ECS K7S5A

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

mooroo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooroo »

nevite jestli do ni narvu nejakej sempron? a hlavne kde na nej sezenu bios, mam jeste nejakej defaultni, vubec nevim jakej a hlavne nejakej navod, jak to flashnout v biosu bez winu?
Athlon 2500+ (200x11, 1,75V) MICROSTAR KT6 Delta-LSR (MS-6590 v.2) Via KT600 DDR400 S-ATA RAID LAN scA,Ati radeon 9000 pro 128 MB ram, 512 MB RAM DDR, Hitachi deskstar 7k250 160GB Sata, Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB 16MB SATA II
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

mooroo píše:nevite jestli do ni narvu nejakej sempron? a hlavne kde na nej sezenu bios, mam jeste nejakej defaultni, vubec nevim jakej a hlavne nejakej navod, jak to flashnout v biosu bez winu?
jasne , ze narves akorat ho to detekuje jinak , jinak si sosni cheepe bios tj OC bios pro tuhle desku , nepamatuju si kolik dala sis735 max FSB a jestli mela delicku u 166mhz , ale max stabil bylo tak 147-150fsb , takze i kdyby to neumelo delicku pri 166 tak ti ten sempron pobezi trochu pomalji
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
mooroo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooroo »

to me jako nevadi, mel sem tu desku se starym duronem, ale ten vodesel a nechci zbytecne utracet za desku, pameti i procak a chci tam nejakej narvat, jeste bych potreboval nejakej navod, jak to flashnu, pochybuju ze ten bios co je tam takovejch 5 let minimalne bude umet semprony a ja to fakt jeste nikdy jinak nez pres nejakej autoupdate nedelal
Athlon 2500+ (200x11, 1,75V) MICROSTAR KT6 Delta-LSR (MS-6590 v.2) Via KT600 DDR400 S-ATA RAID LAN scA,Ati radeon 9000 pro 128 MB ram, 512 MB RAM DDR, Hitachi deskstar 7k250 160GB Sata, Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB 16MB SATA II
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

mooroo píše:to me jako nevadi, mel sem tu desku se starym duronem, ale ten vodesel a nechci zbytecne utracet za desku, pameti i procak a chci tam nejakej narvat, jeste bych potreboval nejakej navod, jak to flashnu, pochybuju ze ten bios co je tam takovejch 5 let minimalne bude umet semprony a ja to fakt jeste nikdy jinak nez pres nejakej autoupdate nedelal
tady jde hlavne o FSB , asi takhle , najdi ten cheepebios a na ty sami strance nebo na strance ECS si najdes flashovaci utilitu , dela se to pod dosem a tu tam hod , mozna neni tak nova aktualizace aby umela napsat primo sempron , ale napise ti to treba athlon at xxxx mhz akorat to nebude psat nazev sempron , takze to prefhlashni a pak v biosu nastavis FSB :wink:
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

sh píše:
mooroo píše:...jeste bych potreboval nejakej navod, jak to flashnu...
tady jde hlavne o FSB , asi takhle , najdi ten cheepebios a na ty sami strance nebo na strance ECS si najdes flashovaci utilitu , dela se to pod dosem a tu tam hod , mozna neni tak nova aktualizace aby umela napsat primo sempron , ale napise ti to treba athlon at xxxx mhz akorat to nebude psat nazev sempron , takze to prefhlashni a pak v biosu nastavis FSB :wink:
Heh, on asi myslí celej postup, třeba to dělá poprví :) ( ikdyž určité věci se dají poprvé dělat i bez pomoci kamarádů :oops: )

Ten flash je jednoduchej, já na ní flashoval jeden čas snad každej měsíc: Taky máš 2 linky na poslední verzi biosu: http://www.ocworkbench.com/2002/ecs/k7s ... hb0811.zip ( bez fastwrites )
http://www.ocworkbench.com/2002/ecs/k7s ... b0811f.zip ( s fastwrites ). Stačí rozbalit.

Taky máš link na flash utilitu ( je to pro verze desky 1.1, 3.1, 3.1B, podle věku budeš mít 1.1, určitě... kdyby to nesedělo, tak se to samo ozve a pak by sis na http://www.ecs.com.tw stáhnul jinou utilitu ;) ) - http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloads/ ... 35&LanID=0.

Pak vezmeš ten *.rom soubor s biosem a tu *.exe utilitu ( nějak aminf***.exe jestli se pamatuju ) a hodíš to na disketu. Připrav si boot disketu do mechaniky, klidně od Win98 nebo ME. Restartuj comp, vyber boot z diskety ( teď se nepamatuju, je to snad "F1" nebo "del", popř. si v biosu nastav 1st boot na "floppy". Pak se dostaneš do dosu, přehodíš disketu s biosem a napíšeš "aminfxxx.exe xxxxxx.rom" ( prostě jméno tvý utility a jméno tvýho biosu, ono si to překontroluje, potvrdíš a počkáš ). Toť vše ;)
mooroo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooroo »

No, jak se to bude detekovat a jestli to pobezi na mensi frekvenci, je mi docela jedno, potrebuju to na net, takze 1Ghz bohate staci, jde mi jen o to ze kdyz tam dam semprona, tak mi hned nepobezi, ted uz snad vim jak na to.

wector a sh diky moc (a fakt sem to v dosu jeste nikdy nedelal :))
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

pobezi ti to , akorat kdyz koupis dneska nejmensiho semprona tj 2600+ (ostatni se stahli) tak misto 1833mhz to pobezi na 1468mhz :wink: ale obecne K7S5A drzi na max 147mhz (nepamatuju si jestli umi 166mhz :oops: myslim delicku) tak to pobezi na 1623mhz :wink:
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

sh píše:pobezi ti to , akorat kdyz koupis dneska nejmensiho semprona tj 2600+ (ostatni se stahli) tak misto 1833mhz to pobezi na 1468mhz :wink: ale obecne K7S5A drzi na max 147mhz (nepamatuju si jestli umi 166mhz :oops: myslim delicku) tak to pobezi na 1623mhz :wink:
No ty biosy od cheeta zvládali i 200MHz, aspoň teda na výběr to bylo, jestli to v reálu ustojí deska, to nevim ( možná ta poslední verze s, na ECS, supersměšným OC přídomkem "PRO" :-D ). Jinak na pretaktovani.cz je o ní přímo sekce na fóru, svýho času nejnavštěvovanější, pro znalé angličtiny je taky http://www.ocworkbench.com/ocwbcgi/ulti ... 003121;p=0 - tam je o desce vsechno.
mooroo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooroo »

no objednal sem na cc 2400+ a ze to pobezi klidne i na 1.2GHz je mi uplne jedno, ja na tom pc stejne nic delat nebudu, jen se mi rozku*vil v pc kterej maj rodice na net starej duron a porad mi lezou sem, tak jim tam musim neco dat :)
mooroo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooroo »

tak sem narazil na problem, vono kdyz to toho semprona nezna, tak to dela, jako ze tam zadnej cpu neni a nenabehne ani obraz, to je v .......

nevite co s tim?
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

mooroo píše:tak sem narazil na problem, vono kdyz to toho semprona nezna, tak to dela, jako ze tam zadnej cpu neni a nenabehne ani obraz, to je v .......

nevite co s tim?
Koukám máš 2500+, to je taky socket A, ne? Toho by to poznat mělo, tak ho tam šoupni, přeflashuj bios a pohoda 8) Když to taky nepozna, tak bych hodil echo, jestli se nenajde někdo s nějakym staršim Athlonem/Duronem, co by ti ho na ten flash třeba za 3 piva půjčil. Seš z Prahy, tak se někdo určitě najde...
mooroo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooroo »

no podle me ho nepozna, ten bios sem v ty desce nikdy neflashoval, takze je priblizne tech 5 let starej a ty dobe bartony jeste nebyli.

A jina moznost nez si nejakej starsi sehnat neni? nejak obejit?
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

mooroo píše:no podle me ho nepozna, ten bios sem v ty desce nikdy neflashoval, takze je priblizne tech 5 let starej a ty dobe bartony jeste nebyli.

A jina moznost nez si nejakej starsi sehnat neni? nejak obejit?
A zkusil si to? Za to nic nedas... Jinak obejit nepritomnost CPU asi nepujde :oops: Možná ten hotflash ( nebo jak se tomu říká ), ale k tomu je zase potřeba stejná deska...
mooroo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooroo »

no, jenomze ja sem toho semprona koupil protoze zadnej starsi procesor sem nemoch sehnat a toho bartona sem zkousel a nejede.
Prej mi to v cc preflashujou, ale za 3 kila, coz se mi za blby flashnuti prijde jako docela dost.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

mooroo píše:...
Za 3 kila je to zlodějina... Řikám, poptej se lidí na fóru, jestli ti helfnou ( asi nejlíp na Smetišti ), Češi nejsou zase takový svině ( občas, někteří... ) :wink:
QUERCUS
Začátečník
Začátečník

Sempron v K7S5A

Příspěvek od QUERCUS »

Zdravim všechny,
včera jsem si z druhého kompu půjčil Semprona 2400+ a vrazil ho do K7S5A a zapl. Jaké bylo překvapení když se kompík rozběhl a fungoval :-D Jediné co mě zaskočilo že místo nominálních 166MHz FSB to jelo na 100MHz, což při násobiči 10x házelo 1Ghz. V biosu jsem to přehodil na 150 a počítač opět naběhl uplně v pohodě a fungoval. Bios mám flashlej CHEEPOBIOS 1.21 (kde ho stáhnout jsem již psal v threadu SEMPRON NA K7S5A-takže si to přes hledání mých příspěvků lehce najdete). Ještě se pokusím přes SpeedFun nastavit FSB na 166MHz (už jsem to tak používal) a asi prubnu tam dát i FSB 200Mhz (ale to už by asi chtělo dát chipsetu šťávu navíc pomoví Vmodu).
Naposledy upravil(a) QUERCUS dne pon 30. led 2006, 21:40, celkem upraveno 1 x.
Duron MORGAN 7,5*166MHz ECS K7S5A 256MB 333MHz vodní chlazení
Sempron 2400+ ASRock K7S41 :) samé lepší
QUERCUS
Začátečník
Začátečník

Sempron v K7S5A a FSB 166MHz

Příspěvek od QUERCUS »

tak jsem si nainstaloval speedfun, nahodil 166MHz a procík se bez skurpulí přepl na svou nominální frekvenci a fakčí si jakoby nic. Když jsem zkusil dát FSB těch 200MHz tak už to vytuhlo. Ještě zkusím nafleshovat bios, kterej má v nabídse CPU/FSB 200/200, ale pochybuji že i po té by to na těch 200MHz naběhlo. Ale i tak je to super že do této "shitové" desky můžu dát už také "shitové" semprony pro socket A a lehce posílit výkon svého ještěra :)
Roflmao
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roflmao »

a pri tych 166Mhz je kolko realne ? akoze kolko Mhz ma procak ??
Risak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Risak »

Nazdar potřeboval bych poradit. Mám takový jednoduchý problém. Sestavil sem kompa pro babičku a dal sem tam desku ECS K7S5A. Jenže hned po zapnutí mi odešel zdroj. Pak sem chtěl vyzkoušet jestli to deska přežila a dal sem tam nový, jenže odešel i ten. Nemůžete mi něco poradit, jak mám testnout, jestli deska jede? A nechci zničit další zdroj. Vůbec nevím čím to je.... Díky za rady
QUERCUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od QUERCUS »

Roflmao píše:a pri tych 166Mhz je kolko realne ? akoze kolko Mhz ma procak ??
Ten Sempron 2400+ má locklej násobič na 10x takže při pár vteřinách s kalkulačkou ti vypadne výsledná frekvence 1660MHz a abych byl uplně přesnej tak v Sandře nebo v Everestu to hází 1666MHz.
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“