30fps vs 60fps

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Riku
Začátečník
Začátečník

Re: 30fps vs 60fps

Příspěvek od Riku »

Nečekal jsem ani nic jinýho, když AC IV vypadalo jak vypadalo (strašně) a bylo skoro náročnější než Crysis 3 :lol:
PS5 Pro | LG OLED CX55
ondra91
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ondra91 »

Já nevím, že má někdo potřebu tohle furt řešit ... Mám PS4 i PC ( i5,270x ) a poslední dobou hraju vesměs pouze na konzol, protože celý den v práci sedět za PC a pak ještě doma večer .. to už mě prostě nebaví, tak se rozvalím na gauči a spokojeně hraju. Pochybuju, že PS4/xbox budou následují roky zvládat moderní hry typu zaklínač 3 atd v 60 fps ... to prostě není reálné na krabici za 10 tisíc, aby byla grafika rovna PC verzi + stabilních 60 fps. Ale z vlastní zkušenosti můžu říct, že na stabilních 30 fps se hraje úplně v pohodě a nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že je něco jiného 30 fps na kompu a 30 fps na telce, protože dřív, jak jsem hrál singly na PC a nějaké hry padali pod 50 fps, tak jsem snižoval detaily, abych zajistil lepší plynulost, protože mi to prostě na hraní nestačilo a na rovinu říkám, že kdyby bylo těch 30 fps na konzoli opravdu "nehratelných" tak to rovnou hodím do koše :) a nebo v lepším případě to prodám a koupím za to novou grafárnu.

BTW: Byl jsem vlastníkem 144 hz monitoru ( Pořízený především kvůli Csku ), takže kdyby někdo chtěl tvrdit, že jsem konzolovej blb a na 60 fps jsem nehrál ani maria, tak tomu opravdu tak není.

Hodně lidí, co tu nadává na "next gen" konzole má jistou pravdu a tou je, že hodně brzdí vývoj, ale na druhou stranu je celkem nízká pořizovací cena a a svůj účel plní na 100 % a nějaký ten pátek vydrží a sám poslední dobou můžu říct, že většina her stojí za starou belu, natož pak investice za high end grafárny, které pak stejně člověk ani nevyužije, protože na tom není co pořádného hrát. Je jasné, že další roky se bude rozdíl v PC grafice a konzolích prohlubovat, ale myslím si, že z marketingových důvodů to minimálně v roce 2015,2016 nebude taková propast, protože, kdyby se next konzole neprezentovali jako nadupané PC a graficky by nedrželi krok s PC verzemi, tak by se asi moc dobře neprodávali a tím pádem PC verze musejí dělat velké kompromisy a omezovat často i uměle svůj výkon, což je dost smutné.

Je to pravděpodobně neofiko, ale pokud budou skutečně minimální požadavky assasina I5 + 680, tak je něco špatně, protože pokud vím, tak PS4 dosahuje výkonu zhruba R7 260 (x ) ? Naproti tomu 680/7970 má vesměs 2x větší výkon a nějak mi podobná rovnice nedává smysl ... :D
Naposledy upravil(a) ondra91 dne čtv 23. říj 2014, 20:20, celkem upraveno 1 x.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

ondra91 píše:Ale z vlastní zkušenosti můžu říct, že na stabilních 30 fps se hraje úplně v pohodě a nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že je něco jiného 30 fps na kompu a 30 fps na telce, protože dřív, jak jsem hrál singly na PC a nějaké hry padali pod 50 fps, tak jsem snižoval detaily, abych zajistil lepší plynulost, protože mi to prostě na hraní nestačilo
je to neco jinyho,televize ma tak obrovskej inputlag,ze to tech 30 fps do sebe proste uplne "vcucne" a ta pomala reakce nasobena o nizkej framerate se proste schova a vjem je mnohem hladsi(ale zpozdenej),potom ale taky vypadaji multiplayer strilecky na konzoli jak zapas paralympioniku,proto taky nejsou nikdy spojeny multiplayery pc a konzole,protoze by lidi na konzoli nemeli proti kombinaci mys+60fps+monitor nejmensi sanci
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
ondra91
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ondra91 »

Alfajk píše:
ondra91 píše:Ale z vlastní zkušenosti můžu říct, že na stabilních 30 fps se hraje úplně v pohodě a nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že je něco jiného 30 fps na kompu a 30 fps na telce, protože dřív, jak jsem hrál singly na PC a nějaké hry padali pod 50 fps, tak jsem snižoval detaily, abych zajistil lepší plynulost, protože mi to prostě na hraní nestačilo
je to neco jinyho,televize ma tak obrovskej inputlag,ze to tech 30 fps do sebe proste uplne "vcucne" a ta pomala reakce nasobena o nizkej framerate se proste schova a vjem je mnohem hladsi(ale zpozdenej),potom ale taky vypadaji multiplayer strilecky na konzoli jak zapas paralympioniku,proto taky nejsou nikdy spojeny multiplayery pc a konzole,protoze by lidi na konzoli nemeli proti kombinaci mys+60fps+monitor nejmensi sanci
Ehm ... Pokud někdo pořižuje FPS střílečku na konzoli a ještě k tomu to nejede ani na 60 fps, tak musí být blázen a pokud se to chystá hrá ještě k tomu online, tak to už vůbec nechápu. Popravdě ... já bych si žádnou FPS hru na konzoli v životě nekoupil, natož při 30 FPS, ale ten zbytek RPG,sport,mlátičky typu Shadow of mordor atd se hrají na gamepadu suprově. Pak je tu ten zbytek, což nejsou žádný brutální akčnáky jako Tlou, alien a naštěstí tam žádný problém s ovladačem nemám a výrazně mě to neomezuje v zážitku ... Jako musím říct, že líp by se to hrálo na myši + klávesnici, ale hrát se to v pohodě i na ovladači.
Ted nějak nevím, jestli je vůbec např. CS GO i na old genu, ale pokud ano, tak musej hrát úplný blázni ... :) A já silně pochybuji o tom, že kdyby proti sobě hráli 2 lidi na podobném skillu myš vs gamepad a jeden z nich by vzal do ruky ovladač, tak že by měl vůbec šanci dát frag i za předpokladu, že by to měl celkem v ruce. Ani nebudu zmiňovat input lag 1ms vs 40 na televizi. Já třeba po přechodu z 144 hz + 1 ms na běžný 60 hz monitor + běžná odezva nebyl vůbec schopný CSko hrát ani pro relax.
Aktuálně jsem se stavem konzolí prostě spokojený a nemám důvod hrát něco na PC, protože aktuálně je konzole po všech směrech jednoduše dostačující.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

ondra91 píše:Já nevím, že má někdo potřebu tohle furt řešit ... Mám PS4 i PC ( i5,270x ) a poslední dobou hraju vesměs pouze na konzol, protože celý den v práci sedět za PC a pak ještě doma večer .. to už mě prostě nebaví, tak se rozvalím na gauči a spokojeně hraju. Pochybuju, že PS4/xbox budou následují roky zvládat moderní hry typu zaklínač 3 atd v 60 fps ... to prostě není reálné na krabici za 10 tisíc, aby byla grafika rovna PC verzi + stabilních 60 fps. Ale z vlastní zkušenosti můžu říct, že na stabilních 30 fps se hraje úplně v pohodě
Ugh. Představ si že já když přijdu z práce, tak se taky rád rozvalím na gauči, takže mám do 55" plazmy připojený PC (v podpisu) a nemusím dělat kompromisy. I na TV je ten rozdíl mezi 30/60 neskutečnej. Když hraju konzolovou exkluzivitu tak mě vždycky brutálně štve že to není na PC kde bych nemusel trpět sekavej pohyb a slabou grafiku. Ne že by to bylo nehratelný. Jen to prostě není ani zdaleka tak příjemný. Ale jestli to to stačí, tvoje věc samozřejmě. Jen bych ocenil aby developeři nekurvili PC verze kvůli konzolím a aby bylo konzol exkluzivit co nejméně (přestože konzoli vlastním taky).
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

On je i rozdil v TV. Plazma roztrha LCD jak nic. Dobra plazma totiž vesmes inputlagem netrpi.

Ja konzoli mel, ale nemel jsem na tom co hrat (hry byly, ale PC je PC), tak sla pryc. Ještě tu mam myslim stary playstation s tunou her, ale to uz je let co jsem ho nepouzil. PC mam propojeny s plazmou, ale ani si nevzpominam, kdy jsem naposled hral na TV. Tam sleduju predevsim filmy.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Mě ta plazma přijde obrazem naprosto boží na hry. Přijde mi že to je metr a půl velký CRT - dokonalá černá i ostatní barvy a žádnej blur/input lag. Ten obraz je mnohem lepší než na mém LCD monitoru, přitom to byl monitor co stál v té době 25 litrů a na EHW ho chválili do nebes. Dost silně mě štve že už s výrobou plazem všichni končí, protože bych nerad musel za pár let přejít na něco horšího.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

No plazma je vesmes best na zobrazeni. LCD je proti ni odpad. Netrpi inputlagem a podani barev je proste uplne jiny level. Takze i rozdily v plynulosti na tom jsou lip poznatelny, nez na LCD. Ja doufam, ze mi ten Panasonic vydrzi dlouho. Nastesti opravit to pry jeste jde, pokud se s tim něco stane. Akorát pokud se s tim stane něco zavaznyho, tak oprava muze byt skoro v cene cely TV :( Snad to nahradi OLED.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

http://www.testufo.com/#test=framerates ... ne&pps=960
udelejte si test.

BTW: Je to dobry tester i na monitory.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

youtube zacalo podporovat 60fps videa - http://www.cnews.cz/privitejte-plynule- ... uje-60-fps
a nejzhavejsi komentare peasantu:
Obrázek
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Prej lose cinematic feel.. vždyť je to hra, tam nikdo cinematic feel nechce :D
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

U filmu se mi taky moc 60fps nezda, ale u hry je to naprosta nutnost. Ono nejde uplne srovnavat film a hru.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Však ono by nám to přišlo skvělý i u filmů kdybychom posledních 70 let nečuměli kvůli omezení technologie na 24 s motion blurem...jde jen o zvyk.

RaZZoR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaZZoR »

Takhle vypadá 60fps v záznamu TT isle of man.
Obrázek

Takže žádnej extra ostrej obraz se nekoná, ale otázka je, jakej byl zdroj záznamu. Jestli to někdo na těch 60fps převed z 24fps, tak je to jasný. Ale kouká se na to dobře, po chvilce člověk přestane vnímat, že se to zdá zrychlený, ale naopak pohyb je plynulejší a přirozenější.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

kvalita jak z telefonu a vetsina telefonu toci 30fps,tezko rict,kdyz nevime odkud presne to je
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

také promo na fifa 2015 na ps4 trhá ako besné :(
vyzerá síce úplne suprovo ale nakoniec sa na to nedá pozerať kôli tým trhancom
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
MiKi_93
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiKi_93 »

Filmy jedině 24/25fps, hry 60fps. Některé hry jsou ale podle mě hratelné i při menších fps (40-50).
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

to ano ale zavádzať to ako pravidlo je zhovadilosť a strata zdravého rozumu
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Icy_DeaD
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Icy_DeaD »

Riku píše:vždyť je to hra, tam nikdo cinematic feel nechce :D
to neni tak uplne pravda
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Icy_DeaD píše:
Riku píše:vždyť je to hra, tam nikdo cinematic feel nechce :D
to neni tak uplne pravda
Ale je, u hry je jaksi i věc zvaná input
tedy je hezký video na téma
https://www.youtube.com/watch?v=whblEgTZ6GE

Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“