No muselo to byt nemily prekvapkoSpirit píše:Presne to iste sa mi stalo s mojim prescocottomKimi píše: Diky
Ta nalepka asi byla OK,myslim ze to kleslo o par (2) stupnu ale to mohlo byt usazenim... No ale pri vyndavani BOXU mi procak zustal prilepenej na heatsinku a ohnulo mi to u nej nekolik nozicek ktery sem pak rovnal nozikem![]()
![]()
Kdyz sem ho vyndaval podruhy tak se stribrnou pastou to bylo OK,cpu zustal ve slotu... hm..... Po pol roku som sa odhodlal precistit box a dosku od prachu, lebo uz viac hucal ako zo zaciatku... Vyberam box a tazko ide...drzi sa drzi tak potiahnem silnejsie a pozeram a v sokete cpu nie je
. Pozriem na box a ono prilepene jak .... na boxe. Opatrne som ho dal dole, z boxu odstranil tu zuvacku a dal tam silikonovu pastu.. Teraz uz problem nie je ked sundavam box. Ale som sa dost nalakal ze to vytiahlo cpu zo zavreteho socketu... Predsa su tie piny dost haklive a cpu stoji 7 litrov....
CelerD2.4@2.8 a viac ani tuk?!
- Kimi
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Motherboard Abit IS7-E2 čipset Intel865PE - CPU Intel Celeron D 2.4@3.6ghz 1.25V - FSB 800 - Asus Radeon 9550GE/TD 250/400@380/560 Zdroj Eurocase 350W ATX Supersilent PFC - 512MB RAM PC400 DDR CL3.0 - Case AT HighTower - 3dmark03 - 3527pts.
- radim2
- Začátečník

tu žvýkačku jsem dal pryč hned po vybalení z krabice, dal jsem tam pastu.
tu jsem nedávno zrušil taky, myslím že nemá význam, měď vede teplo líp než teplovod. pasta a ten box není rýhovaný aby se musela pasta používat
problém boxu je spíš v tom že má kruhový půdorys a cpu čtvercový, takže rohy cpu nejsou chlazené a to je
tu jsem nedávno zrušil taky, myslím že nemá význam, měď vede teplo líp než teplovod. pasta a ten box není rýhovaný aby se musela pasta používat
problém boxu je spíš v tom že má kruhový půdorys a cpu čtvercový, takže rohy cpu nejsou chlazené a to je
CPU: Intel Celeron D 325J 2.53@3.92GHz. Cooling: WB na CPU. MB: Intel 915G Powered by ASUS P5 GDCV-Deluxe. VGA: MicroStar NX6800GS-TD256E 256MB 425-1000@500-1200 RAM: Kingston DIMM 512MB DDR 400MHz Dual Channel Kit CL2. HDD: SATA Samsung 80GB. Case: EuroCase BMW. Zdroj: Eurocase SuperSilent 500W. Repro: 7.1. OS: Win: XP SP2
- Spirit
- Středně pokročilý

-
Trochu blbost, ne?radim2 píše:tu žvýkačku jsem dal pryč hned po vybalení z krabice, dal jsem tam pastu.
Tak po prve, aj keby bola dotykova plocha ako zrkadlo leskla, aj vtedy su mikroskopicke vzduchove bubliny.. A nikto nehovori ze pasty treba dat vela. Iba naniest co najtensi film a chladic na isty cas zatazit, aby sa pasta medzi chladicom a cpu este stensila...
To cdo pises ze box ma kruh a cpu stvorec je uplna blbost, pretoze ten stvorec nie je kremik, ale heatspreader, ktory teplo rozvadza a to ze sa dotyka z 80 percent chladica, je imho dost. Podstatne je nech chladic pokryva oblast nad samotnym kremikom a nie rohy... A problem je v BOXe. Je to seriovy chladic, ktory uchladit vie, ale pri nepriatelnej hlucnosti.
- radim2
- Začátečník

ani ne, pokud jsou mikroskopicke vzduchove bubliny na povrchu chladice a CPU v pastě nejsou? Pokud by nebyly dokáže pasta tyhle mikroskopické vzduchove bubliny vzhledem ke své viskozitě vyplnit?Spirit píše: Trochu blbost, ne?
Tak po prve, aj keby bola dotykova plocha ako zrkadlo leskla, aj vtedy su mikroskopicke vzduchove bubliny.. A nikto nehovori ze pasty treba dat vela. Iba naniest co najtensi film a chladic na isty cas zatazit, aby sa pasta medzi chladicom a cpu este stensila...
To cdo pises ze box ma kruh a cpu stvorec je uplna blbost, pretoze ten stvorec nie je kremik, ale heatspreader, ktory teplo rozvadza a to ze sa dotyka z 80 percent chladica, je imho dost. Podstatne je nech chladic pokryva oblast nad samotnym kremikom a nie rohy... A problem je v BOXe. Je to seriovy chladic, ktory uchladit vie, ale pri nepriatelnej hlucnosti.
"To cdo pises ze box ma kruh a cpu stvorec je uplna blbost" - chceš se vsadit?
"pretoze ten stvorec nie je kremik, ale heatspreader, ktory teplo rozvadza a to ze sa dotyka z 80 percent chladica, je imho dost. Podstatne je nech chladic pokryva oblast nad samotnym kremikom a nie rohy... " - to je z větší části blbost, heatspreader by měl být chlazený celý, sice to vcelku dostačuje ale 100% je 100%.
Ty rohy jako z křemíku nejsou jo? Nevydávají žádné teplo? Tak to je úplně revoluční myšlenka. Z čeho teda jsou?
CPU: Intel Celeron D 325J 2.53@3.92GHz. Cooling: WB na CPU. MB: Intel 915G Powered by ASUS P5 GDCV-Deluxe. VGA: MicroStar NX6800GS-TD256E 256MB 425-1000@500-1200 RAM: Kingston DIMM 512MB DDR 400MHz Dual Channel Kit CL2. HDD: SATA Samsung 80GB. Case: EuroCase BMW. Zdroj: Eurocase SuperSilent 500W. Repro: 7.1. OS: Win: XP SP2
- Spirit
- Středně pokročilý

-
Tak ty si ma absolutne nepochopil. Ideme po poriadku:radim2 píše: ani ne, pokud jsou mikroskopicke vzduchove bubliny na povrchu chladice a CPU v pastě nejsou? Pokud by nebyly dokáže pasta tyhle mikroskopické vzduchove bubliny vzhledem ke své viskozitě vyplnit?
"To cdo pises ze box ma kruh a cpu stvorec je uplna blbost" - chceš se vsadit?
"pretoze ten stvorec nie je kremik, ale heatspreader, ktory teplo rozvadza a to ze sa dotyka z 80 percent chladica, je imho dost. Podstatne je nech chladic pokryva oblast nad samotnym kremikom a nie rohy... " - to je z větší části blbost, heatspreader by měl být chlazený celý, sice to vcelku dostačuje ale 100% je 100%.
Ty rohy jako z křemíku nejsou jo? Nevydávají žádné teplo? Tak to je úplně revoluční myšlenka. Z čeho teda jsou?
Proste pochop, ze pasta medzi chladicom a heatspreaderom je nutnost, pretoze zaleje a vyplni vsetky nerovnosti a dierky, kedze povrch heatspreadera ci chladica nie je zdaleka dokonale rocny... To snad nechces popriet?
Druha vec: Necituj iba moju jednu vetu, pretoze veta sama o sebe netvori vyznam, ale tvori ho cely moj odstavec. Tym narazam na to, ze samozrejme ze HS je stvorec a jadro boxu okruhle (asi viem ked mam box
No a ja zasnem ako si dospel k tomuto: "Ty rohy jako z křemíku nejsou jo? Nevydávají žádné teplo? Tak to je úplně revoluční myšlenka. Z čeho teda jsou?"
...Ja som nieco take napisal?
Naposledy upravil(a) Spirit dne stř 8. čer 2005, 15:17, celkem upraveno 1 x.
- tnt_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Neviem, ale to o com sa bavite je uz mimo topiku. Osobne si myslim ze BOX chladic nenavrhoval primar z imunologie takze to chladi dostatocne aj s tou zuvackou. Ked chces taktovat kup si lepsi chladic, znizis aj hlucnost...
Aj mne ostal procik na chladici a dokonca aj po vymene pasty...socket suxx...
Aj mne ostal procik na chladici a dokonca aj po vymene pasty...socket suxx...
- radim2
- Začátečník

nevim jak to chladi s tou zvykackou, protoze jsem ji dal hned pryc.
jisteze na povrchu boxu i cpu jsou mikroskopicke nerovnosti o tom se nehadam, ale neverim ze pasta je nutnost, neni, nemam ji tam a procak mi neshorel
jako nutnost bych ji videl u okem viditelnych nerovnosti povrchu jinac ne
mimochodem ten box je dostatecne vykonny a ve srovnani s konkurenci je jeho pomer cena/vykon vyborny a na slabsich CPU (cel D 2,53 GHz) i tichy, samozrejme neni vhodny pro OC.
ten kruhovy pudorys na cvercovem cpu se mi proste nelibi
"Aj mne ostal procik na chladici a dokonca aj po vymene pasty...socket suxx..." - procak je v soc. T upevneny dostatecne, nechapu jak to mohl nekdo takhle vypacit pres chladic
jisteze na povrchu boxu i cpu jsou mikroskopicke nerovnosti o tom se nehadam, ale neverim ze pasta je nutnost, neni, nemam ji tam a procak mi neshorel
jako nutnost bych ji videl u okem viditelnych nerovnosti povrchu jinac ne
mimochodem ten box je dostatecne vykonny a ve srovnani s konkurenci je jeho pomer cena/vykon vyborny a na slabsich CPU (cel D 2,53 GHz) i tichy, samozrejme neni vhodny pro OC.
ten kruhovy pudorys na cvercovem cpu se mi proste nelibi
"Aj mne ostal procik na chladici a dokonca aj po vymene pasty...socket suxx..." - procak je v soc. T upevneny dostatecne, nechapu jak to mohl nekdo takhle vypacit pres chladic
- Spirit
- Středně pokročilý

-
No procak mi to prilepilo aj mne a tiez so ho sundal zo socketu spolu s boxom... dost blbe...
Inak BOX nech je akakolvek verzia (su rozne) je pri 3GHz (a viac) prescotte nieco hrozne. Napriek tomu ze mam vyborne vetranu case mi v tychto teplotach-pocasi huci jak... a to mam este aj Q-fan enabled... Inak ano, taky NW 2.4GHz nema absolutne problem...tam je to v pohode.. A ked sa da s prescotta box na northwood, je to este lepsie... Ja som tiez napisal ze box nechladi zle, ale je hlucny. A darmo ma dobry pomer cena/chlad. vykon, ale ten hluk jednoducho vadi. Preto aj ja coskoro kupim AC Freezer 4, pricom teplota mi pojde mozno iba o 5 st. nizsie oproti boxu, ale hlavne bude klud a ticho v izbe..
Inak BOX nech je akakolvek verzia (su rozne) je pri 3GHz (a viac) prescotte nieco hrozne. Napriek tomu ze mam vyborne vetranu case mi v tychto teplotach-pocasi huci jak... a to mam este aj Q-fan enabled... Inak ano, taky NW 2.4GHz nema absolutne problem...tam je to v pohode.. A ked sa da s prescotta box na northwood, je to este lepsie... Ja som tiez napisal ze box nechladi zle, ale je hlucny. A darmo ma dobry pomer cena/chlad. vykon, ale ten hluk jednoducho vadi. Preto aj ja coskoro kupim AC Freezer 4, pricom teplota mi pojde mozno iba o 5 st. nizsie oproti boxu, ale hlavne bude klud a ticho v izbe..