Ryse: Son of Rome (PC)
Moderátor: Baneshee
- H2SO4
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ryse: Son of Rome (PC)
Klikacka o trech tlacitkach ale v moc hezkem vizualnim spracovani.Celou dobu me to bavilo a dohral sem to na jeden zatah
A areny nejsou spatny,jen docela tezke nez clovek upgrejdne brneni.
CPU:9850x3D | MB:Asus ROG STRIX X870E-E Gaming WIFI | VGA: Asus 5090TuF OC | ram:2x32GB 5600Mhz | SSD:850pro 128GB + evo 1TB | Audio:Creative Titanium | Repro:Z-5500 | MONITOR: QLED55" 4K | Case:Corsair 1000D | zdroj:EVGA Supernova 1300W | os:Windows 11
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Třeba libovolný kvalitní RPG? Ne náhodou je to nejlepší žánr - protože rozpětí činností co tam lze dělat je nejširší. V New Vegas jsem strávil 180 hodin napříč dvěma dohrání, hrál to 6 hodin v kuse a nenudil se ani vteřinu.Riku píše:Ukaž mi jedinou hru která není stereotypní, v každé hře děláš v podstatě pořád to samé.
Ryse hraju hodinu v kuse a musím si dát pauzu protože to stereotypní mlácení bez variace prostě dýl nefunguje.
Nic proti lineárním rubanicím/střílečkám/whatever. Na chvilkový odreagování fajn.
Ale vždycky budou inferiorní proti skutečnejm hrám, těm co kromě zabíjení umožňujou i mnoho jiných věcí.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- Riku
- Začátečník

Nevím no, sice jsem u Falloutů strávil taky stovky hodin, ale tam taky jen chodíš a střílíš.. nevím co tam je za další činnost teda
To ani nemluvím o hrách jako Diablo apod.
K tomuhle se hezky vyjádřil Swat a asi bych to dál neřešil.
"Co se týče repetetivnosti, tak to by mohla bejt debata na dlouhý hodiny, protože ať je hra sebelepší, tak po vyčerpání všech daných herních mechanismů se skutečně dá téměř o každý hře říct, že se stane repetetivní. "
"Co se týče repetetivnosti, tak to by mohla bejt debata na dlouhý hodiny, protože ať je hra sebelepší, tak po vyčerpání všech daných herních mechanismů se skutečně dá téměř o každý hře říct, že se stane repetetivní. "
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No tak konkrétně v tom Falloutu se ještě můžeš ještě třeba plížit, kecat s milionem postav a přesvědčovat je/lhat jim/pomáhat jim, dělat questy mnoha způsoby, fetovat, vykopávat hroby, hackovat počítače, vykrádat obchody...Riku píše:Nevím no, sice jsem u Falloutů strávil taky stovky hodin, ale tam taky jen chodíš a střílíš.. nevím co tam je za další činnost tedaTo ani nemluvím o hrách jako Diablo apod.
jasně, každá hra jde redukovat na dřeň, ale jaksi stále existují mezi hrami rozdíly. Jedna hra se stane repetetivní po hodině, jiná po deseti minutách, a jiná po 5000 hodinách (můj kamarád co hraje DOTU 2 by mohl vyprávět).
Já na Ryse nadávat nechci, je to prostě výplachová oddechovka, ale upřímně mě mrzí že je "jen" to. Crytek na tom dělal snad 6 let, je v tom vidět obrovský množství práce po umělecký/technický/scénáristický stránce, ale je to pořád jen výplach. Je škoda že tenhle obří talent a čas nevrazili do něčeho bohatšího. Jak rád bych si zahrál pořádný RPG typu New Vegas nebo Kingdom Come zasazený do antickýho říma v grafice Ryse ?
Asi tak tisíckrát raději než Ryse.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
- Riku
- Začátečník

Potenciál je nevyužitej, to je pravda, ale s tím bohužel nic nenaděláme, pořádný RPG v antice by pro mě byla svátost a proto jsem asi rád i jen za tohle, protože z tý doby hry v podstatě nejsou když nepočítám strategie.
Já ale ani tak nelituju, že jsem tu hru koupil. Je málo her u kterých vydržím déle, většina mě přestane bavit a za posledních 5 let je minimum her co jsem dohrál, tenhle rok to byl snad jen Wolfenstein a teď Ryse a Alien. A multiplayer gladiator mod mi na několik dalších večerů určitě vystačí, pokud někoho bavil seriál Spartakus tak se tady vyřádí
Já ale ani tak nelituju, že jsem tu hru koupil. Je málo her u kterých vydržím déle, většina mě přestane bavit a za posledních 5 let je minimum her co jsem dohrál, tenhle rok to byl snad jen Wolfenstein a teď Ryse a Alien. A multiplayer gladiator mod mi na několik dalších večerů určitě vystačí, pokud někoho bavil seriál Spartakus tak se tady vyřádí
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Hladis
- Moderátor

Nejaky screeny.
Vse na max 1680x1050
noAA http://abload.de/img/ryse_2014_10_14_04_09ilkqh.png
TAA http://abload.de/img/ryse_2014_10_14_04_09vyksg.png
SSAA 1.5x http://abload.de/img/ryse_2014_10_14_04_0946k4i.png
Bohuzel klasicky MSAA tam neni a hra s SSAA je diky nizkymu fps o nicem. Temporal AA je bohužel docela mazly, ale zase s nulovym dopadem na vykon.
Vse na max 1680x1050
noAA http://abload.de/img/ryse_2014_10_14_04_09ilkqh.png
TAA http://abload.de/img/ryse_2014_10_14_04_09vyksg.png
SSAA 1.5x http://abload.de/img/ryse_2014_10_14_04_0946k4i.png
Bohuzel klasicky MSAA tam neni a hra s SSAA je diky nizkymu fps o nicem. Temporal AA je bohužel docela mazly, ale zase s nulovym dopadem na vykon.
- ulver
- Začátečník

Hmm som na vazkach ci ist do tejto hry?!?! Ako oddychovka to moze byt ok, ale pockam si az trochu klesne cena. Momentalne som aj tak zaneprazdneny votrelcom. 
A pravdepodobne by som Ryse na mojej grafike na max nedal na 60fps a to by ma dorazilo
A pravdepodobne by som Ryse na mojej grafike na max nedal na 60fps a to by ma dorazilo
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
- Vlastimil91
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak za mě mohu říct že je to graficky nádherné ,ale bohužel zde moc neškáluje CF ,takže jsem odkázaný na ,,pouhých" 45FPS. No nevadí to i tak se to dá krásně hrát.
Trochu jsem byl naštván vývojem boje v samotné hře kdy na vás jde třeba 5 vojáků a váš voják nebo kolega tam bojuje jen z jedním či tam jen kouká. Třeba konec druhé kapitoly tam to jde vidět úplně parádně.
Samotný příběh sice není nic extrémního a proto to odpovídá samotné herní době cca 6 hodin a uvidíte závěrečné titulky
No na jedno odpoledne či večer postačí
Za mě hru hodnotím 8/10
Trochu jsem byl naštván vývojem boje v samotné hře kdy na vás jde třeba 5 vojáků a váš voják nebo kolega tam bojuje jen z jedním či tam jen kouká. Třeba konec druhé kapitoly tam to jde vidět úplně parádně.
Samotný příběh sice není nic extrémního a proto to odpovídá samotné herní době cca 6 hodin a uvidíte závěrečné titulky
No na jedno odpoledne či večer postačí
Za mě hru hodnotím 8/10
CPU: Devil's Canyon i5 4690K 4,8GHz , GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G 1528MHz, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB 2400MHz CL11, MB: MSI Z97 GAMING 5, LAN: Killer E2200, SSD: Kingston 240GB HyperX Fury + 240GB HyperX Savage a 1,5TB HDD, 23" ASUS IPS, PSU: Seventeam ST-P0520PBA Cilense Modular 520W, Windows 10 Pro 64bit, LG V10, ROCCAT Kave XTD Digital 5.1
- tibmattm
- Nováček

Ako rozbehat RYSE Son of Rome na 60 fps? Je to nadstavene na 30 fps od vyrobcu, da sa to nejako prenadstavit? Dakujem za pomoc.
- Riku
- Začátečník

V nastavení grafiky vypni FPS lock, případně Vsync
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Hladis
- Moderátor

Ryse na PC není lockly na 30fps.
- Vlastimil91
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zde se to dá odemknout
: https://plus.google.com/u/0/photos/1105 ... 3081443961
CPU: Devil's Canyon i5 4690K 4,8GHz , GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G 1528MHz, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB 2400MHz CL11, MB: MSI Z97 GAMING 5, LAN: Killer E2200, SSD: Kingston 240GB HyperX Fury + 240GB HyperX Savage a 1,5TB HDD, 23" ASUS IPS, PSU: Seventeam ST-P0520PBA Cilense Modular 520W, Windows 10 Pro 64bit, LG V10, ROCCAT Kave XTD Digital 5.1
- Alfajk
- Začátečník

-
tak jsem si ze zvedavosti tech 30 fps zkusil a je to masakr,to se neda hrat,si pripadam,jak kdyby me "lagoval mozek" 
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Vlastimil91
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
njn jak si člověk jednou uvykne na 60FPS už nechce méně a proto mě štvalo že mi nefungovalo CF a musel jsem tak hrát kolem 45FPS 
- Ingamacek
- Červená karta

-
Na to vam poviem jedine. Nech ziju konzoly
neviem ako sa to moze vobec nazyvat ze herne. To je skor slideshow konzola.
- Riku
- Začátečník

Na gamepadu to hrát na xboxu je úplně v pohodě, tam těch 30fps je v klidu s gamepadem.. s myší je to horší no
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Hladis
- Moderátor

Ta hra není vesmes na 30 fps vůbec hratelna. Zkusil jsem to s SSAA jak to pojede a neda se to poradne ovládat a vesmes pohyb a cely obraz je jak v lagu. 60fps samozrejme jsou ok. Ale to není nic nového. To jen zacina s novymi konzolemi nova moda valeni sracek do hlavy, ze 30 fps jsou vlaste lepsi a ze to je teprve ten filmovaj zážitek

- Riku
- Začátečník

Tak jasně že 60fps je vždycky lepší než 30, ale s gamepadem ten inputlag není tak znatelnej jako na myši. Hrál jsem asi 5 kapitol u kamaráda na X1 a vůbec mi tam těch 30fps nevadilo, ale jasně že kdybych vedle viděl hru v 60 tak to zahodím 
Tím že mně to na kompu skákalo z 55 fps na cca 40, tak jsem první level hrál s 30fps vsync a říkal jsem si jak to je celkem hratelný,no po půl hodině hraní mě to začlo štvát takže jsem si v radeonpro dal omezovač na 45 a lahoda pohoda
Mě by spíš zajímalo proč až teď se tolik v souvislosti s konzolemi tolik mluví o rozlišení a fps, to teprve teď konzolisti zjistilo že existuje nějaké fps a rozlišení? Vždycky jely hry na konzolích v 30fps, mnohdy ani to ne a nikdo to neřešil.. najednou když xbox verze má míň fps než ps4 tak se všichni můžou posrat
Hladis// fps kdyztak reste tady http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=39&t=213831
Tím že mně to na kompu skákalo z 55 fps na cca 40, tak jsem první level hrál s 30fps vsync a říkal jsem si jak to je celkem hratelný,no po půl hodině hraní mě to začlo štvát takže jsem si v radeonpro dal omezovač na 45 a lahoda pohoda
Mě by spíš zajímalo proč až teď se tolik v souvislosti s konzolemi tolik mluví o rozlišení a fps, to teprve teď konzolisti zjistilo že existuje nějaké fps a rozlišení? Vždycky jely hry na konzolích v 30fps, mnohdy ani to ne a nikdo to neřešil.. najednou když xbox verze má míň fps než ps4 tak se všichni můžou posrat
Hladis// fps kdyztak reste tady http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=39&t=213831
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mě teda nejde ani tak o ten input lag, ale o to že při 30fps se prostě obraz při otáčení kamery viditelně trhá, zatímco při 60 je plně jemnej.
30 je humus. Hrát se to dá, ale je to humus.
30 je humus. Hrát se to dá, ale je to humus.
- oneb1t
- Začátečník