NVIDIA G-sync - info a vše okolo

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Marek4
Červená karta
Červená karta

Re: G-Sync a vse okolo

Příspěvek od Marek4 »

ja jsem třeba ochotný se smířit s tím že nebudu mít pozorovací úhly všude stejné, když už k tomu sednu tak doprostřed do židle a hraju, ale aby to mělo přijatelný rozlišení, odezvu, a hlavně těch 144 hz, když to ty grafiky umí vytáhnout proč si nezahrát plynule... ale platit 20 háků mi příjde mimo no
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Žédné LCD nemá stejné. VA maj gamma shift, IPS zase ztrácej ještě více kontrastu (černá jde do hnědé/fialové/šedé). TN maj úhly tak hrozný že i při pohledu rovně je místo oranžové nahoře zelená a dole červená. Jde jen o to si vybrat nejmenší zlo. Nehodlám akceptovat něco co generuje horší obraz jak CRT. Tečka.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

OLED nemá smysl řešit. Takže jde o to vybrat si to nejmenší zlo. :-D
V čem je LCD z roku 2008 horší? no třeba v tom že v té době si IPS za dnešní ceny rozhodně nekoupil. :-D

Jinak ale jestli cena IPS + G-Sync bude přestřelená (což vzhledem těm šíleným cenám TNek asi bude), tak asi na to kašlu... u mě má přednost spíš barevný gamut, než G-SYNC.

Rozhodně TN za 20000? Ty jo, chtěl bych fakt vidět kolik magorů si to koupí. :-D To i v tom roce 2008 se za to už dalo pořídit slušný S-IPS / S-PVA (které bylo lepší než ty dnešní MVA). Takovu cenu za synchronizovaný obraz z chybama (kolísající jas podle framerate a overdrive chyby)? :-D

Sem zvědavej co se na CESu předvede. Stejně víc fandim Free/Adpative-SYNCu :twisted:
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ̶S̶a̶p̶p̶h̶i̶r̶e̶ ̶9̶7̶0̶0̶ ̶X̶T̶ . INNO RTX 4070Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Co jsem slyšel, tak na CES by měly být oficiálně představeny monitory s fsync, nicméně bych od toho nic lepšího než gsync nečekal (obrazovky budou stejný) :(
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
michal3d
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michal3d »

Ache píše:V čem je LCD z roku 2008 horší? no třeba v tom že v té době si IPS za dnešní ceny rozhodně nekoupil. :-D
- to hej, ale tiež to vtedy väčšinou boli všetko aspoň 8-bit panely...
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

TN byly v té době už dávno 6bit (třeba slavný Samsungy 226BW/CW, LG 226WTQ) a navíc dost často i bez FCR = jen s ditheringem.

Né že by ty dnešní 6bit IPS byly nějaký zázrak, ale třeba 10bit Dell U2410 po kalibraci (default byl hrozný) měl větší proužkování (skoky v přechodech) než ultra levný 6bit (s FCR) IPSko BenQ 2320. :wink:

Fakt je ale ten že od té doby se to fakt moc nehlo, a něco jako adaptivní Sync už tu mohl být od doby co se LCD poprvé připojilo přes DVI. :evil:
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ̶S̶a̶p̶p̶h̶i̶r̶e̶ ̶9̶7̶0̶0̶ ̶X̶T̶ . INNO RTX 4070Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Tak já to vidim na svý 32" Sonce. Jop stála 25K.... ale co jsem si domu přinesl že, perfekt podsvit (sice papá 140-160W, ale...), panel s kontrastem jakej jsem neviděl ever, úhly sfajn, inputlag neni (na VGA), barvy a hlavně gamut parádní. Snažil jsem se najít náhradu, nenašel jsem. Barevně jediný co se přiblížilo byla jedna Toshiba ale ta zas měla inputlag. Samsungy neudržely ani 1:1 na pixel, LG jsem odchytil bez inputlagu ale byl to šerednej VA panel bez gamutu (já mam také VA panel, ale to se vůbec nedá srovnávat), a edge led backlight takže jsem to zhnuseně vše vrátil s tim že to holt vydržim na VGA (ještě že Titan jej měl jak křišťál a MSI 970 taky OK, po hnusu z GK104 už jsem měl obavy). Dnes je to sice 3x levnější ale kvalitu nekoupíš ani když si zaplatíš. Kdyby mi teď chcípla neopravitelně (pěstí bych prorazil panel třeba), tak mam jako náhradu vyhlídlej ten Qnix 32" 1440p VA co jde ocnout na +- 80-90hz. Ale ten je tak půl roku na trhu, do té doby jsme se jen modlil aby se nic nestalo protože jsem fakt neměl náhradu. Na tom korejskym 27" oclym IPS na 120hz se hrálo krásně ale velikost a kontrast mě odehnaly.

+ co vidim je že full srgb 1920x1200 8-bit IPS bez inputlagu jde sehat hluboce pod 10K, sice bez polarizeru ale furt je to fajn. To těch 6 let dozadu stálo 12 a ještě mělo větší lag. Ale tehdy zase byly 30" bez elektroniky co lag neměly a stály stejně jak ty dnešní 30" že.... A 30" VAčka úplně vymyzely.

Pokud člověk chce kvalitu tak se to moc nepohnulo. Posunulo se to v low-endu, že už se sežene non-TN za málo. Ale lepší technologie nemáme.

Ache - 10 bit monitor potřebuje 10-bit IN, ala quadro nebo Firepro. GF/Radeony to neuměj.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

DOC_ZENITH píše:Ache - 10 bit monitor potřebuje 10-bit IN, ala quadro nebo Firepro. GF/Radeony to neuměj.
:? Radeony to podporují na úrovni HW snad už od Cypress. Dříve byl potřeba hack registru, od Catalyst 14.6 BETA je to integrováno přímo do CCC.

Obrázek

R9 290X
Obrázek

AMD forums
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

U firepro driverů (měl jsem to v ruce nedavno) to vypadá jinak, nastaví se to v jiném poli a chce to restart pro povolení. Nevim jakej rozdíl je mezi tim co ukazuješ a tim co má Firepro, jak se to týká běžného SW versus profi SW co umí nativně pracovat s widegamutem, atd. Fakt nevim.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

DOC_ZENITH píše:+ co vidim je že full srgb 1920x1200 8-bit IPS bez inputlagu jde sehat hluboce pod 10K, sice bez polarizeru ale furt je to fajn. To těch 6 let dozadu stálo 12 a ještě mělo větší lag. Ale tehdy zase byly 30" bez elektroniky co lag neměly a stály stejně jak ty dnešní 30" že.... A 30" VAčka úplně vymyzely.
NOa proč ty VAčka (hlavně kdysi VA monopol samsungu se svými S-PVA) mizejí a už je nahrazují IPS (LG Display) klony (Samsung = PLS, AUO = AHVA...)? :)

No já bych byl rád kdyby aspoň ten 24" 1920x1200 (100% sRGB) vyfasoval 120Hz elektroniku + Adaptivní/G-SYNC. I když docela se mě i líbí ty nový panely co maj 2560x1440 @ 24". To by mohl být pěkný jemný obraz, ale stále použitelný na běžné použití narozdíl od 4K @ 24" nebo 28". :)

Hlavně to vypadá že rok 2015 bude souboj Free vs. G-SYNC. :twisted:
Sem fakt zvedavej na ceny a modely...

U mě by vyhrál bez ohledu na cenu (tedy v normálních mezích) ten kdo by mě nabídl to co chci už od roku 2009 když sem si domů přinesl HP 2475W - bohužel se šíleným overdrive
= 24", widegamut, použitelný na hry (malý lag, dobrá odezva). A za ty roky k tomu tedy přidávám i 100+Hz a nejlépe i adaptivní Sync. :twisted:
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

uff. 2560x1440 při 24" to už je sec sakra jemné, mě to na těch 27" přišlo na hraně moc jemný, ala musel jsem u monitoru sedět fakt blízko jinak nešel číst 1 pixelovej text. Když jsem se položil do křešla tak 1,2 metru od něj už to bylo skoro nemožné. Já nejsem fanoušek ultra jemnýho rastru, dokud člověk nevidí mezery mezi pixely a zároveň se mi tam neválej krichle jak za dob dooma je to ihmo OK. Co mě vyhovovalo a vyhovuje už 12+ let je rozlišení co jsem měl tehdy na CRT, tzn při velikosti mezi 20-22" při 4:3 rozlišení 1280x960. To bylo ideální textové rozlišení a pro mě ideální PPI, přičemž v hrách se jelo 1600x1200 či 2048x1536, resp v těch kde nebyly 1 pixel wide fonty. Toto rozlišení +- akceptovaně u LCD odpovídá 19200x1200 při 24" či 2560x1600 při 30", jemnější rastr já fakt hodně nerad.

Mohlo by to ale bejt větší, taková 40-50" 4K proč ne.

Bohužel LCD měnit rozlišení neumí, resp, byl bych OK se 4K 32" kde by 1080p vypadalo stále ostře, ale jinak prostě ne takže musí mít aspoň takovou velikost bodu abych ty 1 pixel wide fonty easy četl. Scaling DPI v OS prostě suxx to nepřichází v úvahu.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

DOC_ZENITH píše:Když jsem se položil do křešla tak 1,2 metru od něj už to bylo skoro nemožné.
Už chápeš proč asi né každý chce 30+ palcový krávy? Ty od toho sedíš přes metr. Já naopak pod metr. Ve výsledku když já si koupim 24" a ty 32", tak ve skutečnosti FOV obrazu máme před sebou oba stejný :wink:
Pro mě je třeba 24" 1920x1200 nebo FullHD na té 23" co mam docela hrubé a jemnější obraz bych klidně uvítal.

No asi bych debatu o úhlopříčkách nechal být. Ta až tak s G-SYNC moc nesouvisí. :-D
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Vypada to, ze konecne na zacatku roku bude uvedeno hodne novych modelu a snad si konecne vyberu nahradu za ten svůj prastary monitor v podpisu. Také cekam na nejakou 24" (idealne 16:10) s jemnejsim rastrem, vetsi obnovovaci frekvenci a nejakou synchronizaci snimku.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ache:

Ale když hraju tak jsem blíž a je to takový no... mam to raději, ano kraje orazu vidim spíš perifermě ale proč ne, radši si to užiju než abych to měl vše v horizontu už nejsem žádnej progamer heh, a když chci, vedle stojí CRT že... To že je něco "moc velký" neberu jako mínus. No hele, než modi začnou štěkat musim ti říct ještě jednu věc, jsou tu 2 zobrazovadla který mě padly do oka. Jsou to TV značky Seiki. Jedna má 50" a druhá 39". Jsou to 4K HDMI 1.4 TV, nic moc, ale... jsou to VA panely, obraz ujde, a hlavně, když se do té 39" flashne FW z té 50", pak obě dovedou 2160p +- 37hz, 1440p 60hz, 1080p 120hz. To by mi vyhovovalo. 1080p protože je to přosně 1:2 je na 4K zobrazovadlech ostrý, 120hz při tomto rozlišení rovněž OK, drahý nejsou... jedinej problém je že jsou to atypický panely. Jdou to BRG panely ne RGB panely. Tzn nemůžeš použít vyhazování textu co pracuje se subpixelama, jinak z toho bude humus. Ale jinak ihmo chtěl bych to zkusit. Problém je že se u nás nedaj sehant.
Naposledy upravil(a) DOC_ZENITH dne pon 5. led 2015, 18:43, celkem upraveno 1 x.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Krteq píše: Radeony to podporují na úrovni HW snad už od Cypress. Dříve byl potřeba hack registru, od Catalyst 14.6 BETA je to integrováno přímo do CCC.
Jen zasadni upozorneni, at si někdo nemysli, ze si koupi Radlo s nativním 10bit monasem a pojede mu to. No to by ho takova nefunkcni sranda vysla hodne draho :roll: Samozrejme pro profi aplikace s podporou nativnich 10bit na kanal (30bit) brat Quadra a Firepro. Radeon v nich fungovat poradne nebude. Nejaky policko v CCC na zvoleni preferovany barevny hloubky s tim moc neudela.
midlan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od midlan »

DOC_ZENITH píše:Ache:

... jsou tu 2 zobrazovadla který mě padly do oka. Jsou to TV značky Seiki. Jedna má 50" a druhá 39". Jsou to 4K HDMI 1.4 TV, nic moc, ale... jsou to VA panely, obraz ujde, a hlavně, když se do té 39" flashne FW z té 50", pak obě dovedou 2160p +- 37hz, 1440p 60hz, 1080p 120hz. To by mi vyhovovalo. 1080p protože je to přosně 1:2 je na 4K zobrazovadlech ostrý, 120hz při tomto rozlišení rovněž OK, drahý nejsou... jedinej problém je že jsou to atypický panely. Jdou to BRG panely ne RGB panely. Tzn nemůžeš použít vyhazování textu co pracuje se subpixelama, jinak z toho bude humus. Ale jinak ihmo chtěl bych to zkusit. Problém je že se u nás nedaj sehant.
Zrovna od seiki bych si počkal na vydání řady Pro, vydají 28", 32" a 40" panely s parametry:
Vertical Alignment (VA) LED panel technology with 3,840 by 2,160 4K Ultra HD resolution
12-bit color processing and 14-bit gamma mode
HDMI 2.0, DisplayPort 1.3, MHL 3.0, DVI and VGA standards display connections
Picture-by-picture (x4) and daisy chain mode
USB 3.0 hub (1 upstream and 2 downstream)
VESA-compliant adjustable monitor stand with quick release
Dost to sleduji, zprávy také říkají, že regulace jasu bude non-PWM. Teď ty panely vystavují na CES tak uvidíme co se ještě dozvíme.

Jinak BRG by na windows měla vyřešit změna nastavení Cleartype. Že se u nás nedaj sehnat problém neni, stačí koupit třeba v Británii nebo jiné zemi EU a neplatíš DPH ani clo.
1: 6700K OC • 32 GB DDR4 OC • STRIX Z270G • GTX1080 FTW OC & THERMAL MOD • 950 PRO 256GB • 1TB M550 • Platinum 520 Fanless • Obsidian 350D MOD • NH-U12S • 4xNF-A14 PWM • 2xNF-S12A PWM • 4K UHD 40" MVA • K7XX Red Edition • aktiv 08 • KB-460 MOD • MS-3²
2: G3258
OC • 16 GB DDR3 OC • GA-H81M-HD3 • 840 PRO 128GB• Platinum 400 Fanless • NH-U12S
NTB: 6500U • 16 GB DDR3 • Probook 440 G3 • MX200 250GB M.2 • CZ backlit kbd • MX Anywhere 2
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ani v té Británii právě nekoupim, alespoň těch pár měsíců dozadu s enprodávaly ačkoliv to slibovali že se v Británii začnou.

Takhle, o co jde, ta nová řada vypadá parametry pěkně, ale je tam dost processingu, je zde šance že nepůjde vypnout, tzn inputlag = pro mě useless. To právě ta stará neměla, + možnost ject 1080p 120hz. Tyhle 2 věci z toho dělaly deal, další funkce jsou super, ideální by bylo 4K 60 a 1080p 120hz, + bez inputlagu + OK panel, ale tyhle specifika smrdí inputlagem, uvidíme až to někdo otestuje.
nou
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nou »

Hladis píše:
Krteq píše: Radeony to podporují na úrovni HW snad už od Cypress. Dříve byl potřeba hack registru, od Catalyst 14.6 BETA je to integrováno přímo do CCC.
Jen zasadni upozorneni, at si někdo nemysli, ze si koupi Radlo s nativním 10bit monasem a pojede mu to. No to by ho takova nefunkcni sranda vysla hodne draho :roll: Samozrejme pro profi aplikace s podporou nativnich 10bit na kanal (30bit) brat Quadra a Firepro. Radeon v nich fungovat poradne nebude. Nejaky policko v CCC na zvoleni preferovany barevny hloubky s tim moc neudela.
tiez si nemyslim ze by na beznych radeonoch clovek dostal 10-bitovy framebuffer. comu to moze jedine pomoct je ak si clovek nastavi jas, kontrast alebo gamma korekciu v CCC tak to moze mat vyssiu presnost ako keby to bolo v 8-bitoch.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Já tu mam jeden starej PVS Samsung jako záložní monitor (nevim teď přesně jméno, ale je to 22" 1680x1050 asi z roku 2007), a ten má 8-bit panel, ale přesně 8-bit (neoběvují se neplynulé přechody) to je jen přesně na defaultnim nastavení barev + DVI. Jakmile se na cokoliv šahne v menu tak hned to logicky už přesné neni, protože limit panelu je 8-bit, z GPU 8 bit a ty jsi pohnul barevnou osou na panelu, tzn už to hned nesedí. Takže spíš bych to viděl že ideálně pokud člověk nechce ztrácet a má 10-bit panel, tak neshat na drivery a nastavit to na panelu.
LDK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LDK »

co říkáte na tohle? http://gamenab.net/2015/01/26/truth-abo ... -freesync/

údajně modifikované drivery umožňující provozovat G-Sync i bez hardwarového modulu.

na OC.net ale tvrdí, že je tam vyměněný jenom jeden soubor ze starších driverů, ale ve stejném threadu kdosi tvrdí, že mu G-Sync jede na notebooku s eDP: http://www.overclock.net/t/1538208/nvid ... t_23470686
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“