Su MSI dosky SMEJDY ??? Ako su na tom s kvalitou ???
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Re: Su MSI dosky SMEJDY ??? Ako su na tom s kvalitou ???
Já repráky vůbec nemam, resp mam ale ty nestojej za řeč protože se používaj hlavně sluchátka. Ty jsou AKG K240. Na nich je jednoznačně slyšet rozíl mezi zvukovkama. Rok dozádu jsem chtěl přejít na externí Audiotrak prodigi Cube, ale jaké bylo zklamání když hrála podstatně hůře než ta co mam v PCI, šla pryč. Předtim tam byla X-fi gamer a při koupi těhlech sluchátek jsem se jí musel zbavit, nedalo se to. Integrovaná taky nic moc.
Potřebuju zvukovku co prostě bude hrát aspoň tak dobře. A nejen na papíře. Dále potřebuji aby zároveň dělala výstup na audio jack + optickej out. Ne separé, oboje najednou stejnej obsah. A Zároveň s tim musí umět nahrávat z toho optical vstupu a pouštět jej do sluchátek. Kdyby krom optiky měla ještě spdif in/out bylo by to ideální ale to fakt mívaj až ty velký rackový. Tohle potřebuju protože tak prostě funguju, mam skrz optiku propojené PC mezi sebou, hlavně ty ze kterejch nahrávám zachytávačkou. Pokud tě napadá náhrada která neni racková za 20 klacků sem s ní.
Potřebuju zvukovku co prostě bude hrát aspoň tak dobře. A nejen na papíře. Dále potřebuji aby zároveň dělala výstup na audio jack + optickej out. Ne separé, oboje najednou stejnej obsah. A Zároveň s tim musí umět nahrávat z toho optical vstupu a pouštět jej do sluchátek. Kdyby krom optiky měla ještě spdif in/out bylo by to ideální ale to fakt mívaj až ty velký rackový. Tohle potřebuju protože tak prostě funguju, mam skrz optiku propojené PC mezi sebou, hlavně ty ze kterejch nahrávám zachytávačkou. Pokud tě napadá náhrada která neni racková za 20 klacků sem s ní.
- Ache
- Pokročilý
No horší je, když si kvůli PCI-E koupíš celkem slušnou zvukovku - viz. moje bravura. A výrobce pak krachne. (drivery mam asi 10x zálohovaný)
Tak ale to je OT. Mě by fakt zajmalo, zda desky od MSI pro Intel, jsou v něčem horší než ASUS nebo ne. Ten cenový rozdíl je dost výrazný. A jak vím z grafik, tak vždy je nižší cena něčím vykoupena. Čím je tedy vykoupeno to, že ty MSIčka jsou proti podobnému ASUSu tak levný. Mě se třeba fakt docela líbí ten Gaming 5, má i parádní layout.
Tak ale to je OT. Mě by fakt zajmalo, zda desky od MSI pro Intel, jsou v něčem horší než ASUS nebo ne. Ten cenový rozdíl je dost výrazný. A jak vím z grafik, tak vždy je nižší cena něčím vykoupena. Čím je tedy vykoupeno to, že ty MSIčka jsou proti podobnému ASUSu tak levný. Mě se třeba fakt docela líbí ten Gaming 5, má i parádní layout.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | INNO3D RTX 4070 Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- Hladis
- Moderátor
DOC:
Zkus omrknout ESI Julia Xte.
Ache:
Hele omrkni součástky na tech deskách, precti jejich rozbor. Pak muzes projet spotřebu a teploty atd...ja nevidim nikde u velky trojky zadny fatalni rozdily.
Zkus omrknout ESI Julia Xte.
Ache:
Hele omrkni součástky na tech deskách, precti jejich rozbor. Pak muzes projet spotřebu a teploty atd...ja nevidim nikde u velky trojky zadny fatalni rozdily.
- RAD-x
- Červená karta
-
- Kontaktovat uživatele:
Gigabyte...ani nepočítám kolik desek a grafik jsem od tohodle výrobce vykoupil jako nefungujících a závada byla v 75% laciný osazení napájecí kaskády...takže jsem vyměnil mosfety a funkční věc..pro mě dobrej výrobce, mám ho rád . MSI...X58 tragický bios, měl jsem bigbanga...asi 4hodiny...krásná deska, perfektní součátky, provozuschopnost tragická, taktování = sprostý slovo. MSI X79, mám doma X79A-GD65 8D, takže deska střední třídy v týhle kategorii. Slušný součástky, perfektní voltage management, všecky větráky regulovatelný na 3 zpúsoby, perfektní layout pro SLI včetně osazení zvukovky do pcie 1x mezi GPU...takže ideal. Bios...pokud bych neměl hodně dobrýho kámoše na OCN, nikdy bych se nikam nedostal, deska trpí bugem v biosu který nějak nikdo neřeší od doby co je deska na trhu, při jednoduchém přepnutí internal PLL overvoltage - zapnuto, se po restartu nic nekoná a deska nepostne...je nutné nechat auto, poté zvednout BCLK na 105MHz, při restartu na 105BCLK se IPLLOV zapne automaticky a následný přepnutí do enabled už vydrží i když zase vrátíte BCLK do defaultu. Bez týhle vědomosti končíte s veškerym OC někde u 4GHz. Takže za mě, je to dobrá deska, dobrý součástky, CPU sokl od lotesu... super napájecí kaskáda a slušný napájení ramek, 8modulú neni problém ani při OC. Za ty prachy super koupě, i nový z krámu! Ovšem pro méně zdatného uživatele to musí bejt noční múra! ASUS, beru nejvíc...sice předražený ale! dobrý součástky, záruka, odladěný biosy, žádný špatný překvápka, perfektní OC, nelze nic vytknout...momentálně mám doma Rampage 4 extreme, o kategorii jiná deska než MSI, všechno je předimenzovaný...ale přesně o tolik dražší, dementní layout pro SLI dvou karet a třeba řadič v PCIe nebo zvukovka, jinak bez možnosti kritizovat, hlavně oceňuju možnost flashnout bios bez CPU, jen s holou deskou-okamžitě jsem použil, bez toho bych byl nahranej. Pokud by MSI zlepšil biosy, možná bych od nich občas něco zkusil ale pokud to zas nebudou ultra levné koupě, raději si připlatím za asus. Grafiky asi stejný, kromě referenček bych si gigabyte už nekoupil, MSI ano ale dokud budou lightninga šidit elpidama, radši koupim Matrixe od Asus. Gigabyte má myslim uplně nejhorší provedení těch věcí, od návrhu po osazení, biosy jak kdy P67 UD7 byla výborná, X79 všechny tragický až to radši stáhli, i kvuli hořícím kaskádám, to ví snad každej. MSI šetří na biosech, jinak bych řekl dobrý...ASUS prostě drahej ale z toho ce je na trhu, je to snesitelný řešení, který i občas příjemně překvapí...
- Hladis
- Moderátor
ASUS do Matrixe taky rve Elpidy http://www.hardwareluxx.com/index.php/r ... ml?start=2
- Suke001
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jde o pocet reklamaci, tak se nejvice reklamuji GB. Ale zase se jich nejvic proda. Asus, Msi se reklamuji malo. Resit PCI slot je blbost, pokud nekdo ma neco funkcniho do PCI tak urcite koupi tu. PCI radice se prodavaji porad dost, rekl bych ze snad vice nez PCI-e 1x. Ale vyrobci uz prestavaji PCI radice delat, takze casem to vymizi
- RAD-x
- Červená karta
-
- Kontaktovat uživatele:
O týhle jsem nevěděl, no ...tak už zbejvaj jen referenčky...Hladis píše:ASUS do Matrixe taky rve Elpidy http://www.hardwareluxx.com/index.php/r ... ml?start=2