Wolfenstein 2: New Colossus- Technická stránka hry
Moderátor: Baneshee
- del42sa
- Pokročilý

Re: Wolfenstein 2: New Colossus- Technická stránka hry
Potvrzuju, že hra jde normálně spustit i na grafice s méně jak 4GB RAM, odzkoušeno také na Bristol Ridge APU s nasdílenou 2GB DDR4 RAM. Na BR je to ovšem slide show 
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
- werygood
- Začátečník

Na GTX 1060 3GB ve fullHD mi to jede úplně v pohodě, i na celkem vysoké detaily. Očekávám ale, že ty nejvyšší hra záměrně schovává, jako to dělal Doom na kartách s méně než 4 GB VRAM.
//k, jelo to 60fps, než jsem se dostal ven do NY
//k, jelo to 60fps, než jsem se dostal ven do NY
Naposledy upravil(a) werygood dne sob 28. říj 2017, 14:38, celkem upraveno 1 x.
- Delarge
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
DSR?
Rozběhal někdo DSR na 1080 Ti (nebo Nv obecně)?? Mě to vždycky v nastavení vrátí do 1920x1080. Když dám borderless window, tak nastavení zůstane třeba 3840x2160, ale jede to stejně pořád ve FullHD.
Mam nejnovější hotfix 388.10, async compute Off...
Mam nejnovější hotfix 388.10, async compute Off...
- Ache
- Pokročilý

Jo na nvidii to nějak hapruje
- rozlišení sice ve fullscreenu funguje, ale na monitoru je vidět jen 1:1 výřez... Na AMD (R9 290) VSR funguje v pohodě.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- H2SO4
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ache,na to abych videl celou obrazovku a ne jen vyrez pri fullscreenu mi pomohl ten hotfix 388.10
CPU:9850x3D | MB:Asus ROG STRIX X870E-E Gaming WIFI | VGA: Asus 5090TuF OC | ram:2x32GB 5600Mhz | SSD:850pro 128GB + evo 1TB | Audio:Creative Titanium | Repro:Z-5500 | MONITOR: QLED55" 4K | Case:Corsair 1000D | zdroj:EVGA Supernova 1300W | os:Windows 11
- Delarge
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak na rozlišení jsem už přišel. Funguje přes .exe hry vlastnosti - kompatibilita - zaškrtnout "Obejít chování vysokého přizpůsobení rozlišení DPI", pak jde normálně měnit rozlišení ve hře. Ale je tam pak pro změnu dost výraznej screen tearing, kterýho se nelze zbavit žádným nastavením ve hře ani v control panelu
1080Ti se fláká i na max 4K a člověk to musí hrát ve FullHD...
1080Ti se fláká i na max 4K a člověk to musí hrát ve FullHD...
- Ache
- Pokročilý

Jojo,to funguje.
Jinak je fakt brutalita ta náročnost na VRAM - taková 2GB GTX 960 se nechytá ani na Low a místy se propadá výkon na polovinu (stejný úsek po chvíli hraní a znovu načtení)... A i takový R9 290 Radeon se 4GB si více než na High detaily nemůže dělat nároky... vše je to jen o VRAM. Zatímco na medium detaily je rozdíl mezi grafikami 1060 (6G samozřejmě) a R9 290 je 112 vs 110 fps tak na ultra už to je 92 vs 48 fps... a na Mein Leben! 80 vs 30
Tipuji že 3GB 1060 bude mít podobný pokles výkonu - když většina textur se musí dotahovat přes PCI-E
I v těch testech co tu byly to je vidět, že takové 1060 3GB se propadá pod GTX 970 se svými 3,5 + 0,5 GB. Ta kupodivu proti GTX 980 moc výkonu neztrácí - pod W10 ta dělená paměť až takový bordel nedělá jako kdysi pod W7.
Kvalita samotných textur je klasický idtech - krásné ostré textury střídají opravdu hnusný mazanice. DOOM mě v tomhle ohledu připadal lépe odladěn. Tam takový kontrasty mezi texturami nebyly. Pěkný ale je, že engine umí docela dobře simulovat materiály a odlesky od různých kovů fakt vypadají reálně.
Jinak je fakt brutalita ta náročnost na VRAM - taková 2GB GTX 960 se nechytá ani na Low a místy se propadá výkon na polovinu (stejný úsek po chvíli hraní a znovu načtení)... A i takový R9 290 Radeon se 4GB si více než na High detaily nemůže dělat nároky... vše je to jen o VRAM. Zatímco na medium detaily je rozdíl mezi grafikami 1060 (6G samozřejmě) a R9 290 je 112 vs 110 fps tak na ultra už to je 92 vs 48 fps... a na Mein Leben! 80 vs 30
Tipuji že 3GB 1060 bude mít podobný pokles výkonu - když většina textur se musí dotahovat přes PCI-E
Kvalita samotných textur je klasický idtech - krásné ostré textury střídají opravdu hnusný mazanice. DOOM mě v tomhle ohledu připadal lépe odladěn. Tam takový kontrasty mezi texturami nebyly. Pěkný ale je, že engine umí docela dobře simulovat materiály a odlesky od různých kovů fakt vypadají reálně.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- Kositch
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Na sestavě níže mi hra bez problémů běží ve FHD, Mein Leben detaily (pouze AA mám SMAA 1xTX) kolem 50-60 FPS všede (New York, Roosevelt). Využití CPU kolem 60-80%.
CPU Intel Core i7-4790K (SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024) | MB GIGABYTE Z87M-D3H | RAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Black Series | SSD Kingston SSDNow V300 120GB + 240 GB | PSU Seasonic SS-500ET-T3 | Case Fractal CORE 1000 | LCD 23.8" Dell P2414H | OS Dual Boot Win 10 x64 + Hackintosh MacOS | Notebook Microsoft Surface Pro LTE | Hry Xbox Series X|
- werygood
- Začátečník

Nevím jak vám, ale mně už celkem 3x hra zamrzla tak, že jsem ji musel sestřelit ve správci úloh...
Jinak klasicky zabiják VRAM, stejně jako u Dooma, jsou stíny. Na 3GB kartě se to dá hrát se vším, krom AA a hlavně stínů, na nejvyšší nastavení.
Jinak klasicky zabiják VRAM, stejně jako u Dooma, jsou stíny. Na 3GB kartě se to dá hrát se vším, krom AA a hlavně stínů, na nejvyšší nastavení.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Patch na cestě
10/28 - Beta Patch Live (Steam Overlay, Async Compute, JP Fixes)Patch notes:
- Resolved an issue affecting the deployment of full game files in Japan, Bahrain, Kuwait, Lebanon, Oman, Qatar, and Saudi Arabia
- Re-enabled Async compute for AMD users (requires AMD driver version 17.10.3, linked below)
- Temporarily disabled Async compute on 1080ti until driver fix is in
- Re-enabled Steam Overlay
- Added driver version detection and dialog
- del42sa
- Pokročilý

mně se taky občas stalo, že se hra jakoby zakousla, nicméně úplně nezamrzla jen se jakoby zpomalila... stalo se mi to asi 3x... 
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Test Beta patche Async-compute on/off

CB.de - Wolfenstein 2 Beta-Patch: Async Compute bringt 5 Prozent auf einer RX Vega 64
Jěště to není úplně košér ve worst-case scéně, ale lepší se to

CB.de - Wolfenstein 2 Beta-Patch: Async Compute bringt 5 Prozent auf einer RX Vega 64
Jěště to není úplně košér ve worst-case scéně, ale lepší se to
- Leveler
- Začátečník

-
NA GTX 1060 6G jede hra ve FHD na max settings absolutně nádherně. Jen je škoda těch slabších textur.
- _DAVE_
- Začátečník

"Minitest" hry na 2GB grafice Radeon 7870.....
To, že lze bez problémů hrát "New Colossus" na 6GB grafikách asi víme, ale mnoho hráčů vlastní slušné karty s 2GB VRAM ptají se, jestli má cenu hru kupovat...
Odpověď zní jo, i ne... Záleží jak se na to podíváte.
Na 2GB kartách si pro vás hra připraví nemilé překvapení v podobě max. rozlišení 1366x768, což pro mnohé znamená nepoužitelnost. Na jednu stranu souhlasím, na druhou stranu to v tomhle rozlišení frčí HIGH i s TSSAA jak z praku. A subjektivně vypadá velmi slušně.
Takže volba je na každém z vás. ANO, na 2GB grafice hra běží, a to docela použitelně, ale NE, neběží plnohodnotně.
To, že lze bez problémů hrát "New Colossus" na 6GB grafikách asi víme, ale mnoho hráčů vlastní slušné karty s 2GB VRAM ptají se, jestli má cenu hru kupovat...
Odpověď zní jo, i ne... Záleží jak se na to podíváte.
Na 2GB kartách si pro vás hra připraví nemilé překvapení v podobě max. rozlišení 1366x768, což pro mnohé znamená nepoužitelnost. Na jednu stranu souhlasím, na druhou stranu to v tomhle rozlišení frčí HIGH i s TSSAA jak z praku. A subjektivně vypadá velmi slušně.
Takže volba je na každém z vás. ANO, na 2GB grafice hra běží, a to docela použitelně, ale NE, neběží plnohodnotně.
HTPC: i5-12400f, 32GB RAM, RTX4060ti, (3GHz/18,5GHz) - 16GB, case Grandia, 3DTV-LG 47"/ 3D Acer Projektor.
RPCS3 + Nintendo GC +Wii + WiiU + Switch emulator.
Ukázky her v plně stereoskopickém 3D, je potřeba - 3DTV, 3D projektor, VRset:: https://www.youtube.com/@stereoscopicga ... 9/featured
RPCS3 + Nintendo GC +Wii + WiiU + Switch emulator.
Ukázky her v plně stereoskopickém 3D, je potřeba - 3DTV, 3D projektor, VRset:: https://www.youtube.com/@stereoscopicga ... 9/featured
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Pozor na GeForce 388.13 - přidávají ještě větší porci stutteringu než 388.00 a Hotfix
GeForce forums
GeForce forums
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Dělali s tím něco? Napřed hláška o zastaralých driverech.. Pak jedno Alt-Tab, hláška o nedostatku paměti (mám 16GB) a hned crash 
Předtím jsem mohl skákat do Windows jak jsem jen chtěl
- Sobo
- Středně pokročilý

So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Karta? Driver?Still.Lord píše:Dělali s tím něco? Napřed hláška o zastaralých driverech.. Pak jedno Alt-Tab, hláška o nedostatku paměti (mám 16GB) a hned crash
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Už dobrý, nastavil jsem Borderless Fullscreen. Jsem zapomněl, že jsem dal jsem před nVidia Experience doporučený nastavení 
- killerek
- Začátečník

-
Sobo: Mrkni i na tu vlajku, bud je to photoshop nebo nejaky glitch.