Uprava Inst. CD Windows XP

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ElCon »

Jakkoliv to zní divně, chtěl bych se na tom taky aspoň minimálně podílet ... například nějaký články do češtiny apod ...
wAr3z. p0m0zT3 v b0jI, kT3rý j3 zDáNliVě pR0hRaNý
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

nLite

Příspěvek od kuavik »

tak už se můžete přidat: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 01#6620301
uděláme si dokonalý wokna :-D
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: nLite

Příspěvek od zombux »

kuavik píše:tak už se můžete přidat: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 01#6620301
uděláme si dokonalý wokna :-D
ještě jednou dík. do tohohle threadu budeme dávat dotazy a řešení problémů, aby pak ve FAQ nebyl bordel.

Služba ICF/ICS je třeba pokud sdílíte připojení k internetu, je to bohužel sloučený s firewallem

ikona Zobrazit plochu? na co... Windows+D je lepší
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

zombux píše: ještě jednou dík. do tohohle threadu budeme dávat dotazy a řešení problémů, aby pak ve FAQ nebyl bordel.

Služba ICF/ICS je třeba pokud sdílíte připojení k internetu, je to bohužel sloučený s firewallem

informace jsem doplnil do FAQu a budu průběžně doplňovat,
btw. win+D je určitě lepší, ale já to mám prostě zafixovaný, takže mi tam ta ikonka chyběla :-D

btw.2. - vcera jsem nainstaloval nové winXPnLite shodné s FAQem a zatím se zdá vše ok, už žádné hlášky ochrany systému = spokojenost, jen ta bublinová nápověda v system-tray nejde vypnout, nechápu, a to jsem ji nakonec vypnul i xp-antispy, a furt si mele tu svou mrska :?
Toshiba P100-10P

HollyG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HollyG »

kuavik píše:
zombux píše: ještě jednou dík. do tohohle threadu budeme dávat dotazy a řešení problémů, aby pak ve FAQ nebyl bordel.

informace jsem doplnil do FAQu a budu průběžně doplňovat,
btw. win+D je určitě lepší, ale já to mám prostě zafixovaný, takže mi tam ta ikonka chyběla :-D

btw.2. - vcera jsem nainstaloval nové winXPnLite shodné s FAQem a zatím se zdá vše ok, už žádné hlášky ochrany systému = spokojenost, jen ta bublinová nápověda v system-tray nejde vypnout, nechápu, a to jsem ji nakonec vypnul i xp-antispy, a furt si mele tu svou mrska :?
Me to zakazani v nLite zabralo, normalni uprava registru kterou sem to resil pred nLite nejak nezabirala...
Základní deska: DFI LP UT NF4Ultra-D nForce4 Ultra Procesor: AMD Opteron 144 1800MHz@1080*2400 0,95V*1,4V Paměti: DUALCHANNEL 2xA-DATA 512 MB Grafická karta: Sapphire Ati Radeon X800 HDD: PATA Hitachi 160GB 8MB 7200RPM, SATA Hitachi 250GB 8MB 7200RPM Mechaniky: DVD+RW DL Pioneer DVR-108 Klávesnice: KB-21e Krysa: Logitech MX510 Monitor: LCD 19" HP1955 3Dmark2001:: 25 230 3Dmark2003: 10 798 3Dmark2005: 4945 Inet by GTS/Telenor - Office 2M, 220KB down, 32KB up, NIX 10ms, NoFUP
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

tak jsem narazil na mensi zavadu. ve winampu mi nelze prehravat WMA, normalka pise ze je asociovan, ale kdyz ho spustim, tak ve winampu napise jen cestu k souboru a neprehrava. nLitem jsem odebral win med. player rozsireny a stary 6.4 jsem nechal, a podpora WMA urcite zustala, protoze v te 6.4 to WMA prehrava normalka. nechapu, nevite jak na to?
Toshiba P100-10P

ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

kuavik píše:tak jsem narazil na mensi zavadu. ve winampu mi nelze prehravat WMA, normalka pise ze je asociovan, ale kdyz ho spustim, tak ve winampu napise jen cestu k souboru a neprehrava. nLitem jsem odebral win med. player rozsireny a stary 6.4 jsem nechal, a podpora WMA urcite zustala, protoze v te 6.4 to WMA prehrava normalka. nechapu, nevite jak na to?
V diskuzích o nLite se píše, že můžeš odebrat Media Player úplně a nainstalovat tam pak třeba verzi 10. Akorát tam byla řeč o podpoře asf atd.
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

ka-spel píše:
kuavik píše:tak jsem narazil na mensi zavadu. ve winampu mi nelze prehravat WMA, normalka pise ze je asociovan, ale kdyz ho spustim, tak ve winampu napise jen cestu k souboru a neprehrava. nLitem jsem odebral win med. player rozsireny a stary 6.4 jsem nechal, a podpora WMA urcite zustala, protoze v te 6.4 to WMA prehrava normalka. nechapu, nevite jak na to?
V diskuzích o nLite se píše, že můžeš odebrat Media Player úplně a nainstalovat tam pak třeba verzi 10. Akorát tam byla řeč o podpoře asf atd.
to ale muj problem nijak neresi, navic ja zadnou 10 ani jiny WMP nechci, tedy krome toho stareho 6.4, ten mi nevadi
Toshiba P100-10P

fofrosDEATH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fofrosDEATH »

Jelikož mám doma 2 PC a v každém z nich jsou SATA disky v raid0, tak jsem potřeboval do instalačky přidat oba SATA raid řadiče, taky jsem zvolil "full unattend" a nyní už nemusím při instalaci dělat opravdu nic. Funguje to skvěle, dík za návod. :wink:

Kuavik&Zombux RulezzZZZ 8)
Mám doma hodně počítačů a výpis by se mi tu nevlezl:)))
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Pokud mám systém na klasice ATA a SATA mám na data, tak nemusím ovladače integrovat ani používat F6 při instalalaci? Instaloval jsem už bez F6 a zviditelnit SATA se podařilo v BIOSu. Jak je to s integrací ovladačů v současné verzi nLite? U těch dřívějších jsem četl o nedostatku v tom, že integrovat šli jen ovladače co nejsou *.exe. Což je v mém případě většina, co bych potřeboval (síťovka, zvukovka, možná grafika - ta má však nové ovladače dost často, takže to považuji za zbytečnost integrovat).
Napadlo mě, že by nebylo špatné udělat nějaké hlasování o všech položkách nLite - např. IE (odebrat, neodebrat, nevím - raději nechám atd.). Myslím, že by to bylo přehlednější jak kdyby každý zveřejňoval svoje nastavení, byť je to taky fajn. Dále nějaká vzorová nastavení např. totální ořez, minimální, pro zpracování videa atd. Ideálně pak kdyby to šlo formou nějaké tabulky - vedle sebe do sloupců - fajfky, ať je vidět ten rozdíl mezi verzemi.
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

1) ja take nemusel instalovat ovladace SATA system. disk, vzdy zalezi na MB, kazdopadne vsechny nove by si stim snad take meli poradit

2)ja jsem integraci ovladacu vynechal, protoze jsou stale nove a nove, snad mozna chipset, Lan, no nevim
jinak k integraci je treba driver *.INF, kdyztak sem postnete vase zkusenosti

3)ohledne toho hlasovani, nevim jak by to bylo technicky realizovatelne, ale podle me je to nestatne reseni.
alespon pro me je dulezite vedet co ktera polozka znamena a jestli je pro mne postradatelna.
kazdemu se hodi jina unikatni uprava, nicmene pokud ma nekdo znacne odlisnou funkcni konfiguraci, tak ji mohu ve FAQ zkracene uvest, nicmene pokud jste prisli na nejakou polozku, ktera neni uvedena ve FAQu, a je bezpecne a dobre ji odebrat, tak ji sem (nebo SZ) spolu s popisem postnete a ja ji pridam :)
Toshiba P100-10P

fofrosDEATH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ano, máte pravdu, já taky nemusím instalovat ovladače SATA, ale pouze na disky v single, pokud mám disky v RAID a já mám na obou PC, tak bohužel ovladače pro RAID instalovat musím. Jedná se o nízkoúrovňový ovladač, který je k desce dodáván na disketě, a s tím problémy v nLite nejsou. Jelikož před tím jsem musel ovladač implementovat ručně ato dost složitým způsobem, tak mě mile překvapilo , jak jednoduše to jde v nLite. Samozřejmě ostatní ovladače, jako chipset, grafika, LAN , zvukovka a další , instaluji až ve Woknech. Jinak ty disky v RAID mám systémové, tak proto to tam musím mít.
fofrosDEATH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ještě malá poznámka: použil jsem kuavikův návod, jen s tím rozdílem, že jsem tam nechal IE a MediaPlayer 9 , který jsem po instalaci aktualizoval na MP10. Dále používám antivirus NOD32 a Kerio Winroute Firevall6 a i přes to se systém značně zrychlil a zatím po 2 dnech užívání nezjištěny žádné problémy, ať už se stabilitou a nebo jiné a to mám dost přetaktovaný systém.
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

XP update

Příspěvek od ka-spel »

Jsou na nějakých stránkách uvedeny všechny české updaty od vydání SP2? Jde mi o to, že některé updaty jsou kumulativní nebo záplatují dříve vydané a rád bych integroval jen ty poslední. Kvůli zjištění aktuálních verzí se mi nechce znovu instalovat XP a nechávat to projet na windows update. Chci to už rovnou integrovat do instalačky.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ad WMP8+ - tady je trochu problém... odinstaloval jsem pomocí XPLite WMP9 a nechal jsem tam jen 6.4, ale přestaly fungovat wm-kodeky, ony prostě chtějí WMP9+, takže tady holt smolík
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Ty kodeky nejdou dohrát později? Myslíš asf a wma?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ka-spel píše:Ty kodeky nejdou dohrát později? Myslíš asf a wma?
jj, myslim windows media kodeky. ony při instalaci kontrolujou verzi WMP a zařvou že není nainstalovaná dost nová verze WMP... teď si nejsem 100% jistej jestli to chce 7.1 nebo 9, ale to je fuk, standartně ve windows je stejně 6.4. kdyby šly do systému narvat natvrdo tak bych to neřešil, ale tohle je vopruz.

je fakt že jsem nikde nehledal jak to ochcat :oops:
Pfizer & Moderna inside
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

zombux píše:
ka-spel píše:Ty kodeky nejdou dohrát později? Myslíš asf a wma?
jj, myslim windows media kodeky. ony při instalaci kontrolujou verzi WMP a zařvou že není nainstalovaná dost nová verze WMP... teď si nejsem 100% jistej jestli to chce 7.1 nebo 9, ale to je fuk, standartně ve windows je stejně 6.4. kdyby šly do systému narvat natvrdo tak bych to neřešil, ale tohle je vopruz.

je fakt že jsem nikde nehledal jak to ochcat :oops:
to je teda vopruzzz, alespon ze "wma" jde stale prehravat s WMP 6.4, kazdopadne mam stejne vetsinou MP3, takze to skousnu :)

//edit: co tohle, vecer zkusim http://www.webdot.cz/article37 nebo
http://www.stokebloke.com/video/kscodecsv.php
Toshiba P100-10P

zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

nějak z toho nemůžu vykoukat podporu WMV3. starší formáty WMV1/WMV2 zvládne ffdshow, ale tohle AFAIK jen WM9 kodeky
Pfizer & Moderna inside
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: XP update

Příspěvek od ka-spel »

ka-spel píše:Jsou na nějakých stránkách uvedeny všechny české updaty od vydání SP2? Jde mi o to, že některé updaty jsou kumulativní nebo záplatují dříve vydané a rád bych integroval jen ty poslední. Kvůli zjištění aktuálních verzí se mi nechce znovu instalovat XP a nechávat to projet na windows update. Chci to už rovnou integrovat do instalačky.
Nikdo neporadí? Ideálně, kdyby někdo po čisté instalaci XP vytiskl přehled nabídnutých update ze stránek ms :D .
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“