Výměna CPU
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO
- Malevil
- Začátečník

-
Re: Výměna CPU
tak snad ,nechci to zakřiknout to bylo jedním addonem "SpellFlash" monitoruje co mám používat ,sice sem nebyl HC ,ale taky 25 tam kde to opravdu hodně cukalo, a už to docela šlo a nebylo to na nejnižší nastavení jako předtím,jinak jsem koukal na ten monitoring After burner tak vytížění gpu jen na 83% za celou dobu.
Takže bych tím to moc chtěl poděkovat všem zúčastněným kteří mě přivedli na správnou cestu a ušetřili mě nemalé peníze za koupi nové GPU na které by to bylo podobné.
Takže bych tím to moc chtěl poděkovat všem zúčastněným kteří mě přivedli na správnou cestu a ušetřili mě nemalé peníze za koupi nové GPU na které by to bylo podobné.
- Hladis
- Moderátor

No vidíš. Zbytecne bys menil GPU a vůbec by sis nepomohl. Tak at slouží.
- Malevil
- Začátečník

-
Ještě jeden dotaz ohledně teplot a voltáže při přetaktování ,potřeboval bych vědět jaké jsou max. teploty cpu když ho ještě kousek přetaktuji teď jede na 4.6 giga 1.430 voltů a teplota při testu prime nějakých 85 stupňů ,používám vodní chlazení ,takovej ten set od corsairu,bez zátěže jede mezi 28-32 stupňů
- CZECHYa
- Začátečník

85 stupňů je dle mého názoru moc, ale pokud nejdeš přes 75 při normální činnosti a hraní, tak se to dá provozovat.
1.43V společně s tak vysokými teplotami už je zbytečně moc vysoko pro 24/7 provoz - zvolil bych nějaký rozumější takt s voltáží do 1.4V, ideálně do 1.36V.
1.43V společně s tak vysokými teplotami už je zbytečně moc vysoko pro 24/7 provoz - zvolil bych nějaký rozumější takt s voltáží do 1.4V, ideálně do 1.36V.
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
- Ukuk
- Začátečník

No snad jen rici... Ja ti to rikal:)Malevil píše:tak snad ,nechci to zakřiknout to bylo jedním addonem "SpellFlash" monitoruje co mám používat ,sice sem nebyl HC ,ale taky 25 tam kde to opravdu hodně cukalo, a už to docela šlo a nebylo to na nejnižší nastavení jako předtím,jinak jsem koukal na ten monitoring After burner tak vytížění gpu jen na 83% za celou dobu.
MB: ASUS rog strix z370-h gaming CPU: Intel I9 9900 RAM:Adata 32gb ddr4 3000mhz GPU:Asus TUF RX7800XT HDD:WD 1TB Zdroj:Corsair RM 850e LCD: Dell S3422DWG SSD: Samsung 980 PRO 2TB
- Malevil
- Začátečník

-
Ještě se zeptám bude znat rozdíl ve výkonu kdybych uprage desku a i7 4770K nebo to nemá ted smysl ?
Man teď i5 2500K na 4.5
Man teď i5 2500K na 4.5
- PKBO
- Moderátor

nemá to smysl, na stejném taktu bude haswell o nějakých 10% výkonější a za to výměna desky a cpu opravdu nestojíMalevil píše:Ještě se zeptám bude znat rozdíl ve výkonu kdybych uprage desku a i7 4770K nebo to nemá ted smysl ?
Man teď i5 2500K na 4.5