Dobře přiznávám, že jsem se spletl u logitech g502, což je i tak furt kvalitní myš a dá se zahrnout do výběru, ikdyž se mi hnusí ten novej futuristej styl, co teď Logitech zavádí. Za tím mým výběrem si ale stojím. CM Storm Alcor a G100s bych možná přidal do výběru v poměru cena/výkon. Ty zmíněné od Roccatu neznám bohužel, ale asi budou taky dobré. Ostatní myši od CM bych rozhodně nebral. Tím, že budeš lidem tvrdit, že neexistuje dnes kvalitní myš jim moc nepomůžeš ikdyž to třeba může být pravda.
To nejlepší co se dá v DNEŠNÍ době koupit si smetl ze stolu, jakože je to úplnej odpad, ale s tímto přístupem by sis nemohl koupit vůbec nic a je úplně jedno, že před XXX lety se myši vyráběli kvalitněji... Taková je prostě doba. Lidi se k tomu taky tak chovají... Počítače jsou několika násobně levnější než v 90. letech a někoho, kdo si každý 2-3 roky kupuje novej notebook za 20tisíc fakt nesere, že si musí koupit ještě myš za 5ti kilo
Taky mám třeba membránovou PS/2 klávesnici asi 6 let a koukám se po něčem novém, ale nejsem schopný najit nic, co by za to stálo... jak se může stát, že se klávesnici za 1000kč a víc zasekávají tlačítka? To prostě nechápu.
G400 od logitechu taky nebyla moc kvalitní myš. Měla dobrý senzor, ale kolečko mělo špatné krokování. Když člověk scroloval moc rychle tak to nahodile "poskakovalo" o jeden krok zpět. Dělalo mi to u obou G400, co jsem měl ihned po rozbalení. Navíc u ní bývá problém se zlomeným kabelem v místě vstupu do myši, ale tomu se dá snadno předejít přichycením kabelu někde za monitorem a nervat to. Hlavní tlačítka na G400 "klepala", protože tam je větší mezera mezi plastovou skořepinou a spínači. Nic z toho se neprojevuje u "předražené" roccat KPM ani po 2. měsíci používání a navíc nemusím mít nainstalovaný ovladače, abych mohl využívat pokročilé funkce myši, kdežto u G400 to je nutnost.
uživateli AlEDiS, který toto vlákno zakládal bych doporučil především nekupovat už nic od Razeru, protože ta firma už pěkně dlouho vyrábí věci jenom na vzhled za šílené částky. O firmě Roccat jsem si třeba myslel, že je to pěknej šunt a taky se na jejich první modely Kone hodně nadávalo, ale udělali obrovský pokroky - jejich myši jsou teď z opravdu tlustých plastů a spousta šroubků a neloupajících se povrchových úprav. Bohužel ani jim se nevyhla kusovost a druhá roccat KPM se mi bugla a od určitého okamžiku mi přestala komunikovat s ovladači myši a tak nemůžu změnit jakékoliv nastavení uložené v myši. Tento druhý kus navíc měl pravé tlačítko také "klepavé" jako má G400. Chtěl jsem totiž tuto myš mít ještě jednou do rezervy, protože mě hrozně nadchla, ale kvůli tomuto ji vracím v 14ti denní lhůtě. Později až zase klesne cena, tak jí zase zkusím někde koupit.
doporučuju výbornou polskou stránku, která se orientuje především na to lepší jak z myší tak z herních podložek
http://www.test-gear.pl/