Intel Core i5-2500 BOX (HD Graphics 3000)

Vše kolem srovnání a rad s nákupem procesorů.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO

Odpovědět
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: CPU pro ASUS P8Z68-V PRO popřípadě ASUS P8Z68-V

Příspěvek od Hladis »

Hele a co takhle misto spamovani v kazdy sekci zvlast se zeptal na komplet PC sestavu v Pocitacovych sestavach ? Jinak Procesor si vem i5-2500K.
jiriczek234
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jiriczek234 »

ono tu to téma někde je ? tímto se i zároveň omlouvám a velmi děkuji! :)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

No to brzo kdyz uz jsi zaspamoval cely forum :roll: A nekdy je lepsi prvni cist a pak se ptat. Clovek pak nevypada jak ehm.....
jiriczek234
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jiriczek234 »

už tam mám tému :)
Zlounak
Nováček
Nováček

Je tento procesor s grafickou kartou výkonný?

Příspěvek od Zlounak »

Ahoj,
chci se zeptat jestli procesor Intel Pentium g850 nebo g630 (http://procesory.heureka.cz/intel-pentium-g850/, http://procesory.heureka.cz/intel-pentium-g630/) bude natolik dobrý v kombinaci s touto grafickou kartou - Radeon HD 6850 (http://www.alza.cz/sapphire-hd-6850-d192496.htm) k tomu, abych mohl hrát i ty nejnovější hry na střední, vysoké detaily? :). Zde přikladám pro zajímavost jeden test co jsem našel - http://www.svethardware.cz/art_doc-3BA3 ... 1784A.html.

Děkuji za Vaše odpovědi
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: Je tento procesor s grafickou kartou výkonný?

Příspěvek od Hladis »

Radsi bych tam dal nejakou i3. To se na to hodi lip. I z toho testu jde videt ze tam rozdily jsou a ne male.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Mužu potvrdit co píší v recenzi světhardware, cpu intel Pentium je na některé hry nevhodný u crysis propad až na 21 fps,wolfestein propad až na 40 fps,flatout 2 propad až na 40 fps,zato bf3 60fps,rage 60fps,farcry 120fps,bulletstorm 60fps a singularity 60 fsp, rozlišení 1920x1080 grafika gtx560Ti takt 933/4646.ve většině her cpu fps udrží :) o proti i5 dlouhé načítání 8-)
JohnXXL
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JohnXXL »

Určitě bych volil nějaký i3 nebo i5 cpu....ten Intel Pentium nebude žádný dravec a kor na hry...
MB: Asus ROG Strix Z690-A D4 CPU: i7-13700K @P5.6/E4.5GHz Cooling: Water block RAM: 128GB Crucial DDR4 3200MHz@3600MHz CL18 Čerpadlo: EKWB D5 Vario Motor + Alphacool D5 TOP Radiator: MO-RA3 420 black 4x NF-A20 PWM Chromax @500rpm
VGA: EVGA RTX 3080TI FTW3 Ultra EK Vector FTW3 HDD: FireCuda 530 2TB + 970 EVO 1TB, 5x HPE Samsung Enterprise PM883 3.84TB Case: Chieftec BigToWER + Corsair AX1600i Monitor: MSI G274QPF + EIZO FlexScan EV2460BK
greadr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od greadr »

onepro
Nováček
Nováček

Intel pentium G620 nebo G850

Příspěvek od onepro »

Zdravím vás lidi mám takový dotaz nevidím v tom moc rozdil jen v taktech a na g620 sem nasel dobre recenze ale na g850 skoro nic tak co ktery vzit?...
Mělo by ti je s touto sestavou http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... WD011BQ901 .. vím že to sem nepatří ale nemá někdo zkušenosti stou skříní co tam mám někde sme čet že je problém zapojit napájení procesoru kvůli krátkým kablům na zdroji
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Intel pentium G620 nebo G850

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Právě proto že je rozdíl jen v taktech bude rozdíl právě jen takovej, nevim co víc chceš slyšet, vzal bych ten levnější z nich.
Nothingus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Intel pentium G620 nebo G850

Příspěvek od Nothingus »

Já jsem koupil tu levnější verzi a ušetřil jsem 700 Kč. Je to asi jenom o taktu :D
Unnamedko
Nováček
Nováček

i7-2700K BOX nebo i5-2500K BOX ?

Příspěvek od Unnamedko »

Skládám nový PC a nevím, jestli processor i7-2700K BOX nebo i5-2500K BOX, protože o i5 jsem četl že je to nejlepší herní processor, ale ta i7 se mi zdá lepší.. poraďte prosím :)
Caderom
Začátečník
Začátečník

Re: i7-2700K BOX nebo i5-2500K BOX ?

Příspěvek od Caderom »

Testů i5 2500K a i7 2600K jsou na internetu stovky. i7 2700K má v základu oproti 2600K výkon vyšší o 2-3% (+100MHz), přičemž se také někde s 2500K objevuje. Možnosti taktování i5 a i7 jsou zhruba stejné, u i7 při zapnutém HT o trochu (~100MHz) nižší. Ceny znáš.
Teď je na tobě, abys do toho promítnul své potřeby a možnosti.

Pozn.: i5 2500K je nejlepší herní procesor, pokud se bere ohled též na cenu. HT u i7 čtyřjádra a 2MB cache navíc (k 6MB) totiž u her nemají prakticky žádný přínos.

EDIT:
Pozn. 2: Za 2 měsíce je tu nová generace CPU (Ivy Bridge), která přinese o pár (jednotek) procent vyšší výkon na stejné frekvenci, zřejmě lepší přetaktování a nižší spotřebu. Ceny budou zhruba stejné jako u současné generace.
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: i7-2700K BOX nebo i5-2500K BOX ?

Příspěvek od Michael24 »

Tak tak... i5 je na hry nejlepší, i7 je zbytečná... Hry totiž více vláken nevyužijí a občas se dokonce stávalo, že HT bylo spíše na obtíž a lidé to vypínali v BIOSu... (resp. ukázali, že vyhodili peníze za i7 zbytečně.. :D )
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
darktemplar
Nováček
Nováček

zhanam procesor do soc. 1155

Příspěvek od darktemplar »

Cinnosti na pc: web, hd filmy, objektove programovanie, obcasna tvorba hd slideshow, hry (fifa 11, a prevazne strategicke hry), graficku kartu mam hd5670 takze grafiku z procesora asi vyuzivat nebudem, ci sa da vyuzit aj ked budem bezat na externej? cenovy strop, asi takto, maximalne po core i3-2120, ale ked mi staci menej vykonnejsi napr. za g840 dam o 45 eur menej, co je dost ked tam neni nejak extra rozdiel vo vykone.

Dosku mam asus P8h67-m PRO, taktovat neplanujem, plus nejaky chladic s dorazom co najnizsiu hlucnost by ste mi mohli tiez odporucit
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: zhanam procesor do soc. 1155

Vzhledem k tomu že chceš i enkódovat, atd. Tak tu 2120. Opravdu cokoliv slabšího nemá význam, pocejtil bys totiž citelně horší výkon.
darktemplar
Nováček
Nováček

ale enkodovat budem raz za dva mesiace asi :) este doplnim ze zatial mam phenom II x4 940, tak ako pocitim ten prechod na dajme tomu g850? pozitivne alebo negativne?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Uff... no, já se obávám že přechod na pentium dualcore by jsi místy mohl pocítit i negativně. Respektive, to pentium bude dobré jen na práci ve win, v hrách a co se týče spotřeby/tepla, na většinu jinejch operací bych spíš sázel na Phenom.

Je tenhle přechod nutnej? Pošla ti deska nebo co se stalo?
darktemplar
Nováček
Nováček

nevim nejak mi laguje komp, mam asus m4a785-m, uz som vymenil aj dvakrat ssd a stale laguje, windows som tiez uz aspon 5 krat preinstaloval. a taktiez z dovodu ze ked uz mam crucial m4 tak sa hodi nativne sata III aj usb3, a hlavny dovod je ten ze mam kupcu mojej starej zostavy (doska+proc+4gb ddr2) za 130 eur co sa mi zda ako dobry predaj vzhladom nato ze nemam ani blocek od komponentov. dosku aj pamete uz mam kupene za 80 eur, skrinu tiez planujem od jedneho typka a uz zostava len procesor, graficka mi ostava, kedze hry nejak velmi nehravam, ked tak tie starsie ako empire earth a tak ked uz menim tak uz dam aj novsi chipset. Kde vyuzijem teda tie 4 jadra a hyperthreading? Neviem ci kupit teraz novy procesor i3-2120 a ten mat uz aspon 5 rokov, alebo kupit g840 a ked pridu nove ivy bridge tak kupit potom nejaky z bazaru a ten g840 potom predat. neviem co je vyhodnejsie.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“