každá myš a podložka mi odejde po 1-2 měsíci hraní

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
davkol
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: každá myš a podložka mi odejde po 1-2 měsíci hraní

Příspěvek od davkol »

ghostdog32 píše:Roccat KPM má A3310, což je momentálně nejlepší optickej senzor, kterej se používá ještě v Mioniox Avior, Mionix Naos, Logitech G502, Corsair M45, Zowie FK1, Steelseries Rival atd.
G502 opravdu nemá A3310 (hint: PMW3366DM-VWOU). PLN2034 je taky hodně zajímavý senzor (ha, není to obyčejná optika, fůj!).

Taky bychom se mohli dohadovat o MLT04 > cokoliv, protože smoothing. (NIB WMO jsem teďka našel za 150 korun.)
ghostdog32 píše:Jenom todle jsou myši, mezi kterýma se vyplatí rozhodovat.
Za předpokladu, že to člověk v reálu pozná a ocení¹ a současně pro něj není podstatnější kvalita/spolehlivost, tvar/velikost/hmotnost, stav firmwaru/ovladačů, cena aj.

¹ FPS jsem hrál naposledy před čtyřmi lety na matfyzu v labu (UT2004), a to s nějakou OEM myší, co tam byla.
ghostdog32
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ghostdog32 »

davkol píše:
ghostdog32 píše:Roccat KPM má A3310, což je momentálně nejlepší optickej senzor, kterej se používá ještě v Mioniox Avior, Mionix Naos, Logitech G502, Corsair M45, Zowie FK1, Steelseries Rival atd.
G502 opravdu nemá A3310 (hint: PMW3366DM-VWOU). PLN2034 je taky hodně zajímavý senzor (ha, není to obyčejná optika, fůj!).

Taky bychom se mohli dohadovat o MLT04 > cokoliv, protože smoothing. (NIB WMO jsem teďka našel za 150 korun.)
Za předpokladu, že to člověk v reálu pozná a ocení¹ a současně pro něj není podstatnější kvalita/spolehlivost, tvar/velikost/hmotnost, stav firmwaru/ovladačů, cena aj.

¹ FPS jsem hrál naposledy před čtyřmi lety na matfyzu v labu (UT2004), a to s nějakou OEM myší, co tam byla.
kup si myš za 150kč, když ti vyhovuje... nevím co tady jako řešíš?

// myši co jsem vyjmenoval se právě liší v ergonomii, váze, velikosti, aby si každý vybral, ale jestli to je podle tebe odpad, tak nevím co bych k tomu dodal. můj roccat kpm má po poslední opravě bezchybný firmware a ovladače slouží jen pro jednorázové nastavení, pak se můžou odinstalovat, když má myš interní paměť (což u levnější myši nehrozí). moc by mě zajímalo, co je podle tebe dneska kvalitní a spolehlivá myš...
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB 1333MHz HyperX blu, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal Design Define R4, LG W2220P @75Hz
davkol
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od davkol »

ghostdog32 píše:nevím co tady jako řešíš?
V prvé řadě nepravdivá tvrzení.

V řadě druhé si dovoluji mít jisté výhrady k velkohubým výrokům jako
Pokud by se tím někdo třeba i řídil, ztratil by z možností výběru spoustu myší se zajímavými tvary nebo slušným zpracováním,… a také s podstatně nižší cenou. Namátkou CM Storm [Alcor|Recon|Spawn|Xornet], Roccat [Lua|Savu], SteelSeries Kana v2 nebo Logitech G100s.
ghostdog32 píše:moc by mě zajímalo, co je podle tebe dneska kvalitní a spolehlivá myš...
To je snadné: o žádné nevím. Pokud bych něčemu věřil, tak jsou to až průmyslové trackbally.
Důvody: přetechnizování, kurvítka, až na spínače neopravitelnost, ROHS,…
Skutečně by mě zajímalo, co z těch dnešních myší dožije takového věku jako třeba některé 10+ let staré logitechy (zvlášť mě fascinuje zpracování spousty obyčejný myší, které dodával Dell nebo HP k desktopům v 90. letech, vyráběl je pro ně Logitech).
ghostdog32
Začátečník
Začátečník

Dobře přiznávám, že jsem se spletl u logitech g502, což je i tak furt kvalitní myš a dá se zahrnout do výběru, ikdyž se mi hnusí ten novej futuristej styl, co teď Logitech zavádí. Za tím mým výběrem si ale stojím. CM Storm Alcor a G100s bych možná přidal do výběru v poměru cena/výkon. Ty zmíněné od Roccatu neznám bohužel, ale asi budou taky dobré. Ostatní myši od CM bych rozhodně nebral. Tím, že budeš lidem tvrdit, že neexistuje dnes kvalitní myš jim moc nepomůžeš ikdyž to třeba může být pravda.

To nejlepší co se dá v DNEŠNÍ době koupit si smetl ze stolu, jakože je to úplnej odpad, ale s tímto přístupem by sis nemohl koupit vůbec nic a je úplně jedno, že před XXX lety se myši vyráběli kvalitněji... Taková je prostě doba. Lidi se k tomu taky tak chovají... Počítače jsou několika násobně levnější než v 90. letech a někoho, kdo si každý 2-3 roky kupuje novej notebook za 20tisíc fakt nesere, že si musí koupit ještě myš za 5ti kilo

Taky mám třeba membránovou PS/2 klávesnici asi 6 let a koukám se po něčem novém, ale nejsem schopný najit nic, co by za to stálo... jak se může stát, že se klávesnici za 1000kč a víc zasekávají tlačítka? To prostě nechápu.

G400 od logitechu taky nebyla moc kvalitní myš. Měla dobrý senzor, ale kolečko mělo špatné krokování. Když člověk scroloval moc rychle tak to nahodile "poskakovalo" o jeden krok zpět. Dělalo mi to u obou G400, co jsem měl ihned po rozbalení. Navíc u ní bývá problém se zlomeným kabelem v místě vstupu do myši, ale tomu se dá snadno předejít přichycením kabelu někde za monitorem a nervat to. Hlavní tlačítka na G400 "klepala", protože tam je větší mezera mezi plastovou skořepinou a spínači. Nic z toho se neprojevuje u "předražené" roccat KPM ani po 2. měsíci používání a navíc nemusím mít nainstalovaný ovladače, abych mohl využívat pokročilé funkce myši, kdežto u G400 to je nutnost.

uživateli AlEDiS, který toto vlákno zakládal bych doporučil především nekupovat už nic od Razeru, protože ta firma už pěkně dlouho vyrábí věci jenom na vzhled za šílené částky. O firmě Roccat jsem si třeba myslel, že je to pěknej šunt a taky se na jejich první modely Kone hodně nadávalo, ale udělali obrovský pokroky - jejich myši jsou teď z opravdu tlustých plastů a spousta šroubků a neloupajících se povrchových úprav. Bohužel ani jim se nevyhla kusovost a druhá roccat KPM se mi bugla a od určitého okamžiku mi přestala komunikovat s ovladači myši a tak nemůžu změnit jakékoliv nastavení uložené v myši. Tento druhý kus navíc měl pravé tlačítko také "klepavé" jako má G400. Chtěl jsem totiž tuto myš mít ještě jednou do rezervy, protože mě hrozně nadchla, ale kvůli tomuto ji vracím v 14ti denní lhůtě. Později až zase klesne cena, tak jí zase zkusím někde koupit.

doporučuju výbornou polskou stránku, která se orientuje především na to lepší jak z myší tak z herních podložek http://www.test-gear.pl/
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB 1333MHz HyperX blu, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal Design Define R4, LG W2220P @75Hz
davkol
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od davkol »

ghostdog32 píše:To nejlepší co se dá v DNEŠNÍ době koupit si smetl ze stolu, jakože je to úplnej odpad
Prosím, nemanipuluj. V prvé řadě jsem se ohradil vůči parametrům senzoru jako stěžejní metrice pro výběr myši.
ghostdog32 píše:To nejlepší co se dá v DNEŠNÍ době koupit si smetl ze stolu, jakože je to úplnej odpad, ale s tímto přístupem by sis nemohl koupit vůbec nic a je úplně jedno, že před XXX lety se myši vyráběli kvalitněji... Taková je prostě doba. Lidi se k tomu taky tak chovají... Počítače jsou několika násobně levnější než v 90. letech a někoho, kdo si každý 2-3 roky kupuje novej notebook za 20tisíc fakt nesere, že si musí koupit ještě myš za 5ti kilo
Vždycky je tu možnost hlasovat peněženkou a ten křáp si nekoupit (nakonec, o základních potřebách se tu nebavíme). Můžu vzít např. ten starý kus z druhé ruky a starat se o něj (jako se to ostatně s věcmi dělalo skoro vždycky dřív), pokud si třeba nemůžu dovolit nový kvalitní výrobek.

Nedává ale smysl koupit si křáp a brečet, že je to křáp…
ghostdog32 píše:Taky mám třeba membránovou PS/2 klávesnici asi 6 let a koukám se po něčem novém, ale nejsem schopný najit nic, co by za to stálo... jak se může stát, že se klávesnici za 1000kč a víc zasekávají tlačítka? To prostě nechápu.
…protože je to levný křáp s problémovou technologií.

O dekádu nebo dvě klávesnice běžně stály několika-/mnohonásobně více i bez započtení inflace – a spousta z nich spolehlivě funguje dodnes (nebo se dá opravit). Čímž se dostávám zpět na začátek.
Ripper6
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ripper6 »

Jo dnes to nevydrzi, ja sam tolik nehraju ale obcas jo. Je velkej problem najit sikovnou mysku, nejde ani tak o tvar, velikost a pod. To se dokonce i prizpusobim. Problem je casto kolecko, ktere zacne do 2 let preskakovat a nepomuze ani cisteni :( Mluvim ted teda hlavne o bezdratovych mysich pac potrebuju jen ty.
Kdo zna nejakou osvedcenou bezdrat mysku? Cena do 2500czk klidne je to jedno. Aby mela min 1600dpi a ideal 500Hz odezvu. Kolecko aby vydrzelo a hned se to nepodelalo. Pripadne sehnat takovou starsi edici mysek z ebay :D
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 64GB 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
rum1k
Nováček
Nováček

Příspěvek od rum1k »

Podělím se o svojí zkušenost s G602, tedy bezdrát a 500Hz.
Kupoval jsem jí na alze, objednávka 1-2 měsíce v předprodeji, takže jsem byl mezi prvními. Byl jsem zvyklý na MX Revolution, které jsem vlastnil všechny tři verze a kromě jejich super koleček, jsem byl s G602 spokojeny, tlačítka navíc, podložka na palec + tvarem byla hodně podobná na co jsem byl zvyklý.

Zhruba po 5 měsících, začalo blbnout levé tlačítko - občasné dvojkliky. Šup do alzy, výměna za nový kus. Po dalších 5 měsících, opět levé tlačítko, zprvu neudrželo tlačítko trvalý stisk - například, když chcete třeba ve win nebo RTS označit více souborů/jednotek, tak uprostřed se to pustilo a znovu zakliklo, pak mi spadla na zem a opět asi 14 dní to fungovalo a následně opět stejný problém jako v prvním případě, opět alza reklamace. Už jsem byl rozhodnutý, že šáhnu po jiné myši a budu se držet Logitechu díky dobré zkušenosti a zkusím třeba novinku g402, která je drátová, ale měla by snad mít lepší tlačítka. Na reklamacích v alze opět bez problému, ale pán mi říká jestli nechci radši pořád tu g602, že je tam minimální reklamavost a ukazoval mi to na monitoru. Celkem 973 prodaných kusu a pouze 8 reklamací, no a z toho 2krát moje :-), tak jsem si jí vzal znovu s tím, že do třetice vše nej a pak když tak vezmu jinou. Pro jistotu jsem si nainstaloval počítadlo kliků, vzhledem k tomu, že logitech uvádí minimální životnost spínače 2mil kliků. Po 2 měsících jsem na levé 332tisíc, pravé 721tisíc. Tak uvidíme jak dlouho vydrží. Jen je divné, že mi vždy odešlo levé a přitom víc zatěžuji pravé, ale jinak si na myš nemohu stěžovat a pro moje potřeby mi vyhovuje. Jak pro práci, tak i pro hraní her, každopádně nejsem žádný profi hráč CS,COD a dalších, spíše tak rekreačně a všehochuť všech žánrů.
Ripper6
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ripper6 »

rum1k: zajmave, tohle jsem taky uz zazil u jinych veci ze rikaj jak to ma malou reklamovatelnost a pritom se to porad dokola rozbiji... ale kdyz ti to ukazal tak ok.
Jinak zajmavej poznatek. Me tahle mys taky krapet lakala pro jeji vydrz na AA baterie a taky ze je vubec ma :-D
Obecne jak pises s tema tlacitkama... mam kamose elektro senior. Ten me dal dokupy tyhle mys kde blbnulo to kolecko:
http://www.czc.cz/asus-gx810-cerna/94607/produkt
Bohate me takova staci, problem vzdy nastane s koleckem do ani ne roka u Genius a tady akorat po 2 letech :(
Rikal me toto...
at koupis mys za 800kc bo za 2500kc bude to nejspis fuk. To proto ze u kolecka je problem ve snimaci a bude tam vybehanej jezdec. Ze ho sezenes a vymenis je sance mala. Navic je to zapouzdreny. U tlacitek je vyhoda ta, ze tam to jde casem vymenit. Jinak podle nej je tohle vse delany aby to vydrzelo +- zaruku, casto Made in China :D Logitech ma vyhodu jen tu podle me, ze ma treba lepsi snimac, presnost, delsi zaruka ale taky za jaky ceny. To ze dnes vydrzi 5-6 let bych si iluze nedelal, to co tu pisou lidi je casto ze koupily mys nekde pres 5ti lety a tak pejou jak jim to vydrzelo.
Ta tvoje mys urcite tenhle pocet kliknuti nevydrzi, to se pise a bude to urcite vyrobcem nadsazeno :-D
Jen me napada zda by nebyla pak uz vzhledem k cene lepsi tahle? Zes do ni nesel?
http://www.alza.cz/logitech-g700s-recha ... 429290.htm
Jde tam tez menit AA clanek, tak by to nemusel bejt az takovej problem co se tyce nabijeni.

Jinak kazdymu staci neco, treba tady pomlouvaj tuhle mys, ja mam teda starsi ktera umi 3200dpi a jsem s tim az "na kolecko" spokojen:
http://pctuning.tyden.cz/hardware/klave ... ni?start=7

Casem budu muset koupit, je otazkou do jakej mysi treba do vanoc pudu.
Treba i tyhle s tou cenou nepusobej zle, ale maj jeden problem a to akumulator :(
http://www.alza.cz/a4tech-bloody-r7-d617815.htm
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 64GB 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
ghostdog32
Začátečník
Začátečník

co tak koupit novej omron spínač za 20 kč a vadný spínač si sám doma vyměnit nebo poprosit šikovného kamaráda. dá se koupit i 20M verze (20 milionů kliknutí). drtivá většina herních myší používá naprosto stejné spínače
Ripper6
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ripper6 »

btw jedna podezrela vec, kamos moji mys Asus GX810 zapojil do pc a rozhodilo mu to uplne nastaveni windows a ikony. Az kdyz to odpojil, restartoval tak zas vse bylo ok. Je zajmavy ze me to doma nedela.

ghostdog32: pokud ji ma dotycnej jako ze jo v zaruce, je to nesmysl to sam vis :-D Tohle je nej po 2-3 letech zaruky kdy uz to nejde reklamovat :)
ghostdog32
Začátečník
Začátečník

Ripper6 píše:btw jedna podezrela vec, kamos moji mys Asus GX810 zapojil do pc a rozhodilo mu to uplne nastaveni windows a ikony. Az kdyz to odpojil, restartoval tak zas vse bylo ok. Je zajmavy ze me to doma nedela.

ghostdog32: pokud ji ma dotycnej jako ze jo v zaruce, je to nesmysl to sam vis :-D Tohle je nej po 2-3 letech zaruky kdy uz to nejde reklamovat :)
jj samozřejmě :-) chci jen poukázat na to, že komu nestačí trvanlivost spínačů, které výrobce daného modelu používá, tak je lze vyměnit za jiný, maličko dražší, ale trvanlivější typ. ovšem 20M verze má nepatrně tužší stisk, protože je tam prostě silnější pružina, aby dýl odolávala... podle mě je standartní životnost 2-3 roky při běžném používání... a pokud to někdo odvaří do půl roku, tak má ve zvyku asi trošku hrubší zacházení s věcma :-)
Ripper6
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ripper6 »

ghostdog32: nevim jak u tohodle spinace, ale pokazit se ti muze klidne do roka u novej mysi. Nekdy to proste nevydrzi. Ja treba mys na zem nehazel, mam ji tu normalne na podlozce. Koleckem sice roluju ale sem tam pouzivam i sipky na klavesnici ci mezernik pro rychle projizdeni webu.
Takze me byse zas hodilo meneni kolecek :-D Treba je to jen nahoda kdovi a taky to naky extra mysi nebyly. Set Genius ErgoMedia 823 asi mluvi za vse.
ghostdog32
Začátečník
Začátečník

s kolečkem jsem měl problémy akorát u g400, kde to přeskakovalo při rychlém skrolování o 1 krok nahoru. dalo se to překousnout, ale myslel jsem si, že to je prostě už opotřebením. pak jsem tu myš reklamoval po 2.5 roce kvůli dvojklikům. dostal jsem penize na dobropis, koupil novou tu samou a zjistil jsem, že i u nové se chová kolečko úplně stejně :-) obvykle je tedy to kolečko zmrvené už od výroby blbým návrhem/součástkou...

když jsme ještě se ségrou sdíleli jeden PC, tak se obvykle kolečko zničilo tím, že do něj ségra vždycky nechtěně zamotávala vlasy, jak je měla dlouhý :D od té doby jsem nezažil, aby se kolečko nějak opotřebovávalo. u té kone pure military myši, co mám teď jsem 100% spokojený. lépe zpracované kolečko u myši jsem neviděl :D sice nevím jak za pár let, ale momentálně dám ruku do ohně, že Roccat KPM je nejpoctivěji zpracovaná myš současnosti včetně vyladěného firmware. Němčouři si dávali záležet úplně na všem, protože tento tvar používá u několika modelů. v podstatě je to takový základ pro všechny jejich ostatní "speciálky" jako je Roccat Tyon atd. u Military modelu je ale nasazený nejlépe hodnocený senzor současnosti, proto je lepší než všechny jejich ostatní modely.
Ripper6
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ripper6 »

To myslis tuhle
http://www.alza.cz/roccat-kone-pure-mil ... 295536.htm
hezky ale kdyby byla bez kabelu a to asi edice neni a ja potrebuju jen bezdrat :(
Jinak rozhodne to tak neni z vyroby co pises, Genius i ted tahle Asus ten problem vubec nemeli! Po vycisteni uz jde kolecko zas normal mam na to i ten sprej tak zkusim tim projet i tu starou Genius.
Vlasy jsem tam zadny nenasel a to mame voba (pritelkyne) dlouhy vlasy :-D
rum1k
Nováček
Nováček

Příspěvek od rum1k »

Ripper6:
reklamatelnost mi ukazoval přímo v jejich interním systému, takže by to měl být pravdivý údaj.

Ohledně výměny spínačů, tak vzhledem k tomu, že je myš v záruce, tak nemusím řešit. Každopádně ohledně výdrže, tak za nějakých 2,5 měsíce jsem na pravém tlačítku 750 tisíc kliků. Rozhodně s myší zacházím velmi slušně a nejsem ani žádný zuřivý klikač, to jak jsem psal, že mi spadla, tak to bylo když jsem jí očišťoval a chtěl odnést na reklamaci a díky pádu se srovnala, ale jen na 14 dní. Třeba takovou MX Rev. mám stále jen jí používám k notebooku a to jí mám tak dobrý 4 roky minimálně a zatím bez jediného problému a to jsem jí ještě ani jednou nerozebíral kvůli čištění koleček nebo tak.

Jinak ta G700, sice taky fajn, jediné co se mi na ní líbí, že je dobijecí na AA NIMH, tedy nabijení a funkčnost myši přes USB kabel zároveň, ale na druhou stranu je jen na 1 baterku a výdrž na jedno nabití je docela zoufalá. G602 má tlačítko na přepínání profilu úsporný/výkon, předpokládám, že to bude jen v tom, že místo 500Hz pojede na míň (75/100Hz něco takového??), ale je to znát na výdrži. Jinak hraji často RPG a RTS, takže vyhovuje těch 6 tlačítek na straně. Což tahle má jen 4 a ještě jsou menší a naopak má 3 tlačítka nahoře u levého tlačítka, ty G8-10, které mi naprosto nevyhovují, není možné současně klikat a mačkat ještě tyhle, než když je máš na palci a další věc G602 má i větší plochu na palec, podobně jako MX Rev. Takže když pominu moje reklamace a tím, že patřím mezi velkou menšinu vůči počtu prodaných kusů, tak já jsem určitě s G602 spokojený.
Ripper6
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ripper6 »

rum1k: dekuji za info jen me to zajmalo :D
No mas MX Rev ale ted vem kdys to kupoval? Tehdy mozna pred cca 5ti lety to bylo jinak a jina kvalita.
U tej se me libi to kolecko jeste navic ale zas bude mit nizky dpi.
Dnes koupis mys co bude urco Made in China a je otazkou co teda vydrzi :(

Jo tam me zaujalo ze i kdyz G700s se vybije tak nemusis to mit na kabelu ale proste vymenis clanek. Ten prazdnej clanek se da nabijet do externi nabijecky :) Proc ta? Ze tam jde dat i vic nez 2500dpi a ze psali dle recenze ze ma kvalitnejsi senzor a pod.
Ja svoji mys tady Asus mam porad na 500Hz s 2000dpi, nekdy 3200 a vydrzi me cca mesic je na 3x AAA. Cim to je ze tolik mys Logitech zere? nebo je to jen tim ze ma ta G700s ten jeden clanek?
btw nabijet mys na kabelu je uplna blbost pac pokud casem lidem kleslne akumulator tak to maj defakto dratovku :-D To AA ma dobry ten Logitech to se me tam libi jako jedno velky plus. Proste ideal mys na baterie AA bo AAA.
davkol
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od davkol »

S9808 bez optimalizací a s vysoko nastaveným jednak polling rate, jednak rozlišením prostě žere. Na druhou stranu hlavně, že to je laser (fap-fap-fap) s asi tak baziliónem dpi (střík) – na to 1337 g4m3r cr0wd letí.

G602 to má vychytané líp.
elcrys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elcrys »

Já koupil za vyreklamovanou G400 (dvojkliky) Steelseries Rival, která má životnost hlavních spínačů 30 milionů kliků. To je o 20 milionů víc, než měla mít G400. Jestli Rival odejde na stejnou závadu do 2-3 let, tak už nevěřím ničemu. Uvažoval jsem ještě nad G402, ale to jsem nakonec zavrhl kvůli principu. Jak jinak naučit Logitech nevyrábět šmejd? Až přestane šetřit na špatných místech, tak si zase možná něco od nich koupím.
ghostdog32
Začátečník
Začátečník

co chceš jak vylepšovat na mechanických spínačích, které se prostě mechanicky opotřebovávají? I hardisk se ti po čase opotřebuje a přestane fungovat, protože je mechanicky namáhán.... nejlepší spínače dělá fima OMRON a takové najdeš u všech lepších myší. Omron pak dělá 5M, 10M a 20M verze. Nevím co má teda Rival, protože tam mají spínače s vlastním logem http://cdn.overclock.net/d/d2/d29c92e9_n2.jpeg
davkol
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od davkol »

ghostdog32 píše:co chceš jak vylepšovat na mechanických spínačích, které se prostě mechanicky opotřebovávají?
No, třeba by pomohlo nedělat tu packu, která spínač mačká, z měkkého plastu, do kterého se udělá důlek, takže ani výměna spínače nepomůže. Materiálové inženýrství a plánované zastarávání v praxi
ghostdog32 píše:I hardisk se ti po čase opotřebuje a přestane fungovat, protože je mechanicky namáhán....
Což neznamená, že kvalita nemůže jít dolů – ona dolů jde a provází to skvosty jako ty disky plněné heliem.
ghostdog32 píše:nejlepší spínače dělá fima OMRON a takové najdeš u všech lepších myší
Můžeš to prosím rozebrat? V čem jsou lepší než spínače Huano, Cherry, ALPS,…

Navíc, je rozdíl mezi „červenými“ japonskými a „světlými“ čínskými omrony.
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“