biosu sa comp restartol a uz je to uplne v ... ... v riti ... takze teraz cakam kym doska dojde od vyrobcu /made in Taiwan/ ... este ma napadlo vymenit DDR 400 za DDR 333 - skusim a dam vam vediet
i7 2600 , Noctua NH-C14 , MB Asus Sabertooth P67 rev.3.0 , skrina NZXT Zero 2 , SSD OCZ Agility 2 ser. 120GB , RAM Corsair 16GB DDR3 , HDD WD Caviar Black 1,5TB , zdroj Enermax 850W Bronze , ASUS GTX 590 , LCD Acer 24°° GD245HQ , 3D Vision kit , Dvd Plextor
orange_juice
Začátečník
Začátečník

Re: taktování na A7N8X deluxe

Příspěvek od orange_juice »

bbc píše:Jsem majitelem desky Asus A7N8X dl a mám problém. Dal jsem tam Durona 800 (na víc teď nemám prachy) a při jakémkoliv sebemenším pokusu o přetaktování mi deska už nenaběhne - musím zkratovat BIOS. Dělám to teď tak často, že jsem si ten jumper vytáhl dopředu a při resetování BIOSu vůbec nevstávám od stolu. Bios rev. 1004. Není v tom nějaká skrytá finta? Nemusím mít kdesi v hlubinách BIOSu někde něco speciálně nastavené, aby to běželo? Doufal jsem, že si hlavně pohraju s nastavením procesor busu, teď mám 100*8 a chtěl bych tak 166*6. Jinak RAMky jsou typu 333 (dual channel 2 x 512 MB) a běží na 333 4-2-2-2.5 všechno 100% stabilní. Chladič Silent TC, stříbrná pasta, uchladí s velkou rezervou.
problem je taky v tom ze mas starej bios..stahni si z asus.com novejsi
Zany
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zany »

vymenil som ten radeon 9600 pro za xt a pohoda lahoda
wizyy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wizyy »

kvee: na strankach ASUSu je seznam kompatibilnich znacek pameti...a taky doporucene sloty pro jejich nasazeni..
wizyy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wizyy »

..musis dokoupit...me to nacpali do ruky hnedka,jak jsem kupoval disk..stali 45,tedka budou uz asi levnejsi :x
Lord Skullhead
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord Skullhead »

ten HDD nemá dvojité napájanie?no nič...jedna taká redukcia u nás stojí asi 100SK.nie je až také tažké zohnať redukciu napájania pre SATA...drž sa :wink:
PC: A64 Venice 1800Mhz@2662Mhz[9x296Mhz HTT] cooled with AC64 Freezer, ASUS A8N-SLI Deluxe+Zalman ZM-NB47J, 2x512 MB Geil Ultra-400 484 Mhz-CL2.5-4-4-6, Hitachi 7k250 160BG SATA 8MB cache, MSI nVidia NX6600GT PCIe 128MB 570/1140, Teac W540E, BenQ 16/40, Enermax EG465AX-VE-G-FCA+20to24 pin, CASE Avance Titan Thunder Mod 2.0, 12cmEnermax+4x8cm Enermax, Neovo F-419, Creative Inspire 2400, Logitech MX310+X-RayPad Thunder 8
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

Já dostal oboje v příslušenství (MSI) :wink:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Lord Skullhead píše:ten HDD nemá dvojité napájanie?no nič...jedna taká redukcia u nás stojí asi 100SK.nie je až také tažké zohnať redukciu napájania pre SATA...drž sa :wink:
Seagate jsou jediný disky s napájením vyráběným podle normy SATA. Ostatní výrobci zatím vyrábějí disky i s napájením "klasik" molex. Hádám, že dokud se napájení SATA nestane běžnou součástí zdrojů, asi to tak zůstane :(
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“