takže dneska som nad tým presedel celý den takmer a čo je horšie stale som sa nerozhodol. niekto chvali gtx970 niekto R9 390.. 10 ludi 10 nazorov. našel som tu super članok o potrebe vram gpu
http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... ch?start=7 z ktorého mi teda vychádza že pre môj FHD monitor by mi malo bohate stačiť 4(3.5)GB vram. vyššie rozlišenie neplanujem zopar rokov určite. otazkou je či do bouducna nebude mať väčeiu perspektivu 8gb 390tky.. ale to tu nevie nik čo bude, nebude
- v podstate mi zo všeho všudy vychadza že obe karty su dosť dobré v rovnakej cene s rovnakým výkonom a je to asi aj dosť o preferenciach... pri každej treba spraviť nejaky kompromis.. - ked si odmyslim že tie gtx970 nekere piskaju tak pri r9 390 sa viac menej nemam čoho obávať, jedine ak tak jej hlučnosti? predsa len budem mať case položenu vedla seba na stole a pokial by bola gpu hlučna pri chladeni + ešte mať v bedni 3-4 fany, by som sa obaval toho hluku :/
// inak ste tu fakt super, cenim si vaš čas a rady, už sa to snažím dostať do finishu nech tu tolko neotravujem