ATX 20 a 24 PIN napájecí konektor

Vše týkající se základních desek. Od problémů, výběru, informací, BIOSů, ovladačů a další.

Moderátoři: Eddward, PKBO

RiCK
Začátečník
Začátečník

Re: 20/24 pin problém

Příspěvek od RiCK »

Ehmm.... ten P4 konektor (4 pin) si strcil ku 20 pin konektoru? Dost by ma to zaujimalo :)
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Ne, to samozřejmě ne, ten ty poslední 4 piny toho 24 pinu jsou zem, 12V, 5V a 3,3V. To přídvané napájení pro procesor(které to vyžaduje samozřejmě taky) je 2x 12V a 2x Zem. Takže ve 24Pinu je zapojený pouze 20 Pin, zbylé 4 jsou prázdné. A ten 4 pin pro processor je zapojený.

Jinak mám nové poznatky o těch pamětech. Když tam nechám je jednu, a nezáleží na tom, v jakém slotu, PC vůbec nenaběhne. Prostě to nepostuje. Naběhne to jenom s oběma, ale myslí si, že tam má jen 192. Asi tu bude souvislost s těmi nezapojenými 4 piny, že?
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Jelikoz nepises co mas za pameti, zdroj, desku a procesor, tak se da tezko odhadovat, kazdopadne i v manualu by ti meli psat, ze 20pin od zdroje je pouzitelny i samostatne - do 24pin konektoru od desky. Redukce byly nedoporucovane. "Chybejici" cast pameti by s timto nemela mit nic spolecneho.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No já jsem se nejprv ptal obecně na problém 20pin/24 pin, takže tam nebylo třeba dopisovat sestavu. Teď jsem k tomu přidal ten problém s paměťmi, takže uznávám, že je to vhodné. Jestli to ale něco řekne, to nevím.

Deska: Biostar P4M900M4, s478, VIA P4M900/VT8237A, VGA, LAN, PCIe, mATX
http://www.obchodnet.cz/inshop/zbozi/(i ... 4m900.html

Paměti: totálně béčkové Samsungy, které si říkají "LEGEND"

http://www.obchodnet.cz/inshop/zbozi/(i ... 67mhz.html
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No, a ještě jsem zjistil, že to blbě pozná už BIOS, který při memtestu píše 192 XXX KB.

Systém se logicky za chvíli zahltí a hodí tu známou hlášku s nedostatkem virtuální paměti... Tady je zase divné, že ať nastavím jakoukoliv velikost, nebo nechám systém určit velikost stránkovacího souboru, vždycky je potom v taskmanageru 285 MB stránkovací soubor, což je hrozně málo...
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Nikdo neměl nikdy podobný problém? S officiálbní světocé podpory BIOSTARu mi napsali, že se určitě pletu a že si to můžu ověřit POST screenu :lol: Jako ne že bych čekal něco jiného, v podstatě mi nikdy na podpoře neporadili, takže překvapen rozhodně nejsem... Nejspíš zkusím jiné paměti, přece jen stojí to pár šupek. Ale kdyby někdo věděl...
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Nikdo neví? Tak jdu zkusit jiné paměti...
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Urcite ti to bude ukazovat o neco mensi velikost pameti, protoze si z ni cast vezme integrovana grafika. Ale nezda se mi, ze by brala hned po startu 320MB :-( Podle toho linku ma brat maximalne 256.

Zkus ty jine pameti. Reset CMOS(BIOSu) jsi zkousel?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Ale jo, dyť jsem to vysvětloval... On prostě rozpozná jen polovinu, ale to ještě takovým úplně blbým způsobem... Byla to prostě nekompatibilita dvou konkrétních zařízení... Do teď se mi nic takového nikdy nestalo, ale takhle aspoň vím, že to opravdu existuje :-) Došla mi trpělivost a vyřešil jsem to koupí 512MB modulu a zapojil jej spolu s jednou z těchto 256MB modulů... Má tak těch 704MB(768 - 64pro VGA) a v této konfiguraci to běží...
Darkhunter
Začátečník
Začátečník

MSI PM9M-V má 24pin konektor, ale zdroj má jen 20pin

Příspěvek od Darkhunter »

Zdravím, mám desku MSI PM9M-V a zdroj Fortron 350W. Problém je v tom, že zdroj má pouze 20pin a pak 4piny a deska vyžaduje 24pin. Dá se nějak zkombinovat ten 20pin a 4pin, aby to fungovalo ?
Dell Precision 5540 - i9-9980HK/64GB DDR4/nVidia Quadro T2000/UHD OLED/1 TB SSD ADATA XPG 8200 Pro
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: MSI PM9M-V má 24pin konektor, ale zdroj má jen 20pin

Příspěvek od tielka »

http://bepixelung.org/18625 pokud to máš jak na tomto obrázku tak jo
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Buď, a nebo zapoj jen těch 20 pinů, to bude stačit.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Darkhunter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Darkhunter »

Přesně tak to mám a jak to tam mám přesně poskládat?
Dell Precision 5540 - i9-9980HK/64GB DDR4/nVidia Quadro T2000/UHD OLED/1 TB SSD ADATA XPG 8200 Pro
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

jeden kousek jde k 20 ti pinu a ten stím zobáčkem jde samostatně do desky...je to upravené tak že to jinak nejde má to své tvary...
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Bejvaj na tom konektoru takový výlisky, který ho částečně držej pohromadě.
Obrázek

tielka: on mluví o 20/24 pinu, ne o EPS 12V pro procesor.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Odpovědět

Zpět na „Základní desky“